POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

”Speedy Ibra” näst snabbast i Milan

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.

ITALIEN

.italien

Calciomercato ser en framtid för Zlatan Ibrahimovic med Mino Raiola även efter avslutad fotbollskarriär. Enligt journalisten Daniele Longo överväger svensken att bli partner till sin fotbollsagent.

La Gazzetta dello Sport uppmärksammar under tiden att Ibrahimovic tar Serie A med stormsteg på flera sätt. Under ”Speedy Ibra” skriver tidningen att 38-åringen noterades för den näst snabbaste sprinten av alla Milanspelare mot Cagliari, 32,45 km/h. Bara Calabria var snabbare. Hans fysiska status överlag har överraskat Milan, påpekar tidnigen. Ibrahimovic fortsätter inte bara att sätta fart på de egna ben och på laget utan även på biljettförsäljningen. Genom ”Ibrahimovic-effekten”, som GdS uttrycker det, och låga priser väntas 30 000 till cupmatchen mot Spal på onsdag. Som Fotbollskanalen kunde berätta i lördags så tar GdS också upp att Milanos borgmästare välkomnar Ibrahimovics staty till staden. Skralt med speltid var det annars för Serie A-svenskarna i går, men Ken Sema får 7/10 för sin målmedverkan i Udineses seger (3-0 mot Sassuolo). Fast GdS:s förstasida tillhör i dag ”Vinterdamen”. Det är Juventus, ”Den gamla damen”, som är vintermästare när Serie A nått halvvägs. Gårdagens seger på Olimpico (2-1 mot Roma) får ytterligare en stor rubrik på grund av Zaniolos skada. ”Korsband sönder, operation i dag, EM i fara”, summerar GdS.

Corriere dello Sport sammanfattar de två delarna från matchen med ”Juve och chocken”. Från matchen lyfter CdS också ett citat, ”Sarri: Om Dybala blev arg över att jag bytte ut honom? Jag kunde inte bry mig mindre”. Den där Milansvensken får också sin dagliga artikel, i dag: ”Ibrahimovic har på tio dagar redan gjort Milan till sitt”.

Tuttosport gläds som Turintidning både med ”Vintermästare!” i vitt och svart, och med oxblodsfärgade Torino (1-0 mot Bologna). Under ”Mazzarri mot alla” skriver tidningen om att ”tränaren gick loss på supporterprotester, fotbollsplanen och Verdi: ’Han kommer att få böta’”. Simone Verdi stormade av planen efter att ha blivit utbytt, och Mazzarri varnar att han får sitta på bänken ”om han inte visar respekt”.

 

ENGLAND

.england

iSport förstärker Sergio Agüeros namn med 177 stycken ”o”. Ett för varje Premier League-mål i hans rekordsvit efter söndagens hattrick för Man City (6-1 mot Aston Villa). ”Han kommer att göra mål döendes”, säger tränare Guardiola efteråt. Men är han bäst nummer 9 i världen? Nope. Guardiola: ”Messi är bäst. Messi är nummer 9, nummer 10, nummer 11, nummer 6, nummer 5, nummer 4. Vilket som. Men av resten så är han (Agüero) absolut en av de bästa”.

The Times fyller på med Agüeros målstatistik i sin fotbollsbilaga. Hur Agüero gjort alla målen – huvud, vänsterdoja etc – redovisas över hela förstasidan till rubriken ”Målmaskinen Agüero”. På sportettan nämns att ”Eriksen är nära en flytt till Inter” och sedan har tidningen uppgiften att Chelsea gjort en förfrågan om Lewis Dunk. Brighton vill ha 50 miljoner pund för den 28-årige backen.

Daily Mirror breddar efter dagens obligatoriska Agüero-hyllningar också fotbollsutbudet med en uppdatering på Manchester Uniteds jakt på Bruno Fernandes. Sedan Sporting nobbat ett pengar-plus-spelare-bud, kommer United nu att erbjuda 65 miljoner euro, plus bonusar.

The Guardian har bortanför Agüero på sportettan även ett citat från krönikören Jonathan Liews som gör upp med José Mourinho. ”Han krymper horisonten och övertygar dig om att inte tro att du är någon. Och allt det på bara åtta veckor”. Krönikans rubrik: ”Spursfans bör frukta fyra år av Mourinhos småsinta cynism”.

 

SPANIEN

.spanien

Marca firar Real Madrids triumf i spanska supercupen via Zinedine Zidanes siffror. ”Nio av nio” (0-0, 4-1 e str mot Atlético) syftar på segersviten i finaler. Tre Champions League, två klubblags-VM, två europeiska supercuper och nu två spanska supercuper. ”Zidane är gudagåva”, säger klubbpresidenten Florentino Pérez. Matchens hjälte var formstarke målvakten Thibault Courtois, tycker Marca. Belgaren är den ende som får full pott, tre stjärnor av tre.

AS väljer att skriva att ”Valverde var matchens MVP”. Det var Federico Valverde som drog ner Morata i friläge i slutskedet av förlängningen och åkte på ett rött kort. ”Utnämningen som bäste spelare måste ha med det att göra. Valverde vann finalen”, menar Atléticos tränare Diego Simeone, som inte var sur för det, tvärtom: ”Jag sa till honom att vem som helst gjort detsamma i hans ställe”. Annars tillhör AS:s förstasida hela Real Madrid-laget, som är ”Supermästare”.

Sport har inte tid med några Madridmatcher i Suadiarabien. Läget är turbulent i Barcelona. Mycket turbulent. ”Tränare sökes”, är en närmast given rubrik efter helgens omskakande uppgifter om att Xavi Hernández blivit tillfrågad, Koeman blivit tillfrågad och Pochettino blivit tillfrågad. Xavi ses som hetaste alternativ inför kommande säsong, men till dess radar tidningen upp namn som interimtränare. Quique Setién, Gabi Milito och Mauricio Pochettino ses som bäst placerade, med Barça B-tränaren García Pimienta som alternativ. Andra namn: Robert Martínez, Marcelo Gallardo, Thierry Henry – och Koeman ger klubben tydlig heller inte upp. Och stackars nuvarande tränaren Ernesto Valverde? Barças klubbledning har vid ett möte i går beslutat sig för att låta honom fortsätta. Tills vidare.

Mundo Deportivo varnar dock för att Valverde kan få ett negativt besked redan i eftermiddag, efter ett styrelsemöte. ”Pochettino eller Setién är alternativen” i så fall, menar MD. ”Valverde KO” är dagens stora rubrik, men en annan knockout för Barça är ”Luis Suárez borta fyra månader”. I sin San Sebastian-upplaga firas Real Sociedads seger i spanska cupen (4-0 mot Ceuta). Men Alexander Isak tog inte chansen fullt ut. MD skriver: ”Isak – Frustrerad. Han gjorde inga mål trots ett halvt dussin chanser, några av dem väldigt klara. Målvakten och brist på skärpa gjorde honom mållös”.

Diario Vasco ser annorlunda på Isaks insats. ”Bra framträdande av spelare som Sangalli, Barrene och Isak, trots att det inte blev något mål”, skriver tidningen.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe gillade matchen på Parc des Princes (PSG-Monaco 3-3), ”Ren njutning”. Men PSG-tränaren Thomas Tuchel njöt inte när han fick frågan om han tänkt om kring sin offensiva kvartett. ”Innan matchen snackas det om, ’Han har hittat strukturen, han har hittat ’Fantastiska Fyran’. Jag har hela tiden sagt att det inte handlar om en viss struktur. Vi kan spela 3-5-2, jag funderar hela tiden på det vi gör och hur vi gör”, svarade Tuchel irriterat. Neymar (PSG) och Ben Yedder (Monaco) glänste mest i matchen, 8 av 10 i betyg.

Le Parisien har mer Neymar. Brasilianaren spelar gärna både Copa América (12 juni-12 juli) och OS (22 juli-8 aug) i sommar. ”Jag är redo att göra båda delar, men det är lite komplicerat”, säger han. PSG lär inte se med blida ögon på en så hektisk sommar för sin stjärna.

 

TYSKLAND

.tyskland

Kicker menar att Sebastian Andersson stärkt sin anfallsposition i Union Berlin ytterligare. ”Efter träningslägret i Spanien har tränaren garanterat honom en startplats”, skriver tidningen, och pekar bland annat på samtal tränare Fischer haft med svenskens anfallsrivaler. Andersson är inställd på att fortsätta i Union, men håller samtidigt dörren öppen för andra alternativ (se Headlines i fredags). Från transfermarknaden skriver Kicker att Achraf Hakimi antingen kommer att stanna i Dortmund, dit han är utlånad, eller återvända till Real Madrid – Bayern München är inte ett alternativ.

Kölner Express rapporterar att Köln jobbar med att få loss Benedikt Höwedes från Lokomotiv Moskva. Den nedflyttningskrigande klubben har enligt Bilds uppgifter redan ett avtal med den 31-årige backen.

Bild har mer transfermarknad. Tidningen presenterar bilder på när Barcelonas Jean-Claude Todibo på söndag kväll landade i Tyskland och plockades upp av representanter från Schalke. Ett lån stundar för 20-åringen, med en köpoption, hoppas Schalke.

Sky Sport uppger att Milan ser till ytterligare ett backalternativ. Klubben ska ha förhört sig om Jérôme Boateng. Backens höga lön och Bayern Münchens ovilja att sälja ses som tuffa hinder att passera.

 

ÖVRIGT

.ovrigt

W-Radio (Mexiko) uppger via journalisten Carlos Córdova att John Guidetti tycks närmare Feyenoord än Cruz Azul för närvarande. Den holländska klubben ska till skillnad från den mexikanska ha kommit med ett erbjudande till Alavés, skriver Córdova och hänvisar till spanska källor. A Hora Noticias å sin sida menar att Cruz Azul väntas kontakta Alavés om Guidetti igen denna vecka.

Record (Portugal) skriver att ”Bruno är kvar till derbyt”, det vill säga Bruno Fernandes spelar Benficas match mot Sporting på fredag. A Bola är däremot tveksam. Vad de båda Lissabontidningarna har gemensamt är att de tror att Manchester United kan sy ihop affären innan veckans slut.

Publicerad 2020-01-13 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå