POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Klopp biter tillbaka mot Pep: ”Mané är ingen filmare”

Rubrikämne i rött nedan.
Om svenskar i grönt nedan.

EnglandENGLAND

Daily Star använder liksom många engelska tidningar Champions League bara som en språngbräda till härligheten: Premier League-mötet Liverpool-Man City på söndag. ”Mané är ingen filmare”, täcker sportettan. Det är Jürgen Klopps svar på Pep Guardiolas påstående (se klipp nedan)

Daily Telegraph tar det ett steg längre. ”Klopp slår tillbaka – Sadio Mané en filmare? Hur var det med era taktiska frisparkar?”. Och vad var det då Klopp sa? ”Jag vet inte om Pep snackade om Sadio eller Liverpool, men ingetdera är trevligt, ärligt talat. Jag vet inte om jag vill hälla bensin på elden. Jag är inte intresserad av sådant. Och jag lovar att inte nämna taktiska frisparkar. Det räcker kanske så”, säger han. Daily Telegraph drar också på ”Exklusivt: Tränare vill ha kontroll på VAR”. PL-klubbarna ska diskutera VAR nästa vecka. En av idéerna är att tränarna ska ha rätt att protestera mot domslutet och begära VAR-granskning vid ett bestämt antal tillfällen. I exempelvis cricket finns ett liknande system.

The Sun skriver att ”Chelsea är redo att lägga 150 miljoner pund på Wilfried Zaha, Ben Chilwell och Timo Werner om transferförbudet hävs i januari”. Idrottens skiljedomstol, CAS, ska ta upp ärendet den 20 november. Telegraph uppgav i går att Lampard har 150 miljoner pund att shoppa för.

Daily Mirror stannar kvar i efterdyningarna av André Gomes hemska fotskada under Everton-Tottenham i söndags. ”Trauma”, skriver tidningen med stora bokstäver. Sedan följer: ”Uppriven Son kan missa Tottenhams Champions League-match, samtidigt som klubben erbjuder honom professionell rådgivning” samt ”Everton berättar efter operationen att mittfältaren väntas komma tillbaka utan bestående men. Ronaldos hälsning: ’Du kommer tillbaka ännu starkare’”. Tottenham kommer också att överklaga Sons röda kort.

Manchester Evening News har gjort Twitterfråga på om Axel Tuanzabe bör ersätta Victor Nilsson Lindelöf när han är tillbaka från skada. 87 procent har svarat ”ja”.

Daily Mail rapporterar att Arsenal sparkar upp till åtta personer anställda i akademiverksamheten med Steve Morrow i spetsen. Den gamla cuphjälten var chef för Londonklubbens ungdomsvärvningar.

 

ItalienITALIEN

La Gazzetta dello Sport tar ställning med ”Balo, en riktig italienare”. Det blir ett svar på Veronas ultrasledare Luca Castellini som i går svarade på rasismincidenten mot Brescia med, ”Balotelli är italienare eftersom han har ett italienskt medborgarskap, men han kan aldrig vara en riktig italienare. Vi har också en n**** i vårt lag, som dessutom gjorde mål, och honom applåderade vi”. Castellinis försvarstal väckte starka reaktioner. Bland annat från Balotelli själv. ”Vilken galenskap. Vakna, okunniga människor”, skriver han på Instagram Stories. Verona kan stänga av Castellini på livstid, enligt Gazzettan. Förstasidans största rubrik gäller annars kvällens Champions League. Uppmaningen är, ”Riv den där muren, Inter”, med ett fotomontage med Lukaku mot den gula Dortmund-väggen av fans. En Serie A-match spelades i går. Sampdoria är tillbaka (1-0 mot Spal) och Albin Ekdal är tillbaka. Gazzettan har honom som bäst i laget (6,5 av 10 i betyg). ”Höll Murgia i schack, och var en riktig bollmagnet: 35 lyckade passningar”, motiverar GdS.

Corriere dello Sport lyfter också fram Balotelliaffären till förstasidan, men här dominerar annars Napoli. Ett Napoli ”i kris” och som isolerat sig på klassiskt manér, och på klubbpresident De Laurentiis order . ”Jag är inte överens”, låter tränare Ancelotti hälsa. I dag väntar RB Salzburg i CL.

Tuttosport lockar med ”Juve-Håland: 100 miljoner euro!”. Det är var RB Salzburg vill ha för sin norska succéanfallare. ”Det ser ut att bli en storslagen kamp mellan Juve, Real Madrid och Juventus”, skriver Tuttosport.

Corriere di Bergamo, citerade av bland andra TMW, uppger att Atalanta är beredd att släppa Dejan Kulusevski för 25 miljoner euro i sommar. Inter scoutade honom så sent som i helgen, Arsenal har också gjort det, Juventus är intresserad och TMW uppgav i helgen att Wolves är beredd att lägga ett bud på 15 milj euro. Fortsättning följer.

* Castellini använde ordet ”negro”, kanske något mindre starkt i det italienska språkbruket än ”neger” är i det svenska.

 

SpanienSPANIEN

Marca ger sig på Gareth Bale igen. ”Bale spelar med Wales” kan ju tyckas som något bra, men är ännu ett ifrågasättande av hans attityd. Bale kan inte spela för Real Madrid mot Olympiakos, är osäker mot Eibra men EM-kvalet mot Wales därefter, ja till den matchen blir han minsann uttagen i dag. Andemeningen är att han, milt uttryckt, lågprioriterar sin klubb. På tal om Real Madrid. Tidigt på tisdag morgon meddelar UD Almería i andra divisionen att Real-legendaren Guti är klar som ny tränare.

AS går ännu hårdare åt Bale än Marca. Tidningen väljer en bild på walesaren på golfbanan och menar att han gjort en ”Trippelbogey”. Första missen: ”Spelaren vill lämna i januari och har ingen relation till Zidane”. Andra missen: ”Klubben fruktar att han spelar med Wales efter en månad utan spel i Real Madrid”. Tredje missen: ”Hans ’utflykter’ bort från Madrid förvärrar situationen”.

Sport vill se en ”Champions League-reaktion” i Barcelona. I kväll väntar Slavia Prag, bara ett par dagar efter den förödmjukande förlusten mot Levante. Ousmane Dembélé hade en del spanska medier räknat bort från matchen men han finns med i truppen.

Mundo Deportivo riktar in strålkastarljusen på en spelare. ”Dags för Griezmann”, menar tidningen, ”Med Suárez bort så skiftar nu fokus till Griezmann som ska spela med Messi och Ansu eller Dembélé”. MD-krönikören Ángel López punktar anledningar till Real Sociedads framgångar. En är att ”Willian José, Oyarazabl och Portu är ett av de bästa tremannaanfallen i ligan”. Det är här Alexander Isak ska kämpa sig in. López lägger till att, ”det finns en mycket bra backup i Isak, Januzaj och Barrentexea. Det kanske sammantaget är det bästa offensiva blocket i hela ligan”.

 

FrankrikeFRANKRIKE

L’Equipe hoppas revanschlystnad brinner i Lyonspelarnas ögon. ”Återerövring” syftar på laget nu ha två raka segrar i ligan och Depay i form – det är dags att ge igen på Benfica för snöpliga i bortaförlusten när lagen möts igen i kvällens Champions League. L’Equipe uttrycker sig sedan i kulinariska termer kring Cavani och Icardi. De båda PSG-centrarna spelade tillsammans en stund senast, men det är ingen trolig lösning, varför rubriken är ”Icardi-Cavani, ost eller dessert”. Vad annars liksom.

RMC Sport låter Icardi skicka ut en stark signal till PSG-ledningen. ”Jag kommer att göra allt för att bli kvar här”, säger argentinaren. PSG har uppgetts intresserad av att utlösa utköpsklausulen på 70 miljoner euro i lånekontraktet med Inter.

Le Parisien påpekar att Kylian Mbappé har ett nytt, lukrativt kontrakt på bordet. Det når Neymars nivåer, som sägs vara nästan 40 miljoner euro om året. Men 20-åringen bidar sin tid. Real Madrid har enligt Le Parisien avsatt 300 miljoner euro för att försöka värva Mbappé i sommar. Konkurrens från Barcelona eller Man City skulle kunna få kostnaden att skena till 400 miljoner euro. ”Det är givet att om Mbappé lämnar PSG till sommaren så kommer han bli den dyraste spelaren i historien”, skriver tidningen.

France Football hämtar inspiration från en Madonna-dokumentär och landar ”In red with Liverpool”. Det blir 38 sidor nostalgi och nutid om CL-mästarna. Och så presenterar Sadio Mané spelare och tränare. Ett par exempel. Om James Milner: ”Den mest professionella spelare jag träffat i min karriär”. Om Jürgen Klopp: ”Vi älskar honom alla som en pappa, och vi fruktar honom alla som en pappa”. France Football har också en intervju med Man Citys Sergio Agüero, men den handlar också mest om Liverpool, söndagens motståndare. ”Liverpool är det enda laget i ligan som kan göra oss illa”, säger han.

 

TYSKLAND

Bild synar på nytt tränarfrågan i Bayern München. Interrimtränaren Hansi Flick återvänder till rollen som assisterande tränare om Bayern hittar en huvudtränare. Erik ten Hag och Ralf Rangnick är främsta kandidater. Max Allegri kan inte tyska och hamnar längre ned på listan. Arsène Wenger skulle tacka ”ja”, är flytande på tyska och kan bli aktuell fram till sommaren.

Sky Sport tar med ett tydligt besked från Ten Hag på tal om Bayernryktena. ”Jag stannar i Ajax säsongen ut”, bekräftade han vid gårdagens presskonferens inför CL-mötet med Chelsea.

Sport1 får tidsramar för tränarsituationen av Bayerns president Uli Hoeness. ”Jag tror vi vet hur det blir i tränarfrågan innan matchen mot Fortuna Düsseldorf om tre veckor”, säger han.

Leipziger Volkszeitung är osäker på om Emil Forsberg startar kvällens CL-match för RB Leipzig mot Zenit. Christopher Nkunku imponerade senaste. Tränare Nagelsmann väntas fatta beslut först i dag. Svensken vilade hela matchen senast. ”Tre matcher i rad på 100 procent är inte alltid enkelt för Emil, men vi behöver honom på 100 procent mot motståndare som Zenit”, sa Nagelsmann häromdagen, och syftade på Forsbergs skadeproblematik.

 

ÖvrigtÖVRIGT

Daily Record (Skottland) piskar upp stämningen. ”Era liv är i fara”, är Celtics påstådda varning till de 9 000 fans som reser till Rom för returmötet med Lazio på torsdag. Hemmalaget väntas få svårt att ens matcha den siffran på Olympiastadion. Intresset är ljummet. Men oro finns för bråk. Redan det första mötet fläckades av politisk extremism. En grupp Laziofans gjorde fascistsalut på gatorna i Glasgow och inne på arenan hade Celticfans en gigantisk flagga som var en flört med terrorgruppen Röda brigaderna, som verkade på den italienska vänsterkanten under 70- och 80-talet.

Publicerad 2019-11-05 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå