Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nya kritiken efter cuputspelet: ”Skamligt, Klopp”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Missa inte nya podden Fotbollskanalen Headlines. Finns där poddar finns.

 

ENGLAND

.england

The Sun surfar vidare på vågorna efter Liverpools beslut kring FA-cupen med hånfulla ”Kommer du till matchen mot Chelsea, Jürgen?”. Tränare Klopp tänker ställa upp med ungdomslag och inte själv närvara vid omspelet mot Shrewsbury, då förbundet tidigare beslutat att det är speluppehåll då. Chelsea är nästa motståndare, om laget går vidare. Tidningen slänger också med ilska från mindre klubbar. Accrington Stanleys ägare Andy Holt går hårdast fram. ”Han är en skam”, skriver Holt på Twitter om Jürgen Klopps agerande (se nedan). Han går till angrepp mot storklubbarnas behandling av cupen, och återkommer till Liverpool, ”Jürgen, LFC, ni skämmer ut er, ni förstör ert rykte”.

Annons

The Times snackar med Liverpoolprofilen och Sky-experten Jamie Carragher, som tycker Klopp har både rätt och fel. ”Det är rätt att a-lagsspelarna får ett vinteravbrott och man kan inte infoga ett sådant och sen ha omspel i det. Men Klopp borde leda laget. Hans unga spelare skulle vara själaglada. Annars kommer bilder på honom från Ibiza med en ölemoji att finns på varenda förstasida”, säger Carragher. I Talksport resonerar en annan gammal Liverpoolspelare, Danny Murphy, på samma sätt.

Daily Telegraph påpekar att FA inte kan agera mot Liverpool, men att förbundet ”tagit det ovanliga steget att göra ett offentligt tillbakavisande”. I ett brev till tidningen uppger FA att potentiella omspelsdatum inte är någon nyhet. De framgick redan av planer i somras som klubbarna godkände.

Daily Mirror och Daily Star stegar in på transfermarknaden. De har samma ”exklusiva” uppgift. Man United gör en ”u-sväng kring floppen Alexis Sánchez” och tänker ta honom tillbaka. Vice klubbordförande Ed Woodward uppges ha sagt till Alexis Sánchez rådgivare att chilenaren ska följa med på Uniteds försäsongsläger och inte kommer att bli utlånad eller såld. För närvarande är 31-åringen i Inter.

Annons

The Independent har mer United, men färre transfers. ”United väntas gå miste om värvningar”, är besked om januarifönstret från Miguel Delaney. Värvningen av Bruno Fernandes och en anfallare har inte gått i lås, och klubbledningen kan tänka sig att bomma igen fönstret utan förstärkningar.

Chronicle noterade häromdagen ett skadebesked för Emil Krafth. Han gjorde illa foten mot Everton förra veckan. ”Emil blir tyvärr borta kommande sex veckor”, säger tränare Steve Bruce.

The Guardian uppmärksammar att ”Nketiah fixade Arsenals cupavancemang” (2-1 mot Bournemouth) men också att ”Övertagandet av Newcastle är ’klart och tydligt sportwashing’, enligt Amnesty”. Människorättsorganisationen är kritisk till det förmodade saudiska köpet av PL-klubben.

BBC News skickar ut en varning om att snack om fotboll och cricket på arbetsplatser måste minska. Ett managementinstitut menar att många kan känna sig utanför, inte minst kvinnor. Diskussionen kan bli grabbig. ”Det är väldigt lätt att det eskalerar från att handla om VAR till att dunka varandra i ryggen och snacka om erövringar i helgen”, säger Ann Francke, som leder Chartered Management Institute. Slutsatser som väckt debatt.

Annons

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport är på nytt Kobe Bryant och på nytt Christian Eriksen. Den senare, som under tisdagen kommer att presenteras som Interspelare, ”ger Conte ytterligare ett vapen i scudettosprinten – och stillar stressen”. Intertränaren har på senare tid varit frustrerad både över nyförvärv och matchresultat. Däremot är det ”Larm i Juve” efter förlusten mot Napoli, ”Sarri letar efter ’sitt’ Juve”. Milan spelar kvartsfinal i italienska cupen mot Torino i kväll. Zlatan Ibrahimovic börjar på bänken. I stället får Krzysztof Piatek spela med Ante Rebic i anfallet. ”Vinterfönstret håller på att stänga och ’Kris’ roll för de kommande månaderna tycks klar: Ibras reserv. Att slås mot Zlatans karisma för att ta tillbaka sin position är inte lätt, men Piatek ska prova i kväll”, skriver GdS. Vinnaren Milan-Torino möter Juventus i semifinal.

Annons

ForzaRoma.info, som finns under Gazzetta dello Sports paraply, uppger att Robin Olsen funderar på en flytt. Cagliaris förstemålvakt Alessio Cragno är tillbaka mellan stolparna, och Olsen riskerar att bli kvar på bänken framöver, en problematik också L’Unione Sarda tog upp i helgen. ForzaRoma.info menar att Olsen kan be Roma om att bli såld.

Corriere dello Sport toppar också med Eriksen. ”Kalla mig golazo”, syftar på att förre Tottenhamtränaren Pochettino tyckte att han gjorde läckra mål. Tidningen tar också upp att danskens nya lagkamrat Lautaro Martínez väntas få två till tre matchers avstängning efter utvisningen i senaste matchen. Besked väntas senare under tisdagen. Inters tredje match är derbyt mot Milan. På tal om Milan. Även CdS har Rebic-Piatek i anfallet inför kvällens match. 35 000 åskådare är väntade till San Siro. Det var tal om en tyst minut för Milansupportern Kobe Bryant innan matchen, men det blir ingen ”av byråkratiska skäl”, skriver CdS. Däremot väntas Milanspelarna bära sorgband på armarna. Vidare tolkar CdS skadebeskedet för Dejan Kulusevski som att han missar mötet med Cagliari på lördag, även om Parmasvensken var positiv.

Annons

 

SPANIEN

.spanien

Marca njuter av Real Madrid som ”Nöjda ledare”. Tidningen påpekar att laget ”upplever säsongens bästa stund så här långt efter att ha nått toppen” och ”Zidanes lag har växt när det bara återstår en månad till att mäta sig med Guardiolas Man City”. Valencia hoppades ta över lånet av Dani Ceballos. Det sätter Real Madrid stopp för, skriver Marca. Orsak: klubben vill inte låna ut mittfältaren till en ligarival. Marca uppmärksammar också att Espanyol identifierat tolv supportrar efter de rasistiska tillmälena mot Athletics Iñaki Williams i helgen. Supportrarna kan stängas av på obestämd tid.

AS låter ännu en förstasida präglas av Kobe Bryants tragiska bortgång. Allt annat blir till små notiser. Om Real Madrid finns ”Ett välrustat ledarlag: Tre månader utan förlora”. Och ser man på. Alexander Isak dyker upp i AS:s Omgångens lag för La Liga. Laget i sin helhet: Ter Stegen (Barcelona) – Gabriel Paulista (Valencia), Hernández (Osasuna), Reguilon (Sevilla) – Chukwueze (Villarreal), Mesa (Leganés), Kroos (Real Madrid), Moi Gomez (Villarreal) – Isak (Real Sociedad), Maxi Gómez (Valencia).

Annons

Mundo Deportivo lyfter på nytt fram Isak på förstasida i sin San Sebastian-upplaga. ”Idolen Isak”, är temat. Det följer på måndagens rubriker om att svensken växt fram till en publikfavorit i Real Sociedad i Willian Josés frånvaro. Brasilianaren, vars övergång till Tottenham ser ut att gå om intet, väntas också straffas med böter för att ha spelvägrat förra veckan. I huvudupplagan är förstasidan främst Mundo Deportivos egen idrottsgala, som gick av stapeln i går kväll, men också ”Förhandlingarna går framåt” i Barças försök att värva Rodrigo.

Sport är inte lika säker. ”Rodrigo i luften”, syftar på att affären står och väger, och följs av: ”Barça har träffat spelarens agent och Valencias president men det finns ingen ekonomisk överenskommelse och förhandlingarna fortsätter. Valencia accepterar ett lån av anfallaren men bara med en köpoption på 55 miljoner euro före den 30 juni”. Vidare skriver Sport att ”Barça tillåter bara en försäljning av Carles Pérez med en återköpsklausul”.

Annons

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe har för andra dagen i rad Kobe Bryants död över hela förstasidan, ”Världen gråter för Kobe”. Men i dag ges utrymme till fotboll också, ”Ronaldo övertygade Ben Arfa”. Det är inte Cristiano Ronaldo utan den brasilianske Ronaldo, som är president i Real Valladolid, som nu ger den nyckfulle fransmannen chansen. Ben Arfa är på plats och väntas skriva på i dag. Mer från transferfronten: Napoli la i går ett bud på 20 miljoner euro plus ett lån av Amin Younes för Jean-Philippe Mateta i Mainz. Mer: Rennes är överens med Steven Nzonzi, och behöver bli detsamma med hans klubb Roma om ett lån.

Le Parisien uppger att bytet mellan De Sciglio (Juve) och Kurzawa (PSG) försenats av att Juve vill ha lite cash emellan. Turinklubben värderar sin spelare något högre.

RMC Sport rapporterar liksom L’Equipe och Le Parisien, att inget dramatiskt skett kring affären Edinson Cavani under måndagen. Dock hävdar radiokanalen att källor nära spelaren är hoppfulla om att en affär kan gå i lås inom 48 timmar. PSG inväntar fortfarande ett andra bud från Atlético. Det första, värt tio miljoner euro, avvisades.

Annons

France Football ser hur det blixtrar och dundrar i Marseille igen. Fajten mellan tränare Villas Boas och president Eyraud är sannerligen inte den första. OM:s historia är fylld av liknande fajter. Det är i fokus i veckans nummer av tidningen. På sin transfersida hävdar FF att Bayern München lurar på Thomas Lemar. Chelsea, Arsenal och Tottenham uppges ha lagt bud på Atléticos franske mittfältare. Den spanska klubbens krav på 60 miljoner euro har fått Bayern att spela ointresserade. ”Men i själva verket väntar de ut att priset ska sjunka”, skriver France Football. Veckans intervju är med Saint-Étiennes tränare Claude Puel. Han konstaterar bland annat, ”Ligue 1 har blivit ett laboratorium, en akademi för de fyra ligorna ovanför oss, England, Spanien, Tyskland och Italien”.

 

TYSKLAND

Bild har den något udda rubriken ”Norska pensionärer blir glada för varje mål Håland gör”. Av statliga pensionsfonder är den norska störst i världen, och den äger en dryg procent av aktierna i Dortmund, till ett värde av sju miljoner euro. Värvningen av Håland fick värdet på aktierna att stiga, för fondens del med 260 000 euro. ”Självklart får övertygande segrar och bra transfers inte bara fansen att må bra utan också investerarna”, påpekar aktieexperten Gereon Kruse för tidningen.

Annons

Steilcast, Bundesligapodd inom ramverket för The Athletic, frågar Oscar Wendt om det i ligatoppfajten är en fördel att inte vara kvar i Europaspelet. Det är i den sitsen hans Mönchengladbach befinner sig. ”Det kan vara en fördel för man har mer tid att träna på det man behöver förbättra”, säger Wendt, ”Det kommer att gynna oss”. Men han ger också en varning. ”Nu har vi bara en match per vecka, så fler spelare kommer att bli besvikna. Det kommer att vara utmaningen”. Mönchengladbach ligger för närvarande trea, två poäng efter ligaledaren RB Leipzig.

 

ÖVRIGT

De Telegraaf (Nederländerna) uppger att Steven Bergwijns övergång från PSV Eindhoven till Tottenham är överenskommen mellan samtliga parter. Prislappen blir drygt 30 miljoner euro. Den övergången väntas i sin tur bana vägen för PSV:s värvning av Patrick Van Aanholt från Southampton för ungefär åtta miljoner euro.

Annons
Publicerad 2020-01-28 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto