POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Zlatan ”arg” – möte med Gazidis

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport konstaterar att ”Alla stannar hemma”, med tillägget ”Italien stänger. Det gör även Serie A. På bild finns också Sassuolospelaren Francesco Caputo som efter mål i går (3-0 mot Brescia) höll upp ett pappersark med texten, ”Allt kommer att bli bra. Stanna hemma”. Mitt i coronadeppen skickar GdS en hälsning till CL-spelande Atalanta, ”Kom igen, Atalanta, få oss att le”. På förstasidan finns också ”Mysteriet Eriksen. Noll feeling med Inter och Conte”. Dansken har inte levt upp till förväntningarna. Och så var det där med Milan och Zlatan Ibrahimovic. Han har tidigare rapporterats ”besviken” över de plötsliga förändringarna i klubbledningen mitt under säsongen. Nu beskriver Gazzetta dello Sport Ibrahimovic som ”Arg. Mycket arg”, och hänvisar till folk nära svensken. Ilska riktar sig också direkt mot vd:n Ivan Gazidis, och det talas även om att ”verbal friktion” uppstått dem emellan. Ett möte mellan Gazidis och Ibrahimovic väntas i veckan.

Corriere dello Sport tar också upp situationen Gazidis-Ibrahimovic men i mildare ordalag. Här är fokus på att en kontraktsförlängning väntas diskuteras i slutet av säsongen när det står klart vem som är tränare nästa säsong, Pioli eller någon annan (förmodligen Rangnick). På förstasidan är det andra rubriker som gäller. ”Stopp” i stora, gula bokstäver signalerar beskedet till idrotten. En krönika har rubriken ”Livet går i första hand”. Landslaget blir också lidande av avbrottet. Det är oklart om träningsmatcherna mot England (27 mars) och Tyskland (31 mars) kommer att spelas.

 

ENGLAND

englandDaily Telegraph hälsar en ny fotbollsmorgon med en klassisk krigstidsaffisch, ”Keep calm and carry on”. Det var budskapet till det engelska folket inför krigsutbrottet 1939. Det är budskapet till den engelska sporten efter virusutbrottet, som Telegraph tolkar det. I övriga Europa stängs läktare, men i England fortsätter fotbollen med öppna vändkors. Tills vidare.

The Sun slår an tonen med ”Hey Jude”. Men det har inte med Liverpool att göra utan Manchester och Jude Bellingham. ”It’s Fergie Time” förkunnar att den legendariske tränaren Alex Ferguson var inkallad för att hjälpa till att övertala supertalangen om att United är det enda rätta. 16-åringens föräldrar var på Uniteds träningsanläggning Carrington i går. Dortmund är också ute efter Bellingham. United räknar med att det kan krävas 50 miljoner pund för att köpa Birminghamspelaren.

Daily Star nickar hellre i takt till hårdrocksklassikern ”Hell’s Bells”, och har inte bara med Bellingham utan också Jack Grealish. ”De röda djävlarna” kan tänka sig att hosta upp 100 miljoner pund för duon.

Sky Sport-studion Monday Night Football hade i går kväll besök av Sven-Göran Eriksson. Bland annat fick han ta ut en elva av de bästa engelska spelarna han tränat och en elva av de bästa spelarna han tränat från övriga länder. Den senare har ett svenskt inslag: Torbjörn Nilsson. Dagsaktuella frågor dyker också upp. Som José Mourinhos offentliga kritik av Tanguy Ndombele. ”Alla tränare har sin stil. Personligen hade jag varit rädd för att förlora spelaren länge”, säger ”Svennis, ”Jag hade tagit det (snacket) med honom i omklädningsrummet eller på mitt kontor”. Både Eriksson och experten Jamie Carragher instämde däremot i innehållet i Mourinhos kritik mot Ndombele. ”Det verkar som han helt saknar attityd”, säger Eriksson (se även nedan).

The Guardian känner av Mourinhos nuvarande fokus: kvällens CL-retur mot RB Leipzig. Han pekar på Spurs motto, ”To dare is to do”. ”Jag känner en samhörighet med ’To dare is to do’. I morgon (läs: i dag) är det tid att ge allt. Vi vinner eller lämnar allt bakom oss på den fotbollsplanen”, säger Mourinho. Portugisen har inga planer på att lämna klubben utan en buckla. ”Jag har vunnit i alla klubbar jag varit och jag tror på att jag kommer att göra det med Tottenham också”, säger han.

Newcastle Chronicle förmedlar uppgifterna om att Floyd Mayweather kan tänka sig att köpa Newcastle United. Uppgifterna dök upp via TMZ, som fått intresset bekräftat från boxningslegendarens entourage. Mayweather svarade också på frågor under en frågestund i Newcastle. ”I USA kallar vi det ’soccer’, men Newcastle är ett fantastiskt lag”, säger Mayweather, ”Om folket vill att jag köper Newcastle så säg till”. Newcastle ägs för närvarande av den oerhört impopulär Mike Ashley.

 

SPANIEN

spanienMarca radar upp idrottsevenemang som påverkas av coronavirusets härjningar på förstasidan. Några sidor längre fram radar Marca också upp Zidanes spelarval som orsakar oro i Real Madrid-lägret. Marcelo-Mendy, Jovic-Mariano, Bale-Rodrygo och Valverde-Militão är de fyra mellanrubrikerna. Men detta överskuggas på förstasidan av ”Valet Pochettino”. Det är argentinaren som är förstavalet att ta över efter Zidane i sommar om fransmannen inte vinner ligan eller CL. Eller hoppar av själv. Marca har sedan, liksom Mundo Deportivo, Alexander Isak på bänken för Real Sociedad mot Eibar i kväll. Willian José väntas starta i stället.

Diario AS ser ett ”La Liga i schack”. Inte schack-matt ännu. Men ett beslut om matcher inför tomma läktare är i antågande även i Spanien. Och cupfinalen Real Sociedad-Athletic Club den 18 april, kan skjutas upp. På förstasidan finns också ”Courtois-larm”. Målvakten skadade sig i matchen mot Real Betis. Han kommer att genomgå tester i dag, lär missa matchen mot Eibar och är ett frågetecken inför viktiga CL-returen mot Man City nästa vecka.

Cadena Cope påpekar att La Liga haft en beredskapsplan för tomma läktare i tre veckor. Real Madrid-Eibar på fredag kan bli den första.

Sport har förstås också ”Coronaviruslarm” över förstasidan. I dag väntas besked om Barcelona-Napoli spelas inför tomma läktare nästa vecka. Men efter måndagskvällens beslut att försätta hela Italien i karantän har Sport på webben största rubrik i ”Napoli kan kanske inte resa till Barcelona och spela Champions League-matchen mot Barça!”.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe använder ”Peur du vide”, som betyder ”höjdrädd” men ordagrant ”rädsla för tomhet”. Och det är sistnämnda L’Equipe vill åt. De tomma läktarna på grund av coronaviruset. Närmast gäller det PSG-Dortmund i Champions League i morgon. Besvikelsen är stor hos PSG-ultras, som ändå planerar mottagande utanför arenan. Både PSG och Dortmund kommer att återbetala köpta biljetter. Förutom alla åskådare så kan också Kylian Mbappé missa matchen. Stjärnan var förkyld i går, missade träningen och är ”inte säker” på start i morgon. I så fall väntas Pablo Sarabia ta Mbappés plats anfallet bredvid Edinson Cavani.

Le Parisien tror på spel för Mbappé men har rubriken ”Mbappé kommer inte vara 100 procent”. Annars fylls förstasidan med hur coronoaviruset lamslår Frankrike. En av puffarna är ”Vad tomma läktare innebär för PSG-Dortmund”. Bland annat cirka fem miljoner euro i förlorade intäkter och kostnader. Siffran för en ligamatch anges till ca 3,5 milj euro.

France Football har lyckats få 25 intervjuminuter med Erling Haaland. Norrmannen är lika svåråtkomlig och klinisk i sina svar som framför målet. FF: ”Tvivlar du aldrig på dig själv?”, EH: ”Nej, aldrig”. FF: ”Har du några rädslor?” EH: ”Jag är inte rädd för någonting. Jo, jag hatar ormar. Det är allt”. FF: ”Skador då?”, EH: ”Nej, inte alls. Man kan inte vara oroad över sånt”. Och, ja, han lyssnar fortfarande på CL-hymnen i bilen och sover fortfarande med fotbollar i sängen.

 

TYSKLAND

Münchner Merkur, liksom nyhetsbyrån DPA, rapporterar att Bayern Münchens matcher mot Chelsea och Frankfurt, samt en trolig kvartsfinal i CL, kommer att spelas inför tomma läktare. Bayern är första förbundsland i Tyskland att fatta beslut om att ha alla idrottsevenemang inför tomma läktare (eller max 1 000 personer) i en månad. Officiellt besked väntas under dagen, skriver tidningen

Bild uppger att Thomas Müller är irriterad över att FC Bayern inlett kontraktssamtal med Manuel Neuer men inte med honom. Klubbledningen väntas ta kontakt med den 30-årige anfallaren tidigast efter matchen mot Chelsea om en vecka. Klubbar i Italien och England är också intresserade av Müller. Bild rapporterar vidare att St Pauli lyckats övertyga svenska U21-landslaget att låta Viktor Gyökeres anlända sent till EM-kvalmatchen mot Armenien, som spelas vid lunchtid torsdag den 26 mars. St Pauli har match på kvällen den 23:e.

Ruhr Nachrichten tar upp lördagens derby Dortmund-Schalke, som kommer att spelas utan publik, ur ett ekonomiskt perspektiv. ”På kort sikt kan ’spökmatcher’ ha en negativ inverkan på rörelseresultatet med ungefär 2,5-3 miljoner euro per aktuell matchdag”, uppger Dortmund i ett uttalande.

Publicerad 2020-03-10 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto