Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rio: ”Sterling bland de fem bästa i världen”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött nedan

ENGLAND

england.jpgThe Sun sammanfattar tisdagens Champions League-kväll med ansträngda ”Sonny & Ster”. Det är en skruvad version av gamla amerikanska musikduon Sonny & Cher. Sonny står för Tottenhams tvåmålsskytt Son Heung-min (5-0 mot Röda Stjärnan) och Ster står för Man Citys hattrickskytt Raheem Sterling (5-1 mot Atalanta). Man United är långt från CL men får ändå en rubrik: ”Exklusivt: Man United får en transfer boost då Mandzukic är beredd att halvera sin lön på 300 000 pund i veckan för att övergången från Juventus för tio miljoner pund ska gå igenom”.

Daily Telegraph ser anledning att göra en ”High Five” med tanke på de båda engelska lagens målskörd. Son får toppbetyget i London, 8 av 10, Sterling får toppbetyget i Manchester, 9/10. Både Gündogan och Agüero når upp till 8/10. Vidare uppger Telegraph att temporära byten för huvudskador kan införas redan nästa säsong. Fifa uppges öppna för idéen med tiominutersbyten för att spelare som fått en smäll mot huvudet ska kunna undersökas.

Annons

The Times slår ihop Tottenhams och Man Citys segrar till ”Perfekt tia”. Londonklubben och dess tränare Mauricio Pochettino har alltmer ifrågasatts den här säsongen. ”De gjorde fem mål så jag gav dem ledigt i morgon (läs: i dag)”, sa Pochettino efter målfesten och fortsatte att vara spjuveraktig om segerns betydelse, ”Det är bra för självförtroendet. Och för att få slut på alla rykten”.

Daily Mail kör liksom Telegraph på ”High Fives”. Men det dyker upp fler ”femmor”. I BT Sport-studion säger Rio Ferdinand om Sterling, ”Han är bland de fem bästa i världen nu. Definitiv! Det spelar ingen roll vem ni nämner” (se klipp nedan). Ferdinand uppskattade sedan Jamie Carraghers ursäkt till Patrice Evra i går för försvaret av rasismanklagde Luis Suárez 2011. Men det är inte nog. ”All heder åt Jamie Carragher. Men det är större än honom. Det handlar om klubben. Liverpool svek sig själv den dagen när de bar t-shirts till stöd för någon som anklagats för rasism. Det har gått åtta år och Liverpool har inte på allvar bett om ursäkt”, påpekar Ferdinand, som då spelade med Evra i United – se klipp här.

Annons

 

ITALIEN

italien.jpgLa Gazzetta dello Sport lekar på nytt med Paolo Dybalas smeknamn ”La Joya” (juvelen), som på italienska och med annan stavning betyder ”glädje”. Det bäddar för dagens ”Infinita Joya”, ungefär ”Oändlig glädje”. För Dybala var segerorganisatör med sina två mål när Juventus vände till seger (2-1 mot Lokomotiv Moskva). ”Vi höll våra huvuden kalla”, understryker tränare Mauricio Sarri. Gazzettan har inte oväntat Dybala som matchens lirare (8/10). Inför kvällens matcher kommer tidningen med uppmaningen, ”Inter – tro på det”, och tillägg om att Contes mannar behöver slå Mönchengladbach. ”Pioli har hittat formeln för Milan”. Det är Herbert Chapmans klassiska WM-spelsystem (3-2-2-3) med Arsenal på 20-talet som dammas av.

Annons

Corriere dello Sport väljer att anspela på aktuella Pallone d’Oro (Guldbollen), vilket ger ”Paulone d’Oro” med stor bild på en jublande Dybala. ”Han vände på egen hand matchen mot Lokomotiv”, poängterar tidningen. Bologna tar sig an Sampdoria i Serie A härnäst och enligt Corriere dello Sport är det troligt att Mattias Svanberg startar på nytt och åter som tillbakadragen mittfältare. Tidningen lägger till att Svanberg också kan byta position med Soriano som prenumererat på svenskens mer offensiva mittfältsposition.

Tuttosport arbetar med samma ordlek på Dybalas smeknamn som Gazzettan men fastnar för ”Enorm glädje”. Från Manchester rapporterar Tuttosport att det var ”För mycket City för Dea”, Atalantas smeknamn (1-5 mot Man City).

 

SPANIEN

spanien.jpgMarca skriver med tillfredsställelse att ”Real Madrid vet hur man vinner ’finaler’”. För bortamatchen i Istanbul (1-0 mot Galatasaray) har av medier byggts upp som en final sett till Reals säsong. Segermålet beskrivs, med ett större perspektiv, som att ”Kroos gav Zidane syre”. Courtois, Kroos, och Valverde får de högsta betygen, tre på skalan noll-tre. På förstasidan finns även ”Morata räddare i nöden”. Anfallaren fixade poängen (1-0 mot Bayer Leverkusen). På annat håll rapporterar Marca att damspelarna i högsta ligan går i strejk och matcher stoppas. Spelarna kräver bland annat en minimilön på 12 000 euro om året. Alltför många får klara sig på deltidslöner.

Annons

AS använder tränarens utsatta läge som utgångspunkt och tennistermer som redskap, ”Zidane räddade matchboll” . Zidane själv konstaterar, ”Det finns inga lugna veckor i Real Madrid”.

Sport menar att Barça ”Vill ha en annan ledare”. Det är inte mer dramatiskt än en önskan från tidningen att Luis Suárez sätter avtryck och får slut på måltorkan i Champions League. Slavia Prag väntar i kväll. Tidningen visar också belåtet upp citat från holländska profilen Ruud Van Nistelrooy. ”Ingen kommer i närheten av Messi. Säg mig vem det skulle vara. Cristiano Ronaldo är en målgörare. Iniesta är en hjärna. Salah, Mané, Hazard och Mbapé är strålande spelare, men Messi är allt det där tillsammans”, säger Van Nistelrooy.

Mundo Deportivo kanske hoppas få återanvända sin rubrik ”Mål i Prag” i morgon. Tidningen tar också med att Barça får klara sig utan Samuel Umtiti, som är skadad. På annat håll kan man sluta sig till att Alexander Isak kan få dras länge med anfallsrivalen Willian José i Real Sociedad. ”Jag har varit här fyra år, har fem år kvar på kontraktet och vill stanna länge”, säger Willian José, som står i vägen för Isak i startelvan. Han har tidigare tackat nej till bland annat Valencia och Newcastle.

Annons

 

FRANKRIKE

frankrike.jpgL’Equipe knäböjer för ”Hans majestät Mbappé”, efter PSG:s målfest (5-1 mot Club Brügge). Anfallaren, som varit skadad, kom in i andra halvlek och gjorde ett hattrick och en assist på 22 minuter. Mbappé slog därmed Lionel Messi rekord som yngsta spelare någonsin att göra 17 mål i Champions League. Mbappé är 20 år och 306 dagar. Messi var 21 år och 337 dagar. Mbappés anfallskollega Mauro Icardi fick annan kvällens högsta betyg, 8/10.

Le Parisien gör förstasidesrubrik på att ”Mbappé bländar Europa igen”. Sedan är det tränarens tur att säga sitt. ”Jag vill alltid spela honom, det vet han, men i dag kunde han max spela 55 minuter”, säger Thomas Tuchel med en lustig tidsprecisering.

RMC Sport låter huvudpersonen själv kommentera sin insats. ”Jag vill visa att det är svårt att klara sig utan mig”, säger Mbappé.

Annons

 

TYSKLAND

tyskland.jpgBild påpekar att det blev en ”Skakig seger för Bayern” i Aten (3-2 mot Olympiakos). Klubb-vd Karl-Heinz Rummenigge gillade inte riktigt vad han såg. ”Vi spelade lite för slarvigt”, sa han efteråt. Robert Lewandowski (förstås) är den enda spelare som når upp till högsta spelarbetyget ett (sexgradig skala). Lägst får också två Bayern-spelare, Javi Martinez och Lucas Hernández. Båda får nöja sig med fem i betyg och båda är skadade. Tidningen noterar också att fem Bayernfans fick föras till sjukhus sedan Olympiakoshuliganer attackerat dem under ungdomsmatchen mellan lagen tidigare under eftermiddagen.

Sport 1 har en prognos på Hernández fotskada. ”Han kommer att bli borta flera veckor”, säger Bayerns sportchef Hasan Salihamdzic efter första läkarundersökningen. Martinez hade en känning i låret och togs av planen som en försiktighetsåtgärd.

Annons

Sky Sports bidrar med fler Bayern-citat. Målvakten Manuel Neuer: ”Vi fick kämpa igen. Vi måste bli mer Bayern-lika igen. Alla måste prestera bättre. Problemet är att vi alltid måste göra tre mål. Det är frustrerande att vi släppte in två igen”.

Sport Bild lockar blickarna till sig med dagens tränarrykten. José Mourinho kan ersätta Lucien Favre som tränare i Dortmund. Portugisen står på god fot med klubbens vd Hans Joachim Watzke, och de båda håller kontakten. Dortmund vill helst inte byta tränare under säsongen, men blir det aktuellt väntas mer detaljerade samtal till Mourinho. Däremot är han inte aktuell för Bayern München om Niko Kovac skulle visas till dörren. Det är däremot Ralph Rangnick. Även Man United påstås hålla ett öga på Rangnick. Sport Bild uppger också att heta Schalke-målvakten Alexander Nübel tackat nej till Roma, RB Leipzig, Atlético, PSG och Man United. Det lämnar fältet fritt för Bayern München. Nübels kontrakt går ut till sommaren.

Annons

 

ÖVRIGT

överigtSDNA (Grekland) uppger att Panathinaikos i somras var ytterst när att värva tillbaka Marcus Berg. Men från ingenstans dök Krasnodar upp och lockade svensken med en årslön på 2,5 miljoner euro.

Olé (Argentina) firar med River Plate som är klar för sin femte Copa Libertadores-final. Det blev visserligen förlust mot ärkerivalen Boca Juniors med 0-1 i natt, svensk tid, men River hade 2-0 från första mötet att gå på. Och Rivers tränare Marcelo Gallardo var inte helt missnöjd, se klipp ovan.

El Mercurio (Chile) uppmärksammar stort att ”Fotbollen tills vidare inställd” på grund av oroligheterna i landet. Och på tal om River Plate och Copa Libertadores-finalen. Den är tänkt att spelas i Santiago den 23 november. Frågetecken har rests på grund av oroligheterna, men det sydamerikanska fotbollsförbundet Conembol meddelade på onsdag morgon, svensk tid, att den chilesnak huvudstaden fortsatt är tänkt spelplats.

Annons

Aqui Pe (Brasilien) lyfter fram kampen mot oljeutsläpp som drabbat stränderna och djurlivet i nordöstra Brasilien. Fotbollsklubbar deltar också. Bahia spelade under måndagen i specialdesignade tröjor med oljefläckar på. Sju klubbar i regionen har nu också gått samman i ett upprop. Bland dem märks Bahia, Ceará och Fortaleza från högsta divisionen.

Publicerad 2019-10-23 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto