Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kostnaden för Håland: 600 miljoner…eller 1,2 miljarder

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött – under England, Italien och Tyskland.
Om svenskar i grönt.

EnglandENGLAND

Daily Star ger möjlighet till en översättning i stil med, ”öVARlägsna” (”So VAR out of sight”). Det handlar om LiVARpool och de där videodomarna (1-0 mot Wolverhampton). ”Jag förstår det bara inte, det är löjligt”, säger Wolves lagkapten Conor Coady efter offsidebeslut med den mista av marginaler. Även Pep Guardiola slaktar VAR, trots att hans Man City gynnades i sin match (2-0 mot Sheffield United). ”Varenda vecka är det en enda röra”, säger han.

Daily Mirror sammanfattar situationen med ”Löjligt…VAR funkar inte”. På annat håll bjuder Mirror sina läsare på väsentligheter som att Cristiano Ronaldo bär på juveler för 630 000 pund på en hand”. På bilderna syns en klocka värd 380 000 pund, samt två ringar värda 250 000 pund tillsammans.

Annons

The Guardian väljer bort VAR-kaoset och har söndagens Londonderby i blickfånget, ”Frustration för Arteta sedan Arsenal tappat ledning” (1-2 mot Chelsea). Fredrik Ljungberg tittade på i sin nya roll på läktaren. Guardian uppger vidare att Dortmund betalade hela tio miljoner euro till agenten Mino Raiola för att försäkra sig om Erling Braut Håland. Tyska Bild har helt andra uppgifter (se under Tyskland nedan).

The Independent uppger både att Man United drog sig ur en Hålandaffär för att Raiola och pappa Alf-Inge ville ha en stor del av kakan vid en framtida vidareförsäljning, men också att United erbjöd en högre lön än Dortmund.

The Times bjuder på både ”United sa nej till Håland” och Moyes återvänder till West Ham”. VAR-cirkusen är hänvisad till fotbollsbilagan The Game. Där kan man också läsa krönikören Henry Winters summering av 10-talet, ”Messi, City och VAR lyfter, och Liverpool får tillbaka sin aura”.

Annons

The Sun följer upp Moyes tillsättning med ”Exklusivt: West Ham kommer att backa Moyes för att komma bort från nedflyttningsträsket – med Chelseas utfrusne Olivier Giroud som främsta mål”.

Bristol Post flyger högt i betygsättningen efter Bristol Citys klara seger (3-0 mot Luton). Assistkungen Niclas Eliasson är en av två spelare som får toppbetyget 9 av 10. ”Omöjligt att stoppa under delar av första halvlek”, är tidningens omdöme.

 

ItalienITALIEN

La Gazzetta dello Sport gör om filmtiteln ”Million Dollar Baby” till ”Million Dollar Roma”. Tidningen fortsätter med ”Från en amerikan till en annan för 790 miljoner euro: aldrig tidigare har en Serie A-klubb varit så högt värderad”. Roma poängterade i natt att försäljningen till Dan Friedkin ännu inte är i hamn. Förstasidan pryds också av en galaklädd Cristiano Ronaldo under ”CR2020 lyfter allt högre”. En koppling mellan priset han fick som Globe Soccer Awards Årets spelare (se klipp nedan) och monsternicken mot Sampdoria. ”Det var ett fantastiskt mål. Jag har gjort 700 mål i karriären så det är svårt välja, men det är kanske mitt bästa nickmål. Jag hoppade 2,56 m men jag vet att jag kan nå högre”, säger Juventusstjärnan, i ny frisyr med en liten tofs i nacken. Vid samma gala fick Lucy Bronze priset som Årets spelare bland damer. I GdS får Zlatan Ibrahimovic nöja sig med sidan 14 i dag. Under ”Med mig eller mot mig” synar tidningen den polemiske Zlatan. Vänner och fiender listas. Vänner: Gattuso, Mihajlovic och Lukaku. Fiender: Cristiano Ronaldo, Chiellini och Rabiot. I dag inleder Milan sin träning efter juluppehållet. Zlatan ansluter på torsdag.

Annons

Corriere dello Sport tror det officiella besked kommer i dag, att ”Friedkin frigör Roma”. Tidningen lägger till att ”Efter åtta år utan pokaler lämnar Pallotta och hans medarbetare med en vinst på 200 miljoner euro”. En bit in i tidningen finns nästan en helsida om Robin Olsen, ”Svårast möjliga comeback för Olsen”. På måndag om en vecka ställs Cagliari mot Juventus. Då gör också Olsen comeback efter avstängning. Laget har läckt i hans frånvaro, nio mål på fyra ligamatcher. Matchen är också viktig för framtiden. Långtidsskadade förstamålvakten Cragno väntas göra comeback mot Inter i cupen den 14 januari, ”vilket gör det angeläget för den svenske målvakten och klubben att skapa klarhet. Behålla honom som andremålvakt eller låta honom återvända till Roma verkar vara de två möjliga vägarna”, skriver CdS.

Annons

Tuttosport går inte oväntat all-in på Cristiano Ronaldos utmärkelse, ”Kung av världen”. Tidningen förklarar sedan för sina läsare, ”Därför lät Juve honom gå: Håland kostar 120 miljoner euro!”. Siffran baseras på övergångssumma (22 milj euro), lön (80 milj euro) och arvoden (15 milj euro till Raiola, 8 milj euro till pappa Alf-Inge). Summorna stämmer inte på långa vägar med Bilds, se under Tyskland nedan.

 

SpanienSPANIEN

Marca lystrar till stridsrop från Thibaut Courtois. ”Det här är Real Madrid – vi vill vinna allt”. Målvakten slår också ett slag med drivern för Madridpressens hackkyckling Gareth Bale, som han gärna delar både omklädningsrum och golfbana med. ”Gareth gör allt för att vinna matcher. Sedan hoppar alla på honom för samma saker; golf, språkkunskaper… Jag skulle vilja att han gjorde en intervju på spanska för han talar det väldigt bra i omklädningsrummet med medspelare och förstår bra. Men det är upp till er om ni föredrar att snacka engelska”, säger Courtois. Marca uppmärksammar också sångaren Robbie Williams uttalande om Real Madrid. ”En sak retar mig, Real Madrid får mig att känna mig liten, som om jag hade en liten penis”, säger han i en dokumentär om vännen och Realstjärnan Toni Kroos. Vidare uppger Marca att Atlético för samtal med Paco Alcácer, som fått konkurrens av Håland i Dortmund. Alcácer ses som ett billigare alternativ till Edinson Cavani. Ett lån med köpoption på 30 miljoner euro är aktuellt för den tidigare Barcelonaspelaren.

Annons

AS låter Karim Benzema titta fram under en luva till rubriken, ”Målet: Förlängning”. Den 32-årige fransmannens nuvarande kontrakt med Real Madrid går ut 2021, men parterna vill förlänga med ytterligare två år. Tidningen lägger till att ”PSG håller ett öga” på situationen. AS skriver även Real Madrid måste ersätta Real Sociedad med fyra miljoner euro om klubben hämtar hem Martin Ödegaard redan i sommar. Real Madrid har dock inte kontaktat Real Sociedad om det ännu.

Sport hävdar att en del av Barcelonas styrelse ”Gillar Henry”. Fransmannen, som nyligen tog över Montreal Impact, ses som ett alternativ till tränare Ernesto Valverde.

Mundo Deportivo har en trött dag på jobbet. Det blir en presentation av en läsarundersökning, ”Ja till Mbappé, nej till Neymar”. 81,3 procent av läsarna föredrar att Barcelona köper fransmannen framför brasilianaren.

Annons

 

FrankrikeFRANKRIKE

L’Equipe ger bara fotbollen en liten puff på förstasidan, ”Morenos era har inletts” i Monaco. På annat håll uppger L’Equipe att Hertha Berlin gett Julian Draxler ett kontraktsförslag. Det är på 4,5 miljoner euro, långt under de 7,2 milj euro 26-åringen tjänar i PSG. Prislappen väntas ligga på ca 30 milj euro.

France Football presenterar 10-talets lag: Casillas – Lahm, Van Dijk, Ramos, Marcelo – Modric, Xavi, Iniesta – Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar. Tidningens kronjuvel Ballon d’Or nämns i närmast varje mening om den uttagna elvan.

RMC Sport roar sig med att utnämna Ligue 1:s största floppvärvningar under 10-talet. Dessa är enligt radiokanalen: Angelo Basinas och Angelo Charisteas till Arles-Avignon (2010), Yoan Gourcuff till Lyon (2010), Diego Lugano till PSG (2011), Adrian Mutu till Ajaccio (2012), Abou Diaby till Marseille (2015), Grzegorz Krychowiak till PSG (2016), Wesley Sneijder till Nice (2017), Hatem Ben Arfa till PSG (2016), Kolbein Sigthorsson till Nantes (2015), Stevan Jovetic till Monaco (2017), Konstantinos Mitroglou till Marseille (2017) och Jesé till PSG (2016),

Annons

 

TysklandTYSKLAND

Bild har helt andra uppgifter än Guardian om agenten Mino Raiolas del av kakan i Erling Braut Hålands övergång. Enligt den tyska tidningen handlar det inte några tio miljoner euro utan ”blygsamma tre miljoner euro”. Vidare skriver Bild att norrmannens lön är åtta milj euro per säsong. Lönen tillsammans med övergångssumman på 20 milj euro och arvodet till Raiola, skulle totalt ge cirka 59 milj euro i kostnad över hela kontraktet till 2024.

Kicker håller inte med, och anger den totala kostnaden för Håland till ca 100 miljoner euro. På förstasidan är det en före detta Dortmundprofil som gäller. Tidningen har utsett Jürgen Klopp till ”Årets man”. Det är andra gången han får utmärkelsen, som inte bara tilldelas för prestationer på planen utan också för personlighet och insats för fotbollen som helhet. På annan plats svarar tyska profiler på frågor om framtiden. Bayern Münchens tränare Hansi Flick om han kan återgå till assisterande tränare i klubben igen: ”Jag kan tänka mig många saker men inte det för närvarande”, säger han. RB Leipzigs vd Oliver Mintzlaff om en försäljning av eftertraktade Timo Werner i sommar: ”Ingenting är uteslutet”. Och om klubbens chanser: ”Med Julian Nagelsmann kan vi vinna ligan inom fyra år. Om inte Bayern och Dortmund gör allt rätt. Om de gör det lär det bli svårt”. Kicker har också en kort krönika av Manfred Münchrath om Zlatan Ibrahimovic. Under rubriken ”Å, Zlatan” lovordar han svenskens förflutna men poängen är att ”nu är du dessvärre också bland dem som inte förstod att berättelsen var färdig och matchen över, som en av dem som missade chansen till ett värdigt avsked från den stora scenen för att de inte kan vara utan strålkastarljusen. Du har lekt med klichéer på ett smart sätt men nu uppfyller du en sådan själv. Intrycket är att girigheten tagit överhand. Å, Zlatan – så synd”.

Annons

Hamburger Morgenpost rankar St Paulis nyförvärv. Första delen är succéerna. Två spelare ringas in, Viktor Gyökeres är den ena (norrmannen Leo Östigard den andre). Gyökeres är också femma i läsarnas omröstning över lagets bästa spelare under höstsäsongen. Om Alexander Jeremejeff inte en rad.

 

ÖvrigtÖVRIGT

SDNA (Grekland) uppmärksammar att Daniel Larsson röstats fram som Månadens spelare för november. Sju spelare var nominerad och Aris-anfallaren fick 39,32 procent av rösterna.

Het Laatste Nieuws (Belgien) uppger att ex-Djurgårdaren Mohamed Buya Turay har haft ett första samtal med klubbledningen i Sint-Truiden. ”Det är oklart om han stannar eller lämnar”, skriver HLN, som uppger att intresse för den allsvenska skyttekungen finns i Sverige, andra europeiska länder samt Kina.

Record (Portugal) uppger att Benfica lagt ett bud till Dortmund, ”20 miljoner euro för Julian Weigl”.

Annons
Publicerad 2019-12-30 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto