Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Solskjær försvarar Lindelöf

Rubrikämne i rött.

ANNONS
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.


ENGLAND

The Times kommer i dessa coronatider med besked om ”Planer att spela matcher inför tomma läktare” även i England. Förbund och ligaföreningar har fört diskussioner. Planen är att spela utan publik hellre än att ställa in, om myndigheterna inför restriktioner kring publiksamlingar.

englandThe Independent har som största rubrik ”Sturridge ’förkrossad’ över avstängning”. Citatet är hämtat från ett klipp (se det här) som den 30-årige anfallaren spelat in efter beskedet att han stängts av i fyra månader för att ha brutit mot bettingregler.

Daily Mirror har, bortsett från Sturridge svar, Arsenalrubriken ”Torreira-smäll när Gunners seglade vidare i cupen” (2-0 mot Portsmouth). Men tidningen har också ett lugnande besked. Mittfältaren ska enligt uruguayanska ESPN ha sagt till sin pappa, ”Fotleden vreds till, men jag kan röra den, jag är okej”.

ANNONS

Manchester Evening News tar upp de allt mer högljudda rösterna om Eric Bailly i stället för Victor Nilsson Lindelöf. Bailly glänste mot Club Brügge, men Lindelöf var tillbaka mot Everton. Tränare Ole Gunnar Solskjaer försvarar sitt val. ”Eric har varit bort länge. Vi har ett av de bästa lagen i Europa på att hålla nollan. Victor och Harry (Maguire) har spelat stor roll i det”, säger Solskjaer, ”Eric har spelat bra när han spelat, han kommer antagligen att få fler och fler chanser, men det är viktigt att han är 100 procent innan man kan kräva spel var tredje dag för honom”.

Daily Mail lyser rött som i ”exklusivt” på ett par ställen. Här finns ”Exklusivt: Newcastlestjärnas framtid i fara efter bråk med Bruce”. Det är Alain Saint-Maximin som sägs ha petats och är trött på tränarens taktik. Wolves och Crystal Palace kastar lystna blickar efter 22-åringen. Mail har även rekordlånga nätrubriken, ”Exklusivt: Man United oroade över David de Geas blundrar och hans position är för första gången under granskning – samtal planeras denna månad med utlånade Dean Henderson om hans framtid”.

ANNONS

Daily Telegraph lockar med ”Exklusivt: Phil Foden på väg att första gången kallas till a-landslaget”. Man City-mittfältaren väntas få chansen i träningsmatcherna mot Italien och Danmark. Tidningens fotbollsskribenter har också roat sig med att peka ut bästa lag under Premier League-eran. Flest röster läggs på Man United 2008.

The Independent bjuder på taktiska funderingar från Thiago inför Bayern München-Chelsea. Han gillar inte alls tanken på en potentiell målfest efter 3-0-matchen borta. ”Jag är inget fan av galna matcher. Jag gillar mer vackra matcher, exakta matcher. Det kan sluta 2-1 eller 4-3, men är kontrollerat. Inte galet. För efteråt tänker man, ’vad höll vi på med där och då’ och man minns inte”, säger Thiago.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport ger coronavirusets härjningar i spelkalendern sina sedvanliga rubriker. ”Juve-Inter den 9 mars”, är det senaste beskedet. Samtidigt går Inters president Steven Chang till attack mot Serie A:s president Paolo Dal Pino på Instagram Stories . ”Mixtra med spelkalendern och alltid sätta allmänhetens hälsa i andra hand. Du är förmodligen den största och mörkaste clown jag någonsin träffat”, skriver Zhang. Inne i tidningen uppges Robin Olsen få ny tränare. Roland Maran sparkas efter elva raka matcher utan seger. Ungdomslagets tränare Max Canzi eller Walter Zenga väntas ta över. GdS spinner också vidare på maktskiftet i Milan. Zvonimir Bobans och Paolo Maldinis exit är ”en fråga om timmar”. På nytt lyfts frågan vad förändringen innebär för Zlatan Ibrahimovic (se även måndagens Headlines). GdS vet fortfarande inte vilken fot den ska stå på. Å ena sidan var Boban och Maldini Ibrahimovics killar. ”Ett ’avmilaniserat’ Milan uppges inte locka honom”, skriver GdS. Å andra sidan menar tidningen att 38-åringen kan bli ”ikonen på planen, den ultimata symbolen, referenspunkten” för ännu ett Milan i ännu en nystart med unga spelare.

ANNONS

La Repubblica sätter i sin pappersupplaga ett större frågetecken för svensken. Tidningen skriver att ”Den förlorade sonen Ibrahimovic, som blev övertygad av Boban att återvända, är mycket besviken”, över den senaste utvecklingen.

Corriere dello Sport är lika övertygad som alla andra att det är klart med Bobans och Maldinis utträde ur Milan. Även tränare Stefano Piolo försvinner efter säsongen. Ralf Rangnick väntas ta över med inflytande även för spelarekryteringar. Michael Emenalo (tidigare sportchef i Monaco och Chelsea) och Paul Mitchell (värvnings- och utvecklingsansvarig i Red Bull-gruppen) är också aktuella namn in. På tidningens förstasidan finns även det nya speldatumet för Juve-Inter med tillägget ”Ursäkta förseningen”.

Tuttosport trycker ”Dal Pino en clown”, Zhangs utspel, samt ”Sparkade”, om Boban och Maldini.

ANNONS

 

SPANIEN

Marca andas morgonluft efter El Clásico. ”Varför inte tro på en comeback?”, är därför uppmaningen inför Real Madrids retur mot Man City om två veckor. Tidningen uppger vidare att Real Madrid hoppas ha tillbaka Eden Hazard redan om två månader. Därmed skulle belgaren kunna spela i de avslutande matcherna i maj, resonerar Marca. Hazard opereras i Dallas på torsdag. På annat håll har Marca en potentiell övergång av annorlunda slag: Gonzalo Higuaín till Athletic. Argentinaren har fransk-baskiskt blod på sin pappas sida. Athletic har som policy att bara värva basker, och har tidigare sällan gått så långt i sina försök att gräva fram spelare med baskiska rötter.

Diario AS suger liksom Marca vidare på segerkaramellen från i söndags men med brasiliansk smak, ”Vitamin V”. Det är Vinícius. Målskytt mot Barça och hyllad på hemmaplan och av gamla Realspelare, uppmärksammar AS. Här finns också en notis om att ”Messi spelat i tre månader utan att göra mål på bortaplan”.

ANNONS

spanienSport skickar ut ett ”SOS Messi”. Men det handlar inte om måltorka på bortaplan utan hjälp på hemmaplan. ”Den argentinska stjärnan är ensammare än någonsin i laget efter Luis Suárez skada och den lilla påverkan från ersättare och nyförvärv”. Sport ger sedan utrymme åt att ”Barça erbjuder 70 miljoner euro plus två spelare för Lautaro”, Inters anfallare. Det talas om Arturo Vidal och Nélson Semedo. Uppgifterna tycks ha sina rötter i Italien.

Mundo Deportivo beskriver i sin San Sebastian-upplaga redan morgondagens cupsemifinalretur mot Mirandés som ”Säsongens match”. Tidningen uppger att bästa lag startar, vilket inkluderar Alexander Isak. Han spelar också vid sidan av planen. Lagkamraten Adnan Januzaj har lagt upp ett klipp där Isak kompar Martin Ödegaard på piano (se nedan). ”Den perfekta symfonin”, som MD beskriver det.

ANNONS

Cadena Cope hör Iñaki Williams berätta i tv-programmet ”Universo Valdano” hur han och resten av spelarna i Athletic kommer att handskas med läktarrasism om det upprepas. I januari utsattes anfallaren för apljud i mötet med Espanyol. ”Om det händer igen kommer vi att gå av planen, och skulle vi tilldömas en förlust skulle vi inte bry oss”, säger Williams, ”Det skulle vara ett slag mot rasismen”.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe hör ”Varningssignaler” kring Kylian Mbappé. ”Trots att han är PSG:s bästa målskytt och född i staden, så är hans relation till en del fans långt ifrån idyllisk”, skriver tidningen. Hans attityd ses som aningen arrogant, hans uppträdande när han blev förbannad efter ett byte stärker bilden. Hans kärlek har alltid varit större till Real Madrid så han är ingen ”riktig” parisare. Samtidigt påpekar L’Equipe att han är jättepopulär bland unga och att relationen med ultras inte är lika ansträngd som med Neymar. Bara inte så varm som med exempelvis Cavani. Tidningen skriver även att Mbappé fortsatt är högst upp på Real Madrid-presidenten Florentino Pérez shoppinglista. På annan plats noterar L’Equipe att en slutrapport från flygutredarna, brittiska AAIB, kring olyckan Emiliano Sala omkom i, kommer den 13 mars.

ANNONS

Le Parisien tror att en 17-åring har goda chanser att få starta för PSG i den avgörande CL-matchen mot Dortmund. Tanguy Kouassi har den här säsongen redan fått chansen 12 gånger, och den viktigaste möjligheten kan vänta tillsammans med Kimpembe om en dryg vecka.

RMC Sport är plattform för Jean-Michel Larqué som expert och tidigare Saint-Étienne-spelare. Den här gången blir det till ett hårt utfall mot sin gamla klubb. Saint-Étienne är i fritt fall och Larqué är förbannad på spelarna. ”Man får frukta det värsta, det är en rimlig rädsla, att nedflyttning hotar. Jag tror det finns många supportrar – och jag är en av dem – som är där”, säger Larqué, ”Men det finns en kategori som inte tror att Saint-Étienne är i fara: det är de som bär tröjan i dag. Det är det värsta”. Har spelarna gett upp? ”De är odugliga. Odugliga och oengagerade”, menar Larqué.

ANNONS

 

TYSKLAND

Hannoversche Allgemeine ägnar en artikel åt John Guidetti. Eller snarar ”Johnny G”. Hannover vann i Zweite Bundeesliga (3-1 mot Kiel) och det ger ”Feststämning i Hannover: Guidetti firar första målet med sin egen sång”. Tidigare hade den svenske anfallaren sagt att det skulle vara ”en bonus” om låten spelades när han gjorde mål. Och så blev det. ”Det var en härlig känsla. Problemet är att nu vill man höra den mer, så nu är målsättningen att fortsätta få höra den”, säger Guidetti, ”Det var ärligt talat inte min bästa match, men i slutändan tar jag gärna att spela lite dåligt och göra mål, så länge laget vinner”. Tidningen ger spelarna mellan 3 och 5 i betyg (sexgradig skala, 1 är högst), Guidetti är en av en handfull som får 3.

Bild reser ett frågetecken och försöker räta ut ett annat inför kvällens cupkvartsfinal mellan Schalke och Bayern München. ”Bryter Schalke matchen om hatbanderoller syns?”, undrar tidningen. Oron för nya ultrasmanifestationer finns efter helgens händelser. Enligt Bild väntas Bayernfans dock inte svara för någon aktion den här gången, medan Schalkefansen har banderoller planerade men med mer subtila budskap. Frågetecknet tidningen tror sig räta ut är att Alexander Nübel petas i Schalkemålet, och troligen spelat sin sista match för klubben. Nübel har bestämt sig för Bayern efter säsongen, vilket upprört fansen och Nübel ha underpresterat på sistone. Markus Schubert väntas stå i stället.

ANNONS
Publicerad 2020-03-03 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto