POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4v

”Zlatan passar inte Rangnick”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport ser ljuset i mörkret efter beskedet om tomma läktare till den 3 april. ”Äntligen söndag” pekar på att det trots allt blir matcher, med Juventus-Inter i spetsen. Sedan vrider och vänder tidningen på argumenten för och emot en framtid i Milan för Zlatan Ibrahimovic efter säsongen. ”Pusslet Ibra” består i att ”Zlatan passar inte Rangnick. Men har Milan råd att förlora honom?”. Rangnick förmodas ta över som manager i sommar och hans syn på ett lag som rör sig som en enhet stämmer illa överens med Zlatans som ”går efter eget huvud och vill leda orkestern”, som GdS uttrycker det. Samtidigt ser Milan vad svensken gjort för klubben och vill inte släppa honom. Zlatan själv beskrivs av personer nära honom som ”förbryllad” över förändringarna i klubbledningen och tajmingen för dem, uppger tidningen.

Corriere dello Sport intar en kritisk hållning till mannen bakom förändringarna i Milan. Under ”Gazidis elchock” påtalas att han ”på ett par månader sparkat ut Boban och Maldini, men i sitt förflutna har han alltid haft rollen som nummer två i hierarkin. Arsenal saknar honom definitivt inte”. En mer positiv hållning har tidningen i skuggan av coronavirusets effekter med dagens största rubrik, ”Framåt fotbollen!”.

Tuttosport utbrister i ett ”Äntligen!” över att det är dags för Derby d’Italia, Juve-inter, trots alla igenbommade biljettkontor och stoppade vändkors. Tidningen spekulerar i en mindre artikel också i framtiden för Zlatan Ibrahimovic. ”Chansen att han stannar i Milan har de senaste dagarna fallit rejält. Om inte ända ner till noll”. Alternativen? Monza drömmer om honom. Det konstaterade bloggen i går, och det nämner Tuttosport. Inter kan inte heller uteslutas. Eller Hammarby. Det menar Tuttosport i alla fall. Om nu inte 38-åringen väljer att lägger av i stället.

 

ENGLAND

.england

Norwich Evening News har allt man kan begära av en lokaltidning efter en stor fotbollstriumf. Förstasidan rensas från alla andra nyheter. ”Vilken kväll!”, utropar tidningen, ”9 000 fans såg Norwich City vinna en dramatisk FA-cupseger i huvudstaden” (1-1 mot Tottenham, 3-2 e str).

The Independent har ett helt annat fokus. Efter förlusten rusade Tottenhamspelaren Eric Dier upp på läktaren och konfronterade en supporter, som uppges ha hamnat i bråk med Erics bror (se nedan). Tränare José Mourinho fick frågor om incidenten. ”Den här personen förolämpade Eric, och hans familj var där. Hans yngre bror var inte nöjd med situationen och sedan gjorde Eric det vi professionella inte kan göra, men som de flesta av oss skulle göra”, säger Mourinho.

The Guardian har fler uppgifter. Tidningen skriver att Dier ”riskerar en potentiellt lång avstängning”. Att han fortfarande var kvar i omklädningsrummet en dryg timme efter matchen. Att Mourinho inte ville kommentera uppgifter om att supportern som Dier konfronterade hade kommit med rasistiska tillmälen mot Gelson Fernandes, som missade den avgörande straffen. Men liksom övriga tidningar hann inte Guardian med Diers läktarutflykt i tidiga upplagor. Där tronar Sergio Agüero på sportettan till rubriken ”Made in Manchester” efter Citys seger (1-0 mot Sheffield Wednesday). Argentinaren har nu gjort 254 mål för klubben, ett nytt rekord för staden, ett mer än Wayne Rooney gjort för United.

Daily Mail tar upp tråden med Rooney. Liksom de flesta andra stora tidningar har Mail en intervju med Derbyspelaren inför dagens möte med gamla klubben Manchester United. ”Nu förstår jag varför Fergie brukade skälla på mig!”,säger den nyblivne tränaren. Här finns också ”Exklusivt: Uefa ger sitt stöd till ny klubblagsturnering”. Det är en uppgradering av försäsongsspelet i International Champions Cup till en forma av ”sommar-Champions League”.

Daily Telegraph följer upp gårdagens uppgifter i tidningen om att Harry Kane överväger sin framtid i Tottenham. Tidningen ringar nu in de fyra klubbar som har råd med honom och kan möta anfallarens ambitioner: Real Madrid, Manchester United, PSG och Manchester City.

Goal tar vid med uppgiften Kane skulle vara intresserad av en flytt till Manchester United i sommar.

 

SPANIEN

.spanien

Diario Vasco använder hela nyhetsettan till fotboll. Men så är också Real Sociedad i cupfinal för första gången sedan 1988 (1-0 mot Mirandés). Då gäller ”Alla till Sevilla!”, där finalen spelas den 18 april. Motståndare blir Athletic Club eller Granada. Alexander Isak, cupskyttekung med sina sju mål på sex matcher, fick något oväntat nöja sig med ett inhopp.

Marca ser det som ”Belöning för modig fotboll”. För även på den stora Madridtidningen är Real Sociedads cupfinalplats toppnyhet. Willian José, som tog Isaks plats i startelvan, får två stjärnor av tre. Isak själv hinner med sitt inhopp upp till en stjärna. En annan rubrik på förstasidan är ”Zidane separerar Kroos och Modric”. De båda har inte spelat tillsammans på Real Madrids mittfält de senaste sex matcherna.

Diario AS drar på Real Sociedad-rubriken ”Finalist efter 32 år”. Här finns också en annan puff, ”Hålands pappa talar med AS: La Liga är en bra liga för min son”. Förstås. På nätet drar tidningen stort på en uppgift från Catalunya Ràdio, ”En del av spelarna har tappat förtroende för Setién”. Det följer på tidigare uppgifter om irritation med hjälptränaren Eder Sarabia (se onsdagens Headlines, under Marca).

Sport menar att det är ”Fritt fram för Neymar, stopp för Mbappé”. Det betyder att PSG inte kommer att släppa fransmannen till Real Madrid men ger Barcelona möjlighet att värva brasilianaren. Tidningen lyfter även uppgiften från Deportes Cuatro, att Barça funderar på möjligheten att inkludera Antoine Griezmann i en deal för Neymar.

Mundo Deportivo sätter strålkastarljusen på en annan spelare. ”Måltavla: Ferran Torres”. Barças uppge intresserad av den 20-årige Valenciamittfältaren. ”Han har kontrakt till 2021, och även om hans utköpsklausul är på 100 miljoner euro så kan han lämna för mycket mindre”, påpekar tidningen.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe konstaterar att ”Mbappé är i olympisk form”. Visserligen stoppar PSG honom från olympiska spelen i Japan i sommar, men Lyon – Olympique Lyonnais – kunde minsann inte stoppa honom (5-1 till PSG). Den franske fixstjärnan gjorde tre mål, och kvitterar ut ovanliga 9 av 10 i matchbetyg av L’Equipe. ”Han (Mbappé) är i bra form”, myser tränare Thomas Tuchel, säkert med tankar på returen mot Dortmund i CL om en vecka.

RMC Sport rapporterar att Ligue 1-jumbon Toulouse är på väg att säljas till en kinesisk-amerikansk grupp. Gruppen leds av tidigare Nice-delägaren Chen Li. Förhandlingar pågår med Toulouse ägare Olivier Sadran.

 

TYSKLAND

Skärmavbild 2020-03-05 kl. 01.28.55

Weser-Kurier tvingas skriva in ytterligare ett bakslag för Werder Bremen, den här gången i cupen (0-2 mot Eintracht Frankfurt). Det är också ännu ett bakslag för Ludwig Augustinsson, som redan sagt att skador och resultat gör det till ”värsta tiden” hittills i karriären. Den här gången orsakade han en straff med handen. ”Jag är inget fan av VAR”, säger han, och lägger till, ”Man kan döma straff. Så är reglerna. Jag söker kroppskontakt och rör då bollen med handen”. Svensken får svaga 4 av 6 i spelarbetyg (1 är högst), men han är långt ifrån ensam.

Wolfsburger Allgemeine uppger att Magdalena Eriksson kan få sällskap av sin flickvän Pernille Harder i Chelsea. Londonklubben uppges ha varit i kontakt med Wolfsburg och är beredd att betala 300 000 euro. Även Manchester United är ute efter den 27-årige anfallaren. Eriksson och Harder spelade tidigare tillsammans i Linköping och har samma agent (Klaus Granlund, min anm). Eriksson och Harder ställs för övrigt mot varandra när Sverige och Danmark möts i Algarve Cup på lördag.

Kicker pryder förstasidan med ”Fyra vinnare”, de fyra semifinallagen i cupen. Bayern München är ett av dem. Hansi Flick är tränaren. Och han är vinnare av fler skäl. Under ”Lockrop från Premier League”, uppger Kicker att flera engelska klubbar är intresserade. FC Bayern uppges vilja förlänga hans kontrakt, som bara gäller till sommaren, men har ännu inte gått till handling.

 

ÖVRIGT

.ovrigt

Diario ABC Color (Paraguay) uppger att fotbollslegendaren Ronaldinho sitter i polisförvar i huvudstaden Asunción. Brasilianaren, hans bror och en annan landsman misstänks ha rest med förfalskat paraguayanskt pass. Ronaldinho fick 2018 sitt brasilianska pass beslagtaget efter stora obetalda skulder. Även engelska Goal skriver om det.

Algemeen Dagblad (Nederländerna) ser ”Nästa hammarslag” för Ajax (0-2 mot Utrecht). Efter respass mot Getafe i Europa League blev det 0-1 mot AZ i ligan och nu semifinalförlust i cupen. ”Hur djupt kan Ajax sjunka?”, frågar sig tidningen. Den som fäst ännu ett sänke vid Amsterdamklubben är Simon Gustafson, med ett straffmål och en frisparksassist.

Publicerad 2020-03-05 kl 07:59

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto