Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dortmund på väg att chockvärva igen

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

TYSKLAND

.tyskland

SportBild bränner av ”Dortmunds nästa chockvärvning”. Tidningen har svaret på var engelska stjärnskottet Jude Bellingham hamnar. Det blir inte Arsenal, Chelsea, Manchester United eller Liverpool, som det skrivits mycket om i engelsk press. Birminghams 16-åring är i stället, enligt SportBild, överens om med Dortmund. Transfern väntas landa på 35 miljoner euro. Det blir i så fall klubbens dyraste värvning någonsin. Klubbens senaste kupp var Erling Håland, som kostade 20 milj euro. Tidningen skriver sedan om att en övergång i motsatt riktning kan bli aktuell, från Tyskland till England. Kanske kan Liverpool, Man United eller Arsenal trösta sig med Denis Zakaria. De tre klubbarna är i alla fall alla intresserade av Mönchengladbachs 23-årige mittfältare, värderad till ungefär 45 milj euro.

Annons

Bild sätter en ny prislapp på Jadon Sancho, som Man United uppgetts nära. Enligt tidningen har Dortmund ännu inte fått några bud men kommer att kräva minst 150 miljoner euro för 19-åringen. På annat håll klämmer Bild in ”Saarbrückens skräll” (1-1 mot Fortuna Düsseldorf, 7-6 e str). För första gången är ett division fyra-lag i cupsemifinal. Målvakten Daniel Batz blev matchhjälte. ”Superlativen börjar ta slut, bland de fyra bästa i Tyskland, som första fjärdedivisionslag…Jag kan inte minnas en bättre match i min karriär. Jag försökte bara hålla alla bollar borta, och det gick visst ganska bra”, säger Batz.

Sky Sport ger en annan målvakt utrymme. Schalkes Markus Schubert stod på förlorarnas sida (0-1 mot Bayern München), men har vunnit platsen mellan stolparna. Alexander Nübel, som efter säsongen lämnar klubben för just Bayern, bänkades efter svag form och kritik från fansen. Och så kommer det att fortsätta. ”Schubert kommer att spela de nästkommande matcherna, målet är till säsongens slut”, säger Schalkes tränare David Wagner.

Annons

 

ENGLAND

.england

The Times lämnar Stamford Bridge med budskapet ”Liverpool tappar det” (0-2 mot Chelsea). Inte bara chansen att vinna FA-cupen. Laget har nu plötsligt tre förluster på fyra matcher.

The Guardian ger rubriken till Chelsea rubriken – ”En blixt från klarblå himmel” – men ordet till Liverpool. ”Vanligtvis får man inte många chanser mot oss men vi måste erkänna att på de fyra senaste matcherna (inkl 3-2 mot West Ham) så har vi släppt in alldeles för mycket mål. Men det är helt olika situationer, så det är inte ett problem”, säger tränare Jürgen Klopp.

Daily Mail uppmärksammar att minst var störst. BBC-experten Alan Shearer hyllar 18 år gamle och 168 cm långe mittfältaren Billy Gilmour i Chelsea. ”Han var matchens stjärna, han styrde det hela”, säger han i BBC:s studio. Mail instämmer och ger Gilmour högst betyg, 8 av 10. Lägst betyg går inte oväntat till fipplige Liverpoolmålvakten Adrián, 4/10.

Annons

Daily Telegraph menar att Harry Kane kommer att överväga sin framtid i Tottenham till sommaren. Utan CL-spel kan det bli svårare att övertyga anfallaren att stanna. Tottenham värderar Kane till cirka 150 miljoner pund, uppger Telegraph.

The Independent skriver att Real Madrid har bett om att bli informerad om Mauricio Pochettinos förehavanden. Enligt tidningen ser klubben den tidigare Tottenhamtränaren som en möjlig ersättare till Zinedine Zidane i sommar. Enligt The Independent är fransmannens framtid osäker.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport-beskedet är ”Stängda dörrar!”. Till det skriver GdS om en ”chockterapi mot viruset”. Det innebär ”sportevenemang utan publik i en månad i hela landet”. Det är en rekommendation från experter som väntas bli till beslut i dag, och gälla till den 30 mars. Cupsemifinalreturen Juventus-Milan, som skulle spelats i dag, har skjutits upp. Kring maktkampen i Milan rapporterar GdS, ”Boban lämnar – och Maldini?”. Uppgifter som redan förmedlats. Liksom att Stefano Pioli får lämna över tränaransvaret till Ralf Rangnick i sommar. Hendrik Almstadt och Geoffrey Moncada är samtidigt redo att ta ett kliv upp i Milanhierarkin.

Annons

Corriere dello Sport har en liknande förstasida som Gazzetta dello Sport, där coronavirusets effekter på sportens värld smittar de flesta rubriker. Inne i tidningen skriver CdS att Lazio erbjudit Olivier Giroud ett treårskontrakt värt 3,5 miljoner euro. Den 33-årige anfallarens kontrakt med Chelsea går ut i sommar. I förbigående noterar CdS att det är ”lång väg kvar” för skadade Mattias Svanberg innan han är spelklar för Bologna igen, i alla fall ”ett par veckor till”. Samtidigt understryks att Dejan Kulusevski är tillbaka för Parma, som möter Genoa på lördag.

Corriere della Sera har ett alternativ för Zlatan Ibrahimovic. Tidningen uppger, enligt MilanLive, att Monza på nytt lurar på svensken, om han väljer att sluta i Milan i sommar. Klubben, som lär nå Serie B nästa säsong, har Adriano Galliani som ordförande. Det var han som fixade Ibrahimovic till Milan första vändan. Galliani medgav i december också att han försökt värva Ibrahimovic till Monza men utan att lyckas.

Annons

 

SPANIEN

.spanien

Diario AS ser coronaviruset koppla grepp om fotbollen även i Spanien. ”Bakom stängda dörrar”, skriver tidningen, och levererar beskedet att både Valencia-Atalanta i CL och Getafe-Inter i EL kommer att spelas utan publik.

Marca har fokus inställt på den inhemska cupen, på semifinalreturen Mirandés-Real Sociedad, där en ”Finalist från förra århundradet” ska bli klar. Inget av laget har varit så långt framme på flera decennier. En match i matchen ser Marca i Mateus Aiás mot Alexander Isak. Båda gör anspråk på att bli cupens skyttekung. Isak leder med sju mål på sex matcher, Aiás har sex mål. Tidningen hävdar sedan att Barcelonas spelare är missnöjda med nya assisterande tränaren Eder Sarabia. Han beskrivs som ”en elefant i en porslinsbutik”. Ett inslag om hans humörsstinna uppträdande under El Clásico har också fått stor uppmärksamhet (se klipp nedan).

Annons

Sport är tillbaka vid ett återkommande tema. ”Neymar är mål nummer ett” för Barcelona. ”Med tanke på situationen i laget kickstartar Barça jakten på en återkomst för brasilianaren”. Tidningen gör också ett stort nummer av Ronald Koemans medgivande. ”Det stämmer att Barça pratade med mig men jag sa nej eftersom jag är med landslaget (Hollands, min anm) och har åtaganden här”, sa Koeman vid en presskonferens. Barça anställde sedan Quique Setién.

Mundo Deportivo hör fortfarande pianospelandet från Martin Ödegaard och Alexander Isak (se Headlines i går, under Mundo Deportivo). Det är bakgrunden till rubriken ”Till ljudet av skandinaver”. MD skriver inför kvällens cupsemifinal att ”La Real behöver deras himmelska toner för att skapa en sagolik afton”.

Diario Vasco färger helt sonika förstasidan blå- och vitrandig, med budskapet ”Kom igen” på baskiska. Inga bilder. Till och med coronavirusets härjningar trängs ihop till en notis.

Annons

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe är mycket PSG. Det är Lyon-PSG i cupen i kväll. Det är Neymar som är tillbaka i PSG:s startelva efter avstängning. Och det är inte minst Kylian Mbappé som stoppas av PSG från att spela OS. 21-åringen har tidigare uttryckt sin önskan att vara med men också att han skulle respektera klubbens beslut.

Le Parisien följer upp PSG:s meddelande till fotbollsförbundet om Mbappé. Enligt tidningen har klubben tagit ett principbeslut att inte släppa spelare till OS. Det påverkar exempelvis Juan Bernat, Pablo Sarabia och Ander Herrera, alla Spanien, och inte minst Neymar, Brasilien. Det är den redan pressade sommarkalendern med EM och Copa América som ligger bakom beslutet. Andra stora europeiska klubbar väntas ta liknande beslut.

Annons

RMC Sport tar upp Mbappé i ett annat ljus. Radiokanalen pekar på siffror som visar att han behåller sin popularitet hos franska folket, trots att en del PSG-fans har en sval relation till honom (se Headlines i går, under L’Equipe). Det visar en opinionsundersökning av RMC/Next Media Solutions. Av fotbollsintresserade har 88 procent en positiv bild av Mbappé. Bara 12 procent har en negativ. Bland hela befolkningen är motsvarande procentsiffror 57-13. Resten har ingen uppfattning.

Publicerad 2020-03-04 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto