Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rüdiger efter rasismen: ”När ska detta sluta?”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.

EMbRWH-X0AAouIn.jpgENGLAND

The Guardian slänger fram ”Rasismskandal i Spurs”. Tottenham gjorde inget fel. Förutom att spela fullständigt uselt (0-2 mot Chelsea). Men på läktaren ska apgester riktade mot Antonio Rüdiger har förekommit, och matchen stoppades temporärt. ”När ska dessa dumheter sluta?”, skriver Chelseabacken på Twitter i natt, ”Det är så sorgligt att rasism fortfarande existerar 2019”.

The Sun täcker förstasidan med indignation över rasismincidenten, men har också med Chelseanfallaren Tammy Abrahams uppgivenhet över vad som kan göras. ”Ärligt talat vet jag inte. Alla gör så gott det kan för att få ett slut på de, men det är alltid en eller två som fortsätter. För oss handlar det om att hålla samman. Som ni kunde se var Tottenhams spelare framme och tröstade Rudi”, säger Abraham.

Annons

Daily Mirror speglar förutom kampen mot rasism inom fotboll, även det infekterade politiska klimatet i England. I Sky Sports studio höll experten Gary Neville ett brandtal mot rasism som också inkluderade kritik mot premiärminister Boris Johnson och Labourledaren Jeremy Corbyn. Programledaren David Jones markerade att det var Nevilles åsikter och inte tv-kanalens. Det utlöste först en irriterad replik från Neville, ”Håller du inte med, Dave?” (se klipp nedan), och sedan kritikstorm mot Sky i sociala medier.

BBC Sport uppmärksammar att spelarfacket, PFA, vänt sig till regeringen efter Tottenhammatchen. Rüdigerincident följer på flera tidigare rasismhån mot spelare, och PFA vill nu att regeringen gör en ordentlig genomlysning av problemet.

iSport har Frank Lampard i fokus. Dels med en missledande rubrik, ”Lampard: Tottenham bör straffas hårt för supporterrasism” (han sa endast i generella termer att ”stränga bestraffningar” krävs). Dels en mer träffande rubrik om själva matchen: ”Läraren-Eleven 0-2: Lampard gav Mourinho en läxa”.

Annons

The Times ger sportettan till Rüdigerskandalen, men fotbollsbilagan tillhör David De Gea. ”Från världens bästa till en säkerhetsrisk”, är domen efter den senaste tabben av Man Uniteds målvakt (0-2 mot Watford). Tidningen pekar också på statistiken och menar att ”ingen spelare i Premier League har gjort fler fel som lett till mål den här säsongen än De Gea”. Backarna har inte varit till mycket hjälp. Victor Nilsson Lindelöf får från söndagens debacle mot jumbon i alla fall medelbetyget 6/10 av Times och halvdana omdömen i allmänhet.

 

ITALIENEMbkECFX0AApXvW.jpg

La Gazzetta dello Sport tycks förtvivlad. ”Rädda Milan”, ropar tidningen ut efter söndagens förödmjukelse (0-5 mot Atalanta). ”Djävulen har blivit ett inferno”, skriver GdS, med anspelning på klubbens smeknamn, resultaten och inre stridigheter i klubbledningen. Kan Milan köpa sig ur krisen i januari? ”Målet är att förstärka med en anfallare och en back, men det är ett komplicerat fönster”, säger Zvonimir Boban i klubbens sportsliga ledning. Om Zlatan Ibrahimovic blir den anfallaren tycks fortfarande ovisst. Men, som GdS avslutar sin artikel om kaoset i Milan, ”Ibra är det namn som har alla i samförstånd; tränare, klubbledning och ägare”. Bland bilder dyker även Dejan Kulusevski upp. Men inte som föremål för något nytt flyttrykte utan för att han var Parmas bäste spelare enligt GdS (1-1 mot Brescia). Ändå får han ”bara” 6,5/10 i betyg. Dagens näst största rubrik är annars ”SpettacoLAZIO” (typ ”SpektakuLAZIO). Supercupfinalen imponerade (3-1 mot Juventus) och sved (Cristiano Ronaldo ryckte av sig medaljen direkt – se klipp här). Säkerhetskontrollen på flygplatsen i Saudiarabien verkade knappt tro att Lazio skulle vända hem med den äkta bucklan – det blev koll med metalldetektor (se klipp nedan).

Annons

Corriere dello Sport ägnar sig åt liknande ordlekar som Gazzetta dello Sport med ”MondiaLAZIO”. Tränaren Simone Inzaghi: ”Vi gjorde något magiskt”. Förutom ”Milan förödmjukade”, uppmärksammar tidningen också, ”I sista andetaget för Napoli”, som avgjorde på tilläggstid (2-1 mot Sassuolo).

Tuttosport gratulerar Supercupvinnarna med ett stort ”Super-Lazio”. Men tidningen lägger även till, ”Skäms Juve!”. Det är inte tidningens eget omdöme utan Lapo Elkann, i klubbens ägafamilj, som skrev så på Twitter. ”Sarri blev uppskuren av Inzaghis treudd”. Det är däremot Tuttosports beskrivning.

Calciomeracto framför en rimlig tanke angående Milan. ”Ibrahimovic är till ingen nytta”. Varför? Jo, 0-5-matchen mot Atalanta var det slutliga beviset för att det inte finns någon som kan lyfta detta Milan till höga höjder denna säsong, inte ens Zlatan.

Annons

Sky Sport Italia meddelar på morgonen via sitt mercatoorakel Gianluca Di Marzio att Atlético är överens med Edinson Cavani om ett treårskontrakt. Den 32-årige anfallarens kontrakt med PSG går ut till sommaren.

 

EMbz_m1X0AAmoLG.jpgSPANIEN

Marca beklagar sig, ”Inga mål, ingen tur”. Så var Real Madrids kväll (0-0 mot Athletic). Laget har nu spelat två raka matcher utan mål och lyckades bara sätta ett mål på tilläggstid mot Valencia i matchen före det. Mer statistik: Det har bara blivit ett mål på senaste 18 skotten, plus att Real har gjort sammanlagt 14 mål färre än Barça. Tränare Zidane lugnar, ”Målen kommer att komma under 2020”. På frågan om förstärkning, svarar han, ”Vi kommer absolut inte att köpa en nummer 9, det behövs inte”.

Annons

AS låter en bild på Vinícius som skriker ut sin frustration illustrera Real Madrids afton. Tidningen understryker att Real hade ramträffar men att det inte vill sig. Rubriken ”Varapalo” har en dubbmening. Dels betyder det ”motgång”, dels är de tre första bokstäverna också VAR. När videodomarnas namn lästes upp buades de ut kraftfullt av publiken, med kontroverserna i Barcelona i färskt minne.

Sport njuter däremot av situationen. Resultatet på Bernabéu ses som en ”Julklapp”. Barcelona leder nu ligan med två poäng. Enligt Sport väntas Juan Antonio Pizzi, senast i San Lorenzo, ta över som tränare i jumbon Espanyol, efter sparkade Pablo Machín.

Cadena Ser tror på en annan argentinare i Espanyol, Jorge Sampaoli, senast i Santos. Kontakter uppges redan tagna.

Mundo Deportivo döper i sin San Sebastian-upplaga om julen efter Martin Ödegaard. Olentzero, välbekant figur i baskisk jultradition, blir Ølentzero” efter norrmannen strålande frisparksmål och lysande uppvisning i går (4-3 mot Osasuna). Alexander Isak hamnade i skymundan av sin skandinaviske kollega men gjorde ett mål. Och MD använder på nytt ”Panter” för att beskriva Isaks målfarlighet. Det följs av ”Ett agerande, ett mål. Livsfarlig”.

Annons

Diario Vasco ger Isak fina 4 av 5 i betyg. Det är högre än rivalen William José (3/5) trots att svensken bara fick ett kortare inhopp.

 

FRANKRIKEEMbaY1AXkAEqVqJ.jpg

TF1-programmet Téléfoot säger sig ha koll på prioriteringarna hos Lyon i januarifönstret. I topp på sportchef Juninhos lista är Adrien Rabiot. Men Juventus är inte så sugen på en utlåning. Thomas Lemar, Lucas Digne och Steven Nzonzi är fortsatt aktuella, medan stigen som leder fram till Kevin Gameiro har vuxit igen.

L’Equipe kanske ger anledning till tveksamhet kring nyförvärv. Tidningen har Lyon i betygsbotten av alla Ligue 1-lag i sin bedömning av sommarens fönster så här långt. I topp är Lille. Bättre nyheter för Lyon: Memphis Depay väntas förlänga kontraktet. I L’Equipes sammanställning kan noteras att PSG väntas ligga lågt under vinterfönstret.

Annons

RMC Sport håller inte med. Milans Lucas Paqueta är minsann aktuell, hävdar radiokanalen. Sportchefen Leonardo är förtjust i den 22-årige vänstermittfältaren, vars prislapp väntas ligga på cirka 35 miljoner euro.

 

TYSKLAND

Bild ger nyheten att ”Bayern stjäl Schalkes målvakt” det  vänsterkrysset på tidningens förstasida. Stor nyhet med andra ord. Och det finns mer om Alexander Nübel. Schalkes ilska över att 23-åringen lämnar på fri transfer till sommaren kan enligt Bild innebära att han får sitta av resten av säsongen på bänken och förlorar sin kaptensbindel.

Sport1 påpekar att Bayerns nuvarande nummer ett, Manuel Neuer, som sägs vara i förhandlingar om ett nytt kontrakt, är ”allt annat än öppen inför idén att låta Nübel sakta men säkert spela in sig i laget”.

Sky Sport låter åsikterna studsa i tv-studion. Experten Heribert Bruchhagen skakar på huvudet. ”I mina ögon är Nübel beslut helt fel”, säger han. Bruchhagen tycker också att Nübel har mycket kvar att bevisa. ”Han har gjort det bra så här långt, men han måste också lägga till internationella matcher för att bli en riktigt stor målvakt som Neuer. Han är ännu oprövad där”.

Annons

Kicker har passande nog Manuel Neuer över hela förstasidan. En intervju innan Nübel-uppgifterna, men själva ämnet konkurrens berörs med anledning av skriverierna om kampen med Ter Stegen i landslaget. ”Överlag fick det alldeles för stora proportioner. Jag har aldrig haft något problem med Marc. Vi tränar tillsammans i landslaget, men vi ringer inte och önskar varandra lycka till när han spelar med Barcelona eller jag med Bayern. Vi sitter tillsammans på frukostarna, har vanliga konversationer, som lagkamrater, inte som konkurrenter”, säger Neuer, och lägger senare till, ”I fotboll fungerar det inte som i handboll, med klappande och omfamnande och ’nu är det din tur’. Fotboll är en annan kultur”. Från transfermarknaden rapporterar Kicker att Bayern tvekar om en värvning av Leroy Sané redan i januari. Den skadade Man City-spelaren blir bara aktuell till ett rimligt pris. Vidare överväger RB Leipzig att köpa loss Patrik Schick från Roma. Den 23-årige anfallaren har imponerat på lån och skulle kosta 29 miljoner euro, en rekordsumma för Leipzig. Ingen svensk spelare är med i Omgångens lag i Bundesliga eller 2. Bundesliga.

Annons

 

po3_18.jpgÖVRIGT

Sport Day (Grekland) förmedlar en ”Bomb” från Olympiakos president Vangelis Marinakis, som är rasande på domare och VAR efter senaste matchen (0-0 mot Volos). Ett officiellt uttalande från Marinakis tolkas som ett hot att dra storklubben ur ligan om inte förändringar sker i toppen av förbundet. ”Glaset med orättvisa, girighet och smuts inom grekisk fotboll har nu runnit över. Jag och Olympiakos supportrar kan inte längre vara åskådare”, lägger Marinakis till. Olympiakos kräver dessutom omspel av matchen mot Volos och ska även stämma domaren. Betydligt mer fridfull är Daniel Larsson efter Aris mållösa match (0-0 mot Panathinaikos). ”Vi hade varsin halvlek”, säger han, och blickar framåt, ”Vårt mål är att hamna topp-sex”.

Publicerad 2019-12-23 09:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto