Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så ska Napoli fixa Zlatan – Bologna i nytt försök

Headlines Blogg

Dagens rubrikämne i rött nedan

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport skrålar med i ”Inters oktoberfest” (2-0 mot Dortmund). ”Det var bara seger som räknades”, säger tränare Conte belåtet. Också på förstasidan: Han var Dries Mertens. Det var då. Gazzettan: ”Han är Diego Mertens”. Med två fullträffar är belgaren uppe i 116 mål för Napoli och gick därmed förbi självaste Diego Maradona (3-1 mot RB Salzburg). Tidningen beskriver – med en vink till motståndarens ägare – onsdagens seger som att ”Napoli har skaffat vingar”. Bäst i Inter? Lautaro 7,5 av 10. Bäst i Napoli? Mertens 8/10. Gazzettan har inte missat Napolibossen De Laurentiis flört med Zlatan Ibrahimovic. Kanske har den syditalienska klubben ett trumfkort över rivalerna. Enligt GdS är Napoli beredd att erbjuda ett kontrakt på ett och ett halvt år. I Bolognas och Inters fall har det tidigare skrivits om bara sex månader. Vidare skriver tidningen att Napoli kan erbjuda max fyra miljoner euro per säsong, jämfört med de drygt sju milj euro som Zlatan drar in nu, men att det inte borde skrämma 38-åringen.

Annons

Corriere dello Sport uppger samtidigt att det varit en ny kontakt mellan Sinisa Mihajlovic och Zlatan ”de senaste dagarna”. Samtalet ska ha varit tillräckligt lovande för att Bolognatränaren ska vara fast inställd att locka svensken till staden. På förstasidan firas de italienska triumferna med två jämnstora rubriker. ”Ett Napoli att älska” och ”En Conte som Mou” – för det var ett ”Inter av järn”.

Tuttosport pyntar också tidningen med Inter och Napoli och några utropstecken för lagens prestationer. Men ”Ny era för Juve” trumfar CL-segrar. Det fortsätter med ”Kapitalökning: 300 miljoner euro”. I dag hålls ett aktieägarmöte.

 

ENGLAND

england.jpgMetro applåderar ungdomarna i Chelsea som ”Blivit vuxna”. Matchen mot fjolårets CL-semifinalist på bortaplan ses som ett första elddop (1-0 mot Ajax). ”Det är lite av en skiss för framtiden för oss”, menar tränare Frank Lampard.

Annons

Daily Telegraph har målskytten Batshuayi som ”Blues hjälte”, men bäst på planen var just en av ungdomarna. Mittbacken Fikayo Tomori får 8 av 10 i betyg. På tal om Chelsea. Enligt Telegraph nobbade ägaren Roman Abramovij i somras ett bud på klubben från Mellanöstern. Hemma i London får Tottenhams Dele Alli frågan om spelarna står bakom tränare Mauricio Pochettino. ”Ja, till 1 000 procent, och det kommer vi att fortsätta med”, säger han.

The Guardian sprider transferrykten. ”Exklusivt: Man City efter Fabián Ruiz men har konkurrens av Real Madrid och Barcelona”. Men på sportettan är det Champions League som gäller. Här finns en jublande Batshuayi men också en likaledes jublande Oxlade-Chamberlain som blev tvåmålsskytt för Liverpool (4-1 mot Genk). En delikat utsida utanför straffområdet som gick via ribba i mål stack ut. ”Åtta av tio anfallare skulle inte ens tänka på det. En av de två som skulle komma på tanken skulle inte ens kunna”, sa holländska legendaren Robin Van Persie i BT-studion, ”Sättet han (Oxlade-Chamberlain) gjorde det på så vackert”. Tränare Klopp tyckte målen var fina men spelet mediokert, ”En arbetsseger”, sa han på tyska till den engelska tv-kanalen.

Annons

Liverpool Echo strösslar i alla fall fina betyg över LFC-spelarna. Oxlade-Chamberlain, Fabinho och Sadio Mané får alla 8/10.

The Sun är sedan länge paria på Merseyside, så no fucks given. Liverpoolmatchens fokus ligger inte på segern utan på en enda banderoll. ”Sänkta”, i stora bokstäver, följs av ”Liverpool fördömer egna fans sedan en obscen och rasistisk banderoll grumlat den storslagna fyramålsuppvisningen”. Sedvanlig silly season kommer i form av ”Exklusivt: Arsenal redo att lägga blott 40 miljoner pund för RB Leipzig-stjärnan Dayot Upamecano för att komma tillrätta med sina defensiva problem”.

 

SPANIEN

spanien.jpgMarca slår fast att ”Valverde är här för att stanna”. Inte Barcelonas tränare utan Real Madrids mittfältare. Den 21-årige uruguayanen med förnamnet Federico bryter sig in i tränare Zidanes startelva. Vidare puffar Marca för att ”Barcelona får slita men vinner” (2-1 mot Slavia Prag). Matchvinnare var den som gjort näst flest mål för Barcelona i CL sedan säsongen 2017/2018: Självmål. Messi har 19 mål på kontot, på andra plats kommer ”självmål” med sju.

Annons

AS lägger Rodrygo till Valverde och menar att ”De flyger”. Tidningen menar att duon ”leder Real Madrids förnyelseplaner. Brasilianaren har tagit sig förbi landsmannen Vinícius och uruguayanen är nu en startspelare”.

Sport ser Barcelona som ”På gång” med sjätte raka segern i Champions League. Men, som krönikören Lluís Mascaró påpekar, ”Resultatet är det bästa”, i övrigt finns fortfarande mycket att önska. Och bäst, det var målvakten Ter Stegen, 9 av 10 i betyg.

Mundo Deportivo beskriver Barcelonas seger som en ”Triumf utan feeling”. Tidningen omnämner också flyttade El Clásico till ”18 december om La Liga inte blockerar det”. Och ligan vill som väntat inte ha matchen då. Turerna fortsätter.

El Mundo uppger att Real Madrids lagkapten Sergio Ramos dömts till en miljon euro i böter av spanska skattemyndigheter. Det gäller skattebrott kring bildrättigheter.

Annons

 

FRANKRIKE

frankrike.jpgL’Equipe utbrister, ”Så bortkastat!”, sedan Lyon gått miste om alla poäng i Lissabon (1-2 mot Benfica). Och bortkastat var just var det var, då målvakten Anthony Lopes i 85:e minuten kastade bollen rakt i gapet på Pizzi som enkelt kunde sätta det avgörande målet. ”Alla kan göra misstag”, sa Lyons nya tränare Rudi Garcia till målvaktens försvar. Lopes betyg i L’Equipe? 2 av 10.

Le Parisien frågar sig efter den senaste uppvisningen, ”Kan Mbappé vinna Ballon d’Or?”. Slutsatsen är att han behöver fortsätta briljera den närmaste tiden för att ha minsta lilla chans mot Lionel Messi. Journalisterna i juryn röstar från och med nu fram till den 8 november. ”30-40 procent röstar första veckan (efter nomineringarna) och cirka 30 procent väntar med att göra det till sista ögonblick”, säger Rémy Lacombe, chefredaktör för France Football, som delar ut priset. Men egentligen tror Le Parisien mer på 2020 som Mbappés år. Vidare misstänker Le Parisien att PSG-backen Thomas Meunier blir borta minst en månad på grund av den muskelskada i vänster ben han ådrog sig mot Club Brügge.

Annons

 

TYSKLAND

tyskland.jpgBild finner ny näring till tränarspekulationer efter Dortmunds tunga förlust (0-2 mot Inter). ”Favre utkonkurrerad & Mourinho-rykten”, möter tidningens läsare på förstasidan. Den tyskapluggande portugisen parades ihop med Ruhrklubben i Sport Bild i går. ”Jag tycker vi spelade bra”, ansåg Favre efter matchen. Bild uppger vidare att Bayern München kan få klara sig utan Lucas Hernández resten av året. Åtta veckors frånvaro väntar enligt tidningen den franske landslagsbacken efter dagens knäoperation.

Leipziger Volkszeitung firar RB Leipzigs seger (2-1 mot Zenit St Petersburg) och ger frikostigt Emil Forsberg en tvåa i betyg (skala 6-1, där 1 högst). ”Kan göra det mesta med bollen och visade det också. Låg bakom mycket”, skriver tidningen.

Kicker blickar mot lördagens Revierderby där Schalke och Dortmund är ”I ögonhöjd”, det vill säga på samma nivå. Men tidningens söker sig också söderut och upptäcker att Inter nu ”intensifierar” sitt intresse för Thomas Müller, som ryktats aktuell för en flytt från Bayern Munchen i vinterfönstret.

Annons

Badische Zeitung ger Freiburgfansen hopp – och dämpad rodnad på klubbledningens kinder. En domstol i regionen har förbjudit kvällsmatcher på den nya arenan som byggs, samt matcher under vissa tider på söndagar. Orsak? Ljudvolymen. Badische Zeitung menar nu att domstolsbeslutet är fattat enligt värden från 2017 och att det förändrar situationen.

 

ÖVRIGT

överigt.jpgSeattle Times (USA) firar Sounders avancemang till final i Western Conference i natt, svensk tid (2-0 mot Real Salt Lake). ”Gustav Svensson, känd för sitt slit på mittfältet, lade finess till sitt register med ett mål i 64:e minuten”. Svensken nickskarvade elegant in en hörna (se klipp ovan). I MLS-slutspelets semifinal väntar derbyvinnaren mellan Los Angeles FC och Zlatan Ibrahimovics Los Angeles Galaxy.

Annons

Algemeen Dagblad (Nederländerna) ser Ajax som ”Maktlösa” (0-1 mot Chelsea). Maktlösa i försöken att finna sin vanligen fina CL-rytm. Maktlösa att stoppa motståndaren. Och maktlösa mot VAR, som tveksamt dömde bort ett mål för hemmalaget.

De Volkskrant ramar in Ajax-Chelsea med ett snack med scoutlegendaren Piet de Visser, som 85 år gammal fortfarande jobbar för Londonklubben. Han prisar Lampards ungdomssatsning, dissar Sarri brist på densamma och berättar om fajter med Mourinho: ”Han sa till mig, ’Jag bryr mig inte om fotbollen, jag vill vinna, jag vill vara nummer ett, jag, jag..’ Då sa jag, det här är Chelsea, inte ’jag’”. Han vill också se Nathan Aké tillbaka i klubben. Chelsea uppges förresten ha en återköpsklausul på 40 miljoner pund för Aké.

 

 

Publicerad 2019-10-24 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto