Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”City vet att spelare kan lämna”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute, där poddar finns.

 

ENGLAND

englandDaily Telegraph låter norra London regera, om än bara för en dag. Det var en ”Perfect Son”, som fixade trepoängaren till Tottenham (3-2 mot Aston Villa). Det var ”Gunners on Fire”, som gjorde att Arsenal också jagar CL-plats (4-0 mot Newcastle). Fast ändå. Strålkastarna lyser sedan stadigt på Manchester City efter Uefas besked i fredags om CL-avstängningen. Daily Mail var i går inne på att spelarflykt hotar. Telegraph uppdaterar med, Man City medvetet om att klubben riskerar att förlora spelare och möjligen också Pep Guardiola om CL-förbudet står fast”.

The Times håller inte med. Guardiola kommer att stanna trots CL-avstängning”. Men tidningen känner att om PL också straffar City, då kan krav på att laget fråntas ligatitlar dyka upp. José Mourinho, tvåa med Man United 2018: ”Jag måste ställa frågan om laget som kom tvåa 2018 kommer att bli mästare, ja eller nej?”. Steven Gerrard, tvåa med Liverpool 2014: ”Till ett straff kommer från PL så kommer jag inte att kommentera. Men jag är verkligen, verkligen intresserad av det – av uppenbara skäl”.

Annons

Daily Mail går inte heller på Telegraphs linje. ”Vi stannar – Citys stjärnor lovar lojalitet trots portning från Europa”. Som bevis anförs Raheem Sterling, vars agent Aidy Ward säger: ”Raheem är helt fokuserad på Manchester City och kommer för närvarande inte låta sig distraheras av transfersnack”. Nyckelorden är ”för närvarande”.

Daily Mirror uppmärksammar att även Man United riskerar att missa CL, men på grund av spelet på planen och inte spelet med bokföringen. Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer tror inte missad CL-plats kommer att minska Uniteds attraktionskraft på transfermarknaden drastiskt. ”Jag skulle inte säga att det är avgörande om en spelare skriver på för oss”, säger Solskjaer.

Sky Sports frågar italienska fotbollslegendaren Alessandro Del Piero om han tror risken ökar att Guardiola kastar i handduken hos City och flyttar till Juventus. ”Ja”, svarar han, ”Han skulle passa in i vilken klubb som helst med tanke på det han åstadkommit tidigare och det han åstadkommer nu”.

Annons

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport summerar söndagens Serie A med rimmet ”Inter, mal di testa. Lazio e Juve festa” (”Inter har huvudvärk, Lazio och Juve festar”). Tidningen skriver om ”ännu en hisnande speldag” när Inter fick stryk (1-2 mot Lazio) och Juve vann (2-0 mot Brescia). Svenskbetyg från gårdagen: Riccardo Gagliolo (Parma) 7, Ken Sema (Parma) 6,5. Milanlegendaren Ruud Gullit är den senaste att kommentera Zlatan Ibrahimovic och hans betydelse för klubben. ”Han har gett den en rejäl knuff framåt och med honom har laget större mod”, säger Gullit. Han får också kommentera straffet för Man City. ”Det är ett tungt slag. För spelarna också, inte bara Guardiola. Vad gör de utan ett internationellt skyltfönster? Man kan gå till CAS (idrottens skiljedomstol), men minst ett år lär det bli. Det är en röra för Pep: han vill spela Champions League, det är hans heliga graal”, menar Gullit. På tal om Ibrahimovic. Han lär starta även kvällens match, mot Torino.

Annons

Corriere dello Sport känner av kraften på Olimpico, från ett ”Välsignat Lazio” och en ”gudomlig Milinkovic”. Tidningen har under ”Ibras ansikte, Milans huvud” just frågan om det är Zlatan ansikte (inställning) som gäller, som mot Juventus. ”Ja, ansiktet är det, men det räckte med tre minuter senast för att matchen skulle förändras”, varnar Milans tränare Stefano Pioli. På förstasidan finns också ”Fantastiska Ciro – Napoli har Europa i sikte” (1-0 mot Cagliari). CdS menar sedan att ”Ranieri är i farozonen” efter Sampdorias tunga smäll (1-5 mot Fiorentina).

Tuttosport är trots seger för Juventus inte nöjd. ”Sarri, det räcker inte”, hälsar tidningen i stora bokstäver.

 

SPANIEN

spanienMarca låter Real Madrids basketlirare ta platsen från Real Madrids fotbollslirare. Real Madrids basketlirare vann cupen. Real Madrids fotbollslirare vann inte alls. För ”Celta bromsade Madrid” (2-2). Men något positivt: Eden Hazard var tillbaka och tillsammans med Toni Kroos bäst i hemmalaget. Vidare skriver Marca att Barcelona i dag, senast i morgon, väntas få grönt ljus av förbundet att värva en anfallare efter Ousmane Dembélés långtidsskada. Barça hoppas ha klart med värvningen den här veckan. Ángel från Getafe är det troliga valet.

Annons

Sport är inne på samma linje. På förstasidan finns ”Ángel är den utvalde nummer 9”. Även Sport menar att förbundet väntas ge sitt godkännande i dag. Annars gottar sig tidningen åt Real Madrids nesa. ”Mycket väsen för lite”, är en fri översättning, där poängen är att det skiljer just bara en poäng ner till Barcelona nu efter poängtappet mot Celta Vigo. Sport upplyser också om att Lionel Messi dragit till Dubai. Han är ambassadör för Expo 2020 som ska hållas i Förenade Arabemiraten i oktober. Han väntas tillbaka till träningen på tisdag.

Mundo Deportivo drar förstår på att ”Barça är ETT poäng ifrån” serieledande Real Madrid. I San Sebastian-upplagan lyfter tidningen att Real Sociedad-spelarna efter söndagens inställda match äntligen får andas ut lite. Det har varit tio matcher på 40 dagar. Söndagens stora story i MD var annars Alexander Isak och hans kontrakt. Dortmunds återköpsklausul på 30 miljoner euro börjar gälla först nästa sommar. Tills vidare gäller utköpspriset 70 miljoner för alla klubbar.

Annons

 

FRANKRIKE

frankrikeLa Provence njuter av ett ”Mästerstycke”, signerat Marseille. Segern i går (2-1 mot Lille) innebär att OM är nära CL-spel nästa säsong. Det är nu hela elva poäng ner till Rennes på tredje plats. PSG räknas liksom inte.

L’Equipe gör om Marseilles motto från ”Droit au but” (”Rakt mot mål”) till ”Droit vers la C1” (”Rakt mot CL”). Även besegrade Lille får sin del av utrymmet. Stjärnskottet Boubakary Soumaré förekom flitigt i transferspalterna i januari. Man United och Chelsea var två av klubbarna som uppgavs intresserade. I går var 20-åringen petad ur truppen. ”Det förekommer en situation i klubben som jag inte kan kommentera. Under säsongens gång kan det förekomma situationer mellan en spelare och hans klubb. Vi löser det internt”, svarar Lilles tränare Christophe Galtier.

Le Parisien oroar sig över de flera PSG-spelare som återvänder från skador orkar intensiteten mot Dortmund i morgondagens CL-möte. Men den förväntade startelvan är stark på pappret: Navas – Meunier, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat (eller Kurzawa) – Di María, Verratti, Marquinhos, Neymar – Icardi, Mbappé.

Annons

 

TYSKLAND

tysklandSky Sport skriver in en storseger för Bayern München (4-1 mot Köln). Klackarna i taket? Knappast. Målvakten Manuel Neuer: ”Vi måste klandra oss själv. Vi kunde gjort tio mål”. Tränare Hansi Flick: ”Jag är irriterad över att vi blir så stillastående (i andra halvlek)”. Serge Gnabry försöker muntra upp. ”Visst, vi missade en massa chanser. Men vi åker hur som helst med glada med tre poäng”. Tre poäng, ja. Glada…

Kicker bjuder som så ofta på uppgifter kring Bayern München och transfermarknaden. Klubben behöver handla fyra-fem spelare i sommar. Det, tillsammans med att Leroy Sané har nya representanter, gör att Bayern tvekar om att värva Man City-spelaren till varje pris, även om intresse kvarstår. Kai Havertz, Sergiño Dest och Timo Werner är andra spelare som fortsatt lockar Bayern. Kicker har inga svenskar i Omgångens elva varken för Bundesliga eller Zweite Bundesliga.

Annons

Bild har med några ord från en svensk, Sebastian Ohlsson i nedflyttningshotade St Pauli. En gång högerback i IFK Göteborg. Sedan mittback. Numera vänsterback. ”Det känns bra att spela där. Jag gillar det. Det funkar bra med Viktor”, säger han, och syftar på en annan svensk, Viktor Gyökeres, som han nu har framför sig. Större rubriker får stundande CL-mötet Dortmund-PSG. Bild tror inte på att det föregås helt utan känslor mellan hemmalagets klubbledning och PSG:s tränare Thomas Tuchel, som den en gång sparkade. Tidningen noterar detaljen att Dortmund natten innan matchen bor på hotell L’Arrivée. Samma hotell där Tuchel fick sparken 2017.

 

Annons

ÖVRIGT

överigtTNT Sports (Argentina) fångar upp att en kultspelare är tillbaka i elitfotboll. Dani Osvaldo (Roma, Juventus, Southampton m fl) la av för fyra år sedan för att spela rock’n’roll och chilla. I natt, svensk tid, var han tillbaka för Banfield (0-1 mot River Plate). Nu som ”Dani Stone”. Och med attityden intakt. ”Det skiter jag i”, kommenterade han motståndarfansens buande. Det kunde blivit ännu fler rubriker. Han var nära att kvittera med en elegant lobb (se klipp här).

A Bola (Portugal) har ett enda budskap, ”Vi är Marega”. Det är till stöd för Portospelaren som blev utsatt för läktarrasism (2-1 mot Vitória Guimarães). Marega var rasande och lämnade planen. Han lämnade också efter sig ilskna ord till domaren på Instagram. ”Jag vill också tacka domaren som inte försvarade mig utan i stället gav mig ett gult kort för att jag försvarade hud och min färg. Jag hoppas vi aldrig mer ses på en fotbollsplan. DU ÄR EN SKAM!”, skriver Marega.

Annons

Algemeen Dagblad (Nederländerna) har Joel Asoro som matchens lirare när Groningen vann i går (2-1 mot Sparta). Asoro, som gjorde ett mål, får 7,5 av 10 i betyg. Pascal Lundqvist, som gjorde det andra målet, får 7/10.

Publicerad 2020-02-17 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto