Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Napoli alternativ för Zlatan - men Sverige troligare

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

ITALIEN

italienTuttosport är på krigsstigen. ”Uefa, stoppa denna galenskap!” kommer till bild på de flera tusen firande PSG-fansen utanför Parc des Princes i onsdags kväll. Men uppmaningen är mer generell och Uefa snabbt ska komma till skott och skjuta på EM. ”Kämpa killar”, riktar sig till Manolo Gabbiadini i Sampdoria och Daniele Rugani i Juve, som båda smittats av coronaviruset. Samtidigt fortsätter mercaton att hosta ur sig spelarrykten. Tuttosport menar att Napoli funderarZlatan Ibrahimovic till nästa säsong. Svensken är på väg bort från Milan, känner Napolitränaren Gennaro Gattuso sedan förra sejouren och Gattuso är ute efter en striker. Napoli uppgavs intresserade av Ibrahimovic redan när han lämnade MLS.

Annons

La Gazzetta dello Sport har svårt att tro att Ibrahimovic blir kvar i Milan men tvivlar stark på ryktena om Napoli. ”Att föreställa sig honom starta ett nytt äventyr i Serie A är svårt. Mer troligt är att han återvänder till Sverige, till sina många affärer som ha bygger upp”. GdS målar sedan upp bilden av en Ibrahimovic som står vid fönstret och funderar över sin framtid. Mer Milan. Tidningen köper inte alls tyska uppgifter om att Ralph Rangnick inte kommer till Milan. Han studerar för närvarande italienska, kommer i juni och ligger bara lågt för tillfället, menar GdS. De första sidorna av tidningen handlar däremot helt om coronaviruset. ”Europakaos”, lyder rubriken på första uppslaget. Det exemplifieras med ”Anarki i Europa League”, vilket är tomma läktare på sina håll i går och fullsmockade läktare på andra.

Annons

Corriere dello Sport drar på ”EM 2021”, vilket skulle ge Serie A chansen att kunna spelas klart ”i juni eller mitten av juli”.

 

ENGLANDengland

Daily Mirror är en av få som hann få med att Arsenal Mikel Arteta testat positivt för coronavirus på sin sportetta. Ingen har fått med att samma öde drabbat Chelseas Callum Hudson-Odoi. Det bekräftade Londonklubben natten till i dag. Därmed är både Arsenal och Chelsea i karantän, och deras matcher de närmaste veckorna kan strykas ur kalendern. Det lär bli fler. Många fler.

Daily Telegraph undrar, ”Varför spelar vi vidare?”. En fråga som ”arga klubbar” i England ställer sig sedan ligor på den europiska kontinenten redan tryckt på pausknappen.

The Times har ett liknande anslag med ”Vi borde inte spela vidare, säger toppklubbar”. Tidningen skriver också att Premier League väntas ställa in alla matcher i helgen i ett första steg. Ett krismöte är planerat till nu på morgonen, och fallen med Arteta och Hudson Odoi lär säkra beslutet om inställda matcher framöver.

Annons

The Independent tar upp torsdagens uppgifter om att ”Uefa är berett att flytta EM”, men hittar en väg tillbaka in i fotbollsmatchernas värld med ”United rullar på”. Solskjaers gäng vinner igen. I går i Europa League (5-0 mot Lask Linz).

Manchester Evening News tycker på nytt att Victor Nilsson Lindelöf bör se sig över axeln. Eric Bailly knackar allt hårdare på dörren för en ordinarie plats. ”Han var utmärkt igen och fortsätter att pressa på för att få starta i ligan”, skriver MEN och ger honom 7 av 10 i betyg. Fred, Daniel James och Odion Ighalo får högst betyg, 8/10.

West London Sport menar att Pontus Jansson är aktuell för en plats i Brentfords startelva inför matchen mot Fulham i kväll. ”Pontus är mycket, mycket nära, och det handlar om att ta beslutet om att låta honom spela”, säger tränare Thomas Frank. Jansson har varit borta i två månader på grund av skada. Frank igen: ”Det är fortfarande många matcher kvar så vi måste fatta ett klokt beslut, men det är klart att vi vill spela honom”. Om nu ett beslut hinner kommer att stoppa alla matcher redan i dag.

Annons

 

SPANIEN

spanienMarca försöker hålla modet uppe. Tidningen hänger upp en fotbollströja med namnet ”Covid” på ryggen och med nummer 19. Över den finns rubriken ”Vi ska besegra dig”. På annat håll skriver Marca att om den pausade ligan inte kan slutföras beräknas förlusterna till 700 miljoner euro, varav 494 milj euro i tv-intäkter.

Diario AS presenterar de fyra scenarier för La Liga enligt förbundet. Spela samtliga matcher, stryka säsongen, stoppa säsongen vid nuvarande poängställning eller backa och stoppa säsongen när alla lag mött varandra en gång. På annan plats noterar tidningen att Marcelo i Real Madrid dömts till böter på 105 000 euro för att ha kört bil utan giltigt körkort.

Sport frågar sig, ”Är Barça mästare?”. Det är scenariot, om ligan stannar vid nuvarande ställning. Inom 15 dagar väntas besked kring ligorna.

Annons

Cadena SER uppger att La Liga är övertygad om att spel kommer att återupptas och ligan spelas klart, även om det innebär tomma läktare.

Mundo Deportivo konstaterar att det är ”Totalstopp” för idrott. Till och med San Sebastian-upplagan har samma förstasida. Men här noterar tidningen att den 31 maj är ett alternativ för den uppskjuta helbaskiska cupfinalen Real Sociedad-Athletic Club. Samtidigt uppger förbundet att deadline för finalen är den 30 juni.

 

FRANKRIKE

L’Equipe har pausknappen framme, med frågan ”Pausar vi allt nu?”. Bland alla coronaeffekter preciserar tidningen Uefas plan med ett framflyttat CL och EL. Uefas president Ceferin uppges föreslå endast en match i stället för dubbelmöten. Diskussioner finns om playoff med fyra eller åtta lag i klubbturneringarna. Om EM flyttas fram ett år, vilket i dagsläget är det rimliga draget, så beräknas kostnaden till 200-300 milj euro. En kostnad Uefa vill att nationella förbund är med och delar. Det är ett av diskussionsämnen vid tisdagens möte. Tillbaka till CL. Varför häcklade PSG-spelarna Haaland så mycket efter CL-mötet i onsdags? L’Equipe ger ett svar. ”För parisarna har Haaland symboliserat Dortmunds arrogans efter första mötet”. Norrmannen firade då sitt mål i yogaställning. Den bilden ska både Dortmund och Haaland därefter ha använt i sociala medier med Paris som bakgrundsbild. Därför svarade PSG-spelarna med att själva inta yogapositionen och Neymar även med ett Instagraminlägg med texten ”Paris är vår stad, inte er”.

Annons

La Provence hör Marseilletränaren André Villas-Boas reagerar kraftigt på scenerna vid PSG:s arena i onsdags kväll. Han vänder sig mot att ultras i tusentals tilläts marschera till och samlas utanför arenan mitt i coronatider. ”Det är otroligt att det kan få tillåtelse. I mina ögon är det en skandal. Om det hade varit Marseille-PSG inför tomma läktare, kan ni föreställa er hur många fans som velat komma? Om man inför åtgärder så måste man göra det fullt ut”, säger Villas-Boas (se klipp här).

 

TYSKLAND

Express, den stora Kölnbaserade tabloiden, uppger att det tyska förbundet överväger att stoppa säsongen och inte utse någon mästare. Det skulle innebära att Europaplatserna fördelas efter ligaposition nu, samt att Bundesliga utökas till kommande säsong. Fyra lag flyttas upp men inga ned. Säsongen därpå skulle då fler lag flyttas ner för att rätta till ordningen. Ett beslut väntas på måndag.

Annons

Bild understryker att det bara är ett scenario. Några förbundsregler finns inte vid force majeure. Om säsongen ska avbrytas gäller kvalificerad majoritet, två tredjedelar av de 36 Bundesligaklubbarna måste rösta för det.

Sport1 noterar att flera stora supportergrupperingar i uttalanden kräver att Bundesligamatcher skjuts upp. För närvarande försöker förbundet spela vidare med tomma läktare.

Weser-Kurier berättar att Werder Bremen misstänkte att Ludwig Augustinsson kunde dras in bland coronaupptäckterna kring Hannovers lag. Svensken hade varit i Hannover och umgåtts med John Guidetti tidigare i veckan. Zweite Bundesliga-laget är nu i karantän efter att två spelare testat positivt. Men efter samtal med Augustinsson under torsdagen och kartläggning av kontakter uteslöts en möjlig smitta, och landslagsbacken tränade som vanligt med Bremen.

Annons

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) säger ”Farväl EM – farväl Åge”. För den förmodade flytten av turneringen till nästa sommar innebär också att förbundskapten Åge Hareide inte kommer att leda det danska landslaget. Sedan lång tid tillbaka är det bestämt att Kasper Hjulmand tar över i sommar.

Algemeen Dagblad (Nederländerna) plockar fram en svartvit bild över Europa och stämplar den i gult med ordet ”Lamslagen”. Eredivisie är som många andra ligor nu pausad.

Daily News (USA) noterar att det är fredag den 13:e, och kallar den ”Black Friday”. MLS, liksom NBA, NHL och andra stora amerikanska idrottsligor, har stannat upp.

A Bola (Portugal) får sätta punkt för dagens svep. En fotboll på en gräsmatta och orden ”Vi ses snart”.

Publicerad 2020-03-13 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto