POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Marca säker: Förbereder nytt kontrakt till Isak

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute, där poddar finns.


SPANIEN

spanienSport jublar, ”Ja, de tror på det!”. Det handlar om Barça, det handlar om en tung vändning (3-2 mot Real Betis) och det handlar om att slåss om ligatiteln. Lionel Messi gjorde för en gång skull inga mål men passade till samtliga, och tituleras ”quarterbacken Messi”.

Mundo Deportivo skildrar Barças seger som ”Genom karaktär”. Här finns också en annan Barça-seger. ”Supermästare” står för finaltriumfen i Supercupen (damernas spanska cup), där Real Sociedad manglades med hela 10-1. Bättre gick det för Real Sociedads herrlag. MD:s San Sebastian-upplaga pryds av Alexander Isak, som krönts till ”Kung Isak”. Ett inhopp, en assist och ett mål. Sedan hade han avgjort det baskiska derbyt (2-1 mot Athletic Club). På nytt är Isak MD:s matchens lirare. Metaforerna står som spön i backen. ”Det var ett trist derby ända till Isak anlände med stereon fylld av decibel” och ”Han var defibrillatorn till ett döende derby”. Tidningen avslutar med att konstatera att ”han är fansens hjälte”. Vidare skriver tidningen att Barcelona ”inom de närmaste timmarna” kommer att få bekräftelse på att Ousmane Dembélé blir borta mer än fem månader. Då får klubben grönt ljus att göra en anfallsvärvning, och MD tror på ett försök med Willian José.

Diario Vasco tillägnar Real Sociedads triumf förstasidan, som en ”En stärkande seger”. På bild förstås Alexander Isak. Han har nu gjort 14 mål, och det ger ett snitt på ett mål var 86:e spelminut. ”Killen är från en annan planet”, skriver Diario Vasco, och ger honom 5 av 5 i betyg. Ändå en sänkning från 6 av 5 mot Real Madrid i veckan. En annan rubrik är ”Supportrarna väntade 90 minuter på Isak”. Åtskilliga dröjde sig kvar och sjöng för svensken när han körde från Anoeta.

Marca tror att Real Sociedad redan arbetar på ett nytt, förbättrat kontrakt att presentera till Isak. Det nuvarande har en utköpsklausul på 70 miljoner euro, vilket redan håller på att bli överkomligt. Oavsett detta har Dortmund en återköpsklausul som sägs vara på 30 milj euro. Trots att det bara blev ett inhopp i går ger Marca Isak som enda spelare i matchen tre stjärnor av tre. Inte nog med det, Isak är också med i Omgångens lag: Diego López (Espanyol) – Damián (Getafe), Ramos (Real Madrid), Djené (Getafe), Toño (Levante) – De Jong (Barcelona) – Isco (Real Madrid), Rafinha (Celta Vigo) – Lucas Perez (Alavés) – Isak (Real Sociedad), Jorge Molina (Getafe). På förstasidan får Isak en liten rubrik. Den stora tillhör i vanlig ordning Real Madrid. Marca menar att segern i går (4-1 mot Osasuna) visar att Real Madrid ”Menar allvar i La Liga”-jakten på titeln. Tränare Zinedine Zidane gav efter matchen sina spelare träningsledigt i två dagar. Och så tog han Gareth Bale i försvar. ”Problemet är att folk vill att vi ska ha ett problem med Gareth. Det har vi inte”, menar Zidane.

AS kör Real Madrid-kaxiga ”Så här vinner man ligan!” med en segerjublande Casemiro på bild. Liksom i Marca får Isak tre stjärnor av tre möjliga, och tidningen skriver om honom att ”han rör sig som en dansare på dansgolvet”.

 

ENGLANDengland

Daily Mirror känner vart vindarna blåser. ”Wet and wild” står för stormen Ciara som stoppade Man Citys match mot West Ham, och som gör Citys matchkalender ännu tajtare framöver. ”Wet ans Wilder” står för att Sheffield Uniteds tränare Chris Wilder i segermatchen på hemmaplan (2-1 mot Bournemouth) hamnade i tjafs med en motståndarspelare.

Daily Telegraph påpekar Man Citys pressade spelschema kan medföra att laget får spela två matcher i veckan resten av säsongen.

The Sun gör om en svordom till ”Floody Hell” för att beskriva väder- och spelkalenderkaoset för City. Sedan tar tidningen en sväng till Liverpool. ”Exklusivt: Bayern München förbereder bud på Firmino för 75 miljoner pund och vill para ihop honom med Citys Leroy Sané”, hävdar tidningen.

The Times tar ”Dele Alli ber om ursäkt efter att coronavirusskämt”. Tottenhamspelaren hade lagt upp ett klipp på Snapchat från en flygplats där han har på sig mask och en grupp asiater figurerar i bakgrunden.

The Guardian har inte bara Armand Duplantis på sportettan, det dyker upp en helt annan typ av blågul profil inne i tidningen. Pontus Jansson i Brentford porträtteras. Han får också säga sitt som MFF-are om Zlatan Ibrahimovics status. ”Det har förändrats lite, med tanke på vad som hände i Malmö och när han investerade i en av våra rivaler. Men det är hur han är som affärsman, som fotbollsspelare avgudar jag honom fortfarande”, säger Jansson.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport tycker att Oscarsgalan var på San Siro i stället. Där fanns ett ”Episkt Inter” som vände derbyt (4-2 mot Milan). Där fanns Romelu Lukaku som kysser hörnflaggan han hängt sin svartblårandiga tröja på. Det blev en ”Oscar till Conte” och till ett ”derby som en film”. Zlatan Ibrahimovic såg efter första halvlek ut att få pris för bästa huvudroll men, som GdS, konstaterar, ”Ibras magi räckte inte till”. Och då nådde han ändå Cristiano Ronaldo-höjder när han nickpassade fram Rebic till första målet från 2,53 meter, skriver tidningen. Ibrahimovic får högsta betyget av Milans spelare, 7 av 10 (allra högst får Inters De Vrij, 8). Övriga svenskbetyg: Ken Sema (Udinese) 6,5 och Riccardo Gagliolo (Parma) 6,5.

Corriere dello Sport har också bilden på Lukaku och hörnflaggan, här med rubriken ”Ett Inter fyllt med kyssar”. Liksom i Gazzetta dello Sport toppar De Vrij och Ibrahimovic spelarbetygen för respektive Milanolag. Här får båda 7,5. På frågan om Ibrahimovic var bäst bland rödsvarta, svarar Milantränaren Stefano Pioli, ”Ja, men jag måste få känna bitterhet. Spelarna måste förstå att det krävs en annan attityd”. Intertränaren Antonio Conte var mer belåten. ”Det var en speciell afton”, myser han.

Tuttosport är bekymrad. ”Storslaget Inter ifatt Juve”, konstaterar tidningen. Det följs upp av ”Vakna, Sarri”. Turintidningen menar att ”larmklockorna ringer efter knocken i Verona”.

 

FRANKRIKEfrankrike

L’Equipe pryder förstasidan med Edinson Cavani. För en gång skull handlar det inte om transferrykten. ”Den evige matadoren” var på söndagen tillbaka i PSG:s målkolumn (4-2 mot Lyon). Storlaget Saint-Étienne sjunker och närmar sig bottenstriden. I går blev det förlust igen (0-1 mot Montpellier). ”Om du inte dödar blir du dödad”, filosoferar lagets anfallare Loïs Diony.

RMC Sport hör PSG:s sportchef Leonardo läxa upp fransk press i Canal+. ”Det är samma sak varje gång; vi inte är redo, Ligue 1 är inte på nivå att förbereda oss för CL, klubben klarar inte av kontrollera sina stjärnor…”, säger Leonardo och pekar sedan på PSG resultat i ligan och Champions League den här säsongen, och fortsätter: ”Vi har en otrolig trupp. Varför skulle vi vara oroliga? Vi spelar inte på liv eller död mot Borussia. Laget är redo. Om vi vinner, bra. Om vi inte vinner, så går vi vidare, PSG kommer fortsätta växa”.

So Foot har strålkastarljusen på André Villas-Boas, men huvudintervjun i månadens nummer är med en annan tränare, Lucien Favre i Dortmund. Han vänder sig emot dem som stämplat laget för att ha svagt psyke. ”Förra året gjorde Liverpool samma sak som oss: de ledde ligan med sju poäng men blev inte mästare. Men skulle ni skriva om dem att de har svagt psyke? Knappast”, säger Favre.

 

TYSKLAND

tysklandSky Sport pratar med Thomas Müller efter Bayern Münchens kryss (0-0 mot RB Leipzig). Samtalet glider över på landslaget. Förbundskapten Jogi Löw har sagt om Müllers comeback i landslaget att ”Chansen är relativt liten om alla är friska”. Müller har svar på tal. ”Förbundskaptenen har tagit ett medvetet beslut, och ärligt talat är jag inte intresserad av EM. Jag är bara intresserade av detta”, säger Müller och håller upp klubbmärket på tröjan inför tv-kameran. Emil Forsberg på nytt på RB Leipzigs bänk. På läktaren satt för övrigt Tottenhams tränare José Mourinho.

Kicker slänger fram ett gult och ett rött kort på förstasidan. De används allt flitigare i Bundesliga efter skärpta direktiv, särskilt för snack med domare. Rubriken ”Utom kontroll” syftar på det inte gillas av spelare och tränare. Tremålsskytten Robin Quaison är Omgångens spelare och förstås också med i Omgångens lag, som ser ut så här: Schwolow (Freiburg) – Touré (Frankfurt), Upamecano (Leipzig), Niakathé (Mainz), Guerreiro (Dortmund) – Amiri (Leverkusen), L Bender (Leverkusen) – Chandler (Frankfurt), Kostic (Frankfurt) – Volland (Leverkusen), Quaison (Mainz). I Zweite Liga förlorade Greuther Fürth chansen att hänga på topplagen efter förlust där Branimir Hrgota slog en dålig straff (1-3 mot Hannover). ”Jag tar på mig detta, om jag satt den hade vi haft lika, och med en man mer hade vi vunnit matchen. Den här förlusten gör ont”, säger Hrgota, som är Greuther Fürths bäste målskytt med nio mål.

Publicerad 2020-02-10 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå