Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Landslagsbacken borta ytterligare veckor

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IMORGON
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA PÅ LÖRDAG
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA PÅ LÖRDAG
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA PÅ LÖRDAG
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Missa inte nya podden Fotbollskanalen Headlines. Finns där poddar finns.

 

TYSKLAND

Weser-Kurier förvandlar tidigare misstanke till bekräftelse. Ludwig Augustinsson blir borta längre än vad som först antogs. Liksom Werder Bremen-kollegan Theo Gebre Selassie har han en muskelskada i låret. ”Målet för dem båda är matchen mot RB Leipzig”, säger nu tränare Florian Kohfeldt. Matchen spelas den 15 februari. Därmed missar svensken inte bara matchen mot Augsburg i morgon, utan också mötena med Dortmund (cupen) och Union Berlin.

DeichStube uppmärksammar en annan Bremensvensk. Felix Beijmo har ingen plats i Kohfeldts trupp. Bremen letar en klubbadress för 21-åringen. ”Det rör på sig”, säger sportchefen Frank Baumann, ”Det finns flera intresserade parter. Det inkluderar lag som kan göra transfers längre än till fredag”. Det är fallet i skandinaviska länder. Ett nytt lån till Malmö ses som ett alternativ. I går uppgavs även FC Midtjylland intresserat.

Annons

Bild gör stor rubrik på ”Avbrutna förhandlingar!”. Emre Cans övergång från Juventus till Dortmund har stött på patrull i sista stund. Dortmund har erbjudit mittfältaren en bruttolön på max 8,5 miljoner euro. Cans agent Reza Fazeli kräver minst 10 milj euro. Klubbarna har uppgetts överens, nu tickar klockan. Fönstret i Tyskland stänger klockan 18 i kväll.


ENGLAND

englandDaily Mirror har det kärleksfulla budskapet ”Sealed with a Cris”. Det var inte en kyss som förseglade Bruno Fernandes övergång till Manchester United, det var hans kärlek till klubben som Cristiano Ronaldo väckt. Nåja.

Daily Telegraph påpekar att United inte är klara på transfermarkanden ännu. ”Solskjaer på jakt i sista minuten för att lätta på anfallskrisen”. Tidningen uppger också att klubben misslyckats i ett försök att norpa norrmannen Joshua King från Bournemouth. United ska också ha erbjudits Real Sociedads Willian José (vilket dementeras i Spanien, se Mundo Deportivo nedan). Övergångsfönstret i England stänger vid midnatt, svensk tid.

Annons

Daily Mail menar att oavsett dessa värvningar så planerar Unitedfans fortfarande att protestera mot klubbägarna Glazers under matchen mot Wolverhampton på lördag. Uppmaningar finns om att lämna Old Traffords läktare i 68:e minuten. Samtidigt uppges polisen granska oroligheterna på läktarna i samband med ligacupderbyt mot City i onsdags.

The Guardian skriver att antalet polisanmälningar för fotbollsrelaterade rasismincidenter stigit med 50 procent på ett år. Förra säsongen rapporterades 152 fall, mot 98 säsongen 2017/2018.

The Times botaniserar i transferfloran och hittar ett udda exemplar. Både Inter och stadsrivalen Milan är ute efter Newcastles Matty Longstaff, 19. Klubbarna erbjuder honom ett femårskontrakt. Longstaff, som gjorde mål i sin debut för Newcastle mot Man United, har kontrakt till sista juni. Efter midnatt kan han börja förhandla med andra klubbar.

Annons

The Sun rafsar fram två ”exklusiva” uppgifter. West Ham ser ut att kapa Crystal Palaces värvning av Jarrod Bowen från West Bromwich. Och Tariq Lamptey, 19, ska ha nobbat en kontraktsförlängning med Chelsea, och i stället överraskande ha kommit överens med Graham Potters Brighton i stället.

 

ITALIENitalien

Calciomercato meddelar att Sven-Göran Eriksson sökt jobb som tränare för Torino. Det bekräftar hans agent Alessio Sundas. Det skedde efter Torinos 0-7-förlust mot Atalanta. ”Vi har självfallet inte fått något definitivt svar ännu. Men vi blev försäkrade att de skulle återkomma till oss under de närmaste dagarna med svar på möjligheterna att han kan ta över laget till säsongens slut”, säger Sundas. Walter Mazzarri är fortfarande Torinos tränare. Tidigare har Sundas skickat ”Svennis” CV bland annat till Australiens fotbollsförbund och till Napoli.

Annons

Sport Italia-journalisten Alfredo Pedullà, en mercatoprofil, uppmärksammar framtiden för Robin Olsen. På Twitter skriver Pedullà tidigt på fredag morgon: ”Olsen kan lämna Cagliari: han vill spela, och har erbjudanden från utlandet. Kontakter med Viviano om han lämnar”. Sistnämnde är utlånad från Sporting till Spal, och skulle kunna ersätta Olsen. Det har sedan Cragno tog tillbaka platsen i startelvan förkommit uppgifter om att Olsen, på lån från Roma, kan lämna Cagliari. Så sent som i går försäkrade klubbens sportchef Marcello Carli, ”Cagliaris mercato är stängd”.

La Gazzetta dello Sport tar sig an transferfönstrets stängning med ”Giroud – den sista kraftmätningen”. Inter och Lazio slåss om anfallaren, som Chelsea inte vill släppa utan att ha en ersättare klar. Klockan 20 bommar det italienska fönstret igen. Vidare oroar sig tidningen för Gianluigi Donnarumma. Målvaktens kontrakt går ut 2021 och Milan har fortfarande inte lyckats komma överens om en förlängning. GdS lägger till, ”I sommar kan han försvinna”. Kan tidningen få in Zlatan Ibrahimovic även i denna story? Jajamensan. Spelarna delar agent, Mino Raiola. ”Denna sorti suddar förstås ut illusionen om att svenskens ankomst leder till fred med alla i Minos stall”, skriver GdS.

Annons

Corriere dello Sport vinklar förstasidan på Lazios intresse för Giroud, medan Inters är för Slimani. Spelarnas ses som ”backup till Immobile och Lukaku”.

Sky Sport Italia hävdar att Giroud överväger att bojkotta Chelseas träning i dag för att få igenom sin flytt. Lazio sägs vara överens med fransmannen, men även Inter visar på nytt intresse. Även Sky påtalar att Chelseas är ovilligt att låta Giroud lämna utan ersättare

 

SPANIEN

spanienMarca beskriver helgens stundande Madridderby som ”Bakom lyckta dörrar”. Matchen är inte stängd för publik, men får de se några mål? Det är Marcas tema. För det är ”två målvakter i storform” som vaktar målen. Det är Courtois mot Oblak. Det är tio insläppta mål på 18 matcher för Real Madrid mot 14 insläppta mål på 21 matcher för Atlético. Apropå Atlético. Liksom fransk press har Marca gett upp tanken på Edinson Cavani. Däremot lånar Atlético in en gammal bekanting. Yannick Carrasco är redan i Madrid, skriver Marca. Belgaren lämnade Atlético för Dalian Yifang 2018 och kommer nu på lån.

Annons

AS har också uppgifterna om Carrasco, och lägger till att den 26-årige offensive mittfältaren väntas genomgå läkarundersökning i dag och bli klar innan transferfönstret stänger.

Sport strålar. ”Sådär ja”, utropar tidningen efter Barcelonas målfest i cupen (5-0 mot Leganés). Krönikören Xavier Ortuño tycker att tränare ”Setién börjar få ihop pusselbitarna”. Lionel Messi, som gjorde två mål i sin 500:e match i Barças tröja, är matchens lirare med 8 av 10 i betyg. Efter misslyckade försök på transfermarknaden, har Sport också beskedet ”Barça beslutar till slut att inte köpa en nummer 9”.

Mundo Deportivo är lika lättad över Barças seger som Sport, men det är en uppgift bortanför förstasidan som lär höja ett och annat ögonbryn. Enligt MD var Atlético och PSG i stort sett överens om övergången för Edinson Cavani men dealen föll samman i onsdags. Orsak? Cavanis rådgivare krävde lika mycket som övergångssumman, cirka 18 miljoner euro. Då drog sig Atlético ur. Vidare tillbakavisar MD uppgifterna från England om att Man United blivit erbjuden Willian José. Allt talar också för att brasilianaren stannar, menar MD. I sin San Sebastian-upplaga är det annars Josés anfallsrival Alexander Isak som drar blickarna till sig på förstasidan. ”Det är hans cup”, lyder rubriken till en bild på svensken inför dagens kvartsfinallottning. Isak har gjort fem mål på fyra cupmatcher.

Annons

Diario Vasco fortsätter sin love-in med Real Sociedads skandinaver, firma Isak-Ødegaard. ”Den ene är den gula kabeln. Den andre är den röda. Sverige å ena sidan, Norge å andra. När de förs samman sprakar det. Det handlar om energier”, skriver DV, med onsdagens cupseger mot Osasuna fortfarande färsk i minnet.

 

FRANKRIKEfrankrike

L’Equipe ger PSG:s Edinson Cavani hela förstasidan. ”Han stannar (också)”, skriver tidningen. Det hänvisar dels till uppgifterna i går kväll , och dels till att Neymar var i en liknande transferturbulens som uruguayanen i somras men också stannade. Atlético ger upp av ekonomiska skäl, så Cavani spelar vidare i PSG till kontraktet går ut i sommar. Även Olivier Giroud stannar, men i Chelsea ”om inte ett mirakel inträffar” sista transferdagen, som L’Equipe uttrycker det. Chelsea blockar honom från en flytt. Tidningen menar att 33-åringens EM-plats därmed är i fara. L’Equipe har också en annorlunda transferupplevelse. Barcelonas sportchef Eric Abidal kontaktade i onsdags anfallaren Cédric Bakambus agent. En låneövergång med utköpsklausul sattes snabbt ihop med Beijing Guoan. Bakambu lämnade Sydkorea, där det kinesiska laget tränade, flög till Hongkong på torsdagen med Spanien som slutdestination. Men i Hongkong hörde Abidal av sig igen. Barça hade ändrat sig. Affären ställdes in. Bakambu verkar trots den spruckna drömflytten ta det hela med ro – se tweet nedan.

Annons

Le Parisien, som liksom L’Equipe är övertygad om att Cavani stannar, har mer PSG. Colin Dagba blir borta fem veckor på grund av en knäskada. Därmed missar PSG:s 21-årige högerback åtminstone första matchen mot Dortmund i Champions League. Le Parisien meddelar på annat håll att fajten mellan Didier Deschamps (förbundskapten) och Eric Cantona (fotbollslegendar) har fått ett datum. De möts i rätten i Paris om knappt en månad, den 28 februari. Deschamps har stämt Cantona för förtal, då den senare i en intervju med The Guardian 2017 antydde att förbundskaptenen plockade ut landslagsspelare efter etnicitet.

Publicerad 2020-01-31 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto