Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Röra i PSG: Ursäkter, ilska, beskyllningar

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute, där poddar finns.


FRANKRIKEFra

Le Parisien ger närmast intryck av att domedagen är nära. PSG-förlusten i Dortmund tynger hela sportdelen i dag igen. ”Fruktan har gripit tag i PSG” tar ett helt uppslag. ”Stress, nervositet, ångest: Huvudstadsklubben tycks smittad i alla sina delar av rädslans kultur. Den blockerar laget fullständigt i Europaspelet”, menar tidningen. På ett annat uppslag finns ”Ingen tar ansvar”. Det följs av mellanrubrikerna ”I Tuchels ögon: Det är spelarnas fel”, ”I Neymars ögon: Det är Leonardos fel” och ”I Meuniers ögon: Det är klubbens fel”. PSG beskrivs som ”dysfunktionellt på och utanför planen”.

Annons

L’Equipe uppmärksammar situationen med ”Kakofoni i PSG”. Tidningen anser att Neymar med sitt utspel efter matchen ”kastat en gatsten på PSG:s gräsmatta”. Tidningen tar också upp att tränare Tuchel nu måste tänka om till returmötet efter misslyckandet med 3-4-3 och med avstängningarna på Verratti och Meunier. På annan plats uppger L’Equipe att N’Golo Kanté blir borta två-tre veckor. Det innebär att Chelsea får klara sig utan nyckelmittfältaren mot bland annat Tottenham, Bayern München (CL) och Liverpool (FA-cupen). Frankrikes förbundskapten för damlandslaget, Corinne Diacre, fick utstå kritik efter sortin ur VM på hemmaplan mot USA. Världsstjärnan Megan Rapinoe var en av dem. Hon sa bland annat nyligen att Frankrike kunde må bra av en ”mer ohämmad tränare”. Diacre slår tillbaka. ”Vad jag vet tillhör hon inte franska landslaget. Alltså vet hon inte hur det fungerar”, säger Diacre, ”Jag har aldrig varit med om att en spelare kritiserar en motståndares tränare. Megan Rapinoe har en fantastisk meritlista, det är en stor spelare. Ger det henne rätt att kritisera andra landslag? Jag vill inte gå i polemik. När man vinner är det alltid enklare. Men man kunde kanske vänta sig en aning mer ödmjukhet från en så stor spelare”.

Annons

RMC Sport bidrar med ytterligare svarta rubriker om PSG. Radiokanalen menar att Neymars utspel om att han blev stoppad från spel rört upp känslor inom klubben. Dessutom har backen Presnel Kimpembe tvingats be Tuchel och ledningen om ursäkt, sedan hans bror förolämpat Tuchel på Instagram efter förlusten i Dortmund.

 

ENGLANDEng

Daily Mirror känner av Tottenhams frustration (0-1 mot RB Leipzig). ”Bottled it” (ung ”Fega ur”) bildsätts med Dele Alli som kastar en vattenflaska efter att ha blivit utbytt. ”Jag tror han var arg på sin insats, inte på mig”, säger tränare José Mourinho.

BT Sports hör Mourinho ännu en gång använda en metafor som vapen för att beskriva Tottenhams skadeproblem. ”Det var som att komma till en revolverduell utan kulor”, säger portugisen, och beklagade sig över att RB Leipzig hade kvalitetsspelare som Yussuf Poulsen och Emil Forsberg att plocka från bänken (se klipp nedan).

Annons

Daily Telegraph plockar ner Tottenhams förlust, ”Timo Time”, till en notis på sportettan. ”De Bruyne tystar Citys blues” (2-0 mot West Ham) breder i stället ut sig.

The Guardian konstaterar också att blues inte är Man Citys melodi. ”Guardiola säger att spelarna ’står 100 procent bakom’ kampen mot Uefas avstängning”, ger mer känsla av upprorisk punk. Inte ett ord på sportettan om Citys match i går heller.

The Times har också trotsiga ”Guardiola: Inte en chans att jag lämnar”. Liksom i de flesta tidningar tränger sig en bluesmelodi från andra sidan staden fram, ”EM-tvivel för Rashford”. Vanligtvis muntre Man United-tränaren Solskjaer spelade tonerna.

Manchester Evening News noterar att Victor Nilsson Lindelöf är tillbaka i träning med Man United. Svensken missade mötet med Chelsea i måndags på grund av sjukdom, men väntas enligt MEN starta matchen mot Club Brügge i dag.

Annons

 

ITALIENIta

La Gazzetta dello Sport utropar ”Ljuvliga Dea”, som en hyllning till Atalanta (4-1 mot Valencia). Ilicic, matchens lirare med 8 av 10 i betyg: ”Vi är ingen överraskning längre. Vi har bevisat så många gånger att vi står upp”. Inter spelar mot Ludogorets i Europa League i kväll. Får Christian Eriksen spela från start? Tränare Conte gav inget svar men sa att det är ”för mycket oro kring hans namn”. Conte själv är lugn. ”För hans skull läser jag engelska igen”, sa han, och skrattade. GdS påpekar vidare att Milan tillbakavisar uppgifterna i L’Equipe om att Ralf Rangnick tar över som tränare i sommar. Nu, liksom tidigare, skriver tidningen att Rangnick är Gazidis man, Maldini och Boban vill ha Allegri. På sidan ”Bakom rubrikerna” listar GdS som vanligt en topp och en flopp. Som topp i dag är Sven-Göran Eriksson, ”som ska träna en klubb i brasilianska division tre. Viktigare än pensionen är passionen”. Det baseras på citaten från La Repubblica (Headlines i går, under Italien) som ”Svennis” senare dementerade. Brasilienjobbet, alltså. Pension versus passion låter vi vara osagt.

Annons

Corriere dello Sport räknar ner till Juventus möte med Lyon nästa vecka, och har en intervju med den franska klubbens tränare Rudi Garcia. Förutom mötet med Juve och sin tid i Roma, får Garcia också kommentera dagsaktuella ämnen. Om Erling Haaland: ”Mamma mia, vilket fenomen. Fart, teknik, tuffhet. Vem kunde ana…I Salzburg är de bra på att uppdaga talanger”. Om Man Citys bestraffning: ”Det var en blixt från klar himmel som öppnar upp nya scenarier: pengar måste komma från biljetter, från souvenirer, inte med andra metoder. Men om CAS ändrar domen, vad händer då?”. Övrigt: Robin Olsen slipper inte undan bänken. Och han slipper inte heller undan Cagliari. Hela laget är på ”ritiro” sedan i onsdags. Truppen har alltså har isolerat sig, en vanlig åtgärd i Italien när resultaten gått emot alltför länge.

Annons

 

SPANIENSpa

Marca menar att ”Modric har nyckeln” till sin egen framtid men i viss mån också Martin Ödegaards framtid. ”Ett år återstår på kontraktet men han kommer att fatta beslut om sin framtid i juni”, skriver Marca, och lägger till, ”Hans beslut formar Real Madrids mittfält nästa säsong, särskilt med hänsyn till en återkomst för Ödegaard”. Fler spelare utifrån som kan bli aktuella för mittfältet: Camavinga, Van de Beek och – som alltid – Pogba.

AS har en annan Real Madrid-spelare med funderingar kring framtiden. ”Kontraktsförlängning i uppförsbacke” gäller Sergio Ramos. Den 33-årige lagkaptenens kontrakt går ut 2021. Han vill förlänga med två år. Real Madrid vill förlänga med ett år, men är inte brådska att få det avklarat, menar AS.

Sport understryker att Martin Braithwaite är ”Värvad”. I dag blir övergången från Leganés klar för 18 miljoner euro. Barcelona hoppas ha dansken spelklar redan till matchen mot Eibar på lördag. Samtidigt ska Leganés inte ha en chans att få igenom en dispensansökan hos förbundet om att värva en ersättare till Braithwaite. Sport påpekar på nytt också att Barcelona försäkrat sig om att dansken är medveten om att det trots ett långtidskontrakt kan bli aktuellt med en försäljning i sommar.

Annons

Mundo Deportivo kom med ett utdrag från sin intervju med Lionel Messi i går, då om röran i Barça. Själva intervjun presenteras i dag med citatrubriken ”Jag kan inte se mig själv lämna Barça”. Vidare säger argentinaren att ”I dag räcker vi inte till för att vinna Champions League”, och menar att laget behöver växa ihop mer. Messi kommenterar också Man Citys uteslutning från Champions League. ”Det är överraskande för ingen trodde något sådant kunde hända, det är så kraftfullt”, säger Messi, ”PSG betalade bara böter eller hur det nu blev. Om City i slutändan inte får spela Champions League, så kommer det med tanke på klubb, spelare och pengar som spenderas, att vara konstigt”.

 

TYSKLANDTysk

Bild väljer ”Först tröjhaveri, sedan straffmål” som rubrik på RB Leipzigs triumf (1-0 mot Tottenham). Anledningen är att segerskytten Timo Werner (liksom Nkunku och Klostermann) kom till spel i tröja med svartvitt sponsortryck till skillnad från lagkamraternas i färg. En låda med tröjor ska enligt Bild ha kommit bort i samband med flygningen till London. I paus hade de fått tag i nya – och sedan kom målet. En annan rubrik i tidningen berör MFF. ’Okända’ Malmö kommer med 4 000 fans. Det står inte för att MFF är en okänd klubb, däremot för lagets status off-season. Att skåningarna har med sig mycket fans till Wolfsburg är något även lokalpressen uppmärksammat.

Annons

Kicker använder rubriken ”Defensiv roulette” inför Wolfsburg-Malmö FF. Hemmalaget har bytt från tre- till fyrbackslinje med mycket varierande resultat. På annan plats dagens tidning omnämns Felix Beijmo. Han imponerade i debuten för Greuter Fürth mot Arminia Bielefeld, skriver Kicker. Werder Bremen-lånet behåller högerbacksplatsen mot Wiesbaden i morgon. ”Jag tror att jag fortfarande kan förbättra min form med 10-15 procent. Om en vecka eller två kommer jag att vara redo”, säger Beijmo. Men det är långt bortanför de stora rubrikerna. På förstasidan gottar sig Kicker över en ”Stark start” av de tyska lagen i CL:s åttondelsfinaler. Och så uppmärksammar tidningen att Bayern München är ute efter Dayot Upamecano i RB Leipzig. Mittbacken har en utköpsklausul på 60 miljoner euro, och Bayern väntas få konkurrens från England.

Annons

 

ÖVRIGTÖvr

Ekstra Bladet (Danmark) sätter namnet ”Floppenham” på Mourinhos gäng efter förlusten mot RB Leipzig. Tidningen är annars på plats i Spanien för skriver om Martin Braithwaites stundande övergång till Barcelona. Ekstra Bladet upptäcker, liksom katalanska medier skrivit tidigare, att Barça skriver långtidskontrakt men antagligen säljer vidare 28-åringen i sommar. BT vidareförmedlar en bekräftelse från förbundskapten Åge Harreide. ”Manchester United var intresserade av Christian Eriksen. Det vet jag att Ole Gunnar var”, säger Harreide om januarifönstret.

Doentes por Futebol (Brasilien) följer japanska veteranen Keisuke Honda, som nyligen flyttade till Botafogo…och ibland har viss språkförbistring med sina nya lagkamrater – se klipp nedan.

Publicerad 2020-02-20 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto