Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Forsberg söker engelsk klubb” – Pris: 20 miljoner euro

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

TYSKLAND

tysklandSport Bild har Jürgen Klinsmanns uppgörelse med Hertha Berlin i fokus. Över 22 A4-sidor har den tidigare tränaren och styrelsemedlemmen redogjort för sina tankar om klubbens verksamhet. Kritiken är inte nådig, med omdömen som detta om klubbens sportchef: ”Åratal av katastrofal försumlighet av Michael Preetz, gällande alla områden med anknytning till tävlingsidrott”. Begrepp som ”lögnkultur” och ”föraktligt” klistras också på Hertha Berlin. Tidningen har också en uppdatering om Emil Forsberg. ”Sport Bild vet: Trots ett kontrakt till 2022 arbetar Forsberg på en flytt i sommar”. I RB Leipzig har han blivit utkonkurrerad i kampen om en plats i startelvan. Tidningen tillskriver Forsberg ett citat: ”Det går inte så bra. Jag behöver inte bevisa mig själv längre. Jag har ett kontrakt, men alla vet att jag drömmer om att spela i en annan liga”. Den ligan är Premier League. Tottenham, Man United. Arsenal, Leicester eller Everton ses som möjliga destinationer för den 28-årige svensken. Prislappen väntas ligga på cirka 20 miljoner euro.

Annons

Sport1 beskriver Bayern Münchens utskåpning i London (3-0 mot Chelsea) som en ”Maktdemonstration!”. Serge Gnabry utsågs till matchens lirare, och Thomas Müller njöt av uppvisningen, ”Det var verkligen ett välförtjänt 3-0”.

Weser-Kurier berättar om radikala förändringar i krisklubben Werder Bremen, där Ludwig Augustinsson spelar. Psykologen Andreas Marlovits har kickats. Fystränaren Uwe Schellhammer likaså. Axel Dörrfuss, med titeln Head of Performance, har petats från arbetet med klubbens proffsspelare.

 

ENGLAND

englandDaily Mirror sätter med ”Serge and destroy” ord på en taktiskt lyckad demolering av Stamford Bridge från Serge Gnabry & Co i Bayern München (3-0 mot Chelsea). ”Det var en förödmjukade, smärtsam och hård ögonöppnare”, skriver krönikören John Cross.

The Sun uppmärksammar Chelseatränaren Frank Lampard verkar vara av ungefär samma åsikt. ”De utklassade oss på alla plan, det var en väckarklocka”, säger han. Som salt i såren på Chelseafans la Sergre Gnabry, tidigare i Arsenal, ut en tweet: ”London är fortfarande rött” (se nedan).

Annons

The Guardian kallar honom ”Power Serge” (från ”power surge” = strömökning). En helt annan power har Manchester Uniteds vice ordförande Ed Woodward. Håller fast vid Ole – United ger tränaren sitt stöd samtidigt som klubbens skulder stiger till 391,3 miljoner pund”, är en rubrik på sportettan. Den följs av ett citat från just Woodward. ”Fundamentet för att leverera den långsiktig framgång vi alla strävar efter finns på plats, samtidigt som vi implementerar vår plan och fotbollsvision med Ole”, skriver Woodward i ett uttalande.

Manchester Evening News drar stort på ”Exklusivt: Manchester United intensifierar intresset för Jack Grealish”, Aston Villas mittfältsstjärna. Tidningen påpekar att United vill försäkra sig om sommarvärvningar redan i februari.

Daily Mail uppmärksammar en Unitedvärvning som inte slog väl ut, Ángel Di María. I ett polskt humorprogram uttalar sig PSG:s tredjemålvakt Marcia Bulka frispråkigt om sina lagkamrater. ”Di María hatar Man United. Han har inte så goda minnen från tiden där. Faktum är att så fort något om United dyker upp på tv:n så byter han kanal”, säger Bulka.

Annons

Goal har fler Bulkacitat. Om Eden Hazard: ”Han älskar hamburgare och pizza. Jag såg honom på pizzerior jämt och ständigt. Han bryr sig bara om fotboll och att ha kul”. Om Thibault Courtois: ”Han har ett stort ego”.

 

ITALIEN

italienLa Repubblica går på samma linje som La Gazzetta dello Sport i går: ”Milan satsar på förlängning med Ibra”. Tidningen har den kompletterande uppgiften att löneförslaget för ytterligare ett år blir på mellan fyra och sex miljoner euro netto. La Repubblica understryker också att ”förhandlingarna med hans agent Raiola för ytterligare en säsong hänger inte så mycket på Champions League (automatisk förlängning, men fjärde plats är långt borta) som på Zlatans vilja att ta karriären vidare till 40-årströskeln med familjen kvar i Sverige och med ett omoget lag att ta upp kampen om scudetton”.

Annons

Sport Mediaset höjer insatsen. Enligt tv-kanalen kommer Milan att erbjuda Ibrahimovic sju miljoner netto i det nya kontraktet. Tv-kanalen har mer Ibrahimovic. Italienska anfallslegendaren Christian Vieri gästade programmet Tiki Taka. Svenskens namn dök upp i diskussionerna. ”Ibra är ett fenomen. Det finns inte mycket mer att tillägga”, säger Vieri, och får frågan om han är förvånad över framgångarna, ”Nej, nej, jag är inte alls förvånad. Han kan spela två-tre år till utan problem. Även vid 38-års ålder är han en av de bästa spelarna i Italien”.

La Gazzetta dello Sport beskriver ett ”Hårdnackat Napoli”, som höll sina mer celebra gäster stången (1-1 mot Barcelona). ”De lyckades inte göra oss illa, bara kittla oss”, säger tränare Gennaro Gattuso sturskt. Enligt tidningen finns sedan goda förhoppningar att de italienska läktarna kan fyllas igen från och med måndag. På fler håll råder för närvarande publikförbud på grund av coronaviruset.

Annons

Corriere dello Sport har Juventustränaren Sarris sura svar på publikförbudet. ”Att spela inför tomma läktare? Då borde alla göra det”, säger han, och syftar på att förbudet på grund av coronaviruset bara gäller på vissa håll. Dagens största rubrik använder CdS för att beskriva ett Napoli ”På samma nivå” som Barcelona efter kraftmätningen på San Paolo. ”Napolis hopp lever”, skriver tidningen. Tidningen uppmärksammar också att en lättad Ken Sema uttalat sig på Twitter. ”Jag fick svaret jag hoppades på, mitt knä är bra”, skriver Udinesesvensken, och bekräftar därmed rapporten i Gazzetta dello Sport i går om att han klarat sig undan någon allvarlig skada.

 

SPANIEN

spanienMarca eldar på Real Madrid-Manchester City med bengalhav och rubriken ”Till ännu en kväll av ursinne”. Det är taget från klipp Real Madrid satt ihop för att tala till fansen (se klipp här). Marca påpekar också att Gareth Bale får sin ”femitoelfte chans” att visa upp sitt bästa jag, när han tar plats på topp med Benzema. Marca berättar också att Fali Ramadani, en av de största fotbollsagenterna, utreds för penningtvätt. Ramadani representerar bland annat Luka Jovic (Real Madrid), Miralem Pjanic (Juventus) och Kalidou Koulibaly (Napoli).

Annons

Diario AS tar avstamp i samma Real Madrid-klipp som Marca, med att ”Sergio Ramos vädjar om Madridstämning inför mötet med Peps Man City”. Och så lägger tidningen till att ”Zidane ställs mot världens dyraste lag (1 290 miljoner euro) med frågetecknet Bale”. På tal om Zidane. Fransmannen tonar ner tränarduellen. ”Det kommer att bli en bra match. Men det är Real Madrid mot Man City, inte Zidane mot Guardiola”, säger han.

Sport beskriver Antoine Griezmanns kvittering som ”Ett gyllene mål” för Barcelona (1-1 mot Napoli). Men där tar glädjen slut. ”Det finns inte tillräcklig fotboll i den här klubben för att vinna Champions League”, suckar Lluís Mascaró i en krönika. Högst betyg får målvakten Ter Stegen, 7 av 10.

Mundo Deportivo har samma huvudrubrik som Sport men inte lika mycket invändningar om Barças insats som sin katalanska konkurrent. Manfallet grämer krönikören Josep M. Artells mest. ”Även om det inte var en lysande bild som skapades, så var det värsta att Busquets och Vidal inte får spela returen, och att Piqué blev skadad”.

Annons

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe känner ”Europarysningar” när Cristiano Ronaldo & Co gästar Lyon. Tidningen påpekar också att ”3 000 Juventussupportar kommer trots spridningen av coronaviruset i norra Italien”. Frågetecknen kring harmonin i PSG fortsätter växa. L’Equipe hävdar att Neymar surade efter cupmatchen i Dijon (12 februari) och inte ville träna dagen efter. Han sa till tränare Thomas Tuchel att han vilade. Bakgrunden kan enligt tidningen spåras till flera saker. Dels hade Neymar sparats i Dijonmatchen, trots att han ville spela. Dels hade han reagerat på ett överraskande uttalade från tysken till pressen om att han inte var 100 procent säker på att Neymar kunde spela mot Dortmund.

Le Parisien hittar inte bara problem med harmonin. ”Låret har blivit akilleshälen” för PSG, skriver tidningen. 19 lårskador räknas in sedan säsongen startade. Det har gett 67 matchers frånvaro. Snart tickar även Thiago Silvas matcher in.

Annons

 

Publicerad 2020-02-26 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto