Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Piqué vill skapa ny klubblagsturnering - inspireras av tennisens Davis Cup

SPANIEN

spanien.jpgCadena Ser presenterar en Gerard Piqué som i vanlig ordning går sina egen väg. Barcelonastjärnan har enligt radiokanalen lyft frågan om en ny internationell turnering med spanska fotbollsförbundet, RFEF. Piqué vill ha en europeisk supercup med ligamästare och några lag till. Det ska vara i stil med det nya formatet av Davis Cup, som han själv varit med om att ta fram, men med klubblag. Han har fler järn i elden. För närvarande fungerar han också som mellanhand i förbundets diskussioner om att spela Supercupen i Saudiarabien.

ANNONS

Sport jublar åt Barcelonas vändning och Luis Suárez ”Med en dubbel” (2-1 mot Inter). Och framför allt är tidningen nöjd med att ett tidigare under säsongen ibland tafatt Barça i andra halvlek kom tillbaka med en ”ilsken reaktion som visade att man är högst levande”. Som krönikören Lluis Mascaró poängterar, ”Låt ingen tro att de är döda”. Suárez får högst spelarbetyg i Barça, 9/10, Antoine Griezmann lägst, 4/10. Just Messi fick också fråga om relationen till Griezmann. ”Vi har inga problem med Griezmann. Sakta men säkert växer vår relation”, svarade han, och tonade även ner uppgifter om truppens problem med klubbledningen. ”Det är inte kritik, men med många resor tränar man inte så bra”, säger Messi om försäsongsupplägget.

Mundo Deportivo är inne på liknande tema kring Barças insats som Sport med ”Sangre, Sudor y Suárez” (”Blod, svett och Suárez”). Målvakten Ter Stegen prisade matchens två förgrundsfigurer, ”Suárez tystade nog en del med sina mål” och ”Det är alltid enklare när Messi är med”. MD noterar på annan plats att Real Sociedads Martin Ødegaard är nominerad till Månadens spelare för september, tillsammans med Karim Benzema (Real Madrid) och Gerard Moreno (Villarreal).

ANNONS

Marca tar sikte på förstärkningar till ett svajigt ledarlag, ”Real Madrid planerar redan för värvningar i januari”. Det är mittfältet som det i första hand gäller, och det är Christian Eriksen och Donny van de Beek som är alternativen. Då har Marca ändå tagit notis om att sistnämnda säger till Voetbal International, ”Jag flyttar inte i januari. Jag avslutar året i Ajax”.

AS sätter klorna i en redan plågad målvakt. ”Det här är inte Courtois”, dundrar tidningen. Sedan håller tidningen fram snittet på insläppta mål i landslag (0,66), Atlético (0,81), Chelsea (0,99) och jämför med det betydligt högre snittet i Real Madrid (1,37).

 

ENGLAND

england.jpgDaily Express är bra med ”De röda vinner men det är ingen vals”. Men Daily Mirror är tabloidbäst med ”You’ll never WALTZ alone”. Bakgrund: Liverpool slår österrikiskt motstånd (4-3 mot RB Salzburg). Bild: Robertson och Alexander-Arnold omfamnar varandra som vore de danspartners.

Liverpool Echo tar sig gärna en svängom med Robertson, för det är vänsterbacken som tillsammans med Sadio Mané får högst spelarbetyg, 8 av 10. Virgil Van Dijk och Joe Gomez rörde sig mer i otakt med bara 5/10. Tränare Jürgen Klopp medgav efter matchen att laget ”tappade kontrollen” men att man fick med sig ”en viktig läxa”.

ANNONS

Daily Star har med ”Magic MOment”, för Mohammed Salahs avgörande, men också en annan matchvinnare. ”WILjekraft”, alltså Willian, låg bakom Chelseas seger (2-1 mot Lille). En parentes från den matchen: Tammy Abraham fyllde 22 år i går och gjorde mål i den 22:a minuten. På förstasidan finns också ”Stjärna förnekar spricka efter ’affär’”. Det är Tottenhamstjärnan Christian Eriksen som på Twitter svarar ”Bullshit!” till spekulationer om att hans flickvän skulle ha varit otrogen med en lagkamrat.

Daily Mail bidrar med andra rykten kring Londonklubben. ”Tottenhamspelarna fruktar att Mauricio Pochettino är på väg bort efter att ha blivit mer distanserad den här säsongen…men klubben kommer INTE att sparka 32-miljonerpundstränaren”. Det är vad det skulle kosta Levy & Co att visa argentinaren dörren. Samtidigt skriver krönikören Martin Samuel, ”Tiden har kommit för Pochettino att lämna Tottenham”.

The Sun fortsätter på Tottenhamspåret med dagens dominerande text, att Pochettino haft samtal med spelarna efter Bayern Münchens kross. ”Det gick lugnt till, inga tekoppar som kastades”, säger en källa, ”Tränaren sa att han var nöjd med första halvlek och ville vi skulle ta med oss bara den”. Sedan är det dags för silly season. ”Exklusivt: Man United scoutar Ødegaard men får konkurrens av Arsenal och Liverpool”.

ANNONS

Manchester Evening News tar ett större grepp på Uniteds transferplaner. ”Man United ute efter fyra spelare under två fönster”. En ytterback, en mittfältare, en forward och en striker, som reportern Samuel Luckhurst uttrycker det. De tre förstnämnda gäller sommaren, och spelare som nämns är James Maddison, Ben Chilwell, Jadon Sancho och Declan Rice. En striker är tänkt i vinter.

 

ITALIEN

italien.jpgGazzetta di Parma har den på förstasidan. Där, längst ner till höger men med ganska stor text: Italiensvensken Riccardo Gagliolos landslagsuttagning. ”Ett rop på Tor – det kommer från Moder Svea”, som tidningen uttrycker det, med lite fri översättning. Gazzetta di Parma njuter av att berätta om ”ytterligare en vacker historia från fotbollens värld”, även om Gagliolos koppling till Sverige är svag annat än med blodsband på mammans sida. Tidningen poängterar också, ”I samband med den avgörande matchen mot Sverige 2018 medgav han att han höll på Italien”.

La Gazzetta dello Sport porträtterar Gagliolos lagkamrat och landsman. ”Kulusevski, den svenske Dinho som får Parma och Bergamo att brinna”, lyder rubriken. Dinho kommer av Ronaldinho, hans idol. Kulusevski kallas i texten också för ”en svensk juvel på Tardini”, Parmas arena. Men detta är långt från Gazzettans förstasida. Där uppmärksammas känslorna i blåsvart gäng med stora bokstäver, ”Inters ilska” (1-2 mot Barcelona). Argast var tränare Conte. ”Domaren måste visa oss respekt”, säger han, ”Matchen tog en viss riktning från första minuten. Jag såg alltför många märkliga situationer”. Tillsammans med bland annat Griezmann får Skomina låga 5/10 i betyg av Gazzettan. Suárez var matchens topp med 8/10, i Inter Barella med 7,5/10. Fler betyg: norrmannen Sander Berge fick det högsta, 7/10, när Genk knep en poäng mot Napoli (0-0).

ANNONS

Quotidiano Sportivo beskriver förlusten med ”Inter, vilket skämt”. Samtidigt finns en krönika som prisar Contes Inter med ”Inte varit så här vackert på tio år”.

Corriere dello Sport tar fasta på att Inter kan ”Hålla huvudet högt” efter insatsen på Camp Nou. Tidningen kan inte undslippa sig en lite pik till ett par välkända huggtänder med ”Suárez bet huvudet av Inter”. Sedan ger sig inte CdS om Svanberg. För tredje dagen i rad står svenskens och dansken Skov Olsens namn i rubriken. Och för tredje gången handlar det om att det två unga nordborna är aktuella för startelvan mot Lazio. I Svanbergs fall blir CdS allt säkrare att det är han som ersätter avstängde Soriano.

Tuttosport tar vidare Camp Nou-matchen med ”Vrede i Inter, se upp Juve”. Det är en hänvisning  till tungviktsmötet på söndag, då Inter och Juventus spelar på San Siro.

 

ANNONS

FRANKRIKE

frankrike.jpgL’Equipe firar Lyons seger med en passning till motståndaren sponsor, ”Europa ger dem vingar” (2-0 mot RB Leipzig). I texten nedanför lägger tidningen till att ”Lille lyfter inte” (1-2 mot Chelsea). I papperstidningen vill L’Equipe inte spekulera i längden på Paul Pogbas skadefrånvaro, men på nätet uppges ”minst två till tre veckor”. Man United-mittfältaren har en fotledsskada och missar både matchen mot AZ i dag och de nästkommande EM-kvalmatcher med Frankrike.

RMC Sport bidrar med ett Zlatanminne som mest lästa artikel. Det är ex-PSG-spelaren Clément Chantôme som i ett studioprogram pratar om svensken. ”Han har en stor kärlek till fotboll, och respekt för talang. Han hade till exempel stor respekt för Laurent Blanc (dåvarande PSG-tränare) för han var en världsmästare. Zlatan gjorde klubben mer professionell”. Och på det berättar Chantôme en historia om när Zlatan kom till klubben 2012. ”Det finns en scen som satte avtryck för alla. Första gången vi reste med honom. När han kom upp till rummet upptäckte han att väskan inte var där. Han ringde Leonardo (sportchef) och frågade var hans saker var någonstans. I själva verket låg väskan kvar i bussen (NB här viker sig Emmanuel Petit dubbel i studiosoffan av skratt). I Milan var han van att en hjälpreda tog hand om den. Men tack vare honom slapp vi sedan bära våra väskor”.

ANNONS

 

TYSKLAND

tyskland.jpgRuhr Nachrichten toppar nyhetsettan med att ”Hakimi slår till två gånger”. Det räckte för att Dortmund skulle resa hem med tre poäng från Tjeckien (2-0 mot Slavia Prag). Men tidningen tillskriver på sporten segern till lagets ansatta tränare för en del oväntade drag, ”Favres knep fixar segern till Dortmund”.

Leipziger Volksblatt har inte mycket gott att säga om RB Leipzig-spelarna (0-2 mot Lyon), inte heller om Emil Forsbergs halvtimme. ”Bidrog inte med mycket för att vända matchen”, lyder det korta omdömet. Betyget på svensken är fyra på skalan till sex, där ett är bäst. ”Det var en oförtjänt förlust i våra ögon”, säger Leipzig-tränaren Julian Nagelsmann om matchen.

Bild vill gärna tidsbestämma Alexander Jeremejeffs skadefrånvaro, men kommer inte längre än till ”flera veckor”. Dynamo Dresden bekräftade i går svenskens skada, och skrev då ”obestämd tid”. Tidningen uppmärksammar också två skador i Bayern München, men med positiva besked. Både Jérôme Boateng och David Alaba har fått klartecken till spel.

ANNONS

 

DAGENS FYND

Zlatan, 38 år i dag, får svårt att förklara sin uppenbara närvaro bland ärkerivalen River Plate-fans, om han ska skriva på för Boca Juniors.

 

Publicerad 2019-10-03 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto