Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Krönikörens dom: "Ljungberg kan inte rädda Arsenal"

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.

ENGLAND

england.jpgDaily Mail ger på sätt och vis Fredrik Ljungberg rätt. ”Det här är inte Arsenal”, sades i halvtid. Det stämmer. Det här är ”Freddie’s Nightmare”, en skräckfilm, som Mail uttrycker det efter att ha sett fortsättningen (1-2 mot Brighton). Mesut Özil verkade skrika åt Alexandre Lacazette – eller om det var till Per Mertesacker, Ljungbergs högra hand. Aubameyang lämnade till publikens frustration planen för toalettbesök. David Luiz var David Luiz, men inte längre kärleksfullt kallad Sideshow Bob utan föraktfullt Shitshow Bob av en del fans.

The Sun-krönikören Duncan Wright har medlidande. ”Fredrik Ljungberg kan inte rädda dem. Inte Brendan Rodgers heller. För tusan, till och med trollkarlen Merlin skulle ha problem att få detta Arsenal att nå toppen igen”, skriver han.

Annons

The Times-krönikören Henry Winter dammar av historieböckerna. ”Arsenals famlande har nu gett sammanlagt nio matcher utan seger. Det är den värsta sviten sedan mars 1977. Då var Abbas ’Knowing Me Knowing You’ på plats nummer ett på singellistan. För en annan svensk blir det en tuffare utmaning att nå en högre plats än nummer tio med ett Arsenal som har det här försvaret”, skriver Winter. På sportettan skapar andra ämnen rubriker. En är ”Spelarna uppmanar Uniteds ledning: Sparka inte Solskjaer. Den största är om tränarskiftet på Merseyside. Everton sparkar Silva och vänder sig till Ferguson”, Duncan, inte Alex. ”Big Dunc” blir tillfällig lösning.

Sky Sports har en mer permanent lösning. Enligt tv-kanalen är det Vitor Pereira som Everton vill ha. Portugisen är för närvarande tränare för Shanghai SIPG i Kina.

Annons

Daily Mirror tror fortfarande på David Moyes som alternativ sedan Marco fått sin ”Silva bullet”. Tidningen tror också fortfarande på en danskflytt inom de engelska gränserna. ”Exklusivt: Man United jagar Christian Eriksen trots nobben i somras”.

Daily Telegraph använder sin exklusivtstämpel till ”Leicester inleder samtal om lukrativt kontrakt för att ta död på ryktena om Arsenal”.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport presenterar Inter-Roma som vore det en operaföreställning. I stället för Tosca på La Scala (premiär på lördag) är det ”È Tosta San Siro”, tufft på San Siro (match i dag). Fler referenser: ”Musik av Conte och Fonseca” och ”en kamp mellan Serie A:s tenorer”. Sedan återvänder tidningen till Zlatan Ibrahimovic. ”Ibra spelar redan derby: ’Materazzi, jag knockade dig, minns du?”. Milan-Inter, alltså. Zlatans citat är formulerat efter svar i den där intervjun med italienska GQ. Zlatan berättade att han sparkades ner av den hårdföre Interbacken när han var i Juventus men fick revansch med Milan fyra år senare när hans sänkte Materazzi med en flygande spark (klipp med tacklingarna). Materazzi har redan svarat hånfullt på Instagram. En bild på när italienaren lyfter CL-bucklan och texten ”TACK, Ibrahimovic, utan dig hade vi aldrig VUNNIT”. Inter vann nämligen trippeln, inklusive CL, året efter Zlatan lämnat klubben. Svenskbetyg från torsdagens cupspel: Robin Olsen, Cagliari, 6 av 10 (2-1 mot Sampdoria), Dejan Kulusevski (Parma) 6/10 och Riccardo Gagliolo 5,5/10 (2-1 mot Frosinone).

Annons

Corriere dello Sport gräver sig allt djupare ner i ett hål. ”Vem kallar ni rasist?”, vräker tidningen ur sig i dag, och slänger fram gamla förstasidor där tidningen vänt sig mot rasism inom fotboll. Det är ett tondövt svar på gårdagens ilska mot tidningens ”Black Friday”-förstasida. Och vilket är det allra första ord Corriere dello Sport använder i sin inledande fras i dag? ”Lynchning av en tidning som i ett sekel försvarat frihet och jämlikhet”. Lynchning. LYNCHNING. På tal om tondövhet. CdS chefredaktör Ivan Zazzaroni säger i en intervju med TeleLombardia, ”Behandlingen vi fått i dag (läs: i går) är i praktiken rasism mot antirasism”. Okej…

Tuttosport ser ett ”Jättetillfälle” att köpa Erling Braut Håland. ”Juve, 20 miljoner euro”, hetsar tidningen, efter att ha läst om den påstådda utköpsklausulen i gårdagens Bild.

Annons

 

SPANIEN

spanien.jpgMarca har bakom rubriken ”El Clásico är inställd för dem” en summering av skadeläget: Hazard är borta. Marcelo är mycket tveksam och Bale är ett frågetecken”. Men skadeeländet blir ibland också till skratt. På julmiddagen i onsdagskväll fick Marco Asensio (tidigare knäskadad) en käpp som julklapp och Lucas Vazques (som tappade en vikt på tån) en ny hantel, skriver Marca. Men mest skratt lockade Gareth Bales julklapp från Marcelo. En golfklubba. Även walesaren såg det lustiga i det. Bales agent Jonathan Barnett ger dock en påminnelse om den krassa verkligheten, när han i en radioshow konstaterar att Bale ”inte är extatisk” över tillvaron i Real Madrid. På annan plats biter Atléticos tränare Diego Simeone ifrån när klubbens tröga förnyelseprocess kommer på tal. ”Den som tror att en övergångsperiod med mig innebär att ligga och sola och vänta på att blommorna ska slå ut känner inte mig”, säger han.

Annons

AS målar ett stort, rött kors på hela förstasidan till bilder på skadade Real Madrid-spelare. ”Vilket kors att bära!”, utbrister tidningen, och räknar in sammanlagt 26 skador sedan försäsongen inleddes för fem månader sedan. Tillsammans ger det 535 skadedagar, visar redaktionens miniräknare.

Cadena SER får i sin sändning ett rubrikvänligt citat som kan muntra upp en av de skadade Real Madrid-spelarna. ”Eden Hazard är fotbollens Michael Jordan”, säger Belgiens förbundskapten Roberto Martinez i studion.

Sport fyller 40 år. Barcelona fyller 120 år. Sport firade sin födelsedag i Barcelonas lokaler med bland annat fotbollsklubbens president Bartomeu. Det ger ännu en påminnelse om tidningens journalistik.

Mundo Deportivo pratar med Emerson, på lån från Barça till Real Betis, som slår fast: ”Jag ska spela för Barcelona”. Den 20-årige brasilianaren är angelägen om det också ”för att kunna berätta för mina barn att jag spelat med Messi”.

Annons

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe toppar med ”Pogbas svansång”. Fransmannen har verkligen bestämt sig för att lämna Man United och England. ”Troligen till sommaren, och Real Madrid är fortfarande hans önskan”, skriver tidningen. Pogba har då ett år kvar på kontraktet. L’Equipe ringar sedan in hans comebackdatum efter skada till den 18 december och ligacupmatchen mot Colchester.

Le Parisien uppger att PSG-tränaren Thomas Tuchel mycket riktigt finns på Bayern Münchens lista över ny tränare. Kontakter har tagits. Men han är inte förstaval. Det är Erik ten Hag (Ajax), som Bayern också haft kontakt med.

 

TYSKLAND

Bild är förbryllad. Ludwig Augustinsson firar jul med Kalle Anka”, blir rubrik när tidningen får lära sig lite om svenska jultraditioner i en intervju med den svenska landslagsbacken. Men mer närliggande än jul-tv och matfrossa, som Augustinsson pratar om, är matchen mot Paderborn i helgen. ”Vi behöver tre poäng. Det finns inga ursäkter”, säger Augustinsson. På annat håll hävdar Bild att Bayern München strukit Mauricio Pochettino från sin lista över ny tränare för att de inte tycker han har en spelidé och dessutom inte pratar tyska. Troligen har han inte funnits på Bayerns lista från början. Hans spelstil och bristande tyskakunskaper är nog ingen nyhet.

Annons

Bundesliga borde fira en jubilar. Enligt ligastatistiken har Sebastian Andersson i Union Berlin nu vunnit 100 luftdueller. Med det leder han Bundesligatabellen överlägset. Tvåa är Sven Bender (Bayer Leverkusen) med 66. Den svenske landslagsanfallaren toppar även statistiken över vunna närdueller i stort (213).

Hamburger Morgenpost följer St Paulis försök att överleva i 2. Bundesliga. Lokaltidningen uppger att högerbacken Sebastian Ohlsson nu är aktuell som vänsterback i startelvan mot Regensburg. Viktor Gyökeres är utanför den förmodade startelvan.

 

ÖVRIGT

Athlitiki Ora (Grekland) är bara en av flera tidningar som berättar att AEK får ny tränare. Massimo Carrera, senast i Spartak Moskva, väntas i dag bli klar för Atenklubben, där Niklas Hult spelar.

Prezeglad Sportowy (Polen) uppmärksammar att Polen bytt ut Sverige mot Finland. Det gäller träningsmatchen som ställdes in sedan det stod klart att Polen och Sverige hamnat i samma EM-grupp. Polen kommer nu att möta Finland den 27 mars, Ukraina den 31 mars, Ryssland den 2 juni och Island den 9 juni. Samtliga matcher spelas i Polen. Bas under EM blir i Dublin i Irland, dit det polska landslaget anländer den 10 juni. Mötet med Sverige den 24 juni är den sista gruppspelsmatchen.

Annons
Publicerad 2019-12-06 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto