Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lönechock i Barça – spelarna oense

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IDAG 20:55
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA IMORGON
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA IMORGON
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA IMORGON
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA IMORGON

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

SPANIEN

.spanien

Sport tror på en ”Byteshandel för Lautaro”. Enligt tidningen vill Barcelona använda spelare i utbyte för anfallaren, och Inter är villigt att gå dem till mötes. Sport tar också upp ytterligare sprickor i Barça. Spelarna är oeniga om en lönesänkning. Klubbledning har föreslagit lönesänkningar på upp till 70 procent av baslönen under själva coronakrisen. En del spelare vänder sig inte bara mot sänkningen utan hela förslaget. Andra spelare är mer öppna för idéen. Enligt olika beräkningar kan det handla om fem, tio eller tjugo procent av spelarnas årslön.

Cadena SER diskuterar lönesänkningen i Barcelona. ”Barça befann sig redan i en svår situation, så föreställ er nu, det är en katastrof”, säger reportern Sique Rodríguez. ”Om klubben med de högsta lönerna i världen befinner sig i denna situation så är det inte bara på grund av coronaviruset”, säger kollegan Marcos López.

Annons

Marca ser ”Sju ärenden för Real Madrid”. 1/ Klubben behöver en ny målskytt, 2/ Frågan om Modric, 3/ Ödegaards eventuella ankomst, 4/ Achrafs framtid, 5/ En värvning av Van de Beek, 6/ Areola eller Lunin som reservmålvakt och 7/ Lån eller transfer för Ceballos.

Diario AS ser andra prioriteringar: ”Pogba, nu eller aldrig”. Tidningen påpekar att ”Hans kontrakt går ut 2021 och hans agent har föreslagit en ny miljö • Man United vill förnya kontraktet • Zidane vet att det här är hans sista chans”.

Mundo Deportivo menar att ”Barça behöver muskler”. En stark och flexibel mittfältare. Alternativ är Tanguy Ndombélé (Tottenham) och Fabián Ruiz (Napoli).

 

ENGLAND

.englandss

The Independent går all-in på att ”United leder kampen om Jadon Sancho”, och hänvisar till källor inom Dortmunds klubbledning. I går skrev SportBild att 20-åringen väntas bli kvar på grund av att den tyska klubben inte vill sänka den höga prislappen.

Annons

Daily Mirror håller med Independent. Tidningen bygger sin sportetta på att United är redo att betala 120 miljoner pund för Sancho. Det är vad Dortmund sägs kräva. Dagens andra stora rubrik är ”Lönekriget”. Klubbar i de professionella klubbarna att bli ombedda att acceptera lönesänkningar.

Daily Telegraph har ”Exklusivt: Damernas EM ska flyttas till 2022 för att undvika trängseln 2021”. Tidningen menar att det nu är ”nästan säkert” med flytten, då Uefa upplever att turneringen trängs undan mellan herrarnas EM och senast OS, som flyttats till 2021.

The Times pratar med svenskbekantingen Graham Potter. Brightontränaren hyllar de som arbetar inom sjukvården och klubben har tagit ett PL-initiativ till gratisbiljetter till dem den dagen pandemin är över. Potter säger, ”I stället för att tänka på fotboll, bör fotbollen tänka ’Hur kan vi hjälpa till?’. Det är fint att vår klubb kan ge ett litet bidrag”.

Annons

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport trycker ”2,5 miljarder euro” över förstasidan. Sedan väcks frågan, ”Hur ska en så skuldsatt Serie A kunna försvara sig mot det akuta hotet från coronaviruset?”. På det följer en omfattande klubbgenomgång. Diskussionerna om spelkalendern är ständigt pågående. Torinos president Cairo säger till GdS att han inte kan se Serie A sluta senare än 30 juni. En linje många klubbar har. Men förbundsordförande Gravina har en annan åsikt. ”Vi ska göra vårt bästa, även om det kräver att få stöd från Uefa och Fifa att förlänga säsongen förbi 30 juni, även om det innebär att använda juli och augusti”, säger han. Ex-Milantränaren Alberto Zaccheroni placerade nyligen Zlatan Ibrahimovic på samma höga piedestal som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo (se Headlines den 12 mars, under MilanNews). Nu får han frågan om Ibrahimovics förmodade farväl till Milan. ”Jag avgudar honom. Jag är ledsen över att aldrig ha fått träna honom. Trots sin ålder är han fortfarande storslagen att skåda. Nu är han en referenspunkt, och kommer att vara avgörande om det blir en återstart för han är en ledare. Men framtiden skulle jag trots allt inte bygga på en 39-åring. Ett farväl skulle vara sorgligt, inte ett stort problem. Men i nuläget skulle Ibra vara till stort hjälp för Milan om det blir en återstart”, säger Zaccheroni.

Annons

Corriere dello Sport skildrar också diskussionerna om start- och slutdatum kring Serie A. En rubrik blir också ”Champions League under Ferragosto”, en helgdag den 15 augusti, som markerar starten för många italienares sommarsemester. Tidningen listar även utländska spelare som rest till sina hemländer under coronakrisen. Två svenskar nämns, Zlatan Ibrahimovic men även Dejan Kulusevski. Noterart är också att Sampdoria avslutat sin karantän. Men spelarna som testat positivt för coronaviruset, däribland Albin Ekdal, kommer att genomgå nya tester.

 

TYSKLAND

.tyskland

Bild uppger att Manchester City och Bayern München diskuterat en affär där Leroy Sané och David Alaba bytte klubb. Båda spelarna har kontrakt som går ut 2021. Men varken Alaba eller hans nya agent Pini Zahavi gillade idén. Österrikaren vill till Spanien – Barcelona och Real Madrid uppges sedan tidigare intresserade – om han inte förlänger med FC Bayern. Bild skriver också att de fyra tyska CL-lagen – Bayern München, Dortmund, RB Leipzig och Bayer Levekusen – planerar att använda tv-pengar från turneringen för hjälp till andra klubbar. 20 miljoner euro är tänkt att distribueras till klubbar i nöd i Bundesliga och Zweite Bundesliga.

Annons

Kicker försöker reda ut ”Fallet Havertz”. I kölvattnet på coronakrisen trillar de många tidigare intressenterna bort. Bayern München är det mest rimliga alternativet, men den 20-årige mittfältaren ä tveksam till den flytten. I stället lutar det åt att Havertz stannar i Bayer Leverkusen, som hoppas skriva ett nytt kontrakt med en utköpsklausul på uppemot 100 miljoner euro för sommaren 2021. På tal om den summan. Tidningen har en intervju med tidigare Bayern München-presidenten Uli Höness kring pandemins effekter. ”Det går inte att säga något säkert, men jag har svårt att se transfers på 100 miljoner euro inom den närmaste framtiden. Transfersummor kommer att falla, de kommer inte att vara på tidigare nivåer de nästkommande två-tre åren. Alla länder är påverkade. Det är mycket troligt att det blir en ny fotbollsvärld”, säger Höness.

Annons

 

ÖVRIGT

RTBF (Belgien) får en pratstund med Eden Hazard. Belgaren värjer sig inte för den ledande frågan. RTBF: ”Din första säsong (i Real Madrid) har varit ganska rutten?”. Hazard: ”Ja, den har varit ganska rutten”, svarar han med ett snett leende, ”men den har inte varit bortkastad. Jag har haft skador och en svår början på säsongen. Det har varit en omställningens säsong. Jag kommer bedömas på min nästa säsong. Det är upp till mig att vara i form då”.

Publicerad 2020-03-26 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto