Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Två klubbar efter Sebastian Andersson

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IMORGON
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA PÅ LÖRDAG
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA PÅ LÖRDAG
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA PÅ LÖRDAG
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Missa inte nya podden Fotbollskanalen Headlines. Finns där poddar finns.

tyskland
Kicker
uppger att Zenit St Petersburg och Valencia visar intresse för Sebastian Andersson i januarifönstret. Däremot tror tidningen att chansen är större att den 28-årige svensken flyttar bopålarna först i sommar, och då med förhoppning om England. Anderssons kontrakt med Union Berlin går ut i sommar, men förlängs enligt Kickers uppgifter automatiskt med ett år om klubben klarar sig kvar. Sedan kan parterna förstås förhandla om ett helt nytt kontrakt. På tal om kontraktsförlängningar. Bayern München för samtal om ett nytt kontrakt med Manuel Neuer. 33-åringen vill ha samma nivå på lönen som Robert Lewandowski och mer än de två år Bayern erbjuder. Vidare skriver Kicker att diskussionerna om en övergång för Leroy Sané får börja om på noll efter Man City-spelarens agentbyte. Förstasidan tillhör annars Bundesliga nya affischnamn, ”Den galne nykomlingen”, Erling Braut Håland.

Annons

Bild har mer Neuer. Den här gången inte om målvaktens relation till Bayern, utan till sin hustru Nina. Paret är enligt Bild på väg att skiljas, vilket tar plats även på nyhetsettan. Sedan påpekar Bild att ”Klinsmann är tillbaka i nedflyttningsstriden” efter Herthas kollaps (0-4 mot Bayern München).

Allgemeine Zeitung har svala betyg för Robin Quaison efter lördagens förlust (1-2 mot Freiburg). ”Två-tre bra aktioner döljer inte det faktum att svensken var den anonyme av Mainz anfallare den här gången”, skriver tidningen, som ger honom 3,5 av 6 i betyg, där 1 är bäst.

Sky Sport låter Dortmunds sportchef Michael Zorc vifta bort uppgifterna om dansken Jakob Bruun Larsen till Eintracht Frankfurt på sitt eget lilla vis. ”Jag har för närvarande mer kontakt med Donald Trump än med någon från Eintracht Frankfurt”, säger Zorc.

Annons

 


ENGLAND

englandThe Sun sammanfattar stormötet på Anfield i fyra ord, ”Oh Mo” och ”Oh no”. Det första för Mohammed Salah som satte avslutade Liverpools målskytte (2-0 mot Man United). Det andra för Unitedtränaren Ole-Gunnar Solskjaers bekräftelse på att ryggskadade Marcus Rashford blir borta minst ett par månader.

Manchester Evening News plockar fram hårda omdömen för Victor Nilsson Lindelöf och en del andra spelare, samtidigt som tidningen påpekar att ”Man United söker två förstärkningar i januarifönstret”. Bruno Fernandes är fortfarande värvningen som aldrig tycks bli av. Sedan understryker Solskjaer att helhetsplanen för värvningar inte ändrats men att korttidslån kan bli aktuellt.

Daily Telegraph har Mohammed Salahs vaxade torso på bild tillsammans med hans Liverpooltröjan som singlar genom luften. Uppmaningen ”Sätt på tröjan Liverpool”, summerar budskapet från tränare Jürgen Klopp om att fajten om ligatiteln inte är över ännu. Men försprånget är nu svindlande 16 poäng. Ramsan ”We’re gonna win the league”, fyllde för första luften på Anfield med emfas. Telegraph väljer också att lyfta matchens första målskytten. ”Van Dijk har alla de bästa kvaliteterna hos den bästa mittbacken de senaste 20 minut – minus Sergio Ramos cynism”. På sportettan finns sedan en annan PL-match, en med ett sakralt budskap. ”Pope in heaven” ger Burnleys målvakt en hjälteroll efter en straffräddning när ligatvåan sänktes (2-1 mot Leicester).

Annons

The Guardian känner av Liverpools lycka och Uniteds olycka, men glider även med på en ”Blues cruise”. Rubriken beskriver hur oväntat enkelt Chelsea med Jonna Andersson och Magdalena Eriksson vann söndagens toppmöte i damligan (4-1 mot Arsenal). ”Det var lite overkligt”, säger Eriksson till Fotbollskanalen. ”Det största bakslaget jag haft under mina drygt två år här”, säger Arsenals tränare Joe Montemurro enligt The Guardian.

 

ITALIENitalien

La Gazzetta dello Sport ger Juventus seger (2-1 mot Parma) rubriken ”CR gör 7 – och säger hej då”. För det var sjunde matchen i rad som Cristiano Ronaldo gjorde mål och för att Juve nu dragit ifrån till fyra poängs försprång till ligatvåan Inter. Dejan Kulusevski var på nytt en birollsinnehavare, 6/10 i betyg. Riccardo Gagliolo får samma betyg. På tal om de båda. I helgens bilaga SportWeek fanns rubriken ”Parmas andre svensk” om Gagliolo. Han beskrev där Kulusevski som ”En guldkille”. Han fick även frågan om vad som skiljer svenskar och italienare: ”Svenskar är lugnare och mer avslappnade, mindre ängsliga än vi. De arbetar mindre, och sex månader om året blir det mörkt tidigt och då gömmer de sig hemma eller på någon bar och pratar om kommande dagar över en kaffe. Sedan är det maten; de blandar mycket, de använder mycket smör och såser, de gör ofta specifika rätter. Slutligen, estetiken (skratt)”. I gårdagens tidning framställdes Zlatan Ibrahimovic som den store tenoren på fotbollens La Scala. Men det var Ante Rebic som stal Milans föreställning (3-2 mot Udinese). Eller som GdS hörde det, ”En nya aria i Ibras Milan”. Svensken får 6,5 i betyg, Rebic 8. Övriga svenskar: Ken Sema i Udinese får 5,5, Robin Olsen i Cagliari får 6 (2-2 mot Brescia).

Annons

Corriere dello Sport fångar också Cristiano Ronaldo i flykten. För ”Sticker i väg” är just vad Juventus gör. Rubriken till matchbetygen är, ”De Ligt super, Kulusevski en besvikelse”. Ibrahimovic ses däremot på nytt som Milans katalysator. CdS noterar att ”det finns en tydlig känsla att utan honom på planen hade Piolis Milan inte klarat av att vända mot Udinese”.

Tuttosport undviker knappast dagens fotbollstema: ”Det är CR7 så vackert – och Juve flyger iväg”. Och så klart finns här de skiftade huvudrollsaktörerna på scenen i Milano. ”Ibra? Nej, Rebic. Och Milan ler”. Balotelli senaste hjärnsläpp och röda kort får underrubriken, ”Hans chans med landslaget är förbi”.

 

SPANIEN

spanienAS slår fast att det är ”En tvålagsliga” i toppen. Barcelona och Real Madrid är nu åtta poäng före Atlético, konstaterar tidningen. Samtidigt understryker AS Reals fina form, ”Zidanes lag har nu spelat 17 matcher utan förlust, sedan Mallorca den 19 oktober”. Både Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson hamnade i målprotokollet för CD Tacón (3-1 mot Sporting Huelva), ”där den senare på nytt var nyckelspelare för de vitklädda med målpass, mål och den som låg bakom straffen”, som AS uttrycker det.

Annons

Marca är inne på precis samma titeltema som AS med ”En fråga om två”. Real Madrid och Barcelona. Tätduon går framåt ”hand i hand”. Tidningen tror sedan att måndag är ”Reiniers dag”. I går fyllde Flamengos mittfältare 18 år. Därmed kan Real Madrids värvning presenteras. För klubbarna påstås sedan tidigare överens om övergången på 30 miljoner euro. Reinier spelar för-OS och väntas ansluta senast den 9 februari.

Sport ser ”Stora förhoppningar” trots att Quique Sentién inledde sin tränarbana med en knapp seger (1-0 mot Granada) och trots att det som vanligt var Lionel Messi som kom till undsättning. Tidningen menar nämligen att Sentién ”satte sin stämpel på premiären, med 83 procents bollinnehav och med att avsluta matchen med sju spelare från den egna akademin”. En krönika av Albert Mansou om talangerna har rubriken, ”Riqui Puig bör bara vara toppen av isberget”.

Annons

Mundo Deportivo tycker också att ”Setién märks”. Tidningen skriver: ”Quique visade upp sin stil: mer press, snabbare och mer bollinnehav, samt gav minuter till Riqui Puig”. Själv var Sentién avslappnad. ”Det är inte så mycket som behöver förändras för Barça har gjort många saker bra under lång tid”, säger han och lägger till, ”Och i slutändan är det betryggade att ha Messi”. Real Sociedad åkte på en pangsmäll (0-3 mot Real Betis) och Alexander Isak hade ingen minnesvärd dag. ”Vilse”, är ordet som MD sätter på honom. Isak ”gick helt obemärkt förbi”.

Cadena Ser ger ex-Real Madrid-spelaren Raúl Bravo utrymme att svära sig fri från anklagelserna om att ligga bakom ett mordförsök på lagkamraten från Olympiakos Darko Kovacevic. ”Det är ett skämt att behöva läsa i tidningar att Raúl Bravo skulle ha lejt någon att mörda Darko Kovacevic. Det känns som en film på Netflix eller Amazon Prime. Jag är okej men min familj drabbas och det gör mig galen”, säger han, ”Kovacevic har sagt till mig att allt kommer från någon tabloid i Serbien”.

Annons

 

FRANKRIKEfrankrike

RMC Sport lyssnar till PSG:s sportchef Leonardo som nu bekräftar Edinson Cavanis situation. ”Det stämmer att han vill lämna”, säger Leonardo, ”Det stämmer också att Atlético de Madrid lagt ett bud, men det intresserade oss inte, det var för lågt”. Enligt uppgift var det på tio miljoner euro. ”Vi får lyssna till honom (Cavani), jag vet inte hur det kommer att sluta”, säger Leonardo. Om uruguayanen lämnar tvingas PSG sannolikt leta en ny anfallare.

L’Equipe tolkar det just som att ”Leonardo öppnar dörren för Cavani”. Anfallaren spelade inte senast, och sportchefen sticker inte under stolen med att orsakerna var andra än bara den officiella, en skada. ”Ja, han har en liten smärta, men det stämmer att det inte är något stort problem. Det finns andra dimensioner, det är uppenbart”, säger han. PSG-tränaren fick efter gårdagens cupseger (1-0 mot Lorient) också frågan om han trodde Cavani var kvar när fönstret stänger. ”Jag vet inte”, svarar han. Och matchen mot Lorient? ”En skitmatch”. Lilles mittfältare Boubakary Soumaré har placerats i Real Madrid av Marca och som i valet och kvalet mellan Chelsea och Manu United av Sky Sport. Själv är 20-åringen bestämd. ”Det är inte tid att lämna nu”, säger Soumaré om januarifönstret.

Annons

 

ÖVRIGT

ovrigtEkstra Bladet (Danmark) skriver i papperstidningen om ”Kontraktspoker med Larsson”. Det handlar om Johan Larsson, vars optionsår Bröndby valt att inte utnyttja. I stället vill klubben förhandla om ett nytt kontrakt med lägre lön. Elfsborg har också visat intresse för 29-åringen ”men liksom Bröndby har de ekonomiska utmaningar”, påpekar Ekstra Bladet.

Brabant Dagblad (Nederländerna) följer upp Bilds uppgifter om att RKC Waalwijk vill låna Emil Hansson från Hannover. Klubbens vd Frank van Mosselveld bekräftar kontakt med Hannover och att klubben väntar på svar från den 21-årige svensken. Beskedet kommer samtidigt som John Guidetti lånats in till Hannover, och imponerat i första träningsmatchen.

Sport Time (Grekland) uppger att AEK erbjuder Niklas Hult ett nytt tvåårskontrakt. Backen, som fyller 30 år i februari, har ett utgående kontrakt med Atenklubben.

Annons

Record (Portugal) menar att ”Sporting ger inte efter” för Manchester Uniteds försök att pruta på priset för Bruno Fernandes: ”Antingen betalar Manchester United 60+10 miljoner euro, eller så blir det ingen affär”. Dessutom, slänger Record in, håller Man City ett öga på utvecklingen.

Sydney Morning Herald (Australien) rapporterar det officiella beskedet i morse att den tidigare tyska landslagsspelare Markus Babbel fått sparken som tränare för Western Sydney Wanderers. Tankarna väcks på nytt om den där stora Wanderers-tatueringen på hans underarm verkligen var ett genidrag (se nedan). Å andra sidan har han tatueringar från samtliga klubbar där han antingen spelat för eller varit tränare i.

Publicerad 2020-01-20 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto