Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lagkamraten: ”Zlatan skrek. Det var helt galet”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.


FRANKRIKE

.frankrike

RMC Sport hade Milans Ismaël Bennacer i studion. Självfallet glider samtalet in på Zlatan Ibrahimovic. Den algeriske landslagsmittfältaren målar upp en välbekant bild av 38-åringen som inspiration, extrapappa och pådrivare, med vinnarinstinkt, humor och humör. ”Mot Torino (17/2) ledde vi med 1-0 i halvtid, men han var inte nöjd. Han var riktigt förbannad. Han skrek. Det var helt galet. Vi hade missat massor. Han sa, ’I dag vinner vi, det är ett lag som vi ska klara av’. Han talar till oss för att han har erfarenhet. Tränaren låter honom uttrycka sig”, säger Bennacer. Han är road av svenskens språkkunskaper. ”Han talar lite franska. Och han kan inte dåligt med fula ord”, påpekar Bennacer och skrattar.

Annons

L’Equipe ser Olivier Giroud som ”Oförstörbar”. 33-åringen lyckas klamrar sig tillbaka in i rampljuset i Chelsea samtidigt som den franska EM-truppen ska börja ta form. Giroud väntas starta för Londonlaget mot Bayern München i kväll. L’Equipe tar också upp beskedet att Thiago Silva missar returen mot Dortmund. PSG-backen blir borta cirka tre veckor på grund av en lårskada, meddelar klubben. Inför Lyons CL-match i kväll noterar tidningen att Juventus cirka 2 000 fans anländer utan restriktioner, om ingen sista-minuten-åtgärd inträffar. Under måndagen förekom oro för spridning av coronaviruset i Piemonteregionen, där Turin ligger, men fallen har inte accelererat. Inför matchen pratar också backveteran Leonardo Bonucci med L’Equipe, om den jämna truppen där alla kan ersättas. Nästan. ”Det finns en sund konkurrens mellan 20-25 spelare som är på ungefär samma nivå. Och så finns en som är från en annan planet”, säger Bonucci om Cristiano Ronaldo och ler.

Annons

 

ENGLAND

.england

Metro konstaterar att ”De röda har LUKan på sin sida”, alltså West Ham-målvakten Lukasz Fabianski som tabbade sig (3-2 till Liverpool). ”Alla mål vi gjorde var lite märkliga. Mo Salahs var lite turligt, för normalt räddar Fabianski den”, medgav tränare Jürgen Klopp.

Daily Telegraph ser en annan ”Mane of the moment”, alltså Sadio Mané. Och så framför tidningen ”Lampards varning: Bayern München kan få Chelsea att lida”. Inför kvällens match på Stamford Bridge, säger Londonlagets tränare: ”Bayern München är ett otroligt lag med bollen. De har verkligen talangfulla spelare som kan hålla i bollen och använda den väl. Om vi måste lida, så får vi lida”.

Daily Mirror påminner om Lampards citat om lidande och med ”Ee-Aye Sadio” i fokus. Tidningen påminner också om att Liverpool nu bara är fyra segrar från att säkra titeln. Sky Sports expert och Man United-profil är tydlig med när han vill att Liverpool vinner en dag han våndas inför. ”Jag har just fått mitt jobbschema för mars och april, och det absolut bästa är om Man City tappar poäng mot Burnley (14 mars) eller Southampton (4 april) så Liverpool vinner, för då är jag inte i närheten av någon tv-kamera”, säger Neville.

Annons

Evening Standard bygger sin sportetta på en intervju med Granit Xhaka. ”Jag fruktade för min framtid”, är det bärande citatet. I intervjun, om att förlora kaptensbindel i Arsenal, säger han också, ”Om klubben en dag skulle fråga mig om att ta kaptensbindeln igen skulle jag tänka mig för”.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport toppar på nytt tidningen med coronaviruset. Nu med en bekräftelse, ”Juve-Inter inför tomma läktare”. Tillägget: ”Mer än halva Serie A i karantän: sex matcher utan publik”. Men först ut med noll som publiksiffra är Inter-Ludogorets i Europa League på San Siro på torsdag. Lika stor rubrik som ”Messi i Diegos hem” (inför Napoli-Barcelona) är ”Ibra, Milan är hemmet”. Inne i tidningen talas det om höga locktoner från den rödsvarta klubben till Zlatan Ibrahimovic. ”Boban och Maldini, som gjorde den stora återkomsten möjlig, uppskattar Ibrahimovics arbete så mycket att de vill att han skriver under ett kontrakt för ytterligare en säsong så snart som möjligt”, skriver GdS, i alla fall innan säsongen är slut. På annat håll omnämns Ken Sema. Han skadade knäet i Udineses match i helgen, men undersökningar visar att det rör sig om en ledbandsstukning och ingen allvarligare skada, uppger tidningen, utan att sätta tid på frånvaro. På förstasidan antyder Gazzetta dello Sport också intresse från Juventus-basen Andrea Agnelli för Pep Guardiola, även om han håller armen om nuvarande tränaren Maurizio Sarri.

Annons

Corriere dello Sport menar att ”Utomjordingarna är i Neapel”. På bild: Messi och…Griezmann. Tidningen tar upp tråden kring Milans ledning, och menar att ”Ett farväl kommer allt närmare” för Paolo Maldini. Han delar inte syn på trupp och strategi med Milans vd Ivan Gazidis. CdS tror inte Maldini blir kvar till nästa säsong. Vidare kan man läsa en hyfsat positiv prognos för lårskadade Mattias Svanberg i Bologna. ”Mindre än tre veckor”, skriver tidningen nu att han blir borta. Den 28 mars har Sverige träningsmatch mot Ryssland. Och så utser CdS en ”Kung av Crotone”. Det är Samuel Armenteros. På fyra matcher har han gjort två mål, två målpass och ”tagit sig in fansen hjärta med drömmar om uppflyttning tillsammans”, som GdS uttrycker det. Armenteros: ”Jag är glad över att vara i Crotone för vi har ett gemensamt mål: att nå Serie A”.

Annons

Calciomercato.com uppger i vaga ordalag att Milan har intresse för Alexander Isak. Sajten uppger svensken ”följs av många klubbar i Europa” men att hans ”profil” passar Milan.

 

SPANIEN

.spanien

Marca sätter munskydd på en fotboll, och varnar ”Med coronaviruset lattjar man inte”. Ett nedslag kring effekterna inom idrottens värld. I skymundan finns ”I väntan på de stora aftnarnas Bale”. Han ses som en nyckelspelare mot Man City i morgon, med Hazard skadad och Benzema i måltorka. Liksom läkare redan gjort (se måndagens Headlines, under Cadena SER), så räknar även Marca bort Hazard för resten av säsongen. Även EM kan vara i riskzon. Om tre till fyra månader väntas belgaren vara spelklar igen, oavsett operation eller ej. Beslut om operation väntas denna vecka. Specialisten Pedro Luis Ripoll rekommenderade operation i Teledeporte.

Annons

Diario AS har bild på Real Madrids tränare Zinedine Zidane som kysser CL-bucklan och i stora bokstäver, ”Invuctus” (”Oövervinnerlig”). Tidningen påpekar att han ”aldrig förlorat en utslagsmatch som tränare”. Abdullah Al-Thani håller på att sälja sin andel i andradivisionsklubben Málaga. Köpare? En mediegrupp med bland annat filmskådespelaren George Clooney. Gruppen påstås vilja göra en form av ”The Truman Show” av klubben. Något annat smeknamn på laget än ”Oceans Eleven” är ändå svårt att föreställa sig. Al-Thani sägs kräva hisnande 100 miljoner euro.

Sport ser ett inte bara Champions League utan ”Champ10ns”. En 10 för mästerliga spelarna Lionel Messi och Diego Maradona. För första gången spelar Messi i ”Maradonas tempel”, på San Paolo i Neapel. Barças tränare Quique Setién svarar för dagens underdrift med, ”Jag tror det kommer att bli passionerat”.

Annons

 

TYSKLAND

Berliner Morgenpost konstaterar att Union Berlin tog ytterligare ett steg mot säkrat Bundesligakontrakt på måndag kväll (2-1 mot Eintracht Frankfurt). Sebastian Andersson var tillbaka som målgörare och huvudperson. ”Vi pratade i veckan om att vara mer beslutsamma, och det lyckades vi med”, säger anfallaren, ”Och det var en skön känsla att göra mål igen”.

Ruhr Nachrichten vägrar ge sig om Alexander Isak. Svensken sa till Aftonbladet i söndags att ”Dortmund ligger i mitt förflutna och inte i min framtid”. Men regionaltidningen gör sin egen tolkning. ”Isak verkar stänga dörren för BVB – men kanske vill han bara göra sig själv mer intressant för andra klubbar eller inte stöta sig med sin nuvarande klubb”, menar Ruhr Nachrichten, och avslutar, ”Hur som helst, BVB håller koll på Isak och har till och med en återköpsklausul, så det verkar inte omöjligt att Isak vid någon tidpunkt återvänder till Dortmund”. Tidningen uppger också att det inte alls är säkert att stjärnan Jadon Sancho lämnar för Premier League i sommar. 19-åringen kan bli kvar i Dortmund.

Annons

Sport1 uppger att Timo Werners utköpsklausul i RB Leipzig är 30 miljoner euro, och inte 50 milj euro som emellanåt uppgetts. Werner har flörtat med Liverpool flera gånger och intresset är ömsesidigt, försäkrar tv-kanalen.

 

ÖVRIGT

Tipsbladet (Danmark) finns med för att berika språkkunskaperna med två fina danska begrepp. Det följer med när TV2 sportchef Fredrik Lauesen uttrycker sin eufori över att – liksom C More i Sverige – sitta på rättigheterna till Serie A och La Liga. ”Det är fantastiskt. Att Christian Eriksen skulle byta till antingen Spanien eller Italien kunde vi ana. Men att Barcelona skulle köpa Martin Braithwaite såg vi inte komma, och det är ju en jättestor apelsin i vår turban. Ren Fætter Højben, det måste vi erkänna”, säger Lauesen. Okej, ”apelsin i vår turban” = något positivt som sker oväntat. Fætter Højben = Alexander Lukas.

Annons

Daily Record (Skottland) tolkar en ny statistikrapport från CIES som att ”Skotska Premiership är en av de MINST aggressiva ligorna i världen”. Rapporten har räknat ut snittet för antal kort domaren delar ut per match. 3,64 kort/match gäller för Skottland. Sverige har marginellt lägre, 3,63, och är därmed sjua från slutet av 92 ligor. Färst antal kort har japanska ligan, 2,26. Mest antal kort har bolivianska ligan, 7,01. I listan över lag toppar Montevideo Wanderers (Uruguay) med 4,05 kort/match. I botten är FC Tokyo (Japan) med 0,85. Noterbart är att storlagen Liverpool och Dortmund tillhör de lag i världen med färst antal kort, 1,04 respektive 1,00. Örebro SK hamnar också långt ner med 1,13.

Publicerad 2020-02-25 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto