POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2d

Efter succéerna, Isak ”oigenkännlig”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute, där poddar finns.

2196-20200214-424-600SPANIEN

Diario Vasco är lite bekymrad. ”Ett steg ifrån, men nu lidande…”, är rubriken som täcker förstasidan efter den knappa segern i första cupsemifinalen (2-1 mot Mirandés). Matchvinnaren Martin Odegaard är på bild. Den andra halvan av ”dos vikingos”, som Odegaard och Alexander Isak upprepade gånger kallats, är närmast osynlig i rapporteringen. ”En av hans svagaste insatser i Real Sociedad”, skriver DV om Isak, och ger honom 2 av 5 i betyg, “Insatserna i de senaste matcherna har kostat”. 

Mundo Deportivo går ett steg längre och skriver om ”svenskens sämsta match”. Isak får omdömet ”Oigenkännlig”. I MD:s huvudupplaga står en Interspelare i fokus. ”Lautaro i juni”, är vad Barcelona hoppas på. I går kom uppgifter på att Real Madrid är ute efter Lautaro Martínez.

Sport är mer i nuet. Tidningen menar att ”Ángel är i pole position” att bli Barcelonas dispensvärvn…vänta lite. Det kanske inte blir någon värvning alls. ”Köp i fara” breder ut sig bredvid Ángel-rubriken. Enligt Sports uppgifter ifrågasätter förbundet Ousmane Dembélés skadetid: sex månaders frånvaro för en skada som vanligen tar tre och en halv månader. Därmed är det inte säkert att Barça får dispens för en värvning. Men Sport påpekar att Barça i dag ska presentera den medicinska dokumentationen för förbundet.

Marca tar ett ovant Madridgrepp. Det är inte Real Madrid som härskar på förstasidan. Inte heller Atlético. I stället är det lilla Getafe, den överraskande ligatrean, som välförtjänt får uppmärksamhetens ljus. Inne i tidningen får Alexander Isak hyfsade två stjärnor av tre för sin insats i gårdagens match. Men tidningen skiver även att Matheus Aiás närmar sig svensken i kampen om skytteligatiteln i cupen. Han gjorde Mirandés mål och är nu uppe i sex mål, ett mindre än Isak. Roberto Soldado (Granada) har fem.

AS tycker att ”Isco är återfödd”. Tidningen påpekar att Real Madrids tränare Zinedine Zidane startat mittfältaren i fyra av de fem senaste matcherna, samt att Isco nu tar sikte på en comeback i den spanska landslaget, som han inte spelat för sedan juni 2019.

 

ENGLANDEQsi7N2XsAAEHTT

Metro dammar av gårdagens medgivande från Man Citys tränare, ”Pep fruktar att få sparken”. Guardiola vet att Champions League betyder mycket för klubben.

The Times har ”Inget nytt Wolves-avtal för Nuno”. Några nya samtal har inte förts, medger portugisen.

Daily Mirror knyter så här på Alla hjärtans dag samman den osäkra situationen för de båda tränarna med ”Tough Love”. Här finns också ”Exklusivt: Juve jagar Willian”, vars kontrakt med Chelsea går ut i sommar. Mirror uppmärksammar också BBC:s omröstning om bästa Man United-värvning sedan Alex Ferguson lämnade 2013. Zlatan Ibrahimovic är tvåa, Victor Nilsson Lindelöf åtta. På första plats återfinns Juan Mata.

The Sun ser värvningen av Hakim Ziyech som bara början för Frank Lampards gäng. ”Exklusivt: Chelsea ute efter att addera Jadon Sancho, Jude Bellingham och Moussa Dembélé i sommar”.

Daily Telegraph har också Chelsea som största rubrik men här handlar det om damlaget, som Jonna Andersson och Magdalena Eriksson lirar för. ”Exklusivt: Chelsea bli första klubb att skräddarsy träning efter menstruationscykeln”. Det är ett led i att förebygga skador.

The Guardian försöker locka med en intervju med Arsenals Reiss Nelson, ”Jag tror på Mikel Arteta – han kommer att göra mig till en toppspelare”.

 

gazzettafc_nazionale_web-BigITALIEN

La Gazzetta dello Sport uppmärksammar efter cupsemifinalen på San Siro ”Milans ilska” (1-1 mot Juventus). Anledningen var den straff som Cristiano Ronaldo fick med sig i slutminuterna efter en hands och själv satte. ”Jag önskar vi kunde få en klar uppfattning om vad som räknas och inte räknas som straff”, säger Milantränaren Stefano Pioli. Zlatan Ibrahimovic lyckades inte sno åt sig rubrikerna. Han får medelbetyget 6/10 för sin insats, och finns bara i en kort mening på förstasidan, ”Ibra avstängd i returen”. Dejan Kulusevski och Riccardo Gagliolo hade troligen en annorlunda stund på träningsanläggningen i går. I 15 minuter  i omklädningsrummet fick Parmas spelare lyssna till Gervinho, som bad om ursäkt för sitt uppträdande. Ivorianen träningsvägrade när en flytt till Qatarklubben Al Sadd i januari gick om intet.

Rai pratar med Gianluigi Buffon, vilket Football Italia återger. Veteranmålvakt, som var matchens lirare i Juventus enligt Gazzetta dello Sport, är glad att slippa Zlatan Ibrahimovic i returen. ”Jag visste inte att Ibra blev avstängd, måste jag erkänna. Jag ler åt det, för så många rynkade på näsan när Ibrahimovic kom till Milan, men vid 38 års ålder gör han skillnad”, säger Buffon, ”När det gäller spelare måste man analysera dem individuellt och inte bara med födelsedatum. Jag är väldigt glad för hans skull, han är en extraordinär mästare”.

Corriere dello Sport ser en ”Sarriräddare” i Cristiano Ronaldo. Juventustränaren är fortsatt ifrågasatt. Matchrapportens rubrik: ”Rebic är Ibra, CR7 är Juve”. En annan mindre rubrik längre in i tidningen är ”Det är Svanbergs tur”. Mattias Svanberg lär i Roberto Sorianos frånvaro starta för Bologna mot Genoa på lördag. CdS påminner om att ”Mattias har varit med i 36 Serie A-matcher och har tre assist, men väntar fortfarande på sitt första mål”.

Tuttosport kanske kunde tänkas vara nöjd med ett oavgjort resultat för Juventus i första cupsemifinalen på San Siro, men icke. ”Bara CR7!”, är slutsatsen, liksom ”Mycket mer Milan”.

 

FRANKRIKEEQtDmUtX0AAaF-F

L’Equipe ger ett helt uppslag plus förstasidan åt att det trots allt inte är någon fara med Neymar. Han kan spela mot Dortmund nästa vecka. ”Falskt alarm”, lugnar L’Equipe, som var den tidning som i går ringde allra starkast i larmklockorna efter att ha tolkat in osäkerhet i tränare Thomas Tuchels ord om Neymar. PSG:s tidigare läkare Alain Simon kommenterar: ”Det är möjligt att han inte kommer att vara 100 procent”. Men räkna med spel, är ändå L’Equipes slutsats.

Le Parisien uppmärksammar att PSG utsetts till världens ekonomiskt starkaste klubb. I Soccerex årliga ranking Football Finance 100 Report har PSG gått förbi Man City. Listningen görs på en indexsiffra som räknats fram baserad på ekonomisk potential för spelare och fast egendom, ekonomiska tillgångar, ägarnas investeringar och klubbarnas skulder.

 

TYSKLAND

RB Live var först ut med att Emil Forsberg kan komma in från kylan. Efter tungviktsmöten med Borussia Mönchengladbach och Bayern München väntar Tottenham i Champions League nästa vecka. Det talar för att Emil Forsberg får chansen mot Werder Bremen i morgon.

Bild är nu inne på samma linje, att Forsberg får chansen. ”Nu bör Emil Forsberg få rubriker som har med sport att göra”, ironiserar tidningen, efter den senaste tidens rubriker om missnöje och hans fru Shangas Instargaminlägg. I tidningen uppmärksammas också Robin Quaison på nytt. Ex-Mainzspelaren Fabrizio Hayer har en uppmaning till sportchefen: ”Schröder måste slåss för Quaison”. Hayer menar att risken är påtaglig att bud kommer i sommar, men att Schröder måste göra allt sin makt för att behålla svensken. ”Anfallare har störst chans att bli kultspelare. Särskilt de som kan avgöra matcher på egen hand. Quasion har nyligen visat det flera gånger”, påpekar Hayer.

 

ÖVRIGT

Viasat (Norge) har pratat med Erling Haaland om ryktena om att det var girighet som satte stopp för en övergång till Manchester United. ”Komiskt”, avfärdar norrmannen det hela. Haaland berättar också att Dortmund från början var hans egen idé till pappa Alf Inge – se klippet nedan.

Globo Esporte (Brasilien) läser ett pressmeddelande från Pelé. Hans son Edinho sa häromdagen att fotbollslegendaren var så nedstämd över sina fysiska besvär att han isolerat sig. Men Pelé tonar ner situationen. ”Jag mår bra”, skriver han, ”Jag fyller 80 år i år. Jag har bra dagar och dåliga dagar. Det är normalt för människor i min ålder”.

Championat (Ryssland) noterar att Sjachtar Donetsk meddelar att ukrainska landslagsbacken Bohdan Butko fått en son. Vad är speciellt med det? Han har döpt honom till Zlatan. Och vad är så speciellt med det? Hans andra son heter Milan. Här kan finnas ett samband…

Publicerad 2020-02-14 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå