Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hyllningarna: ”Isak en mardröm för Real Madrid”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute, där poddar finns.

 

SPANIEN

spanienMarca känner av två tunga cupsmällar: Barcelonas (0-1 mot Athletic Club) och Real Madrids (3-4 mot Real Sociedad). Bilderna är på lagens banemän, Iñaki Williams respektive Alexander Isak, som tog sina lag till cupsemifinal. Texten under huvudrubriken inleds med ”Uppvisning av Isak”. Svensken pekas sedan ut som bäst i Real Sociedad och beskrivs som ”omöjlig att läsa”. Bland de många artiklarna om Real Madrids misslyckande finns också en om den nordiska duon Ödegaard-Isak. ”Den svenske anfallaren gjorde hela Real Madrid-försvaret galet”, summera Marca. I matchrapporten skriver tidningen att hemmafansen applåderade Ödegaard när han byttes ut. Men inte bara honom. ”Även Isak fick en ovation. Han har inte någon koppling till de vita men förtjänade den”, skriver Marca. På annat håll finns en notis om Gareth Bale. Irriterat noterar tidningen att walesaren lämnade arenan i 82:a minuten vid ställningen 1-4, och att det var fjärde gången han stack tidigare från en match.

ANNONS

AS sätter baskiska uttrycket ”Aúpa” (här ungefär ”heja”) som hyllning till Athletic och Real Sociedad. Från matchen på Bernabéu ger AS två spelare toppbetyget tre av tre, Vinícius i hemmalaget och Isak i bortalaget. Cupsemifinallottningen är i dag kl 13. De fyra kvarvarande lagen är Granada, Mirandés, Real Sociedad och Athletic. Semifinalerna är dubbelmöten, det första redan nästa vecka.

Diario Vasco täcker nyhetsettan med jubelbild från Real Sociedads seger till orden ”Ett verk av mästare”. Det är inte svårt att hitta lovord för lagets svensk. ”Alexander Isak var en ständig mardröm för Madridförsvaret, i dag bestående Sergio Ramos, Nacho, Militão och Marcelo. De fyra kommer att ha mardrömmar om Real Sociedad-anfallaren”. Tränare Imanol Alguacil säger om Isak att ”han visade vilken stor spelare han är”, men ville annars inte prata om enskilda spelare, ”Efter en sådan här match föredrar jag att prata om laget”. Och Isak själv? ”Det är en dröm som går i uppfyllelse, otroligt”, sa han bland annat. Tidningen ger honom 6 av 5 i betyg. ”Ett historiskt betyg för en oförglömlig insats”. Med andra ord Glenn Hysén-klass.

ANNONS

Mundo Deportivo låter sin San Sebastian-upplaga känna historiens vingslag. Segern infogas ”Till legenden” om Real Sociedad. Krönikören Xabier Isasa skriver om ”den förlorade generationen” av Realfans och deras tidigare ökenvandring. ”Nu har de en match de kan återvända till och säga, ’Jag var där’, ’Jag såg honom vinna mot Real Madrid på Bernabéu’, eller helt enkelt, ’Jag är från Real Sociedad’”. Och Isak? I artikeln med spelaromdömen utses han till matchens lirare. Han beskrivs som ”Real Madrid-försvarets mardröm” och får smeknamnet ”svarta mamban”. Samma som Kobe Bryant. Tongångarna är helt annorlunda i den katalanska huvudupplagan av Mundo Deportivo. ”K.O.PA” står för knockout i cupen, Barças tunga smäll på San Mamés.

Sport tycker helt enkelt att det var ”Grymt”. Att Barças respass ur cupen var ”orättvis”, med tanke på att målet kom på tilläggstid, domare missade en ”klar straff för en förseelse på De Jong” och Barça gjorde ”en av sina bästa bortamatcher”. Gerard Piqué försäkrar samtidigt att det inte råder någon oro bland spelarna efter de senaste dagarnas turbulens i klubben: ”Sammanhållningen i omklädningsrummet är total, det kan jag lova er”, säger Piqué.

ANNONS

 

ENGLANDengland

The Sun sätter ett reapris på Paul Pogba till budskapet ”Flog the Pog”. Manchester United påstås ha sänkt priset på fransmannen från 180 miljoner pund till 150 milj pund. United är villigt att lyssna till bud i sommar.

Daily Star vill gärna stärka bilden av en stundande skilsmässa. Pogba har blivit exkluderad från Uniteds träningsläger i Marbella. Laget flyger söderut på lördag utan honom. ”Sex veckor efter att ha sagt att Pogba blir borta ”tre-fyra veckor” efter en mindre fotoperation, så har Ole Gunnar Solskjaer valt att inte ta med mittfältaren i sin trupp”, menar tidningen.

Daily Mirror uppmärksammar andra problem som drabbat Man United, men nu ur annan synvinkel. ”Jag fruktar våra fans”, säger West Hams vice ordförande David Gold, som utsatts för hat och hot. Han ger Unitedbossen Ed Woodward, vars hus nyligen attackerades, sitt stöd. ”Ligan samlas som en för att skydda sådan som Ed och straffa förövarna. Det kan inte tolereras”, säger Gold. På torsdagen meddelade också PL-klubbarna att fans som stängts av av sin klubb för kränkande eller våldsamt uppträdande också kommer att bli portad på alla andra arenor.

ANNONS

Daily Mail vet hur mycket stålar Liverpools spelare får dela på när ligatiteln säkrats. Till ljudet av en ”exklusivt”-stämpel skriver Mail att bonusen de får dela på är fyra miljoner pund.

Daily Telegraph uppger att det engelska fotbollsförbundet (FA) är på väg att introducera ett stopp för nickar för spelare under tolv år. Därefter kommer nickandet gradvis att introduceras men inte fullt ut förrän vid 18 års ålder. Det är ett sätt att förebygga hjärnskador och inte minst demens. England, tillsammans med Skottland, blir först ut i Europa med sådana instruktioner, skriver Telegraph.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport tar sikte på ett ”Toppderby” i Milano med fokus på Inters tränare Antonio Conte och Milans ledare Zlatan Ibrahimovic. Svensken tränade i går på nytt på egen hand. Hinner han bli spelklar? GdS skriver: ”Derbyt på söndag kväll är inte i fara. Ibra tar bara hand om sin kropp med den visdom och försiktighet som krävs vid 38 års ålder när man kommer tillbaka efter en vecka av krämpor och sjukdom, och inte vill riskera bakslag”. GdS har också tagit hjälp av legendaren Andrea Pirlo för att syna derbyt. Han har inga tveksamheter kring Ibrahimovics betydelse. ”Han är fundamental. Han skärper uppmärksamheten i gruppen, han är en perfektionist med höga krav på sig själv och sin omgivning, det vet jag av erfarenhet”, säger Pirlo, ”Lagkamrater blir oerhört laddade av att träna med honom, han ser till att du känner det. Det stämmer att han skriker och blir förbannad: jag har träffat få som honom. Och på planen, om än inte lika mycket som förr, gör han fortfarande skillnad”. GdS: ”Och hur länge till?”. Pirlo: ”Efter skadan i Manchester fungerar en del inte som förr, men med åldern inser du att du inte kan springa som förut utan i stället alltid finnas på rätt plats. Framtiden hänger bara på hans vilja. Jag slutade när jag var 38 år på grund av smärtan i knäet och för att jag vaknade på morgonen och undrade varför jag behövde kämpa med träning igen”. Matchen kommer att spelas på ett fullsatt San Siro, bara några hundra av de drygt 75 000 biljetterna finns fortfarande kvar. På förstasidan finns även Romatränaren Paulo Fonsecas klagovisa över italienska domare, ”De använder aldrig samma måttstock”.

ANNONS

Corriere dello Sport har också ”Fonseca anklagar”. Här finns ”Georgina superstar”, Cristiano Ronaldos fru Georgina Rodriguez, som glänste på Sanremos scen. Men den största rubriken är ”Alla är med”. Det följs av ”Från USA kommer idéen om ett anti-Juve Serie A” och att ”De vitsvartas monopol bekymrar de fem utländska ägarna”. De är ute efter en liga där titlarna fördelas jämnare, och jämför med Premier League. På förstasidan ställs Ibra mot en derbyrival. Den här gången är det varken Conte eller Eriksen, utan ”Lukaku-Ibra: Giganternas derby”. Liksom GdS skriver CdS att Ibrahimovic lär vara tillbaka i gruppträning i dag, och att derbyt inte är i fara. Båda tidningar uppger också att Dejan Kulusevski får stå över ytterligare en match på grund av skada, denna gång mot Lazio på söndag. CdS har också en intervju med Parmas tränare Roberto D’Aversa. Han får frågan vem Kulusevski påminner om. ”Någon han liknar är (Pavel) Nedved. Dejan springer 12-13 km per match, men lyckas kombinera kvalitet med kvantitet. Det är få som klarar av det”, säger D’Aversa. CdS: ”Är han redo för Juventus?”. D’Aversa: ”Ur tränarperspektiv, i Contes 4-3-1-2, kan han spela både som offensiv mittfältare och som yttermittfältare. Och vad gäller potentialen så har han redan växt upp”.

ANNONS

Tuttosport låter framsidan lysa till beskedet ”Exklusivt: Juve Dybala 2025”. Nu har inte Paolo Dyabal skrivit på ett nytt kontrakt. Inte ännu. Men Tuttosport pekar på att klubb och spelare ”förhandlar om en förlängning”. Dybala vill ha tio miljoner euro per säsong. Argentinarens nuvarande kontrakt sträcker sig till 2022.

 

FRANKRIKEfrankriek

L’Equipe lyssnar till klubbarnas kassaklirr och räknar fram ”Lönerna i Ligue 1”. De elva högst betalda spelarna är från PSG. I topp ligger Neymar med en beräknad månadslön på 3,06 miljoner euro (brutto). Kylian Mbappé är tvåa med 1,91 milj euro. Genomsnittslönen i PSG är 820 000 euro/månad. Tvåa är Monaco med 220 000 euro/månad. I botten är Reims med 24 107 euro/månad. L’Equipe räknar också till elva skadade poliser i samband med bråken mellan fans inför Saint-Étienne mot Marseille i onsdags. De 400 gästande Marseillefansen fick sedan inte komma in på arenan.

ANNONS

Le Parisien pratar med en tidigare sportchef i PSG, Jean-Michel Moutier, om Neymars fest och Mbappés uppträdande mot tränare Tuchel. ”Det saknas tydliga regler från början i PSG. Det saknas en klubbidentitet, särskilt hos spelarna”, säger Moutier. Angående Neymar: ”Han är kanske Qatari-erans största spelare men den verkliga institutionen är PSG. Han får inte sätta sig över den. Han kanske vill, men det är upp till ledningen att förklara att PSG är större”. Om Mbappé: ”Skulle han ha gjort då mot Didier Deschamps och franska landslagsledningen?”.

RMC Sport ser nygamla problem torna upp sig för Neymar. Den kvinna som anklagade PSG-stjärnan för våldtäkt planerar att ta ärendet till fransk domstol, uppger radiokanalen med hänvisning till brasilianska medier. Förra sommaren lades en utredning i Brasilien ned. Den påstådda våldtäkten ska ha ägt rum i Paris förra våren.

ANNONS

 

TYSKLAND

Sport1 ser ett Bayern München som går som tåget och känner entusiasmen stiga kring interimtränaren Hansi Flick. Men några besked om en fortsättning längre än till sommaren får vänta. ”När säsongen är över kommer vi att göra en analys”, säger klubbpresident Herbert Hainer. Sport1: ”Så inget tidigt beslut i vår?”. Hainer: ”Nej, nej”.

Weser Kurier hör Werder Bremens tränare Florian Kaufeldt berätta att rehabplanen för Ludwig Augustinsson (och Theo Gebre Selassie) ligger fast. ”Augustinsson och Gebre Selassie är ännu inte redo att träna, men bör vara tillbaka i Leipzig-veckan”, säger han. Matchen mot RB Leipzig är den 15 februari.

 

 

Publicerad 2020-02-07 kl 07:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto