Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Messis kontraktsbonus: 70 miljoner euro

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IMORGON
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA PÅ LÖRDAG
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA PÅ LÖRDAG
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA PÅ LÖRDAG
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.


FRANKRIKE

frankrikeFrance Football presenterar sin årliga löneliga. Lionel Messi (Barcelona) toppar på nytt. Årsinkomsten ligger på 131 miljoner euro, vilket inkluderar löner, sponsorkontrakt och affärsintäkter (se även tweet nedan). Det är nionde året av de senaste elva som Messi ligger etta. Han följs av Cristiano Ronaldo (Juventus) med 118 milj euro, Neymar (PSG) med 95 milj euro och…Gareth Bale (Real Madrid) 38,7 milj euro. Den bänknötande walesaren har Real Madrids näst högsta lön. På damsidan har Carli Lloyd (Sky Blue FC) tagit över tronen med 480 000 euro. Megan Rapinoe (Seattle Reign) är tvåa med 415 000 euro och tidigare ettan från Ada Hegerberg (Lyon) får nöja sig med tredjeplats med 400 000 euro. Förra året tjänade hon 0,3 procent av Messis lön. I år har Lloyd 0,37 procent. Kuriosa: Liverpool har igen spelare med bland de 20 i topp hos herrar. Messi har en bonus på hela 70 miljoner euro som tickar in på kontot om han spelar klart kontraktet till 2021. Messi och Cristiano Ronaldo är också världens två mest välbetalda idrottsmän. Trea är basketstjärnan LeBron James med 100 milj euro. Ex-Djurgårdaren Tino Kadewere (Le Havre) är högst betald i Ligue 2 med 720 000 euro. France Football har bakat in nya lönen från Lyon på 90 000 euro/månad sedan köpet i januari.

Annons

L’Equipe skriver om ”Spökkabinettet”. Det är de styrande inom fransk fotboll som inte drar jämnt. Tidningen berättar vidare att 14 Ligue 1-klubbar redan försatt spelarna i partiell permittering på grund av coronakrisen. Det innebär att klubbarna betalar 70 procent av lönen. Sedan kompenserar staten delvis resten, så att spelarna får ut 84 procent av sin tidigare nettoinkomst.

 

ENGLAND

englandDaily Mirror gör störst bokstäver till ”Exklusivt: Inga fans…ingen chans”. Spelarna i Premier League och andra professionella serier vänder sig emot planerna på att spela matcher inför tomma läktare i ett desperat försök att få ligorna slutspelade. Orsaker är bland annat social distansering och bördan för sjukvård och säkerhetspersonal i samband med matcher, samt ovilja att spela utan att fansen får vara med.

Annons

Liverpool Echo följer upp med att tv-experten Rio Ferdinand tycker att hela säsongen ska strykas. ”Jag tycker Premier League ska annulleras. Jag vet att många Liverpoolfans kommer att säga, ’Det är bara för att han håller på Man United och det här är Liverpool’, men det är inte det. Jag kan bara inte se hur detta ska klaras av utan att hälsa åsidosätts”, säger Ferdinand, ”Det här handlar om liv och dödssituationer, om samhället och om större sammanhang. I det avseendet är fotboll inte så viktigt”.

Daily Telegraph uppger att en flytt av matcher från London ses som ett alternativ – när och om ligorna kommer igång. Huvudstaden har drabbats hårdast av coronaviruset. En flytt skulle i det scenariot även vara aktuellt för FA-cupfinalen. Vidare uppger tidningen att många utländska Premier League-spelare fått avslag från sina klubbar att resa hem till sina hemländer under coronakrisen.

Annons

The Sun hittar en ”Specialleverans”. Den kommer från The Special One. Tottenhamtränaren José Mourinho drar sitt strå till stacken. Han har deltagit som volontär och packat matkassar till äldre som sitter isolerade i coronatider (se även klipp nedan).

Daily Mail skriver att Manchester United tänker köpa ut succélånet Odion Ighalo. Prislappen väntas landa på 15 miljoner pund. Lånet från Shanghai Shenhua går ut redan den 31 maj men väntas bli förlängt.

Sky Sports hävdar att Chelsea vill stärka upp mittfältet med Declan Rice. Det var för övrigt tillsammans med West Ham-spelaren som Chelseas Mason Mount bröt mot karantänsdirektiven nyligen för lite bollspel på en allmän plan.

Manchester Evening News uppmärksammar CIES Football Observatorys uppdaterad lista över priser på spelare födda på 2000-talet. Dortmunds Jadon Sancho, som Man United rapporterats intresserad av, värderas till 198,5 milj euro och är etta. Lagkamraten Erling Haaland är tvåa med 101 milj euro. Dejan Kulusevski är på 15:e plats med 38,6 milj euro. Prislapparna, som räknas fram enligt en CIES-algoritm, har knappast tagit hänsyn till den pågående coronakrisen.

Annons

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport låter som de flesta tidningar flytten om OS ta störst plats. Utrymme ges också åt transfers. Åt Juventus, och i synnerhet mästarnas mittfält. Dejan Kulusevski var bara början. Paul Pogba (Man United) och Sandro Tonali (Brescia) in och Samir Khedira och Miralem Pjanic ut, föreslår GdS, som också uppger att Federico Chiesa (Fiorentina är aktuell). Juve vill också gärna ha Gabriel Jesus (Man City) till anfallet.

Corriere dello Sport rotar runt i röran kring den inhemska fotbollen. ”Går mot strömmen”, syftar på att ”De stora klubbarna öppnar för ett mästerskap som inte återstartar, men Napoli och Lazio håller inte med”. Samtidigt meddelar ligabossen Da Pino: ”Det går att spela fram till den 30 juli”. På annan plats lyfter tidningen situationen Milan/Zlatan Ibrahimovic igen. Tidningen tar upp att det är möjligt, till och med troligt, att han inte återvänder. Samtidigt påpekar CdS att Milans vd Ivan Gazidis är medveten om Ibrahimovics betydelse och beredd att lossa på svångremmen för löner nästa säsong för att behålla honom. ”Men sista ordet, vilket stått klart från början, det har svensken”, skriver CdS.

Annons

MilanNews ger exempel på den senaste i en lång rad av pikar mellan gamla antagonisterna Marco Materazzi och Zlatan Ibrahimovic. Den italienske backen har på Instagram lagt upp ett klipp där han tricksar med en toarulle. Han avslutar med att stöta den ner i en Champions League-buckla till tonerna av ”We are the Champions” och med texten ”Kom igen, Zlatan Ibrahimovic, låt oss se om du klarar det…om du vill kan du få låna bucklan”. Ibrahimovic har som bekant inte vunnit Champions League. Senast de två var i luven på varandra i sociala medier var i december förra året.

Tuttosport menar att ”Serie A börjar från noll”. Det betyder att lagen kommer att närma sig återstarten som vore det försäsong.

 

SPANIEN

ET1V_5xXkAAqdEDMarca tittar framåt. ”När allt detta är över så kommer Real Madrid att behöva en nummer 9”. Förstasidan pryds av en jättebild på Erling Haaland. Det är han som är favorit. Hans agent Mino Raiola sa häromdagen till tidningen att han ville ordna en spelare till Real Madrid denna sommar, men också att han inte trodde Haaland lämnar redan. Det tror Marca. Förhoppningarna om Kylian Mbappé redan i sommar har bleknat och Dortmundanfallaren är nu nummer ett. Alexander Isak nämndes som alternativ av La Razón nyligen men inte av Marca i dag.

Diario AS har en intervju med förbundsordförande Luis Rubiales. Men de lyckas inte fiska ur honom några planer på när säsongen kan återupptas. ”Det viktiga är att besegra viruset”, understryker han. På frågan om den ekonomiska skadan för fotbollen, svarar han: ”Vi är bekymrade över den ekonomiska skadan, och arbetar på det, men det kommer i andra hand efter hälsan”.

Annons

Sport påpekar att ”Fotbollen skälver”: löner som sänks, återstart som är oklar, CL- och EL-finaler som flyttas, och så vidare. Märkligt nog nämner tidningen sedan för andra dagen i rad att Bayern München är ute efter Marc-André ter Stegen, Barcelonas målvakt. Den här gången med uppgiften att Manuel Neuer kan vara på väg bort från den tyska klubben.

Mundo Deportivo har klassisk ny-spelar-intervju med klassisk ny-spelare-kommentar för Barcelona. ”Jag ser fram emot att spela med Messi”. Avsändare den här gången är Francisco Trincão, som ansluter från Braga i sommar.

 

TYSKLAND

Bild uppger att Barcelona erbjuder 50 miljoner euro för Alassane Plea, men Borussia Mönchengladbach har fryst alla transfer- och kontraktsdiskussioner på grund av coronakrisen. Tidningen tar även upp Liverpools intresse för Schalkes juvel Malick Thiaw. Bild påpekar däremot bestämt att det inte finns någon utköpsklausul på 7,5 miljoner euro, som Daily Mirror hävdat. Schalke uppges också närmast att skriva nytt kontrakt med 18-åringen, men även här ligger förhandlingar på is på grund av pandemin. På annat håll uppger Bild att Bayern Müchens ledning och spelare kommit överens om att avsäga sig 20 procent av sin lön under coronakrisen för att säkra klubbanställdas löner. Dortmund är inne på en liknande linje. Klubbledningens förslag är 20 procent om inga matcher spelas, 10 procent om det blir matcher inför tomma läktare. Spelarna väntas tacka ja i veckan.

Annons

Sport1 har en uppföljning i ämnet. Krisdrabbade Schalkes spelare ska enligt tv-kanalen ha erbjudit att avsäga sig upp till 30 procent av lönen.

Sky Sport tror att David Alaba är på väg bort från Bayern München, och ringar in Real Madrid eller Barcelona som favorit. 27-åringens nya agent Pini Zahavi har också goda kontakter i England. Sky tror, trots coronatider, på att Bayern sätter en prislapp på 70-80 miljoner euro.

 

ÖVRIGT

Miami Herald (USA) ger utrymme åt Inter Miamis initiativ i coronatider. MLS-klubben, med David Beckham i ledningen, har ändrat på sitt klubbmärke med två hägrar. Tidigare stod de rygg mot rygg, nu har de flyttats isär, som stöd för social distansering (se ovan). Något för IF Brommapojkarna att ta efter?

Annons

Sydney Morning Herald (Australien) noterar att även A-League nu officiellt stängt igen på grund av coronasmittan. Därmed har Ola Toivonen med all sannolikhet gjort sitt Melbourne Victory. Kontraktet går ut sista maj. Den tidigare landslagsforwarden har kopplats ihop med både Malmö FF och Djurgården.

Ovación (Uruguay) menar att Boca Juniors drömvärvning till nästa säsong är Edinson Cavani. Den 33-årige anfallarens kontrakt med PSG går ut i sommar.

Publicerad 2020-03-24 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto