Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Minister läxar upp spelare – Neville: ”Så jävla fräckt av honom”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

ENGLAND

englandThe Sun skildrar en allt mer infekterad debatt om PL-spelarnas löner i coronatider. ”Minskat spel, minskad lön” står för hälsominister Matt Hancocks uppmaning. ”Jag tycker alla ska vara en del av den nationella ansträngningen och det inkluderar Premier League-spelare”, säger Hancock, ”Jag tycker de kan börja med att göra en insats, ta en lönesänkning och dra sitt strå till stacken”.

Daily Mirror ger ordet till expertkommentatorn Gary Neville. Han är förbannad på Hancock. ”PL-spelarna arbetar helt säkert på sätt att hjälpa klubbar, samhälle och sjukvård. Det tar mer än två veckor att få ihop. Matt Hancock är så jävla fräck när han hänger ut dem när han själv inte lyckats få fram coronatester till sjukvården!”, skriver Neville på Twitter. En annan tv-profil och ex-spelare, Gary Lineker, är inne på liknande linje.

Annons

Daily Mail-krönikören Martin Samuel väljer en annan infallsvinkel i lönedebatten. Han sätter strålkastarljuset på spelarfackets ledning. ”Gordon Taylor är vilse. Det här är en fajt han inte kan vinna – och nu håller spelarfackets ordförande på att alienera ett redan uppretat folk”. Störst rubrik får annars ”Menar ni allvar?”. En reaktion på den lösa idén som en klubblagsrepresentant hade om att spela färdigt ligan i Kina.

Daily Telegraph viker plats för Kevin De Bruyne. Man City-spelaren varnar för att skynda på matchandet efter coronaavbrottet. ”Om man inte spelat på sex veckor behövs vanligen tre-fyra veckors förberedelser. Om vi börjar med matcher direkt så kommer alla att vara skadade efter några matcher”, säger De Bruyne till Het Laatste Nieuws.

The Times uppmärksammar att Tottenhams stjärna Son Heung-min använder den lediga tiden till att göra…lumpen. Eftersom han vunnit guld i asiatiska mästerskapen är han undantagen de annars obligatoriska 21 månadernas militärtjänstgöring i Sydkorea. Han måste ändå göra ett basprogram. Det är på fyra veckor, men Times placerar honom i flottan där det bara är tre veckor. Son Heung-min väntas påbörja tjänstgöringen senare i månaden.

Annons

 

ITALIENitalien

La Gazzetta dello Sport stänger av coronakrisen för en stund och konstaterar att ”Juve har en dubbelturbo”, två olika men starka uppställningar, vare sig laget spelar 4-3-3 eller 4-3-1-2. Men coronasmittan dyker snabbt upp igen. Inte minst i samtalet med Inters anfallare Romelu Lukaku. ”Varför skulle vi spela när folk i världen riskerar livet?”, säger han i en intervju med Thierry Henry. Han ifrågasätter varför Serie A spelade vidare så länge som den gjorde. ”Varför behövde en Juve-spelare testa positivt innan fotbollen stoppade? Det är inte normalt”. Lukaku lägger till, ”Jag saknar fotbollen, men människors hälsa är det viktigaste just nu. Alla annat kommer i andra hand”.

Tuttosport drar på ”Match var 72:a timme”. Tidningen påpekar att det kommer att behövas ett exceptionellt tempo för att få klart matcherna. Tuttosport menar vidare att spelarfacket är med på en intensiv sommarperiod.

Annons

 

SPANIEN

spanienMarca nördar ner sig i siffrorna bakom vem som betalar vad vid de tre olika La Liga-scenarierna; inget spel alls, spel utan publik och spel med publik. Förlusterna är tänkta att delas ungefär lika mellan klubbar och spelare. På annat håll lyfter Marca också frågan om vad som händer med Ballon d’Or om det inte bli mer spel i år. Guldskon, den lär i alla fall Ciro Immobile få.

Diario AS tillägnar hela förstasidan åt en Real Madrid-legendar som gått bort. Rubriken: ”Före tiki-taka…Goyo Benito”. Han var en hårdför back. Goyo Benito blev 73 år.

Sport menar att ”Griezmann är nyckeln till att köpa Neymar”. Därmed upprepar tidningen egentligen bara uppgifter från i går. Övrigt plock: Barça fortsätter förhandla med Ter Stegen men har inte kommit närmare ett nytt kontraktsavtal. Júnior har accepterat en övergång till Inter som en del i ett köpa Lautaro Martínez.

Annons

Mundo Deportivo har pratat med Lautaros ”upptäckare” Fabio Radaelli som nissann tycker att argentinaren är ”Den idealiske nummer 9 för Messi”.

Cadena Ser pratar med Pepe Reina, som nyligen själv berättade om hur det var att ha corona. Milanmålvakten, utlånad till Aston Villa, förmedlar också sina tankar kring livet och fotbollen under coronakrisen: ”Personligen känner jag inte för att spela igen”, summerar han.

 

FRANKRIKEfrankrike

L’Equipe presenterar en intervju med veterantränaren Carlo Ancelotti med citatrubriken ”Det som händer är en läxa för oss”. Inne i tidningen fortsätter coronacitatet med, ”Det finns en god läxa att ta med oss, och jag hoppas den gör oss bättre inför framtiden”. Vidare bollar tidningen upp Lyon-Juventus i CL den 26 februari som en potentiell smittobomb, likt Atalanta-Valencia. Men den tillfrågade läkarexpertisen ser inte ett lika tydligt samband som i fallet med Bergamo-klubben.

Annons

Le Parisien förmedlar besked från Neymars läger i Brasilien. ”Han är inte på semester”, understryker brasilianarens personlige tränare Ricardo Rosa efter omdiskuterade bilder på Neymar från den stora sommarvillan med tillhörande område i Mangaratiba när Rio de Janeiro. Själv säger Neymar i ett uttalande, ”Jag tar tillvara på denna tid av social distansering genom att hålla mig fysisk form”.

 

TYSKLAND

Sport1 uppger att ligaföreningen (DFL) bett Bundesligaklubbarna att se över förutsättningarna för framtida matcher inför tomma läktare. Den första ”spökmatchen”, som det träffande kallas på tyska, var Mönchengladbach-Köln den 11 mars, just innan säsongen bröts. Då fanns nästan 600 personer på plats (inklusive 250 stewards och 200 pressrepresentanter), samt hundratals fans utanför arenan. Det är alldeles för mycket med de striktare coronareglerna. Max 300 personer är nu DFL:s mål. Det finns till och med planer på att låta assisterande tränare sitta på läktaren och kommunicera med tränaren via telefon eller annat system.

Annons

 

ÖVRIGT

ovrigtAssociated Press (USA) framför en varning till de europeiska ligorna som kan sammanfattas: Gör inte som Belgien. Det kan också kosta platser i Europaspelet. Summeringen är från ett brev signerat Aleksander Ceferin (president för Uefa), Andrea Agnelli (ordförande för toppklubbarnas organisation ECA) och Lars-Christer Olsson (president för ligornas samarbetsorganisation Europa Leagues). Fullt fokus är på att spela klart ligorna. Siktet är inställt på spel i juli och augusti. Uppmaningen kommer just efter det att Belgien gjort tvärtom, avslutat ligan och gett Club Brügge titeln. I brevet påpekas att ligor som stoppats utan Uefas tillåtelse riskerar att gå miste om chansen att kvalificerar sig till Champions League och Europa League.

Daily Record (Skottland) påtalar att Skottland går i tankar om att avsluta säsongen. Lustigt nog dyker Mikael Lustig upp på tidningens förstasida. Med ”Ge Celtic titeln nu”, ger ”Bhoys-hjälten Mic” sitt bifall till att hans gamla klubb, som leder ligan klart, skulle tilldelas titeln.

Annons
Publicerad 2020-04-03 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto