Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Solskjær: ”Sätter aldrig mig själv före laget”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Missa inte nya podden Fotbollskanalen Headlines. Finns där poddar finns.

 

ENGLAND

.england

Daily Star tar till det givna tabloidgreppet, ”Saved by the Bell” (Räddad av gonggongen) sedan Hector Bellerin fixat oavgjort för Arsenal (2-2 mot Chelsea). ”Den rätta andan, karaktären och ledarskapet infann sig”, säger tränare Mikel Arteta efter att hans lag tagit sig tillbaka i matchen två gånger med bara tio man.

Daily Mail känner i stället av Chelsetränaren Frank Lampards blues. ”Det var samma gamla visa, samma gamla misstag”, säger han, och någon borde plocka fram ett munspel. Dessutom fick Chelsea målgöraren Tammy Abraham fotskadad, oklart hur länge.

The Times hör olyckskorparna kraxa kring en annan engelsk landslagsanfallare. ”Oro för Rashfords EM”. Tidningen bygger det på att tränare Solskjaer inte tydligt avvisade frågan om Rashfords medverkan. Sedan tidigare är Harry Kane ett EM-frågetecken för England på grund av skada.

Annons

Daily Mirror följer upp ämnet Rashford med ”Ole: Wright har fel”. Ex-Arsenalspelaren och fotbollsexperten Ian Wright sa i BBC Radio Five Live i måndags att Solskjaer satte sig själv före Rashford när han plockade med den halvskadade anfallaren. ”Jag sätter aldrig mig själv före laget. Jag sätter alltid laget och klubben före allt annat”, försvarar sig Solskjaer.

The Sun har mer trubbel i Tottenham. ”Exklusivt: José Mourinho upplever ökad oro från spelarna över gammaldags taktik och oinspirerade träningar”. Enligt tidningen är ”flera av Mourinhos ledande spelare – som initialt välkomnade utnämningen av en tränare med ett sådant starkt CV – allt mer frustrerade med portugisen redan efter två månader. Träningarna uppges lägga överdrivet fokus på långbollar, skarvningar och inkast – inslag som ses som träning för lag i lägre divisioner”. Uppgifterna kommer dagen efter det att Daily Mail rapporterade ett träningsgräl mellan Mourinho och Danny Rose, något portugisen tillbakavisade i går.

Annons

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport beklagar sig över ett ”mercatomaraton” för Christian Eriksen. ”Mou hjälper inte Conte”, dansken är med i dagens Tottenhamtrupp och Inter får vänta. Tidningen förvånas sedan över att ”Napoli lever”. Klubben som varit fritt fall en längre tid slog till i cupen (1-0 mot Lazio). GdS stoltserar också med en (utslätad) intervju med Kylian Mbappé. ”Jag inspireras av Cristiano Ronaldo, Icardi är en toppspelare, Verratti ett fenomen” – så sammanfattas fransmannens uttalanden på förstasidan.

Corriere dello Sport tar fasta på Napolis seger och på att Insigne ”återuppväckte entusiasmen på San Paolo”. Eller om det var tvärtom. För kurvorna var tillbaka och tycktes tända spelarna. Vidare skriver tidningen att Milan bjuder 20 miljoner euro plus fem milj i bonusar för Dinamo Zagrebs Dani Olmo. Men det räcker inte.

Annons

Sky Sport Italia hävdar att Milan inte gett upp hoppet om Olmo. Men Wolverhampton och RB Leipzig ligger också på. Wolves ska ha bjudit 30 milj euro. Leipzig ska ha fått nobben på ett bud värt 16 milj euro, men var villigt att erbjuda högre bonusar till agenterna än Wolves. Tv-kanalen tog under tisdagen under betydligt mindre braskande rubriker upp att Chievo Verona är ute efter Gif Sundsvalls Jonathan Morsay.

Tuttosport utropar ”Chong!”. Som i Tahith Chong. Tidningen tror på en kamp Juve-Inter om den 20-årige Manchester United-anfallaren.

 

SPANIEN

.spanien

AS svänger till det old school, med en vinylskiva med etiketten ”Unionistas de Salamanca-Real Madrid”. Förklaringen kommer i rubriken. ”Ljudet av sidan B”, för det är inte sidan A på vinylskivan, inte Reals bästa lag. Men Gareth Bale och James får nu chansen.

Annons

Marca har just walesaren i centrum. ”Bale i stormen” är dagen rubrik, under vilken Marca påpekar att det var snö på arenan i går samt att cuptiteln är den enda som tränare Zidane saknar. En nästan lika kittlande kontrast mellan lagen finns i mötet Ibiza-Barcelona. ”Vi ska göra vårt bästa, och vi ska gå ut i krig. Det ska bli ett fotbollskrig”, säger tränare Pablo Alfaro.

El Chiringuito de Jugones, den smågalna fotbollsshowen men med vissa ingångar i Real Madrid, uppger att Tottenham är ute efter Gareth Bale. Ett möte mellan klubbens presidenter Daniel Levy och Florentino Pérez ska nyligen ha ägt rum i Madrid. Levy frågade då specifikt om Bale, som José Mourinho hade under sin tid i Real. Tottenham uppges villigt att betala 30 miljoner euro.

Mundo Deportivo uppger i sin San Sebastian-upplaga att det är tillbaka på bänken som gäller för Alexander Isak i kväll. Real Sociedad möter Espanyol och Willian José startar. I huvudupplagan är det samma tema som i går: Barcelonas jakt på en anfallare. MD placerar i dag ut bilder på Aubameyang, Rodrigo, Llorente och Giroud på förstasidan till rubriken ”Casting”. Men det är de två förstnämnda som står överst på önskelistan.

Annons

Sport går längre. Tidningen uppger att Barça förhandlar om Rodrigo sedan klubben fått nej från Arsenal om Aubameyang och RB Leipzig om Timo Werner. Barça har redan fått klartecken från Rodrigo. Samtidigt håller Barça dörren öppen för andra förhandlingsalternativ, och Ben Yedder ringas också in som ett alternativ. Men förstasidans huvudtema är ”Högsta alarm” med fokus på vädret efter stormen Gloria.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe firar Lyon som efter sex år är tillbaka i en final efter gårdagens seger i ligacupen (2-2 mot Lille, 4-3 e str). Bäst på planen? De senaste årens tilltufsade stjärnskott Renato Sanches, 7/10. Bäst på läktaren? Lyons ultras, som hade banderoller till stöd för…en restaurang (se bild ovan). Efter 55 år har stadens välkända restaurang L’Auberge du Pont de Collonges mist det högsta betyget i Guide Michelin, tre stjärnor. Det har skakat om staden, och OL:s ultras Bad Gones vecklade ut banderoller med texten ”Ingen kan ta bort någon av era stjärnor ur Lyonfolkets hjärtan”. Inför kvällens andra semifinal, Reims-PSG, uppmärksammar L’Equipe samarbetet Mbappé-Neymar. ”En relation som blivit både på ett personligt och tekniskt plan blivit allt starkare”, skriver tidningen och pekar på statistiken. Vidare börjar L’Equipe hysa tvivel om Olivier Girouds flytt från Chelsea till Inter blir verklighet, men menar att efterfrågan på anfallare bör ge fransmannen chansen i en ny klubb innan fönstret stänger.

Annons

Le Parisien håller sig till PSG:s omklädningsrum. Därifrån uppmärksammar tidningen hur Neymar blev prankad av en låtsasorm i sitt skåp. Därifrån uppmärksammar tidningen också Mbappés språkkunskaper. Fransmannen imponerade i går många med sin engelska i en BBC-intervju (se nedan). Ingen slump, påpekar Le Parisien. 21-åringen har under det senaste året studerat både engelska och spanska. Men han kan förutom franska, engelska och spanska, även hanka sig fram på tyska, portugisiska och italienska i omklädningsrummet.

 

TYSKLAND

.tyskland

Bild ger sig inte om Ludwig Augustinsson: ”Märklig skada: Bremenproffs måste förklara bowling”. Det är en uppföljning på artikeln i tisdags om att svensken varit och bowlat med Hannoverspelarna John Guidetti och Miiko Albornoz. Nya skadan ska ha uppstått i slutet av veckan. ”Det känns orimligt att en spelare som annars är så kroppsmedveten tillbringade söndag kväll på en bowlingbanan. Och nu måste han berätta om det”, skriver Bild, som pratat med sportchefen Frank Baumann. ”Jag ska tala med honom och doktorn innan jag värderar det”, säger Baumann. Bild avslutar: ”Frågan är hur en spelare som Augustinsson kunde skada sig igen under rehab”, Tidningen befarar att svensken kan bli borta längre än de två matcher det talats om. På annat håll påpekar Bild att Paco kan packa. Paco Alcácers relation med tränare Favre är i botten och det finns ingen plats i Dortmund längre. Problemet med en efterlängtad skilsmässa? Det finns inga erbjudanden.

Annons

Weser Kurier upplyser om att Werder Bremen letar ny klubb åt Felix Beijmo. Tills vidare tränar han med U23-laget. ”Det vore fint att hitta något åt honom innan januari är slut”, säger Bremens sportchef Frank Baumann, men tillägger, ”Vissa transferfönster är öppna längre, även i Skandinavien”.

Leipziger Volkszeitung meddelar att Emil Forsberg, som missade senaste matchen på grund av sjukdom, var tillbaka i lätt träning under tisdagen. Han väntas nu vara spelklar till matchen mot Eintracht Frankfurt på lördag.

SportBild synar i veckans nummer ”Bayerns transferstrategi”. Douglas Costa kan lånas in som backupspelare i vinterfönstret, efter att FC Bayern redan har säkrat Álvaro Odriozola och Nicolas Kühn. Till sommaren toppas shoppinglistan av Leroy Sané och sedan Kai Havertz. Däremot släpper klubben lånespelaren Philippe Coutinho och det är osäkert med Ivan Perisic. SportBild uppger vidare att Dortmund har en ny ung, stjärna i blickfånget till sommaren: Eduardo Camavinga från Rennes. Den 17-årige mittfältaren lär kosta cirka 50 miljoner euro.

Annons

 

ÖVRIGT

Sportske Novosti (Kroatien) snackar med Milans matchhjälte senast, Ante Rebic. Ofrånkomligen dyker namnet Zlatan Ibrahimovic upp. ”Ibrahimovic är, som en av fotbollshistoriens bästa anfallare, givetvis en förstärkning för Milan. Han drar nytta av sin erfarenhet och kvalitet på planen. Dessutom känner vi andra oss alla bättre bredvid honom och kan förbättra oss. Zlatan är en positiv personlighet som sprider en vinnarkänsla i omklädningsrummet”. Sportske Novosti: ”Har du pratat med Zlatan, vad tycker du om honom?”. Rebic: ”Vi pratar ofta. Det är en trevlig och sympatisk kille. Han hjälper särskilt de unga killarna med råd. Det är en ära att få spela med honom”.

Publicerad 2020-01-22 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto