Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zidane i gungning - ersättare ringas redan in

Headlines Blogg

SPANIEN

.spanien

Marca påpekar att ”Zidane är i fokus” efter motgången i CL och dåliga starten ligan, ”Laget hittar inte rätt kurs och nu diskuteras hans beslut i på planen och i på kontoret”. Inne i tidningen konstaterar Marca att ”Zidane har tappat i anseende”, och börjar i en intilliggande artikel redan rada upp möjliga alternativ till honom. Tre namn nämns: José Mourinho, Max Allegri och Raúl.

AS har passande nog en läsarundersökning där 57 procent av läsarna pekar ut Zidane som huvudansvarig för Real Madrids motgångar. 43 procent svarar ”spelarna”. Tidningen ägnar annars förstasidan åt gamla Real-spelares analys kring lagets spel på planen. ”Utan mittfält”, är svaret på det huvudsakliga problemet. Att Ceballos, Llorente och Kovacic har fått lämna har inte underlättat. ”Att Bale och James blivit viktiga visar på dålig planering”, skriver AS sedan, och försäljningen av Keylor Navas kritiseras också.

Annons

Mundo Deportivo ser en ”Kris i det vita laget”. För så goda nyheter är den katalanska tidningen alltid redo att sopa bort de sedvanliga Barça-blocket.

Sport ägnar främst förstasidan åt ”Messi-mani”, baserat på dels lanseringen av ett klädmärke och dels att argentinaren troligen är tillbaka i startelvan. Men tidningen följer mer än gärna upp Zidanespåret. ”Enligt information som Sport tagit del av skulle det kosta Real Madrid 80 miljoner euro brutto att sparka fransmannen”, skriver tidningen. Det beräknas på att Zidanes årslön för hela kontraktstiden på tre år är 39 miljoner netto, vilket ger cirka 80 milj euro brutto. Summan kan bara bli lägre om Zidane avsäger sig den kvarstående tiden. Sport menar att till detta ska också läggas kostnaderna för att hitta och betala en ny tränare.

El Mundo uppger att mejl mellan Barcelona och Antoine Griezmanns juridiska ombud visar att ett avtal om en sign-on-bonus på 14 miljoner euro blev överenskommen redan i mars. Det ses som bevis på Atléticos protest om att Barça på otillåtet sätt försäkrat sig om Griezmann-värvningen. Bland de som fick del av sign-on-bonusen finns Antoines syster och agent, Maud, hans pappa, en fransk agent och en Barcelonaförhandlare.

Annons

Movistar Plus-journalisten Dan Méndez ser ett Real Sociedad som fiskar efter uppmärksamhet på annat vis. Martin Ödegaard har utsetts till månadens spelare i klubben och fått – en firre (bild nedan).

 

ENGLAND

.england

Daily Star och andra engelska medier har gett mycket utrymme åt Chelseas nya, unga stjärnor. Manchester United säger ”håll min öl”. Här finns: ”Mason räddar dem”, 17-årige Mason Greenwood som fixade United seger (1-0 mot Astana). Arsenal säger ”håll min öl”. Här finns: ”Emery prisar ungdomarna”, som står för att både 20-årige Joe Willock och framför allt 18-årige Bukayo Saka gjorde mål (3-0 mot Eintracht Frankfurt)

Annons

Daily Telegraph ägnar det mest av sportettan åt stundande rugby-VM men deltar i hyllningarna. Greenwood får hösta spelarbetyg i matchen, 8 av 10. Detsamma gäller Saka, och även han får 8/10.

The Sun har uppföljningen ”Exklusivt: Mason Greenwood skriver på nytt kontrakt innan hans 18-årsdag som ger hans låga lön på 800 pund i veckan ett skutt upp till 25 000 pund”. Greenwood fyller 18 den 1 oktober. Nu är det Chelsea tur att sätta punkt för debatten med en ”håll min öl”. Enligt The Suns uppgifter är 18-årige Callum Hudson-Odois nya femårskontrakt, som presenterades i går, värt ända upp till 180 000 pund i veckan med alla bonusar inkluderade.

Daily Mail, med journalisten Alvise Cagnazzo, uppger att Romelu Lukaku och Marcelo Brozevic brakade samman i Inters omklädningsrum efter 1-1-matchen mot Slavia Prag i onsdags. Alexis Sánchez klev in som fredsmäklare.

Annons

Daily Mirror ger störst utrymme åt en fallen hjälte i Newcastle. Peter Beardsley, en gång storstjärna i laget, på senare tid ungdomstränare, har stängts av sju månader från fotboll för att bland annat ha använt rasistiska tillmälen mot spelare i det egna laget.

The Athletic skriver att temporära byten vid misstänkta hjärnskakningar kan komma att införas. IFAB, International Football Association Board, som beslutar om regelförändringar inom fotbollen ska ta upp ärendet. De temporära bytena skulle ge utrymme för en obligatorisk tiominutersundersökning av den skadade spelaren.

The Independent uppger att David Beckhams Inter Miami är på väg att göra klart med en profilvärvning. David Silva, 33, lämnar Manchester City efter säsongen och skriver på för den blivande MLS-klubben.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport grunnar, ”Vem är Mister Derby?”. Är de Giampoalo eller Conte? I morgon kommer ett svar, då möts Milan och Inter. Med Sampdoria förlorade Giampoalo inget derby (4-2-0 mot Genoa). Med Juventus förlorade Conte inget derby (4-0-0 mot Torino). Ett fullsatt San Siro väntar, drygt 70 000. Romas premiär i nya, haussade bortatröjan på hemmaplan (se nedan) blev lyckad (4-0 mot Basksehir). Zaniolo var matchens stjärna, 8/10.

Annons

Corriere dello Sport försöker med ”Juvulution”, alltså en Juventus-revolution. Tidningen menar att ”Sarris metamorfos inte är klar”. CdS fortsätter med ”Allegris aggressiva kontringar, Sarris kreativa passningsspel: två taktiska modeller som alterneras, men den ena gäller ännu inte över den andra. Lyckas den nya tränaren forma Juve efter sin image?”, undrar tidningen, och säkert många med den. Liksom Gazzettan har CdS inför helgens Serie A-omgång fyra svenskar i de förmodade startelvorna. Det är Albin Ekdal (Sampdoria), Dejan Kulusevski (Parma) och Robin Olsen (Cagliari) som alla ser ut att ha cementerat sina platser, samt Ken Sema (Udinese). Mattias Svanberg (Bologna) tycks mer ha cementerat sin plats på bänken.

Tuttosport låter ex-tränaren Fabio Capello komma med goda råd ”Så kan ni vinna Champions League, Juve”. Tidningen noterar också att ”600 Atalantafans stoppades på grund av en korkskruv”. Tydligen hindrades elva bussar med fans vid gränsen mellan Italien och Slovenien på grund av att polisen fann några flaggstänger och en korkskruv. Där satt fansen fast i tre timmar och missade en stor del av första halvlek av matchen i Zagreb, dit de var på väg.

Annons

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe plockar upp bollen med händerna och rusar in i stundande rugby-VM med 20 sidor innan fotbollen får utrymme. Bristen på framgångar i EL (Rennes-Lille 1-1, Gent-St Etienne 3-2) får ett par sidor, men PSG:s segerkaramell från i onsdags smakar än. Inte minst tränare Thomas Tuchel går stärkt ur matchen mot Real Madrid. Både Manchester United och Bayern München ”följer honom nära” enligt tidningen. Ytterligare en stöld mot en spelare rapporteras. Den här gången är det inte ett inbrott i hemmet utan en stöld i omklädningsrummet. Nice danska nyförvärv Kaspar Dolberg blev av med sin klocka värd 70 000 euro.

France Football meddelar att ett nytt Ballon d’Or-pris införs. Det är bara till för målvakter och heter Trophée Yaschin, efter den legendariska målvakten Lev Jasjin. Ryssen är fortfarande den enda målvakt som vunnit Ballon d’Or (1963).

Annons

 

TYSKLAND

RB Live poängterar att spelarrotation är aktuellt i RB Leipzig med tät matchkalender men också hyfsad bredd på truppen. Men rotation är inget som tilltar Emil Forsberg, betonar sajten. ”Jag vill spela varje match. Jag känner mig bra och frisk”, sa han efter 2-1 mot Benfica.

Mönchengladbach Nachrichten är upprörd. ”Borussia var pinsamt rakt igenom”, summerar tidningens tankar efter brakförlusten hemma mot österrikiskt motstånd (0-4 mot Wolfsberger AC). Innan matchen hade supporterkoreografin varit ”Mot Gdansk med full fart”. Gdansk är EL-finalarenan 2020. Den verkar långt, långt borta.

Sport1 håller sig kvar vid debatten om Manuel versus Marc-André ter Stegen i landslagsmålet. Den här gången via landslagskollegan Ilkay Gündogan. ”I mina ögon är de i samma världsklass. Det är ett lyxproblem vi borde vara glada för i stället för att ha en hätsk diskussion. Det är som Ronaldo och Messi, en del säger att Ronaldo är bättre, andra säger Messi”, svarar Gündogan.

Annons

Bild blåser nytt liv i fråga om HSV-stjärnan Bakary Jattas identitet. Fallet har tidigare fått stor uppmärksamhet i tyska medier. Spelaren anklagades för att ha bytt identitet när han kom till Tyskland från Gambia, där han ska ha hetat Bakary Daffeh. Flera 2. Bundesliga-klubbar lämnade som en följd in protester mot resultat mot HSV men dessa avslogs. Myndigheternas undersökning lades också ner, men Bild och Sport Bild, som kom med de initiala uppgifterna, skriver nu att Jatta bland annat använt sig av e-postadress i Tyskland med namnet Daffeh, och att en ny undersökning är aktuell.

NDR får bekräftelse från polisen i Bremen på att undersökningen kring Jatta öppnats igen på grund av nya dokument.

 

ÖVRIGT

.ovrigt.png

Ekstra Bladet (Danmark) låter fotbollen med FCK:s seger (1-0 mot Lugano) klämma in sig på förstasidan med ”Santosset”, en ordlek på matchvinnaren Santos namn och danska ordet för ”tokig” (”tosset”). Men det är ett svenskt namn som lyser starkast i spelarbetygen. Bäst på planen var enligt Ekstra Bladet högerbacken Pierre Bengtsson, 5 av 6. Det var också hans inlägg som gjorde att FCK kunde bli ”Santosset”.

Annons

Algemeen Dagblad (Nederländerna) skriver om en ”Svag start” för Feyenoord (0-1 mot Rangers). Men tidningen uppmärksammar också hyllningarna till Fernado Ricksen, som nyligen avled på grund av ALS. Holländaren spelade i Rangers, och en av hyllningarna var stora banderoller med texten ”En krigare till slutet, vila i frid, Fernando”.

Euro News (Ungern) rapporterar om ilskna grannar till nya Puskas Arena i huvudstaden Budapest. Natten mellan måndag och tisdag spelades Rammsteins nya låt ”Deutschland” på repeat via arenans högtalarsystem. Puskas Arena har bett om ursäkt och hänvisar till ”tekniska problem”. Arenan, med plats för 67 000 åskådare, ska invigas i mitten av november med match mellan Ungern och Uruguay.

Publicerad 2019-09-20 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto