POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Kaos i Napoli - klubben hotar med stämning efter spelarnas trots

Om svenskar i grönt nedan.

ITALIEN

Il Mattino, regionaltidning i Neapel, toppar med ”Det är alla mot alla i Napoli – De Lauentiis: De ska betala”. En tillhörande krönika har rubriken, ”Klubbledning, spelare, tränare – så mycket fel”. Uppgifter viner genom luften sedan spelarna struntat i att åka tillbaka till ”ritiro”, isoleringen, som klubbpresident De Laurentiis beordrat (se onsdagens Headlines). Senare förtydligade Napoli att Ancelotti bestämmer över laget, men suddade inte ut hotat om stämningen eller böter för spelarna.

2.jpgLa Gazzetta dello Sport tuffar på med ”Lokomotiv Juve” (2-1 mot Lokomotiv Moskva). Laget tog sig som på räls till åttondelsfinal i CL, men lokförare Sarri drar lite i bromsen, ”Det var inte någon av våra bättre matcher”. Konduktör Cristiano Ronaldo hängde lite med huvudet när han ersattes (Sarri: ”Preventivt”, han hade en lite skadekänning) och dessutom gått miste om ett mål (Ramseys ursäkt: ”Jag trodde målvakten var närmare, så jag petade till den för att vara säker”). Som om Lokomotiv Juve inte redan hade tillräckligt med fart, så håller rivalerna på att spåra ut. På förstasidan finns temarubriken, ”Spänning i Inter och Napoli”. Intertränarens Contes utspel om brist på värvningar uppskattas inte av klubbledningen. Situationen i Napoli sammanfattas med ”Spelarna gör myteri, De Laurentiis vill straffa dem och med Ancelotti är det en spricka”. Atalanta tog sin första CL-poäng (1-1 mot Man City). Citytränaren Guardiola liknade ett möte med Atalante, ”som att gå till tandläkaren”.

Corriere dello Sport liknar Douglas Costa vid ”Costa d’Oro”. Landet (Guldkusten) eller olivoljan? Strunt samma, brasilianaren avgörande mål var guld värt för Juve. CdS ringar sedan in Kouame (Genoa) och De Paul (Udinese) som aktuella spelare för Inter i januarifönstret för att stilla Contes ilska.

Tuttosport använder också Douglas Costa till en ordvits men av annat slag, ”Douglas Mosca” (Moskva på italienska). Atalanta-Man City sammanfattas med förstnämndes smeknamn och sistnämndas tillkortakommande, ”Dea, så bra – Pep, så pinsamt”. Tuttosport tycks irriterad över Citys maskningar sista tio minuterna.

 

ENGLAND

Skärmklipp.PNGDaily Telegraph tycks inte ha släppt Halloween helt ännu. ”Jeepers Keepers” är en skräckfilm i ny tappning. Högerbacken Kyle Walker som målvakt med blodisande färgkombination på kläderna. Men någon riktig rysare blev det inte. Inhoppet efter Caludio Bravos utvisning varade bara tio minuter och City fick med sig en poäng (1-1 mot Atalanta).

Daily Mirror bländas inte av otäcka färgkombinationer i Milano utan njuter av en ”SONuppgång” i Belgrad. Son Heung-min svarade för två mål i Tottenhams seger (4-0 mot Röda Stjärnan), och gjorde en ursäktande målgest med André Gomes i tankarna. ”Jag ville inte fira för jag vill respektera situationen”, säger sydkoreanen.

The Guardian har med båda de engelska CL-matcherna i går på sportettan, men också de engelska CL-mästarna Liverpool. ”Jag kommer inte att ändra på mig”, är Sadio Manés svar på att Man City-tränaren Pep Guardiola insinuerat att han filmar. På tal om Liverpool. Supportern Sean Cox, som blev svårt skadad av Romafans i april 2018, kommer på söndag (Man City) att se sin första match på plats igen. Han är fortfarande under behandling på en neurologisk klinik.

BBC News uppmärksammar att även en andra man erkänt rånförsöket mot Mesut Özil och Saed Kolasinac i somras. Polisen släppte samtidigt ett klipp på förloppet, där Kolasinac motade iväg de båda mopedburna och knivförsedda rånarna.

Daily Mail tar upp en Arsenalspelare som råkade illa ut på helt annat vis. Dani Ceballos skadades under Londonlagets bleka insats i går (1-1 mot Vitoria). Men tränare Emery har lugnande besked. ”Vi får vänta på undersökningen i morgon (läs: i dag), men jag tror det rör sig om en mindre skada”, säger han. På den känsliga frågan om lagkaptensrollen efter Granit Xhaka var Emery undvikande. Minst sagt. Rob Holding var kapten i går. Reportern: ”Varför?”. Emery: ”Därför att han var det”.

 

SPANIEN

Skärmklipp2.PNGMarca satte i går press på Real Madrid med rubriken ”Vinna eller vinna”. Laget levde upp till förväntningarna (6-0 mot Galatasaray). Högt över förväntningar var en spelare. ”Rodrygo lyste upp Bernabéu”, pryder förstasidan. Krönikören Carlos Carpio öser beröm över brasilianaren, som gjorde ett hattrick, men landar till slut i, ”Det allra bästa med Rodrygo, och det som verkligen öppnar upp framtiden, är hans spelintelligens”. Lika bra som för Real gick det inte för huvudstadens rödvita lag, ”Atlético reagerar för sent”, konstatera Marca (1-2 mot Bayer Leverkusen).

AS beskriver Rodrygo ”Som fallen från himlen”. Lite i skymundan påpekas att ”Benzema passerade Di Stefano”. Fransmannen har efter gårdagens två mål gjort 50 mål för Real i CL, Di Stefano hade 49. Ändå är han knappt halvvägs till Cristiano Ronaldo (105).

Sport har den typen av intervjuer man hitta i klubbtidningar. Den är med Barcelonas stjärnskott Ansu Fati, och det bärande citatet är, ”Jag trivs jättebra i Barça och kan förhoppningsvis stanna här resten av karriären”. På förstasidan finns också uppgiften ”Jordi Alba blir borta en månad” på grund av skada.

Mundo Deportivo grunnar i stället på ”Lösningar” för ett hackande Barcelona. Tre saker rekommenderas. ”Lokalisera och integrera Griezmann och Dembélé. Öka bolltempot. Förbättra fysiken. Det är nycklarna till en reaktion hos Barça”, slår MD fast.

 

FRANKRIKE

Skärmklipp3.PNGFrance Info bjöd in Michel Platini till studion. Den vanhedrade tidigare Uefa-bossen bjöd i sin tur på rubrikvänliga citat. ”Jag framstod ungefär som Al Capone”, säger Platini, bitter över behandlingen i samband med korruptionsavstängningen på fyra år, som tog slut i oktober. Han beklagar sig också över dagens toppfotboll. ”I dag köper man de bästa spelare och vinner. Allt handlar om rikedom”. Han tar PSG som exempel. ”Presidenten är qatarier, sportchefen är brasilianare, tränaren tysk och det finns en fransman i laget. Varför heter de Paris Saint-Germain? För att det finns 40 000 (på läktarna), många som som älskar sin klubb. Men den skulle lika gärna kunna heta Coca-Cola eller något annat”, säger Platini.

L’Equipe låter PSG:s sportchef Leonardo kommentera Platinis utspel. ”Jag vill inte tala om rasism, men det verkar vara avundsjuka”, säger han, ”Men som ordspråket säger, hellre avundsjuka än medlidande”. Leonardo irriterar sig på ryktena om Mbappé och Real Madrid och på de efterföljande frågorna. ”Det stör mig lite. Det är inte rätt ögonblick att prata om drömmar och sånt. Han har två och ett halvt år kvar med oss. Han är väldigt viktig för oss. Det är den bästa unga franska spelaren. Det är inte läge att destabilisera honom”, säger han. Men det var inte Mbappé som huvudperson på onsdag kväll. På förstasidan har L’Equipe en ordlek på ”Esset Navas”. Målvakten räddade PSG-segern med en straffräddning (1-0 mot Club Brügge). Coaca-Cola, pardon, PSG, är nu redan klart för åttondelsfinal.

 

TYSKLAND

Skärmavbild 2019-11-07 kl. 07.32.49.pngSky Sport uppger, med hänvisning till sina källor, att Arsène Wenger fört samtal med Bayern München. Fransmannen är intresserad, skulle kunna ta över direkt fram till sommaren och stannar även gärna längre. Uppgifterna går stick i stäv med The Athletic-journalisten Raphael Honigsteins. Hans Bayern-källa säger att Wenger inte är aktuell i nuläget.

Bild lägger Bayern som ett band mitt på förstasidan: ”2-0! Och Bayern förhandlar redan med tränare Wenger”. Två nyheter i en. Dels segern i Champions League (2-0 mot Olympiakos), dels liknande uppgifter som Sky om Wenger. Bild fyller i med att ett möte är planerat med 70-åringen efter lördagens match mot Dortmund. Själv sa Wenger i BeIN Sports tv-studio på onsdag kväll, ”Jag skulle aldrig vägra ett samtal med Bayern München”, men också, ”För närvarande har jag inte pratat med dem ännu, och vet inte om jag kommer” (se klipp ovan).

Kicker låter Ludwig Augustinsson kommentera Jonathan Augustinssons SM-guld med Djurgården. ”Jonathan är fortfarande fem titlar bakom mig”, säger han med ett leende, enligt tidningen. Ludwig har två liga- och fyra cuptitlar med FC Köpenhamn samt blev U21-Europamästare 2015. Tidningen tittar också förbi 2 Bundesliga. Där har Branimir Hrgota fått luft under vingarna och gjorde två mål senast för Greuther Fürth. ”Jag är nöjd men vill ha mer”, säger svensken.

 

ÖVRIGT

LA Times (USA) frågar sig ”Kommer Zlatan Ibrahimovic att stanna i La Galaxy?”. Ett besked väntas inom ett par veckor. ”Vi kommer inte framåt förrän vi suttit ned och fått höra vad han tycker”, säger Galaxys general managern Te Kloese, och konstaterar att 38-åringen har andra alternativ. LA Times-journalisten Kevin Baxter hittar flera tecken på en flytt. Zlatans egna ageranden och kommentarer, lagkompisar som ryktas trötta på hans kritik. På frågan om han vill att Zlatan stannar säger Te Kloese, ”Vem vill inte ha Ibra?”, något Baxter tolkar som kryptiskt.

Sports.ru (Ryssland) pratar med en revanschsugen Kristoffer Olsson inför Krasnodars match mot Trabzonspor i kväll. ”Vi förlorade de två första matcherna i gruppen, men vi lär av våra misstag”, påpekar han.

Daily Record (Skottland) skulle kunna konstatera att den frekvent återkommande Romfestivalen ”Hugg-en-britt” inletts. På traditionellt manér attackerade förövarna i skydd av mörkret och utan urskiljning en pub. Två Celticfans ska ha knivhuggits (en skotte och en tysk, enligt italienska uppgifter). Laziohuliganer misstänks för dådet. 9 000 Celticfans är väntade till EL-matchen. Det första mötet mellan lagen färgades av politiska motsättningar mellan ultras.

Publicerad 2019-11-07 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå