Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Isak på jakt efter två cuptitlar

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute, där poddar finns.

 

spanienSPANIEN

Mundo Deportivo välkomnar dagen i San Sebastian-upplaganmed ”Från Anoeta till himlen”. Det är i dag som Real Sociedad ska ta första steget mot en finalplats i spanska cupen. MD påpekar att Imanol har sin bästa elva tillgänglig mot Mirandés. För några veckor sedan hade det betytt Willian José på topp. Nu är Alexander Isak självskriven. Willian José dyker ändå upp på topp – i MD:s huvudupplaga. Brasilianaren ses nu inte längre som aktuell för Barcelona, för att ”han är för dyr och icke-EU-medborgare”. Under rubriken ”Möte om köp” står att tränaren Setién och sportchefen Abidal i dags träffas för att fatta beslut om dispensförstärkning efter Dembélés skada. Ángel (Getafe), Lucas Péerez (Alavés) och Loren (Betis) är nu de tre hetaste kandidaterna.

Annons

Sport ser samma trio av spelare som alternativ för Barça. Och klubben vill att det ska gå fort. ”Gräns på 72 timmar för en nummer 9” är dagens stora rubrik. På bild finns också Ousmane Dembélé, som nu återvänt från Finland efter sin operation. Under rubriken ”Athletic slår till först” rapporteras att Bilbaoklubben vann den första semifinalmatchen (1-0 mot Granada). Ett bortamöte återstår för att kora finalist.

Marca viker förstasidan åt basket men första uppslaget åt Real Madrid. Åt ”Madridbarriären”. Det är Courtois, Carvajal, Ramos, Varane och Mendy, som bara släppt in fyra mål på 1 041 minuter. ”När någon av dem fattats har laget släppt in 24 mål på 2 049 minuter”, skriver Marca i sin sifferexercis. När tidningen närmar sig dagens cupsemifinal, Real Sociedad-Mirandés, är det med stor bild på Alexander Isak. Förutom huvudtemat att Real Sociedad jagar sin första finalplats och cuptitel på 33 år, så finns en sidoartikel om att Isak är på väg mot en annan cuptitel: cupskyttekung. Han har sju mål på fem matcher. Matheus Aias (Mirandés) och Roberto Soldado (Granada) har fem.

Annons

AS låter Kylian Mbappé blicka ut från förstasidan till rubriken ”Guldpojken”. Enligt tidningen är Real Madrid övertygad om att han ”inte kommer att ge efter” för PSG:s försök att skriva nytt kontrakt innan EM. I stället kommer Real Madrid att ”locka honom med ett kontraktserbjudande från 2021 som han inte kan tacka nej till”. Florentino Pérez aka Vito Corleone.

 

ENGLANDEQm-ZvLWoAEkCqT

The Times toppar sportrapporteringen med att ”United sätter Ighalo i ’karantän’”. Det är onsdagskvällens sena uppgifter om att nyförvärvet från Kina ännu inte fått vara på träningsanläggningen Carrington. En försiktighetsåtgärd på grund av coronaviruset. Debuten mot Chelsea på måndag är inte i fara.

Daily Mail rapporterar om fler försiktighetsåtgärder från Man United till följd av coronaviruset. Laget har bytt hotell i Marbella sedan klubben fått nys om att kinesiska Dalian Yifang bott på hotellet de ursprungligen bokat (och nej, det har inget att göra med att laget tränas av tidigare Liverpooltränaren Rafael Benítez). Silly season-viruset går däremot inte att hålla sig borta ifrån. Mail drar på ”Exklusivt: Nu vill Jürgen Klopp ha Jadon Sancho. Enligt tidningen har klubben informerat Dortmund om sitt intresse. Även Man United, Man City, Chelsea, Real Madrid och Barcelona nämns som intresserade av 19-åringen, som väntas kosta minst 100 miljoner pund.

Annons

The Sun ser en annan kraftmätning. ”Exklusivt: Chelsea ger sig in i kampen med Man United för Birminghams 16-åriga underbarn Jude Bellingham”. Prislappen kan skena ändå till 50 miljoner pund, varav 15 milj pund i bonusar.

Bristol Post rör sig mellan 5 och 8 (av 10) när betygen sätts efter Bristol Citys seger (3-2 mot Derby). Niclas Eliasson, med ännu en assist, får 7.

The Guardian hämtar också rubriker från Championship och från silly season. ”West Brom utökar serieledningen med seger” (2-1 mot Reading) följs av Chelsea överens med Ajax om sommarvärvning av Ziyech för 33,6 miljoner pund”. Inne i tidningen finns också Suzanne Wracks läsvärda frågetecken, ”Varför investerar inte klubbarna ordentligt i damernas liga?”.

The Independent har fler texter med högt läsvärde. Hela sportettan täcks av Miguel Delaneys skildring av den ekonomiska och sportsliga obalansen inom toppfotbollen, ”Så har fotbollen tiltat bortom all räddning”.

Annons

 

EQnLOnMWkAAPybvITALIEN

La Gazzetta dello Sport hämtar inspiration hos Beatles. ”Ringhio star” är en omskrivning av bandets trummis för att beskriva att till och med Gennaro ”Ringhio” Gattuso kan stråla som en stjärna. Hans Napoli tog en tung cupseger på San Siro (1-0 mot Inter). Kring dagens semifinal mellan Milan och Juventus finns flera sidor, en av dem om Zlatan Ibrahimovic mot Cristiano Ronaldo. GdS ser likheter i hunger, ledarskap, ålder – och nu även looken med tofs. ”De ser båda ut som samurajer som fajtas mot tiden”, skriver tidningen. Udineses Ken Sema får också en liten artikel. Tränare Luca Gotti drar i bromsen när lovorden blir för många. ”Han behöver läsa försvarsspelet bättre, men han en fördel jämfört med alla andra: han är positiv. Och framför allt, han är hängiven”, säger Gotti. GdS beskriver honom som ”ett tåg” och lägger till att ”nu är det många klubbar som följer honom”, ”storklubbar i Serie A”.

Annons

Corriere dello Sport ser Inter som ”Igenmurat” med sin nolla i målprotokollet från mötet med Napoli. Liksom GdS har CdS Christan Eriksen som bäste spelare i Inter och Fabian Ruiz i Napoli. Efter bortaförlusterna mot Napoli och Hellas Verona, beskrivs Juventus match på San Siro i kväll som ”Ibra-testet”. Sampdorias veterantränare Claudio Ranieri är intervjuad. Bland annat får han frågan om vilka lag han tycker om att titta på. I Italien är det Atalanta. Utomlands? ”Liverpool och Atlético de Madrid. Liverpool, för att de inte tänker så mycket och genast jagar mål och attackerar motståndaren. Atlético, för att de har en tränare (Diego Simeone) som jag gillar mycket och för att de spelar ett italienskt 4-4-2 i tikitakans hemland. Samma med Getafe”, säger Ranieri.

Tuttosport roar sig med ”Sarri, du har fått brev”. Det kommer sig av att Juventusstränaren fått frågan om han känner sig pressad och svarat, ”Om jag hade velat undvika press hade jag arbetat på postkontoret”. Det gav omedelbart reaktion från italienska posten. I ett indignerat pressmeddelande står: ”Han är välkommen att se det dagliga arbetet på något av våra 15 000 postkontor”, för att som posten uttrycker det, ”utbilda sig”. På bild har Tuttosport Sarri i postuniform. Annars beskrivs matchen som en ”möte mellan Ibra och Ronaldo”, som också flankerar postmästare Sarri på bilden.

Annons

 

FRANKRIKEEQoiaTDXsAA1y_o

L’Equipe konstaterar: ”Aldrig något lugn” i PSG. Trots storseger kvartsfinalen i franska cupen (6-1 mot Dijon), hamnade fokus på en uppdatering om Neymars revbensskada. ”Jag kan inte säga till 100 procent att han spelar mot Dortmund”, säger tränare Thomas Tuchel. Ett överraskande osäkert besked, menar L’Equipe. Förbundsordförande Noël Le Graët uttrycker på annat håll sitt stöd för Kylian Mbappés drömmar om att spela både EM och OS i sommar. ”Jag ska ringa PSG och diskutera det. Han (Mbappé) vill. U21-förbundskaptenen (Sylvain Ripoll) vill väldigt gärna”, säger Le Graët.

RMC Sport känner hur Lyons president Jean-Michel Aulas på sitt eget vis njuter av segerns sötma efter gårdagens cupseger (1-0 mot Marseille). Han ger med ironi igen på pressen, som ifrågasatt tränare Rudi Garcia. ”Det här är bevis för att vi har en stor tränare. Jag tar av mig hatten för Rudi Garcia som omintetgjorde alla prognoser. Han besegrade ett lag som ligger före hans”, sa Aulas, och njöt av stunden.

Annons

 

tysTYSKLAND

Kicker skärskådar Jürgen Klinsmanns plötsliga avhopp som tränare. Det blir inte hans enda avhopp. Enligt Kicker kommer Klinsmann under torsdagen också att meddela att han lämnar klubbstyrelsen. Veckans sista nummer har även ett par svenska inslag. Union Berlins Sebastian Andersson får rubriken ”Nytt kontrakt men allt är detsamma”. Jo, förlängning, högre lön, ingen nedflyttningsklausul och eventuell en utköpsklausul – men svensken är lika öppen som förut för en flytt, gärna till Premier League, påpekar Kicker. ”Inget har förändrats”, säger Andersson, ”Om jag vill flytta i sommar har jag fortfarande möjligheten”. Och Union får i så fall lite mer stålar. Mönchengladbachs Oscar Wendt intervjuas på annat håll. ”Jag vill inte sluta vid 34 års ålder. Det är för tidigt, så bra form som jag känner mig i. Jag har minst två-tre år kvar. Minst”, säger Wendt och bekräftar på nytt att om han inte får förlängt kontrakt i sommar är det Blåvitt som gäller. ”Efter tiden i Tyskland kommer vi att bo med familjen i närheten av Göteborg. Jag hoppas det dröjer några år till, för vi vill stanna i Gladbach, men om inte, så har jag bara tankarna på IFK Göteborg”.

Annons

Bild har ytterligare en svensk, Robin Quaison. Eller ”DREIson”, som tidningen fortsätter kalla honom efter sina tre mål senast. Mainz vill förlänga kontraktet med svensken och tränare Achim Beierlorzer berömmer. ”Robins kvaliteter är uppenbara. Han har en bra känsla för ytor. Han är galet snabb och en bra avslutare”, säger Beierlorzer, som tror sig ha hittat rätt position för honom: ”Robin är ingen ytter, han är en striker. Mot Hertha Berlin hittade han ytan mellan en centralt position och utsidan av backar. Jag tror den ’halv-positionen’, mellan att vara centralt och komma från kant, passar hans kvaliteter bäst”. Beierlorzer hade en uppmaning till Quaison, ”Nu är det tid att bygga på detta. Att hitta kontinuitet är nyckeln”.

Publicerad 2020-02-13 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto