Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Carragher: ”City borde kastats ut”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute, där poddar finns.

ENGLAND

englandDaily Mail döper om Man Uniteds målskytt Harry Maguire till ”Dirty Harry” (2-0 mot Chelsea). Han skjuter inte kulor, som förlagan, han sparkar dem. Gärna om de sitter på Michy Batshuayi. ”Maguire säkrade segern men skulle haft rött”, påpekar tidningen. Från andra halvan av Manchester hörs ett stridsrop. ”Exklusivt: City-chef lovar personalen: ’Vi KOMMER att segra’”. Det är Citys vd Ferran Soriano som i ett mejl till anställda är segerviss i kampen mot Uefas avstängning av klubben från Champions League.

Daily Mirror kommer med fler Braveheart-citat. Den här gången från Pep Guardiola. ”Vilken liga de än placerar oss i så kommer jag att vara kvar. Även om de placerar oss i League 2 så kommer jag att vara kvar. Det här är en tid när man håller ihop”, säger Citytränaren, och inte ett öga är torrt.

Annons

Daily Telegraph förmedlar Jamie Carraghers åsikt om City och Champions League. Krönikören och Sky Sports-experten tycker City borde slängts ut ur årets turnering när Uefa tog sitt beslut ”Jag kan inte fatta att de (City) är med i turneringen nu. Vad händer om City vinner? De är en av favoriterna, ett av de bästa lagen. Det skulle göra turneringen till ett skämt. Uefa måste desperat vilja att Manchester City får stryk av Real Madrid. Kan ni tänka er om Uefa skulle behöva dela ut pokalen till en Man City-spelare i Istanbul (där finalen spelas)?”, säger Carragher, och lägger till: ”Som jag ser det borde Uefa ha plockat bort dem från turneringen direkt, alternativt väntat med sitt beslut till efter säsongen”. Telegraph har även, ”Exklusivt: Guendouzi frånvaro kommer efter gräl med Arteta”. Fransmannen fanns inte ens med i truppen mot Newcastle i söndags, och orsaken uppges vara ett bråk med tränaren över spelarens ”attityd och kroppsspråk” under lägret i Dubai. Goal har samma uppgifter.

Annons

The Times tar liksom Telegraph fasta på Carraghers citat om Peps gäng. ”Carragher: Plocka bort City nu”, finns på sportettan. Men Times har också en annan man med bestämda åsikter, tränarveteranen Fabio Capello. ”Jag tycker målen för kvinnor är för stora. Och planen är för bred”, säger han, ”När de spelar basket är det inte lika högt som för männen, när de spelar volleyboll är nätet inte lika högt som för männen”. Capello lägger till: ”Varför är det alltid så svårt för målvakten varje gång det kommer ett skott? De skjuter alltid från distans”.

Express & Star sätter till slut punkt för Martin Olsson-sejouren i WBA. Tidningen uppger för Headlines att landslagsbackens provspelsperiod är avslutad och att 31-åringen inte erbjöds något kontrakt.

The Sun flög lite under radar häromdagen med en uppgift om en annan svensk. QPR är ute efter Alexander Milosevic, som tränat med AIK. Senast spelade backen i Nottingham Forest. ”Det finns stort intresse för Alexander. Det är nu uppe i tvåsiffrigt antal”, säger agenten Barry O’Connor. QPR ligger för närvarande på 16:e plats i Championship.

Annons

The Athletic knyter ihop säcken och understryker Chelseas misär. N’Golo Kanté utgick skadad. ”Han ska undersökas, men det ser inte bra ut”, säger tränare Frank Lampard, enligt Chelsea-appen The 5th Stand, och räknar inte med honom i lördagens match mot Tottenham. Det gäller fler spelare. ”Callum (Hudson-Odoi) är ett ’nej’. (Christian) Pulisic är ett ’nej’ och Tammy (Abraham) är troligen ett ’kanske’”. Dessutom bekräftar Lampard att Andreas Christensen bröt näsan i gårdagens match.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport jublar åt ett ”EuroMilan”. Ett Milan som har häng på Europaplatserna tack vare Ante Rebics mål (1-0 mot Torino). Kroaten har gjort hälften av Milans mål under 2020, noterar tidningen. Zlatan Ibrahimovic rörde sig i bakgrunden och fick godkända betyget 6 av 10. Kampen om ligatiteln har GdS flera uppslag om, det främsta med rubriken ”Målfoto om scudetton”. Det är Juventus mot utmanarna Inter och Lazio.

Annons

Corriere dello Sport har just trelagskampen som dragplåster, med Laziotränaren Simone Izaghi i fokus. ”Jag utmanar er”, lyder hälsningen till Juve och Inter. Liksom GdS ger också CdS 6/10 i betyg till Ibrahimovic, noterar att han var arg på sig själv efter slutsignalen men också att han har fem segrar på åtta matcher sedan återkomsten i Milan. På annat håll sätter CdS betyg på de kvarvarande lagen i Champions League, baserat på form. I topp är Liverpool med 9 av 10, följd av Bayern München och Dortmund, båda 8. I botten är Lyon och Man City, båda 5.

Tuttosport fokuserar på Juventus med ”Därför buas de ut”. Trots förstaplatsen i ligan, åttondelsfinal i Champions League och semifinal i italienska cupen är fansen missnöjda. ”Det handlar varken om taktik eller estetik”, menar tidningen. Som Gazzetta dello Sport också tar upp idag, uppstår buandet för att fans inte tycker laget, och särskilt vissa spelare, jobbar tillräckligt hårt.

Annons

 

SPANIEN

spanienMarca beskriver Atléticos möte med Liverpool som ”Den största utmaningen i Europa”. På första uppslaget finns hemmaarenan med Anfieldinfluerade rubriken, ”This is Metropolitano”. I vart fall bättre än ”This is Wanda”. Marca ägnar sedan – säkert med nöje – flera sidor åt Barcelona, och vad som beskrivs som en ”Kris utan slut”, efter de senaste uppgifterna om sprickor mellan omklädningsrum och styrelsrum.

AS gör som Marca, och anpassar Liverpools vokabulär till Atlético. ”No caminarán solos” är en spansk version på ”You’ll never walk alone”, kommer med bild på hemmalagets spelare och har med all sannolikhet stödet från de fyllda läktarna i kväll i åtanke. Sport har sedan med att Barcelona ”fullständigt” tillbakavisar Cadena Sers uppgifter i går om att klubben anlitat ett företag att smutskasta bland annat lagets egna stjärnor.

Annons

Sport har förstås också med både anklagelserna och avvisandet från Barças klubbledning. Men störst utrymme ges ”OK med Braithwaite”. Liksom BT i går kväll uppger Sport att utköpsklausulen för den 28-årige dansken i Leganés är 18 miljoner euro. Tidningen preciserar också kontraktslängden till juni 2023. En anledning till att Ángel i Getafe valdes bort var hans höga ålder (32 år). Braithwaite har ett återförsäljningsvärde, ”Dansken kan säljas i juni”, lägger Sport till på förstasidan.

Mundo Deportivo ståtar också med Braithwaite-värvningen över hela förstasidan. I San Sebastian-upplagan står Martin Odegaard bredvid rubriken ”Europa på spel”. Åttondeplacerade Real Sociedad jagar plats i nästa års cupspel i Europa.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe ser ”En mur att borra sig igenom” för PSG. Inte bara den gula väggen i Dortmund, utan också statistiken – tre år i rad har laget åkt ut ur Champions League i åttondelsfinal. ”Förbannelsen måste brytas”, understryker tidningen. Bredvid Kylian Mbappé i PSG:s anfall väntas Mauro Icardi starta. ”Jag skulle föredragit Edinson Cavani”, säger experten Bixente Lizarazu, tidigare fransk landslagsman och med Bayern München på sitt CV.

Annons

Le Parisien tvekar inte om matchens centralfigur. Nyhetsettan täcks av en bild av Neymar och rubriken ”Nu är det hans tur”. Le Parisien fortsätter, ”Efter sex månader av skador och melankoli, så räknar PSG med sin brasilianska stjärna i Dortmund”. Det handlar om ”upprättelse”, som tidningen uttrycker det. I en sidoartikel skriver Le Parisien att förhandlingar om ett nytt kontrakt med Neymar fortfarande inte har inletts.

Les 11 Amiénois noterar att Jack Lahne är tillbaka från skada, och det med besked. Svensken gjorde två mål för reservlaget (3-1 mot Longueau). Speltiden med a-laget var sparsam även innan skadan, men Les 11 Amiénois tror 18-åringen är aktuell för en plats på bänken i a-laget igen.

 

TYSKLAND

Bild sätter på nytt PSG-tränaren Thomas Tuchels relation till sin gamla klubb Dortmund i fokus inför kvällens återkomsten på Signal Iduna Park i Champions League. ”Vi jobbade ihop i två år. På slutet blev det lite tufft, men det var för tre år sedan”, säger Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke, ”Jag har inga problem med det. Vi kommer säkert inte vara bästa vänner, men om vi springer på varandra kommer vi säkert att hälsa”.

Annons

Sport1 känner att optimismen spirar i Dortmund. Sebastian Kehl, ex-spelare, nu inom klubben: ”De (PSG) har sina svagheter, och vi vill ta vara på dem. De är inte så starka defensivt. Det kan bli en målrik match”. Roman Bürki, målvakt: ”Vi kan alltid göra mål. PSG har också en mycket stark offensiv, men de är också sårbara”. Axel Witsel, mittfältare: ”Den gula väggen är mer än bara en detalj för oss. Det är en speciell match för både oss och fansen. Stämningen kommer att vara fantastisk”.

 

ÖVRIGT

överigtO Jogo (Portugal) följer som alla portugisiska sporttidningar upp läktarrasismen i Guimarães mot Moussa Marega med ännu en förstasida. ”Jag kände mig som skit”, är citatrubriken från Portospelaren. A Bola har en annan variant på samma tema, ”Jag kände mig förödmjukad”. Polisen granskar fallet, liksom förbundets disciplinkommitté. Både domaren och matchdelegaten har med rasismen mot Marega i sina rapporter, påpekar tidningarna.

Annons

Ekstra Bladet (Danmark) presenterar Omgångens lag i Superligan. En svensk tar plats. FC Midtjyllands Joel Andersson (ex-Häcken) tar högerbackspositionen.

Goal Africa (Kenya) skriver att kenyanska damlandslagsstjärnan Mwanahalima Adam stoppats från provspel med Djurgården. ”Vi är överraskade över att svenska ambassaden har nekat henne resevisum, med motiveringen att det fanns en risk att hon kunde smita och uppehålla sig olagligt i landet”, säger en källa till sajten.

Publicerad 2020-02-18 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto