Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Guardiola: ”Säljer honom inte ens för 500 miljoner euro”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött nedan

ENGLAND

.engggg

Daily Star har ”Blixtattack mot rasism” som stor och dramatisk rubrik. Det är inte insatsstyrkan som kallats in. Det är tre observatörer från antirasismgruppen Fare som kommer att finnas på plats på läktarna i Sofia under Bulgarien-England på måndag. Dessa kommer även att stå i kontakt med Uefas matchdelegat och fjärdedomaren. Engelska spelare har hotat med att lämna planen vid läktarrasism. Matchen spelas inför reducerad publik på grund av tidigare rasismförseelser från bulgarisk publik.

Daily Telegraph har samma uppgifter om Fare-spanarna i Bulgrien, men landslagsfokus ligger på fredagens möte med Tjeckien. ”Barkleys blues: Klubbkompisen Mount kan ta hans plats”. Barkley har redan sett sig omsprungen av sin yngre mittfältskollega i kampen om platser i Chelsea.

Annons

The Sun uppger också att Mount lär starta. Han delar sportettan med en annan ung mittfältare, Phil Foden. ”Ovärderlig”, lyder den feta rubriken, som baseras på ett utdrag ur en kommande bok, ”Pep’s City: The Making of a Superteam”, som tidningen tagit del av. Trots att 19-åringen fått sparsamt med speltid, säger tränare Pep Guardiola, ”Han är den enda spelare som inte kan säljas under några omständigheter, den enda. Inte ens för 500 miljoner euro. Phil stannar. Phil ÄR City. Vi kommer inte att värva någon annan i den positionen. När David Silva lämnar så vet vi exakt vem som ska bli vår nya magiker”.

Daily Mirror har en helt motsatt situation. En äldre och oönskad mittfältare. Tidningen skriver att ”Özil fruktar att han spelat sin sista match för Arsenal”. Han väntas lämna klubben i januari. Vid en utlåning kan Arsenal tänka sig att betala en del av hans höga lön på 350 000 pund i veckan.

Annons

The Indepedent kommer med ”Alexander-Arnold tar sikte på mittfältsplats”. Liverpoolspelaren har Steven Gerrard som modell och är öppen för en förändring. ”Det finns olika positioner, olika typer av spelare. Kanske blir det så en dag. För närvarande har tränaren beslutat at jag är en högerback, och då spelar jag där”, säger 21-åringen. The Independent har också med citat från Ronald Koeman som bekräftar The Athletics uppgifter i går om han är rådgivare åt Henrik Larsson, Dirk Kuyt och Dennis Bergkamp i deras försök att köpa Wycombe Wanderers. ”Jag vet inte hur nära det är”, sa Koeman, förbundskapten för Nederländerna, vid en presskonferens i går. ”De drömmer om att köpa en klubb och de arbetar på det, men jag är inte direkt involverad”.

Southend Echo följer upp The Athletics-artikeln på annat håll. Southend Uniteds ledning kände inte till uppgifterna om Larsson och klubbköp, men svensken är enligt Echo fortfarande ett av de aktuella namnen för tränarposten i Southend.

Annons

 

ITALIEN

1.italien

La Gazzetta dello Sport ser ett tillfälle att ge nya Milantränaren Pioli ”Ett lejonhjärta”, där ”lejon” skrivs som lagets anfallare Leão. Anfallet är en lagdel som får en citatrad från Pioli, ”Piatek är effektiv i straffområdet, portugisen (Leão) har potential”. Ett annat citat lyfts också fram, ”Huvudet högt eller lågt? Min slogan är: vinna. Vi tror på vår kvalitet”. Tidningen uppmärksammar sedan på nytt den tomma tränarstolen i Sampdoria, nu med ”Nej från Gattuso, kampen står mellan De Biasi och Di Biagio”.

Corriere dello Sport tror inte på Di Biagio för Samp, utan skriver efter Gattusos nej, ”Iachini eller De Biasi”. På förstasidan känner tidningen av ”Rädslan för nummer 9”. Det är inte något tröjnummer. ”Segern mot Inter förstärkte Juves överlägsenhet i jakten på nionde raka titeln: ett envälde som Conte och Ancelotti har skyldighet att utmana”. Ett med svenska ögon fint ögonblick beskrivs inne i tidningen. På måndag kväll spelades en legendarmatch mellan Bologna och Real Madrid (4-2). Kenneth Andersson medverkade, gjorde inga mål men i samband med hans presentation så brast kurvan ut i ”Klas-Klas-Ingesson”, en hyllning till en djupt saknad profil. Andersson skickade en slängkyss till kurvan. Det finns mer svenskt. Nästan en halv sida tilldelas ”Olsen och Cagliari – känslorna växer”. Så pass starka är de redan att CdS inte bara tror att svensken ger hyllade Cragno (tillbaka från skada efter januari) en match, utan att det också kan leda till att Cagliari gör ett försök att värva Olsen från Roma efter säsongen. Men CdS drar i bromsen och lägger till att dit är det ännu långt.

Annons

Tuttomercatoweb ger Dejan Kulusevski chansen att sola sig i glansen av ännu mer lovord. Han utses till Parmas ”Topp” så här långt. Mindre roligt för nyblivna svenska landslagsspelare Riccardo Gagliolo. Han ses för närvarande som klubbens ”Flopp”. Han har också det lägsta betygssnittet av Parmas spelare, bara 5,17. I Cagliari är Robin Olsen klubbens ”Topp” så här långt.

 

SPANIEN

.spanoien

Marca basunerar ut, ”Eriksen i januarifönstret”. Real Madrid planerar ett bud. Klubbledningen och tränarstaben har kommit till slutsatsen att mittfältet behöver förstärkas redan nu. Enligt Marca har också Tottenhams ordförande Daniel Levy gett betrodda mellanhänder i uppdrag att hitta en köpare i vinter. Den 27-årige danskens kontrakt går ut i sommar och han kan då gå gratis.

AS har samma besked som Marca, ”Eriksen i januari”, och att ”Real Madrid har fått Zidane att inse behovet av en mittfältare i vinterfönstret”. Prislappen väntas ligga på cirka 30 miljoner euro, men dansken uppges hellre vilja komma på en fri transfer i sommar.

Annons

El Mundo skriver att Sergio Ramos överväger spel i OS i Tokyo till sommaren. Real Madrid-stjärnans prisskåp är överfullt men han saknar en OS-medalj. EM slutar den 12 juli. OS fotbollsturnering börjar den 22 juli.

Cadena Ser uppger att Ansu Fati nu fått grönt ljus från Fifa att spela för Spanien. Förbundskapten Robert Moreno har för avsikt att plocka med Barcelonas 16-åriga stjärnskott vid nästa landslagsuttagning.

Sport håller sig kvar vid Rac1-intervjun med Barcelonas argentinska bolltrollare. ”Min tanke är att avsluta karriären här”, är ord som tidningen vill suga länge, länge på.

Mundo Deportivo går på samma linje som Sport med ”Messi för alltid”, och diverse andra små gobitar ur Rac1-intervjun. I den baskiska upplagan finns rubriken, ”Lagerbäck fick till slut ge sig för Ødegaard”. En summering av hur Real Sociedad-stjärnan också etablerat sig som oumbärlig i landslaget, trots den initiala skuggtillvaron under den svenska förbundskaptenen.

Annons

 

FRANKRIKE

.frankrike

Le Parisien har Lyonpresidentens Jean-Michel Aulas schema i jakten på ny tränare. Under torsdagen träffar han Laurent Blanc i Paris. På fredag väntar Rudi Garcia (ex-Marseille). Ytterligare möten är aktuella till och med lördag. Men det finns redan en klar favorit. ”Det är 80 procents chans att det blir Blanc”, säger en källa när klubben till Le Parisien.

L’Equipe tar sig an Lyons tränarjakt med ”Blancs stora muntliga prov”. Även här nämns Rudi Garcia, men även Jorge Sampaoli. Men argentinaren skulle behöva köpas loss från Santos och pratar dessutom inte franska, vilket Aulas prioriterar.

RMC Sport har också Blanc som Lyons främsta val men drar snarare blickarna till sig för ett ”nej”. Det kom från José Mourinho. Han ska ha blivit tillfrågad av Aulas, men bidar sin tid i hopp om jobb i första hand i England, uppger RMC.

Annons

AFP hör ånyo Neymar bedyra att det är PSG som gäller och inget annat. ”Jag kommer att försvara min klubb med näbbar och klor. Jag kommer att ge 100 procent för att vi ska lyckas”, säger brasilianaren, som efter en turbulent sommar nu säger sig vara ”lycklig”.

 

TYSKLAND

Skärmavbild 2019-10-10 kl. 01.39.01

Bild njöt av ”Gnabrys gala” så länge den varade. Den formstarka Bayern Münchenspelaren gav Tyskland en tvåmålsledning men i slutändan blev det oavgjort (2-2 mot Argentina). Gnabry och Havertz får ändå högsta betyg, 1 av 6. Ingen i det argentinska laget får högre än 3.

Sky Sport samlar citat efter matchen. Gnabrys insatser på senare tid har inte gått förbundskapten Jogi Löw förbi. ”Han har tagit ett oerhört stort steg”, säger han.

Kicker drar förstås på sin intervju med Thomas Müller. Där bekräftade han SportBilds uppgifter om att han är missnöjd med bänknötandet i Bayern och funderar på en flytt. Kicker påpekar att det i somras fanns erbjudanden från Kina och de båda Milanoklubbarna, men Müller vill inte till Kina och en stor övergång i vinter verkar osannolik, menar tidningen, och trycker på att ”Det måste finnas en annan lösning”. Schalke gör allt för att behålla Alexander Nübel. Målvakten, som har ett utgående kontrakt värt 550 000 euro om året, erbjuds sex gånger mer, alltså 3,3 milj euro. Schalke är även beredd att infoga en utköpsklausul.

Annons

Sport1 ser en fortsatt dragkamp med Bayern München om Nübel. Enligt tv-kanalen är det bara mellan dessa två klubbar 23-åringens val står. Sport1 menar däremot att Schalke erbjuder cirka fem miljoner euro om året. En summa Bayern matchar. Sportsligt är han given nummer ett i Schalke men bakom Neuer i Bayern. Samtidigt lockar en större scen med Bayern.

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) ger bilden av ett envist Aris. Thessalonikilaget har upprepade gånger varit ute efter IFK Norrköpings Kalle Holmberg. Nu är Aris det igen. En kontakt togs med den 26-årige anfallarens agent Martin Dahlin förra veckan, uppger SDNA, och hävdar att intresset är ömsesidigt. Holmberg har ett utgående kontrakt med Norrköping, som vill förlänga.

Annons

MLS har med ett av Zlatan Ibrahimovics mål bland de nominerade till Årets mål i MLS. Det är från derbyt mot LAFC när han först lobbar en back och sedan på halvvolley placerar in bollen. Målet är ett av 16 som finns att rösta på (klipp på målen ovan)

Herald Sun (Asutralien) bjuder på en intervju med Ola Toivonen, Melbourne Victorys nya lagkapten. ”Det (lagkaptensrollen) är en stor sak här har jag märkt”, säger han och (klipp nedan). En ny säsong står för dörren. Toivonen: ”Jag förväntar mig mycket av mig själv, av mina lagkamrater, av laget. Vi vann inget förra säsongen, och var väldigt besvikna” (klipp här).

Publicerad 2019-10-10 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto