Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Gazzetta dello Sport: ”Ibra säger bye, bye”

48v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport har besked om Zlatan Ibrahimovic över hela förstasidan. ”Ibra, bye, bye, Milan”. Det fortsätter med ”Zlatans farväl: Mästaren bestämmer sig för att inte förlänga med de rödsvarta” och ”Svensken är desillusionerad med klubben. Han är bara i harmoni med Pioli”. Inne i tidningen kan man läsa att 38-åringen pratat flera gånger med tränaren, ”men aldrig om framtiden”. I övrigt är det tyst mellan klubb och spelare. Tidningen drar slutsatsen att det inte blir någon fortsättning för Ibrahimovic efter den här säsongen. På nytt uppger GdS också att personer nära Ibrahimovic beskrivit honom som ”desillusionerad och bitter” över utvecklingen i Milan. Före förändringarna i klubbtoppen hade han tänka stanna ”kanske ett år till och sedan som tränare”, skriver GdS. Arkadiusz Milik (Napoli) är favorit att ersätta Ibrahimovic.

ANNONS

Corriere dello Sport upplyser om ”Ligans plan för Serie A: Kampen om scudetton på neutral mark”. Lag från hårt coronadrabbade områden kan få spela på annat håll. Tomma läktare gäller oavsett. Det är en av idéerna som förbundet tittar på för att få ligan slutspelad.

Tuttosport prisar med rubriken ”Hjärta av guld” Cristiano Ronaldo och Andrea Belotti som går i bräschen för spelare som gör ekonomiska insatser i coronatider. Det fortsätter med ”Bra, Inter”, en exklusiv uppgift om att Inters ägare Zhang kommit fram till ett avtal om lönesänkning med spelarna, vilket redan skett i Juventus. ”Minskar kostnader på cirka 20 miljoner euro på två månader”, skriver Tuttosport om Inter.

 

ENGLANDengland

Daily Mail ger ”Kaosteorin” en ny innebörd. Enligt tidningen drar sig Premier League-klubbarna för att be spelarna om lönesänkningar. Orsaken är rädsla för att de kan kräva att lämna klubben gratis på grund av kontraktsbrott. En gemensam front från klubbarna behövs. Krönikören Martin Samuel tar upp andra löner i en kritisk text mot Tottenham. ”Tajmingen kunde inte ha varit värre”, skriver han om beskedet att personalen tvingas till lönesänkningar på 20 procent samma dag som cheferna cashar in sju miljoner pund i bonusar.

ANNONS

Daily Mirror har en liknande hållning med ”Sänk lönerna – Tottenhams ordförande Daniel Levy (som tjänade sju miljoner pund förra året) kräver att fotbollen anpassar lönerna”. Vidare skriver tidningen att Liverpool dragit sig ur kampen om Dortmunds juvel Jadon Sancho. Därmed är Man United (favorit) och Chelsea kvar.

The Times ger dagens största rubrik till Levys uppmaning, men har även ”United håller ett öga på De Ligt”. Det ligger i linje med ESPN:s uppgifter i går.

The Guardian ser en Premier League-säsong som flyttas fram ytterligare. ”Exklusivt: Fotbollens styrande fruktar att det inte blir spel förrän i juni”.

The Sun kommer med ”Exklusivt: Man United tvingas betala årlig lojalitetsbonus på 1,1 miljoner pund till Alexis Sánchez när han återvänder från lånet i Inter”. För övrigt har Milanoklubben enligt italienska uppgifter inga som helst planer på att behålla chilenaren.

Manchester Evening News svarar samtidigt på en annan uppgift från The Sun. I går uppgavs Jack Grealish uppträdande ha äventyrat en flytt till Man United. Men MEN men…ar (sorry) att United fortfarande jobbar på en övergång för Aston Villas lagkapten, och stämplar storyn med ”Exklusivt”.

ANNONS

 

SPANIEN

spanienMarca presenterar en ”Manual för att förstå den ekonomiska smällen”. Huvudrubriken är ”Slut på transfers för 100 miljoner euro”. Till det finns en bild på Kylian Mbappé, som länge lockat Real Madrid.

Diario AS nagelfar Zinedine Zidanes mannar. ”Real Madrid har 37 spelare med kontrakt från och med den 30 juni och Zidane måste göra sig av med en tredjedel av dem”. På annat håll skriver tidningen om pessimism som råder inom klubben om matchspel, till och med om en återgång till gruppträning. ”För närvarande existerar inga sådana planer”, säger en källa inom klubben, ”Det kommer inte att bli en återgång till fotbollen förrän det finns en effektiv behandling eller ett vaccin mot coronaviruset”. Säsongen ses redan som mer eller mindre förlorad. En känsla som genomsyrar även andra klubbar, uppger AS.

Sport söker i orolig tid trygghet i transferspekulationernas värld. ”Lautaro-Neymar: Den stora debatten”, är dagens tema. På frågan vilken av spelarna läsarna föredrar har 53 procent svarat ”Båda två”, 30 procent ”Lautaro” och 17 procent ”Neymar”.

ANNONS

 

FRANKRIKEfrankrike

La Provence, regionaltidning i Marseille, toppar med ”Chocken”. OM:s tidigare president, den omtyckte Pape Diouf, 68, har avlidit i Senegal till följd av coronaviruset. Kondoleanserna har strömmat in under natten. ”En stor president men framför allt en enorm människa. En stor förlust för fransk fotboll och den afrikanska kontinenten”, skriver Benjamin Mendy (Man City) på Twitter. ”Han var ett monument i vår fotboll”, skriver Kylian Mbappé (PSG).

L’Equipe är familjär i tonen. ”Vår Pape är död”, täcker hela förstasidan. Tidningen dröjer sig också kvar i Afrika och i fotspåren på coronans härjningar. Liberias president och tidigare Ballon d’Or-vinnare George Weah har spelat in en sång i kampen mot viruset (se nedan). Tillgången till internet är liten i Liberia, och sången ska spelas flitigt i radio.

 

TYSKLAND

tysklandSky Sport hör Bayern Münchens vd Karl-Heinz Rummenigge summera tankarna efter tisdagens videokonferens med ligaföreningen (DFL) och klubbar. Han upplevde en stor samhörighet, och förhoppningarna om spel ligger fast. ”Det finns många olika scenarier. Viktigast för oss är att kunna slutföra säsongen. Idealiskt för oss alla vore förstås om vi kunde börja spela igen i maj. Vi får vänta och se”, säger Rummenigge.

ANNONS

SportBild har en lång rad transferrykten. En av dem nämns på förstasidan. Dansken Yussuf Poulsen har bett om att få lämna RB Leipzig. PL-klubbarna Newcastle, Everton och West Ham uppges intresserade. Vidare är tidningen säker på att Erling Haaland blir kvar i Dortmund till nästa säsong, trots ryktena om Real Madrids intresse.

Bild tar upp Oscar Wendt, som har ett utgående kontrakt med Borussia Mönchengladbach. ”Allt talar för ytterligare ett år för Wendt”, menar tidningen. I dessa coronatider lär ingen ny spelare köpas in och 34-åringen förlänger gärna. ”Jag har en vikings fitness. Och jag vill fortfarande spela varje match. Jag har aldrig gillat rotation, och konkurrensen till vänster med Ramy Bensebaini är mycket bra för oss båda”, säger Wendt till tidningen. Han har startat 16 av 26 matcher. ”Oscar är taktiskt mycket smart, han har känsla för när tempot behöver dras upp eller lugnas ner. Jag är mycket tacksam över att ha honom”, säger tränare Marco Rose.

 

ÖVRIGT

NDTV (Indien) har bekräftelse på att Thomas Dennerby, förbundskapten för damernas U17-landslag, lämnar Indien. ”Ja, huvudtränare Dennerby reser hem i morgon (läs: i dag). Det är ingen träning längre och spelarna har åkt hem”, säger förbundets generalsekreterare Kushal Das till nyhetsbyrån PTI. Med honom reser också fitnesstränaren Per Karlsson. De flyger med ett plan som svenska staten arrangerat för att ta hem svenska medborgare i kölvattnet på coronakrisen. Dennerby har tidigare tränat bland annat Nigerias och Sveriges damlandslag.

ANNONS
Publicerad 2020-04-01 kl 08:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto