Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Betygsbesvikelsen: ”Gamla” Lindelöf tillbaka

ENGLAND

.england

Manchester Evening News och Manchester United. Parhästarna levererar en uppdatering över tillståndet i truppen, spelarbetygen för säsongen så här långt. Victor Nilsson Lindelöf får blygsamma 5 av 10. ”Han har stora delar sett ut som den tidigare Lindelöf men imponerade mot AZ”. Den ”gamle” Lindelöf var den dåliga Lindelöf. Men inte ens en dålig Lindelöf är någon match för Matic och Fred. De är ännu sämre. Mycket sämre. Båda får 1/10. Bäst klarar sig Wan-Bissaka, 8/10.

The Times uppger att Chevrolet tröttnat på Fred och grabbarna. ”United oroas av att förlora tröjsponsor värd 450 miljoner pund”, finns på sportettan. Tidningen förklarar vidare, ”Manchester United letar alternativa tröjsponsorer till Chevrolet av oro för att den amerikanska biltillverkaren inte kommer att förnya kontraktet på grund av den dåliga formen”.  Times skriver också att moderbolaget General Motors tycker att kontraktet som skrevs 2012 var för dyrt.

ANNONS

Daily Telegraph ser förändringar i spelartruppen. Stora förändringar. ”Man United planerar åtta nya värvningar över de två nästkommande somrarna”. Enligt en källa är det i linje med en treårsvision som tränare Ole-Gunnar Solskjaer har för att bygga om laget.

The Sun drar sitt strå till ryktesstacken. ”Exklusivt: Man United intensifierar försöken med dubbelvärvning av Leicesterduon James Maddison och Ben Chilwell för 130 miljoner pund”.

Daily Mail viftar avfärdande. ”Chelsea leder jakten på Chilwell och hoppas slutföra den redan i januari om de får tillåtelse att värva”, menar tidningen. Sportettan har det hårda budskapet, ”Håll tyst, England!”. Det är Bulgariens förbund som ilsknat till efter allt snack om risker för läktarrasism i Sofia i samband med måndagens EM-kvalmatch. I en skrivelse till Uefa kallar man misstankarna för ”orättvisa”, påpekar att England har sina egna och problem och tillägger, ”Vi är oerhört chockade över alla försöken att blanda in och till och med peka ut bulgariska åskådare som potentiella bråkmakare”.

ANNONS

Daily Mirror följer upp ämnet med ”Bakslag” i stora bokstäver. Sedan radar tidningen upp dem: ”Bulgariske förbundsbasen protesterar hos Uefa över engelska förbundets ’rasistiska stereotyper’”, ”Abraham anklagad för ’kränkande kommentarer’” och ”Southgate medger att England måste göra rent hemma också”.

Daily Star gör ett tappert försök att ge ny fart på tränarkarusellen. ”Exklusivt: Marco Silva har efter mardrömsstarten tre matcher på sig att rädda jobbet i Everton”.

Evening Standard uppmärksammar Sead Haksabanovics uppsving i IFK Norrköping. West Ham-tränare ”Pellegrini lär vara nöjd med att mittfältaren gör sådant avtryck på lån, och kanske har han en framtid i London”. Supportersajten Claret & Hugh går snäppet längre. Den menar att Haksabanovic kan göra en ”överraskande comeback i West Hams a-trupp”, och hänvisar till en källa, som också informerar Claret & Hugh att klubben ”följer honom nära”.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport ger ett stort sportfestivalevent och spekulationer om kontraktsförlängningar nästan hela utrymmet. Det är landslagsuppehåll, mycket tomrum att fylla. Här finns också det stundande tränarskiftet i Sampdoria. Efter alla namn som figurerat ser det nu ut som Albin Ekdal & Co får Claudio Ranieri som ny tränare. Pikant är att Ranieri i så fall ersätter Eusebio Di Francesco. Precis som i Roma i våras. Debuten för Ranieri i Samp kan bli mot…Roma (den 20 oktober).

ANNONS

Corriere dello Sport tror också på Ranieri, men nämner De Biasi och Iachini som backup. Förstasidan lyser annars gul av bokstäver och siffror, ”CR700”. Det kan Cristiano Ronaldo bli i kväll, om han sätter två mål för Portugal mot Luxemburg. Då har han gjort totalt 700 mål i karriären. Bara fem spelare har gjort fler; Josef Bican, Pelé, Romario, Gerd Müller och Ferenc Puskas.

Football Italia har exempel på att tidigare nämnda Festival dello Sport ändå levererar. Som en ståndpunkt alla kanske inte all håller med om. Det är Fifas domarbas och VAR-anhängare Pierluigi Collina som står för den. ”Jag tycker inte VAR dödar spänningen vid målfirande. Om något så höjer den spänningen. Man får fira två gånger, när man gör mål och när det är bekräftat”, säger Collina, som också tar upp att tekniken gått framåt med stormsteg och tiden för att få fram pålitliga resultat minskat radikalt.

 

SPANIEN

.spanien

Marca täcker för andra dagen i rad förstasidan med Christian Eriksen. I går gällde att Real Madrid vill ha honom i januari. I dag är det ”Eriksen är tydlig”, och med det menar tidningen att ”Dansken döljer inte sin önskan om att komma till Real Madrid i början av 2020”. Enligt Marca har mittfältaren bara de senaste dagarna ännu en gång avböjt ett kontraktsförslag från Tottenham. Londonklubben hoppas sälja Eriksen för 20-25 miljoner euro nu i stället för att släppa honom gratis i sommar. Real Madrid har ett förslag på bordet. Marca tar också upp Sergio Ramos önskan att spela OS i sommar (se Headlines i går, under ”Spanien”). Det är inte sannolikt, menar tidningen. Förbundet avser att behålla det U21-lag som vann EM förra sommaren intakt till Tokyo.

ANNONS

AS låter också en skandinav ta upp hela förstasidan men av annan nationalitet. ”Håland, framtida mål”, står för att ”Real Madrid följer den 19-årige norska anfallaren”. Han får chansen att visa upp sig när Norge tar emot Spanien i EM-kvalet i morgon.

Mundo Deportivo har bara ögonen för en stjärna, han är argentinsk och hans stod på scenen i går. Cirque du Soleil hade premiär för sin show ”Messi 10”, datumet 10/10 var ingen slump förstås. Och nummer 10 himself var på plats. ”Magiskt”, suckar MD hänfört.

Cadena Ser låter Diego Simeones stämma ljuda. Atléticotränaren gillar VAR. ”Ge mig VAR varje gång, innan blev det inga straffar”, säger Simeone, en hänvisning till att Atlético tidigare inte fick straffar med, påpekar Ser. I nästa stund avvisar Simeone de som klagar på olika måttstockar med VAR. ”Jag gillar inte offerkultur”, säger han, något som kan ses som en passning till Álvaro Morata som just beklagade sig över detta häromdagen. Simeone tar sig också an sommarens två tunga försäljningar. ”Den försäljning som gjort oss mest illa var Lucas (Hernández), som kom från akademin. Mer än Griezmann”, säger Simeone.

ANNONS

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe tar ut avståndet med ”Två steg från EM”. Seger mot Island i kväll och mot Turkiet på måndag säkrar platsen. Vem som startar på topp för Frankrike? Olivier Giroud, förstås. I Islands anfall jagar Kolbeinn Sigthorsson ett rekord. Han är ett mål från Eidur Gudjohnsens 25 mål i landslagströjan. L’Equipe tar också upp Sigthorsson klubbliv. Efter Nantes blev det AIK, där han letar maxform. ”Även utan att vara 100 procent är han en av våra bästa spelare. Om han kan komma tillbaka i bästa form igen så han kan spela 90 minuter varje helg, så är han för bra för vår liga”, säger Norling. Från hemmafronten har L’Equipe kommit över uppgifter om Keylor Navas lön. Tidningen uppger att målvakten gjord ett lyft med flytten från Real Madrid till PSG. Han höjde årslönen från fem miljoner euro efter skatt till sju milj efter skatt. Med det hamnar han just utanför topp fem i PSG:s löneliga (Neymar, Mbappé, Cavani, Thiago Silva respektive Di Maria). Inlånade Mauro Icardi har 5,7 miljoner euro netto om året.

ANNONS

Le Parisien har samma troliga spelare i Frankrikes startelva som L’Equipe. Men medan L’Equipe ställer upp i 4-2-3-1, med Giroud som spets, tror Le Parisien på 4-4-2: Mandanda – Pavard, Varane, Lenglet, Hernandez – Coman, Kanté, Tolisso, Matuidi – Griezmann, Giroud.

 

TYSKLAND

.tyskland

Bild anser att frågan om Thomas Müllers vara eller icke vara i Bayern München blivit en sådan riksangelägenhet att den får högerkrysset på nyhetsettan, bredvid terrordådet i Halle. ”Lämnar Müller i sommar?”, undrar tidningen. Bayern kommer enligt Bild inte att släppa anfallaren i vinter i alla fall. Truppen är för tunn för det. Men med Sané, Coutinho och Haverz som möjliga värvningar i sommar, så är en skilsmässa mellan Bayern och Müller möjlig.

Sky Sport hängde på Dortmund-vd:n Hans-Joachim Watzkes boksläpp (”Echte Liebe”). På scenen hade han sällskap av tidigare tränaren Jürgen Klopp. Den nuvarande Liverpooltränaren bekräftade att han i maj förra året fick ett samtal från Watzke om att återvända. ”Jag svarade, ’Va, är du galen?’. Det var det hela”, berättar Klopp, som är hyllad över hela världen men tar det med ro, ”Just nu blir jag omtalad superpositivt, men låt oss inte glömma att det är oktober… I maj, mellan semifinalen och finalen i Champions League, var det många som trodde vi skulle förlora, och det hade varit sjunde raka finalförlusten för mig”. Klopp berättar också om sin relation till vännen David Wagner, tränare för ärkerivalen Schalke. ”Jag är hundra procent svart och gul, och nu är min bästa vän Schalkes tränare – jag vet fortfarande inte hur jag ska handskas med det!”. Från scenen sa Klopp också ”Ni tar en bok, jag tar en öl”, med påföljande karaktäristiska skratt.

ANNONS

 

ÖVRIGT

.ovrigt

La Dernière Heure (Belgien) firar ett ”Kvalifikationfyrverkeri” (9-0 mot San Marino). ”EM-biljett lätt som en plätt”, är en fri översättning av underrubriken (”Le ticket pour L’Euro 2020 validé en beauté”). Romelu Lukaku gjorde sitt 50:e och 51:a mål för landslaget, men fler blir det inte i Kazakstan, påpekar Het Laatste Nieuws. Han har enligt Inters önskemål fått ledigt från sextimmarsresan och återvänder till Milano.

Record (Portugal) slutar där bloggen börjar – med laget från Old Trafford. ”United försöker med Rúben” Dias. Tidningen uppger att Solskjaer vill ha backen i januari, samtidigt som Benfica jobbar på en kontraktsförlängning. 22-åringens utköpsklausul ligger på 66 miljoner euro.

Trevlig helg!

Publicerad 2019-10-11 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto