POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Guidetti har alternativ – i Mexiko

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.

TUDN (Mexiko) uppger att Cruz Azul kontaktat Alavés om John Guidetti. Svensken är enligt tv-stationen ett av fyra namn från spanska ligan som klubben jobbar med. Guidetti har i dagarna också på nytt placerats i Feyenoord.

 

ENGLANDEng

Daily Star kommer med tung prognosen. Under ”Maguires elände” skriver tidningen att Man United-backens höftskada riskerar att hålla honom borta från spel i två månader.

Daily Mirror har en lika braskande rubrik, ”Smärtsamt”, men uppger att Maguire blir borta en månad. Kort sagt, ingen vet egentligen ännu.

Manchester Evening News menar att skadan redan fått konsekvenser. ”Exklusivt: Manchester United överväger att ett lån Maguires bakslag”. Det skulle vara en inlåning för resten av säsongen.

ESPN har andra värvningar till United: Solskjaer vill ha in Ajax mittfältare Donny van de Beek.

BBC uppger att Ashley Young lämnar Manchester United för Inter, men troligen först i sommar.

The Guardian går från rött till blått. ”En blixt från klarblå himmel”. Det var vad som drabbade Leicester på hemmaplan (1-1 mot Aston Villa). Retur väntar i Birmingham. Och så uppger Guardian att Tottenham är frestade av ett bud på Krzysztof Piatek, som hamnat i Zlatan Ibrahimovics stora skugga i Milan.

Daily Express ser en egen blixt från klarblå himmel, ”Exklusivt: Chelsea bjuder 40 miljoner pund för Issa Diop”, West Hams back. Även Tottenham påstås intresserad av 22-åringen.

Sky Sports kommer med ytterligare ett namn. Chelsea har lagt ett bud på Benficas mittfältare Gedson Fernandes. Lån i 18 månader med bindande köpoption på 55 milj pund. Köpoptionen utlöses om 20-åringen spelar 50 procent av matcherna. Men sakta i backarna. West Ham lägger också ett nytt bud. Det första var lån i 18 månader med bindande köpoption på 33 milj pund, skriver Sky.

 

ITALIENIta

La Gazzetta dello Sport ger lördagens match mellan Inter och Atalanta namnet ”Italiens hammare”, en match mellan två slagkraftiga och hyllade tränare, Conte och Gasperini. Tidningen bjuder också på något oerhört ovanligt de senaste veckorna – en Zlatan Ibrahimovic-fri dag. Men svensken är med indirekt. Han behöver bättre understöd. Matteo Politano är nu aktuell för en flytt tvärs över stan för 20 miljoner euro. Dessutom kan det bli nordiskt sällskap. Sevillas danske back Simon Kjaer kan byta låneklubb från Atalanta till Milan.

Corriere dello Sport påpekar att Ibrahimovics ankomst har satt Krzysztof Piatek i skyltfönstret med en prislapp på minst 28 miljoner euro, och med Tottenham, Aston Villa och Newcastle som stråt utanför och känner efter i plånboken. Ytterligare en anfallare försvinner från Milan. Fabio Borini väljer Hellas Verona. Men dagens mercatoposter i CdS är ”En Diego till Napoli”. Inte Maradona då, utan Demme från RB Leipzig för tolv miljoner euro, vilket också tyska medier rapporterat om (se nedan). Mittfältaren landade i Neapel i går. Dagens eftertanke står chefredaktören Ivan Zazzaroni för, om satsningen på äldre spelare i Italien: ”När Zlatan kom in på planen och tog över gav jag, som tidigare varit så skeptisk, upp inför övermakten, inför skillnaden, inför karisman. Jag fick samma känsla som när Ribéry erövrade San Siro i Fiorentinas tröja. Vart jag vill komma? Till den enklaste, allvarligaste och mest uppriktiga slutsatsen: vi italienare har inte råd med en rak linje, ett långtidsprojekt. Vår fotboll är en spegel av ett land som är oförmöget att skapa ett system, att välja en väg, som nästan alltid agerar efter justeringar, disharmoni, tomrum, resultatkriser och konsensus. Bara en sak betyder något: att rädda sig själv”.

Tuttosport är den enda av de stora sporttidningarna som har med Ibrahimovic på förstasidan. ”Ibra adopterar Leão”, en fader/son-relation på och vid sidan av planen (se Headlines i går under Italien och Gazzetta dello Sport). Dagens största rubrik är annars ”Slag efter slag” mellan Inter och Juventus på transfermarknaden. Juventus norpade Dejan Kulusevski, men Inter är nu ute efter Brescias Sandro Tonali, som också finns på Juves meny.

Perugia Today uppger att Perugia ”värvat den unga svenska anfallaren Jonathan Liljedahl, från Örgryte IS. Det ligger i linje med uppgifter i Gazzetta dello Sport som skriver att ”Perugia har bestämt sig för Liljedahl”, ett ämne även FotbollDirekt varit inne på tidigare. 18-åringen tränade i går med laget under nye tränaren Serse Cosmi.

La Sicilia har, rapporterat via TMW, dagens mest udda svenskuppgift. Om Serie A-klubben Spal skulle sparka nuvarande tränaren Leonardo Semplici så är en backup-plan…Sven-Göran Eriksson.

 

SPANIENSpa

Marca är ”Bländande”. Det var inte solen i Saudiarabien utan spelet när Real Madrid tog sig till final i Spanska supercupen (3-1 mot Valencia). Alla strakast sken Casemiro, Valverde, Modric, Kroos och Isco. Samtliga får högsta betyg, tre stjärnor. Real Madrid startade med fem mittfältare. En succé. ”Vi gillar alltid att testa nya saker. Till nästa match blir det något annat”, säger tränare Zidane. Som vunnit över en Marca-krönikör. ”Jag kommer inte att tvivla på Zidane igen”, skriver Carlos Carpio.

Cadena Cope lyssnar till Realspelaren Carvajal som gillar upplägget på cupen, med semifinaler. ”Formatet ger turneringen extra värde, det är bra”, säger han till radiokanalen.

AS hörde ljuv musik när Real spelade, en ”Arabisk symfoni”. Liksom på flera andra håll hyllas Kroos ”gol olimpico”, mål direkt på hörna (se Kroos mål nedan). Tidningen sätter också strålkastaljusen på 20-åringen João Félix, som efter en sprakande start efter övergången från Benfica, nu spelat 659 minuter utan ett mål eller en assist.

Sport har siktet inställt: ”Mot El Clásico”. Det väntar Barcelona i Spanska supercupfinalen om laget slår Atlético i kväll. Matchen rapporteras slutsåld, drygt 60 000 åskådare. 40 877 såg Real Madrid-Valencia i går. En snackis var att Barças busschaufför körde rejält vilse. Laget missade presskonferensen och Sport har rubriken, ”Ett land av vilsna chaufförer”. Även medierepresentanter på plats i Jeddah har drabbats, men då främst av köer och trafikkaos.

Mundo Deportivo ser det som en ”Första final” för Barça. Det är ”Griezmann mot sitt gamla lag och en João Félix ur form”. Liksom Sport ges också lite utrymme för stadens Barcelonas lag på bakgården och jumboplatsen, ”De Tomas bli Espanyols dyraste förvärv någonsin: 20+2,5 milj euro”.

 

FRANKRIKEFra

L’Equipe serverar den några dagar sent, ”Kungskakan”, som vanligen äts på trettondagen. Den smakar PSG och framför allt ”Fantastiska Fyran” som den nya offensiven med Neymar, Icardi, Mbappé och Di María kallats. ”Jag är övertygad om att de fyra där fram trivs ihop, men vi kanske talar lite för mycket om dem. Det är elva spelare på planen”, försöker tränare Tuchel efter den senaste krossen (6-1 mot Saint-Etienne i ligacupkvartsfinal).

Le Parisien ser däremot Marco Verratti njuta av ”Fantastiska Fyran”-karamellen. ”Vi har tur som har fyra av de tio bästa spelarna i världen”, säger han, ”Att ha alla fyra i PSG är fantastiskt. Det var därför tränaren bytte spelsystem”.

 

TYSKLANDTys

Süddeutsche Zeitung citerar Bayern Münchens tränare Hansi Flicks tankar inför vinterfönstret. ”Jag tänker mig två spelare. En till försvaret och kanske också en till kanten”, säger han.

Bild går vidare på det uttalandet och ringar in två kandidaterna. Som back: Joao Cancelo men Man City vill bara sälja, samt Benjamin Henrichs som tänkt sig flytta från Monaco till RB Leipzig, men ännu inte skrivit på. Vidare skriver tidningen att Arsenal höjt priset på Granit Xhaka till 30 miljoner euro under samtalen med Hertha Berlin. Tidigare har 25 milj euro diskuterats. Dessutom vill Londonklubben ha säkrat en ersättare, ev Adrien Rabiot, innan schweizaren släpps. Avslutningsvis: RB Leipzig säljer Diego Demme till Napoli. Den 28-årige mittfältaren kostar 12 milj euro, med bonusar 18 milj.

Kicker har samma information om Demme. Tidningen fortsätter också presentera sin ranking av Bundesligaspelare efter position. Bland anfallare finns en spelare i kategorin världsklass, Robert Lewandowski (Bayern). På åttonde plats kommer Sebastian Andersson (Union Berlin). Efter de 13 rankade återfinns sex bubblare, en av dem är Robin Quaison (Mainz). På annat håll förklarar Kicker Arminia Bielefelds planer för nyförvärvet Oscar Linnér. Han kommer att vara andremålvakt till Stefan Ortega under våren. Efter sommaren kommer ex-AIK:aren att konkurrera om startplatsen med Ortega, som dock har ett utgående kontrakt och ännu inte är överens om ett nytt.

Sky Sport lägger fram läget med Dortmunds Jadon Sancho. Enligt tv-kanalen har Barcelona och Real Madrid varit i kontakt med 19-åringens rådgivare. Man City, Man United och PSG är också intresserade. Dagens förstasida pryds av Erling Håland, Bundesligas nya affischnamn som ger Dortmund hopp.

Publicerad 2020-01-09 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå