Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rivalernas aktion: City ska stoppas från CL

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

ENGLAND

.england

Daily Mail ger ett mått på Manchester Citys popularitet bland rivalerna. Åtta av tio toppklubbar i Premier League har vänt sig till idrottens skiljedomstol, CAS, för att hindra City från att spela Champions League medan klubben väntar på utslag på överklagan mot avstängningsdomen. De enda klubbar som inte står bakom initiativet är Sheffield United och förstås City. De åtta klubbarna är då Liverpool, Leicester, Chelsea, Man United, Wolves, Tottenham, Arsenal och Burnley. Än så länge har City inte begärt att domen blir fryst i väntan på utslag. I februari portades klubben från CL de två nästkommande säsongerna.

Annons

Daily Mirror ger som de flesta sportettor världen över det framflyttade OS störst rubrik i dag. Men här finns också ”Exklusivt: Fotbollen kan få ett gigantiskt transferfönster med huggsexa på marknaden”. Transfermarknaden är osäker och enligt Mirror finns i England planer på att förlänga transferfönstret ända till i januari.

Daily Telegraph är inne på samma linje kring transferfönstrets öppettid fram till januari, och menar att ett sådant initiativ kan komma från Fifa för att ge klubbarna arbetsro och stimulera marknaden. Vidare uppger Telegraph att Birmingham är första Championshipklubb att be spelarna om en lönesänkning. ”Spelare som tjänar mer än 6 000 pund i veckan får ett bortfall på 50 procent som betalas tillbaka i fyra delbetalningar när fotbollen återstartas”, skriver Telegraph.

The Times är en många tidningar att uppmärksamma att ”Pep donerar 920 000 pund för att slåss mot viruset i Spanien”, vilket i rundare tal motsvarar en miljon euro. Guardiola ger pengarna till en stiftelse i Katalonien som bidrar med medicinsk utrustning.

Annons

Sky Sports har bekräftelse från Chelsea att Willian fått resa hem till familjen i Brasilien. Utländska PL-spelare som vill resa till sina hemländer under coronautbrottet har fått blandat mottagande bland PL-klubbarna.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport konstaterar att ”Serie A är i fara”. Tidningen lägger till, ”Blir det inte spel i maj så kan ligan ställas in”. Sedan lyfter tidningen fram Zlatan Ibrahimovic till förstasidan. ”Frostigt med Milan – avskedet närmar sig”. GdS ser det som allt mindre troligt att svensken återvänder till Milan eller fortsätter sin spelarkarriär.

Corriere dello Sport toppar med ”Scudetton på 45 dagar”. Det följs av att europeiska klubborganisationen ”ECA och Uefa är överens om att få ligaspelet avslutat den 15 juli och sedan spela återstående cuper”. CdS menar att en ”återstart i maj hamnar allt längre bort”, att det är troligare med tidigt i juni. Tidningen har även med intervjun med Dejan Kulusevski, där Parmasvensken bland annat pratar om Ibrahimovic, men här med citatrubriken ”Ilicic är den bäste jag spelat med”.

Annons

Tuttosport har dramatiska ”Det blir inte mer spel”. Liksom Gazzetta dello Sport uppger Turintidningen att Serie A säsongen 2019/2020 kan var över innan den hunnit färdigspelas. ”Bland klubbarna ökar rädslan för inte att kunna spela klart säsongen. Hårda ord och svar mellan Agnelli och Lotito. Juves president till sin motsvarighet i Lazio: ’Är du en virolog?’”.

 

SPANIEN

.spanien

Marca gör som L’Equipe: hyllar avlidne Asterix-tecknaren Albert Udero på förstasidan samtidigt som beskedet om ett uppskjutet OS förmedlas. Tidningen följer också upp tisdagens splash om att Real Madrid vill ha Erling Haaland. I dag uppges att Manchester United är mest intresserade klubb. United planerar samtal om Paul Pogba med agenten Mino Raiola, och då kommer även norrmannen att lyftas. Tottenham har också intresse av Haaland, ”men Mourinhos relation till Raiola är trasig”, som Marca uttrycker det.

Annons

Diario AS packar på förstasidan ned OS i en låda och packar sedan upp statistik från Real Madrids säsong. ”Valverde är nyckel för Zidane”, menar tidningen, och pekar på att klubben bara förlorat 8 procent av matcherna med mittfältaren i laget men 22 procent av matcherna utan honom.

Sport radar upp Barcelonaspelare som ”Måste säljas” – rubriken till bilderna på Coutinho, Griezmann, Rakitic, Umtiti, Neto, Vidal, Braithwaite och Aleñá. Dessa spelare finns i skyltfönstret för att Barcelona också ska kunna gå egen shoppingrunda.

Mundo Deportivo har med att ”Messi och Pep donerar en miljon euro var”. I Messis fall delas summan mellan ett sjukhus i Barcelona och ett i Argentina, hans hemland. Om Guardiolas stöd, se The Times.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe gör om sin förstasida till ett seriealbum, ”Asterix på olympiaden”, med tillägget ”2021”. Det är dels för bekräftelsen om OS 2021 och dels för att hedra minnet av Albert Udero, seriens tecknare, som gick bort i tisdags. Tidningen är sedan fylld av rubriker med referenser till seriealbumet. L’Equipe uppmärksammar även att PSG:s danska landslagsstjärna och tidigare läkarstuderande Nadia Nadim är redo att anmäla sig som volontär till sjukvården under pandemin. Hon är hemma i Danmark nu. ”Om det blir värre och de behöver läkare kommer jag självklart att erbjuda mina tjänster”, säger hon i en webbintervju med PSG.

Annons

 

TYSKLAND

.tyskland

Bild ger en ny uppdatering om Bundesliga. I går sköts återstarten officiellt upp till den 30 april. Men förhoppningen är egentligen mitten av maj, uppger Bild. Därefter kan det bli aktuellt med spel inför tomma läktare. Målet är fortsatt att ha ligan avslutad till den 30 juni.

SportBild synar ”Transferbubblan” i veckans andra och sista nummer. Trots att coronasmittan lär sänka klubbarnas köpkraft kraftigt, så står Dortmund fast vid att kräva 130 miljoner euro för Jadon Sancho. Det talar för att engelsmannen blir kvar. Chelsea och framför allt Manchester United har pekats ut som intresserade. Tidningen uppger vidare att spänningen växer bakom kulisserna i Bayern München. Det syftar på att relationen mellan tränaren Hansi Flick och sportchefen Hasan Salihamidzic är ansträngd.

Annons

 

ÖVRIGT

.ovrigt

Record (Portugal) toppar med ett tack till Cristiano Ronaldo och hans agent Jorge Mendes. ”Vi kan rädda många liv”, säger chefen för ett av de två portugisiska sjukhus som kan utöka antalet intensivvårdsavdelningar genom Cristiano Ronaldos och Mendes donationer, som sägs vara en miljon euro.

Publicerad 2020-03-25 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto