Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

De Gea: ”Vi följer Solskjaer ända in i döden”

Headlines Blogg

Dagen rubrikämne i rött nedan

SpanienSPANIEN

Mundo Deportivo toppar med att Barcelona vill värva Napolis mittfältare Fabián till sommaren. Men den regionala upplaga i San Sebastian fångar allt fler blickar. ”Brutalt”, njuter MD efter ännu en Real Sociedad-seger (3-0 mot Alavés). Laget ligger nu tvåa i ligan. Om Alexander Isaks inhopp (en halvlek), skriver MD: ”Isak, vaken: Det var natt men han var alert. I en intervju med MD berättade han att han inte gillar att spela sent, men han var med ett språng nära mål”. Kanske finns chansen till fler Isak-minuter mot Sevilla på söndag. Bytet kom efter skada på Willian José. Det uppges inte vara någon större fara med brassen, som fick utgå med lite mosad näsa.

Annons

Marca har också San Sebastian i blickfånget men en spelare i synnerhet. ”Ødegaard växer”, skriver tidningen, och öser lovord över norrmannen, som på nytt var arkitekten bakom segern och som på nytt är med i Omgångens lag i Marca. Och med sitt Madridperspektiv lägger tidningen till, ”Real gnuggar händerna över spelaren de lånat ut två säsonger”. Samtidigt skriver tidningens utsände i matchrapporten att ”Varje match han spelar talar för att det bara blir en (säsong)”. Ett ofta bortglömt faktum: låneöverenskommelsen är på två år, men enligt gällande regler kan lånekontrakt bara skrivas på ett år. Isak tilldelas ganska ljumma en stjärna för sin insats, på skalan från noll till tre. Marca ser även fram emot ”7:ornas test” i morgon. Det är João Félix mot Eden Hazard, det är supernyförvärv mot supernyförvärv, det är Atlético mot Real Madrid.

Annons

AS har också fullt fokus på Madridderbyt. ”Koke: Tiden är kommen att slå Real på Wanda”. Samtidigt varnar Atléticostjärnan för att avskriva motståndaren, ”De anses döda men det är en stor lögn”.

Goal Spanien har fler dödsliknelser, den här gången från David De Gea. Manchester United-stjärnan uttrycker i en intervju med DAZN sitt stöd för den kritiserade tränaren Ole Gunnar Solskjaer. ”Det viktiga är att hela laget står bakom honom, vi följer honom ända in i döden”, säger De Gea, Det är nyckeln, han är en bra tränare och vi är med honom till slutet”.

Sport skulle också kunna anspela på döden för Luis Suárez. Var buandet på Camp Nou senast dödsstöten för uruguayanen, kanske hans dödsryckningar? I stället skriver den katalanska tidningen utslätat om att Suárez vill använda buandet som stimulans att nå maxnivå igen, samt att han fortfarande är en nyckelspelare i Barça.

Annons

 

EnglandENGLAND

The Sun är ett smatterband av Manchester Uniteduppgifter. ”Exklusivt: Paul Pogba mer desperat än någonsin att lämna United och kommer att göra nytt försök i januari”. Det följs av ”Exklusivt: Man United redo att satsa på Pochettino och betala 32 miljoner pund för att köpa ut honom är billigt”. Det är motsvarande nästan 400 miljoner kronor.

Daily Mirror skjuter lämpligt in ”Pochettino: Jag lider”. Det är visserligen inte längtan till United som ligger bakom de känslorna, men Tottenhamtränaren är lite nere efter den svaga säsongsinledningen. ”När man vinner, så som man känner sig…det finns inget som kan ersätta det. Jag lider”, säger han.

Daily Mail vänder sig till folk som vet vad lidande innebär: Newcastlefans. ”Toon Takeover” signalerar bud från Peter Kenyon (ex-vd i Chelsea och Man United) med polare att köpa klubben. 300 miljoner pund totalt är budet till Mike Ashley, varav 125 miljoner pund direkt.

Annons

Daily Telegraph har inte ens med fotboll på sportettan. Ändå är det tidningens avslöjande som toppar de flesta andra tidningarnas sportettor: rattfylleriskandalen i Derby County. Rubriken finns kvar inne i tidningen: ”Exklusivt: Derbys kapten Richard Keogh borta resten av säsongen med knäskada efter rattfylleriolycka med Mason Bennett och Tom Lawrence”. Och så uppmärksammar tidningen Luke Matheson, den 16-årige Rochdalespelaren som inte bara gjorde mål mot Man United utan också efter sin presskonferens fick England att applådera ungdomen (se nedan).

Wales Online följer upp Aftonbladets intervju med Kristoffer Peterson. Swansea-svensken väntar otåligt på mer speltid men underströk att han inte klagar. Nu svarar Swanseas tränare Steve Cooper. ”Jag håller med honom i allt han sa”, säger Cooper, ”Jag tror verkligen på honom. Det är bara en fråga om att arbeta hårt som alla andra i gruppen. Han är inte ensam. Det är många som vill spela mer än de gjort”.

Annons

 

ItalienITALIEN

La Gazzetta dello Sport gör det enkelt för sig med ”Belotti sänker Milan”. För det var precis vad som hände (2-1 till Torino). Orden ”Giampaolo” och ”kris” för rödsvart paras sedan snabbt ihop. Milantränaren försöker se positivt på saker, ”Det var Milans bästa framträdanden hittills den här säsongen”. Men Gazzettan konstaterar, ”det är tredje knocken i rad för Milan, matchen mot Fiorentina blir en skiljeväg”. Däremot ses inte Giampaolos position som direkt hotad.

Corriere dello Sport är av annan åsikt. ”Giampaoli i fara”, slår tidningen fast i stora bokstäver. ”Tränarens jobb på spel mot Fiorentina på söndag. Gattuso, Ranieri och Spalletti aktuella”. Samtidigt pågår planerna för nya San Siro. ”Två projekt presenterade, fansen kan rösta, men klubben tar det avgörande beslutet” (se bilder nedan).

Annons

Tuttosport gör ingen höna av en fjäder men väl en tjur av en tupp. ”Belotti, du är Tjuren” (Toro, smeknamnet på Torino). Liksom The Sun lanserar Tuttosport sedan ”Pogba i vinter”. Juventus beskrivs som ”vaksamt”, då fransmannen är fast besluten att lämna United snarast möjligt.

 

FrankrikeFRANKRIKE

L’Equipe följer i dag storögt Neymar. Han är just nu i Barcelona. Inte för att skriva på för Barça men för att möta klubben i rätten, i en tvist om många bonusmiljoner i samband med hans flytt till PSG. Men parterna träffas först vid 09.30 på förmiddagen i ett sista försök att undvika en rättegång. I Nice råder en tvist av annat slag. Som Fotbollskanalen berättade i går eftermiddag ska en lagkamrat, Lamine Diaby-Fadiga, ha erkänt stölden av Kaspar Dolbergs klocka, värd 70 000 euro, i omklädningsrummet. L’Equipe uppger i dag att Nice, trots erkännandet, vill riva 18-åringens kontrakt. För den politiskt intresserade innehåller för övrigt L’Equipe i rubrikform i dag en rad snillrika referenser till klassiska citat från Jacques Chirac, Frankrikes tidigare president som avled i går.

Annons

RMC Sport följer upp Neymar och Barcelona men på annat vis. Radiokanalen citerar en intervju med Dani Alves i Business Insider. Alves, som spelat med Neymar både i Barcelona och PSG, säger om Neymar: ”Jag tror fortfarande hans lycka finns i Barcelona. Jag tror han skulle finna den genom att följa framgångarna han hade där för några år sedan. Om man varit lycklig någonstans vill man gärna återvända, och jag tror det var vad han försökte med i somras”. Alves får frågan om vem som är världens bästa unga spelare. ”Jag skulle säga Vinícius i Real Madrid”, svarar han.

 

TYSKLAND

Bild släpper inte taget kring ”mentalitetsskit”, de närmast bevingade orden från Marco Reus när han avfärdade inställningsproblem i Dortmund (se Headlines 23/9 under ”Tyskland”). Och Reus har sportchefen Michael Zorc på sin sida. ”När jag ser hur pressen skriver känns det som om vi är i slutet av säsongen, missat alla våra mål och haft en skitsäsong”, säger han, ”Det är lite för tidigt som jag ser det”. På frågan om Dortmund har ett kvalitets- eller mentalitetsproblem, svarar Zorc kort: ”Ingetdera”. Bild har också ifrågasatt om Reus ska vara kvar som lagkapten, något Zorc omedelbart viftar bort, ”Det är helt självklart att han är vår kapten och blir kvar som det”.

Annons

Sports Illustrated-podden Planet Futbol med Grant Wahl är ingen tysk avsändare, men gästen är tysk. En välkänd tysk. Bayern Münchens nummer ett, Uli Hoeness. Han antyder bland annat att Man Citys skadade stjärna Leroy Sané kommer upp på agendan igen under vinterfönstret. ”Vi får vänta och se hur hans rehab går, och i januari eller februari, så kommer de nya beslutsfattarna att sätta sig ner och fundera”. Hoeness kommer inte att ställa upp för omval som president i november.

Publicerad 2019-09-27 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto