Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Isaks anfallsrival: ”Jag är inte rädd för konkurrensen”

Headlines Blogg

SPANIEN

spanien.jpgDiario Vasco kittlar Real Sociedad-anfallaren Willian José med Alexander Isaks närvaro. ”Jag är inte rädd för konkurrensen från Isak. En spelare av hans kvalitet tvingar mig att göra mitt yttersta, och i slutändan kommer det att göra mig till en bättre spelare”, säger han, och påpekar att deras styrkor är olika. Vad han gillar mest med Isak? ”Hans snabbhet. Jag brukar på skämt undra om han är (Athletic anfallaren) Iñaki Williams bror med tanke på hur han springer. Och se upp, han är fem år yngre”, säger Willian José. Kan pressen att göra mål minska med Isak i laget? ”Nej, pressen är densamma. En anfallare som inte gör mål är till ingen nytta”.

Annons

Cadena Ser får ett försvarstal för Real Madrids mest ifrågasatta spelare: ”Jag ser ingen målvakt i världen som är bättre rustad att vakta Real Madrids mål än Courtois”. Men så är citatet också från Roberto Martínez, Belgiens förbundskapten.

Marca låter huvudpersonen själv säga sitt. ”Om man vill vara målvakt i Real Madrid så måste man acceptera pressen”, menar Courtois. Det är också det enda citatet från belgaren. Tidningen försöker också lyfta honom lite efter att ha golvat honom gång efter annan den senaste tiden. ”Andra stora Realmålvakter har också gått genom dåliga faser”, tröstar Marca. Ett par sidor in i dagens tidning uppges att det redan är klart att den till Real Sociedad-utlånade Martin Ødegaard får priset som månadens spelare för september. Tillkännagivandet kommer under fredagen. På tal om norrmannen och på tal om utländskt intresse (senast Man United): enligt Marca är Ødegaards utköpsklausul i det nya kontraktet från i somras hela 350 miljoner euro.

Annons

Mundo Deportivo har i sin baskiska upplaga mer Ødegaard. ”Jag stannar i två år”, är budskapet. Det är plockat från en intervju med ESPN. Efter hans framgångar i Real Sociedad i höst har det spekulerats  i att han kan kallas ”hem” redan till sommaren. Förstasidan i huvudupplagan av MD är annars som vanligt tillägnad Barcelona. Luis Suárez är ”Målmannen” igen.

Sport är inne på en liknande linje men inkluderar Lionel Messi i rubriken ”De oantastbara”. Tillsammans har Messi och Suárez gjort 421 mål.

AS ger ordet till Achraf Hakimi, tvåmålsskytt för Dortmund i veckan och utlånad från Real Madrid. ”Ingen ska ta Real Madrid för döda”, säger han. Mer om huvudstadsklubben. Vad kostar fem minuters sen ankomst i Real Madrid? 250 euro. Vad kostar en missad vägning? 250 euro. AS presenterar några av siffrorna från dokument som Deportes Cuatro kommit över.

Annons

Cadena Cope uppger att Ansu Fati varken kommer med i spanska a-landslaget eller U21-landslaget. Orsak? Han har ännu inte fått grönt ljus från Fifa. Barcelonas 16-åriga succéspelare har tidigare nämnts som aktuell för EM-kvaltruppen mot Norge och Sverige, som presenteras under fredagen.

 

ENGLAND

england.jpgDaily Mirror sätter tonen för Manchester United. Den går som vanligt i moll. ”Nightmaar”, blir kombinationen av mardröm och Alkmaar (0-0 mot AZ). ”Det finns ingen hejd på Uniteds åksjuka”, lägger tidningen till, och fortsätter, ”INGA skott på mål och INGEN lycka för Ole då Rashford inte fick någon straff”. Solskjaer kommenterar själv för BT Sport: ”Det är straff 101 gånger av 100”. Han fortsätter, ”Hur många gånger den här säsongen har det hänt att vi inte fått straffar med oss? Det hade varit 2-0-ledning mot Arsenal om vi fått den, det hade varit 1-0 här”, och så vidare, och så vidare, menar Solskjaer.

Annons

Daily Mail har en annan röst från BT Sport. Med ett helt annat fokus. ”Det här måste vara det sämsta Unitedlaget på decennier, eller hur?”, säger experten Michael Owen i studion, och spår en dyster PL-framatid, ”Jag tror inte de (United) kommer bland de sex bästa”.

Manchester Evening News delar ut betyg under ”Lindlöf bra, Matic dålig”. Svensken får 7/10, serben 3/10. Om Lindelöf skriver MEN, ”Den mest stabila insatsen och en av få som bemästrade konstgräset i sitt passningsspel”.

The Guardian har en summerande rubrik, ”Motgång för United: Lingaard skadad i trist oavgjord match i Alkmaar”. Roligare då i London, ”Arsenal sätter målstandard” (4-0 mot Standard Liège).

Daily Telegraph har inte en enda rad om Europa League på sportettan. Däremot både den engelska landslagsuttagningen och en intervju, där Jamie Carragher står för frågorna och Brendan Rodgers för svaren. Rodgers Leicester spelar mot Liverpool på lördag. Han har inget ont att säga om sin förra klubb. ”Bitterhet var inget för mig. Det var därför jag lät Jürgen (Klopp) flytta in i mitt hus!”, säger Rodgers, och berättar hur han hörde att Klopp hade svårt att hitta boende, och då erbjöd det han själv tänkte lämna. ”Han tog emot erbjudandet om huset och har bott där sedan dess”, berättar Rodgers.

Annons

 

ITALIEN

italien.jpgLa Gazzetta dello Sport ställer två ”jättar” mot varandra: Lukaku och Cristiano Ronaldo. ”Lukaku är idealisk för Conte. Cristiano Ronaldo är helt enkelt ett monster”, summerar ex-anfallaren Christian Vieri de två förväntade huvudrollsinnehavarna på San Siro när Inter och Juventus möts på söndag. Inför helgens matcher har Gazzettan för övrigt hela sex svenskar i de förväntade startelvorna. Ett rekord? För Riccardo Gagliolo (Parma) kanske kan räknas till svenskar nu efter landslagsuttagningen och Mattias Svanberg (Bologna) väntas få chansen. Sedan är Gagliolos lagkompis Dejan Kulusevski (Parma) samt Robin Olsen (Cagliari), Albin Ekdal (Sampdoria) och Ken Sema (Udinese) alla givna från start.

Corriere dello Sport har två tränare i fokus. ”Aneclotti vill ha svar om sin framtid, med start mot Torino” leder fram till huvudrubriken ”Carlo vid ett vägskäl”. Den följs av ”Ett nytt bakslag skulle få en skilsmässa från Napoli efter säsongen att rycka närmare, ett år innan kontraktet går ut”. Den andre stora rubriken är ”Spallettis tunga avslag”, följt av ”Överraskande nej till Milan”. Tidningen anser att Giampaolo är en dead-man-walking, och lägger till, ”Milan vet nu inte hur man ska ta sig ur tunneln”.

Annons

 

FRANKRIKE

frankrike.jpgL’Equipe ser det som att Leicesters ex-tränare Claude Puel ska ”Tända lågan igen” hos slocknade Saint-Étienne. Under fredagen kommer han att bekräftas som klubbens nya tränare. På söndag väntar derby mot ärkerivalen Lyon. I tidningen finns också en intervju med Michel Platini. Den forne Uefabossen är från och med måndag fri att jobba inom fotbollen efter fyra års avstängning efter korruptionshärvan i Fifa 2015. Han avvisar alla tankar på att återvända till Uefa, ”men är mindre kategorisk kring ordförandeskapet i det franska förbundet”, som L’Equipe uttrycker det.

Foot Radio ger Zlatan Ibrahimovics födelsedag i går uppmärksamhet – på grund av Kylian Mbappé. Marco Verratti firade sin svenska mentor med ett inlägg på Instagram (nedan) med en bild där han hoppat upp på måljublande Zlatans rygg. Svaret kom snabbt. ”Är du hans ryggsäck?”, skrev Mbappé.

Annons

Ouest-France känner av besvikelsen sedan Rennes tappat ledning till förlust i Rom (1-2 mot Lazio). ”Det räcker inte att skada, man måste döda”, summerar klubbens blodtörstige president Olivier Létang.

View this post on Instagram

Tanti auguri @iamzlatanibrahimovic

A post shared by Marco Verratti (@marco_verratti92) on

 

TYSKLAND

Bild tar notis om att poängen trillar in för de tyska lagen men också rapporter om supporterproblem. I Portugal vann Eintracht Frankfurt (1-0 mot Guimaraes), men på läktarna kastades stolar mellan fans. Frankfurt riskerar nu att tvingas spela utan fans borta mot Standard Liège i november, då läktarproblem uppstått även tidigare. I Turkiet plockade Borussia Mönchengladbach med sig en poäng (1-1 mot Istanbul Başakşehir) men också dåliga minnen från polisen. Fansen trakasserades och blev fråntagna flaggor med Mönchengladbachs vapensköld. Orsak: den har ett kors. ”Jag är chockad. Vi kommer att klaga hos Uefa. Det här är polisdiktatur. Våra fans trakasserades från första början”, säger Mönchengladbachs sportchef Max Eberl. I förrgår var PSG-fans upprörda över Istanbulpolisens behandling i samband med matchen mot Galatasary. Bild försöker på annat håll ge en förklaring till grollet som blossade upp mellan Pierre-Emerick Aubameyang och Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke och som slutade med att Arsenalanfallaren kallade Watzke ”clown” i sociala medier. Bild nämner den spruckna övergången till Tijanin 2017 trots Dortmunds löfte om att släppa honom, plus Aubameyang uppträdande, bland annat med sena ankomster till träningar.

Annons

Hamburger Morgenpost tror som Kicker häromdagen att Viktor Gyökeres är en man för St Paulis startelvan nu, efter mål när han fick chansen senast och med skada på Dimitrios Diamantakos. Svensken gillar också livet i Hamburg mer än Brighton, som han är utlånad från. ”Det sjungs mer här, i England finns inte ståplats”. Men det är inte miljön kring fotbollsplanen. Om Hamburg säger han, ”Det är en stor, vacker stad, till skillnad från hur det var i Brighton”.

 

ÖVRIGT

BT (Danmark) tar med sig stämningen som ett av de starkaste minnena från Malmö (1-1 mot FCK). ”Det må så vara att köpenhamnarna hade föredragit en turnering där det blev spel på Camp Nou eller Bernabéu, men stämningen på Stadion i Malmö på torsdag kväll var helt galen”, skriver tidningen. DR pratar med FCK:s lagkapten Andreas Bjelland, som instämmer. ”Det var en fantastisk upplevelse”, säger han, ”Det är sådana här kvällar man vill minnas, europeiskt drama i ett slag om Norden”. Politiken sammanfattar det danska lagets insats på planen ganska krasst. Rubrik: ”En poäng utan ett skott på mål: Det var milt sagt inte mycket Zlatan över FCK:s offensiv”.

Annons

Tass (Ryssland) fick några ord med en besviken Marcus Berg efter Krasnodars förlust på hemmaplan (1-2 mot Getafe). ”Vi gjorde en väldigt dålig första halvlek”, konstaterar svensken, som spelade från start, liksom Kristoffer Olsson. Berg var också missnöjd med domarens insats. ”Mycket hände på planen. Vi hade kollat Getafe och visste att de spelade tufft, och så blev det. Det är en del av fotbollen, och domaren måste sätta gränserna. Han blåste inte med oss i dag, och fick heller inte straff vid deras överträdelser”.

Sloboden Pechat (Nordmakedonien) drar på ”Kulusevski från Parma vill inte spela för Nordmakedonien”. Förbundskapten Igor Angelovski berättade för pressen i går att han försökt övertala den svenska U21-landslagsspelaren två gånger. Den första för tre år sedan, den andra för bara en månad sedan. ”Hans svar förblir detsamma, han vill representera Sverige. Jag har gjort mitt bästa för att få med Kulusevksi men i slutändan fick vi ett negativt svar”, säger Angelovski. Kulusevski är född i Sverige men föräldrarna kommer från Nordmakedonien.

Annons
Publicerad 2019-10-04 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto