Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Chelsea kan norpa Neuer

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IDAG 20:55
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA IMORGON
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA IMORGON
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA IMORGON
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA IMORGON

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

TYSKLAND

Bild skriver att Manuel Neurs framtid i Bayern München är i fara. Förhandlingarna om ett nytt kontrakt har strandat. Målvakten, som fyller 34 år i dag, begär för långt kontrakt och blir för kostsam i klubbens ögon. Enligt Bild är nu Chelsea ett alternativ för Neuer. Tränare Frank Lampard har tidigare uppgets tveksam till att satsa vidare på Kepa Arrizabalaga. Samtidigt har spanska Sport en tid rapporterat intresse från FC Bayern för Marc-André ter Stegen. Bild ringar på annat håll in en ersättare till Dayton Upamecano, om RB Leipzig säljer honom i sommar. Tanguy Kouassi från PSG är aktuell. 17-åringen skulle i så fall bli den tredje spelaren efter Jean-Kévin Augustin och Christopher Nkunku som gör samma klubbyte. ”Han är så klart en intressant spelare. Han har redan gjort några matcher och några mål för a-laget. Vi får se vad som händer”, säger RB Leipzigs sportchef Markus Krösche. Även Barcelona funderar enligt Bild på Kouassi, vars kontakt går ut i sommar.

Annons

Sport1 har uppgifter om en annan tysk målvakt. Enligt tv-kanalen förhandlar Hertha Berlin om Lloris Karius. 26-åringen är för närvarande på lån i Besiktas, men har kontrakt med Liverpool fram till 2022.

 

ENGLAND

.england

Daily Mirror tror på en ny form av ”Live Aid”. Den här gången inte till svältande människor i Afrika utan fotbollsutsvultna människor i Storbritannien. Den klassiska avsparkstiden klockan tre, lokal tid, brukar inte tv-sändas. Men för att hindra fans från att i coronatider flockas kring arenor med stängda läktare, planeras för tv-sändningar av alla matcher. Om det nu ens blir mer spel, förstås.

The Independent konstaterar att det redan är ”Game Over” för all fotboll nedanför de professionella ligorna och National League. Förbundet har annullerat årets säsong och inga lag flyttas upp eller ner.

Annons

The Guardian uppger att ”Förbundets beslut att annullera säsongen under National League har orsakat ilska”. Hot om rättsliga åtgärder är på agendan hos vissa klubbar.

The Times drar på att ”Spelare måste avsluta säsongen i sina klubbar”. Trots utgående kontrakt sista juni kan spelare inte lämna sin klubb om säsongen fortsätter. Tidningen sätter, liksom Daily Mail (se nedan), även en bild på på Stokes James McClean i fokus. Han är i nytt blåsväder. Irländaren, född på Nordirland, poserar på bilden som historielärare för sina barn i en balaclava. Det tolkas som en anspelning på IRA (Irländska republikanska armén). McClean har tidigare retat upp många engelsmän genom att vända nationalsången ryggen och vägran att bära en ”poppy”, en vallmoblomma för att hedra minnet av engelska soldater.

The Sun menar att Liverpool kan bli utan Mohamed Salah upp till fyra månader nästa säsong. Han är aktuell för Egyptens lag i OS, som kan genomföras våren 2021, och för Afrikanska mästerskapen i januari-februari samma år. I Afrikanska mästerskapen väntas förutom Salah även Sadio Mané (Senegal), Joel Matip (Kamerun) och Naby Keita (Guinea) delta.

Annons

Daily Telegraph uppmärksammar Mikel Artetas närkontakt med coronaviruset. Som när när han insåg att alla kring Arsenal kunde vara smittade. ”Det är då rädslan infinner sig”, berättar han för klubbens hemsida.

Manchester Evening News krönikör Tyrone Marshall tycker Manchester United kan sluta leta efter en sportchef. Han finns redan i klubben. ”Det kan visa sig att Ole Gunnar Solskjaer är den perfekte sportchefen, liksom tränaren”, menar Marshall, och pekar på de lyckade värvningarna, ”Till och med Alex Ferguson värvade en del floppar, men Solskjaer har ännu inte gjort något misstag på transfermarknaden”.

Annons

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport går i grönvitröda färger. Det är fokus på coronakrisen under parollen allt-ska-bli-bra, med citat från bland annat förbundskapten Prandelli. Det är fokus på de unga italienska talangerna, med intervju med Inters U21-landslagsback Alessandro Bastoni. Han berättar bland annat, ”Thiago Silva och Samuel är mina favoriter. Det skulle inte vara dumt att bli en mix av dem. Men skulle jag få välja att få chansen att gå på middag med en idrottsman är det utan tvekan Stephen Curry. Jag är galen i NBA”.

Corriere dello Sport använder rubriken ”Non pay-tv” för att förmedla sin syn att en spricka är på väg att öppna sig mellan betal-tv och ligan i kölvattnet av coronakrisen.

Tuttosport drar på ”Scudetto till varje pris”, att förbundsordförande Gabriele Gravina under torsdagen underströk att allt skulle göras för att spela klart Serie A.

Annons

 

SPANIEN

.spanien

Marca ger plats för att ”Bernabéu fylls med solidaritet”. Arenan, som för närvarande inte används, kommer att upplåtas för medicinsk utrustning under coronakrisen. Vidare uppger tidningen att Juventus är intresserad av Marcelo. Om det är ömsesidigt kommer Real Madrid inte att stå i vägen för 31-åringen, menar Marca, som även nämner att La Stampa skriver att Juve kan erbjuda ett fyraårskontrakt. I tidningen finns sedan plats för att ”Fifa ber om att spelarna halverar sina löner under coronakrisen”.

Sport understryker att det är ”Spänning” i luften i Barcelona efter beskedet att lönerna kommer att sänkas (se även torsdagens Headlines). Barça bekräftar beslutet, trots att en överenskommelse med spelarna saknas. På förstasidan finns också att ”Barça vill sälja Braithwaite för 18 miljoner euro i sommar”. Det är samma summa som klubben betalade för dansken i februari. West Ham och Everton uppges intresserade, men coronatiderna gör dem försiktiga. Braithwaite har spelat 128 minuter för Barça.

Annons

Cadena SER påpekar att ”Barcelona kommer att genomföra korttidspermitteringar vare sig klubben kommer till en överenskommelse med spelarna eller ej”. Radiostationen beskriver situationen med att ”För närvarande accepterar inte spelarna en lönesänkning med 70 procent och klubben hoppas på en överenskommelse inom fem dagar”.

Mundo Deportivo menar att ”Coutinho prioriterar Premier League”. Därmed skulle Barcelonaspelaren tacka nej till PSG och Inter, skriver MD. San Sebastian-upplagans krönikör Tito Irazusta filosoferar kring kronan på verket om det inte blir corona på verket för Real Sociedad. Han skriver, ”Vi vet att Alexander Isak, den senaste tidens succéspelare, föredrar att lyfta cupbucklan framför att bli trea eller fyra i ligan och på så vis nå Champions League. Skulle vi ha en undersökning så tror jag nog också att det är vad de flesta realister skulle välja”.

Annons

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe byter nationalsångens rad om ”Aux armes” (Till vapen) mot ”Aux larmes” (Till tårar). Orsak: tidigare förbundskapten Michel Hidalgo har avlidit. Under hans ledning vann Frankrike EM 1984. Den populäre förbundskaptenen tillägnas sedan tolv sidor. ”Han var framför allt en humanist”, säger Michel Platini, stjärna i landslaget under Hidalgos era.

So Foot noterar att PSG lanserade (ännu) en matchtröja. Den här gången med texten ”Alla tillsammans”. De 1 500 tröjorna kostade 175 euro,  pengar avsedda för ett sjukhus i Paris. Tröjorna sålde slut på mindre än tolv timmar och gav 200 000 euro till sjukhuset, hälsar PSG på Twitter.

 

Publicerad 2020-03-27 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto