Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Real Madrid vill locka Isak

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.


SPANIEN

spanienLa Razón, dagstidning i Madrid, hävdar att Erling Haaland och Alexander Isak är två alternativ om Real Madrids värvning av Kylian Mbappé går om intet. Tidningen menar också att Real Madrid hoppas använda Martin Ödegaard, utlånad till Real Sociedad, för att övertyga svensken. Barcelona nämns på nytt också som intresserad av Isak.

Marca vädrar morgonluft med La Ligas president Javier Tebas. ”Från mitten av maj spelar vi resten av ligan”, lyder den offensiva planen. Marca skissar på ett ligaavslut den 12 juli. Tebas fortsätter: ”Planen är att alla europeiska ligor ska vara igång i mitten av maj. Alla. Det beror på hur pandemin utvecklas. Det kan bli tidigare, men det är tanken vi har om att vara igång”.

Annons

Cadena SER uppger att Uefa arbetar med sju olika scenarier för att kunna slutföra Champions League och Europa League före den 30 juni. Om nuvarande format ska kunna användas måste matcherna komma i gång den 14 eller 28 april.

Sport ger transfermarkanden sin uppmärksamhet. Här finns ”Rakitic, destination Sevilla”. Kroaten väntas lämna Barcelona i sommar. Här finns också ”Chelsea intresserade av att låna Coutinho. Barça-brassen är för närvarande utlånad till Bayern München. En annan brasse får också en rubrik, ”Neymar ’flyr’ till Brasilien”. PSG-spelaren – som ständigt är aktuell för Barça – stack i måndags (se även Le Parisien nedan).

Mundo Deportivo tror på ”Byten” på grund av coronavirusets härjningar med klubbarnas ekonomi. Det fortsätter med att ”För att värva Lautaro Martínez eller Neymar kan Barça använda Dembélé eller Coutinho”.

Annons

 

ENGLAND

englandDaily Mirror ser ett ”Football United”. Tidningen tar Chelseas ägare Roman Abramovitj och ex-Man United-profilen Gary Neville som exempel. Båda har i coronatider upplåtit hotell för sjukvårdspersonal. Som ”exklusiv story finns sedan att Premier League vid en telefonkonferens på förmiddagen med de 20 klubbarna, kommer att be dem satsa på att slutföra säsongen. De ekonomiska konsekvenserna skulle vara för stora annars.

The Guardian har i så fall goda nyheter för PL:s ledning. Under ”PL-klubbar trycker på för ligaavslutning 30 juni”, kan man läsa att ”de 20 klubbarna kommer att bekräfta sin beslutsamhet att slutföra säsongen om det är möjligt, och i den bästa av världar innan den 30 juni”.

The Sun uppmärksammar att Paul Pogba lagt upp klipp på Instagram där han tränar med Victor Nilsson Lindelöf. Samtidigt visade de båda Man United-spelarna stöd åt coronasmittade landslagskamrater. Pogba sprang omkring i Juventuströja med Matuidis namn på ryggen och Lindelöf i Sampdorias tröja med Ekdals namn på ryggen. Lindelöf har också lagt ut ett klipp med texten, ”Krya på dig, Albin Ekdal” (klipp nedan). The Sun är inte klar med Pogba för det. Tidningen påstår att United rear ut honom för 100 miljoner pund, och menar att det är prissänkning på 80 miljoner pund från förra sommaren.

Annons

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport frågar sig ”Gigio, oh yes?”. Milanmålvakten Donnarumma har beundrare i Man City, Man United, Everton – och PSG. Att Donnarumma lagt ut en bild i sociala medier där han studerar engelska har GdS inte heller missat. Självfallet dyker även namnet Zlatan Ibrahimovic upp när tidningen snurrar igång kontraktskarusellen, men bara för att säga…nästan ingenting. ”I nuläget är det svårt att slå vad om en förlängning, men Milan har inte uttalat något. Och hur gör Zlatan? Fortsätter han?”, frågar sig tidningen.

Corriere dello Sport känner efter ”I mästarnas fickor”. För klubbarna ber spelarna att dra ner på sina löner i coronatider. Förbundsordförande ”Gravina: ’Att skära i löner är inget tabu’. Men spelarföreningen slingrar sig”. Inne i tidningen finns stora rubriken ”Atalanta-Valencia var Matchen Noll”. CL-matchen, som spelades på San Siro i Milano, lockade 40 000 fans från Bergamo och kan ha vara en bidragande orsak till att staden drabbats så hårt av coronaviruset. Det menar immunologen Francesco Le Foche, avdelningschef på ett sjukhus i Rom. ”Det passar in. En månad har gått sedan matchen. Tid är relevant. Tusentals människor som samlas två centimeter ifrån varandra, och som kommer ännu närmare varandra genom det förståeliga firandet med kramar och skrik. Det kan ha gynnat virusspridningen”, menar Le Foche. CdS: ”Vad menar du med ’gynna?’”. Le Foche: ”Jag menar en ström av virala partiklar i hög hastighet från de övre områdena, mun och näsa. Vi snackar om den kollektiva upplevelsen vid en historisk match med många mål. Jag föreställer mig att alla var där, även de asymtomatiska och de febriga”. Klubben Valencia har också drabbats av flera fall coronamsitta, och lokaltidningen Super Deporte i förrgår pekat ut mötet med Atalanta. På annat håll skriver CdS om att Parmaspelare under sin karantän läser godnattsagor som spelas in. Det senaste exemplet är Dejan Kulusevski (se klipp nedan).

Annons

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe bryter den dagliga coronarapporteringen med Ronaldinhorapportering. ”Steget ner i helvetet” beskriver fallet från att vara Ballon d’Or-vinnare till att fira sin 40-årsdag på lördag i ett fängelse i Paraguay.

Le Parisien, liksom även L’Equipe, känne att det skaver lite att PSG-brassarna Neymar, Thiago Silva och några spelare till lämnat Frankrike. Neymar stack till Brasilien i måndags kväll, trots att han tidigare under dagen på Instagram lagt upp texten ”Virus förflyttar sig inte, människor gör det”. Coronaviruset har ännu inte drabbat Brasilien så hårt som många europeiska länder.

Annons

RMC Sport uppger att förlusten för Ligue 1 blir 300-400 miljoner euro om ligan inte kan spelas klart. Radiokanalen hänvisar till KPMG:s rapport (se under Sky Sport nedan)

 

TYSKLAND

tysklandSky Sport tar upp revisionsföretaget KPMG:s beräkning av förlusterna för de fem stora ligorna (England, Spanien, Italien, Tyskland och Frankrike) om säsongen inte kan slutföras. Förlusterna beräknas till 3,4-3,95 miljarder euro. Hårdast drabbas Premier League, den största av ligorna och med 92 matcher kvar. Förlusten mäts till 1,15-1,25 miljarder euro.

Kicker synar fotbollen och coronan under ”Resa in det okända”. Klubb för klubb i Tyskland, och land för land. Ändå är tidningen tunnare än den brukar vara. Två axplock från Tyskland. Om RB Leipzig: Dayot Upamecano har var ett hett namn på transfermarknaden. Men ingen lär nu betala hans utköpsklausul på 60 miljoner euro. Nästa sommar kan han lämna klubben gratis. ”Vi kommer att få se ett transferfönster som inte kommer likna något vi sett förut. Det kommer att bli dramatiskt”, säger RB Leipzigs vd Oliver Mintzlaff. Om Dortmund: Aktien har fallit 45 procent på en månad. Värdet på klubben uppskattades tidigare till en miljard euro, nu är den nere på 420 miljoner euro.

Annons

Bild tar upp tråden med Dortmund. Coronakrisen kan också innebära att sommarens största förväntade transfer i Bundesliga inte blir av. Ingen av de stora klubbarna i Premier League lär längre vara beredd att betala 150 miljoner euro för Jadon Sancho, och engelsmannen själv har inget emot att stanna i Dortmund.

 

ÖVRIGT

Record (Portugal) skriver att en portugisisk skiljedomstol (TAD) dömt Rafael Leão, lagkamrat till Zlatan Ibrahimovic i Milan, att betala Sporting 16,5 miljoner euro. Han bröt ensidigt kontraktet med Sporting sedan spelarna blivit attackerade av lagets egna fans. Därefter värvade Lille honom på en fri transfer och sålde honom sedan vidare till Milan för 35 miljoner euro.

Publicerad 2020-03-19 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto