Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uefa-basen: ”Kan inte se Liverpool bli utan titeln”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

ENGLAND

.england

Daily Mail får med de två mest framträdande nyheterna i fotbolls-England i går. ”Liverpools u-sväng” och ”Peps mamma dör i coronavirus”. Beskeden återfinns på i stort sett alla sportettor i dag.

Daily Telegraph har med dem men också att det minsann inte blir någon u-sväng i norra London. ”Exklusivt: Tottenham står fast vid lönesänkningar på 20-procentiga lönesänkningar och korttidspermitteringar” för klubbens personal.

Daily Mirror ser en ”Förlust” för Liverpool i och med den pinsamma u-svängen men adderar också rubriken ”Seger” . Anledningen är att Uefa-basen Aleksander Ceferin ser klubben som ligasegrare oavsett hur coronasäsongen slutar. ”Jag kan inte se hur Liverpool kan bli utan titeln. Om ligan spelas klart kommer de med all sannolikhet att vinna. Om ligan mot förmodan inte kan spelas klart så måste vi fortsatt hitta en väg att förmedla slutresultat, att utse mästare”, säger Ceferin till slovenska sporttidningen Ekipa24, ”Återigen, jag kan inte föreställa mig ett scenario där Liverpool inte blir mästare”.

Annons

Daily Star har samtidigt målvaktsprofilen Peter Schmeichel på sportettan som tycker tvärtom: om ligan inte spelas klart kan Liverpool inte få titeln. Här finns också ”Exklusivt: Slutet för Kyle i landslaget”. Förbundskapten Gareth Southgate uppges så pass förbannad på Kyle Walker för snedsteget med eskorttjejer i coronatider, att han inte tänker ta ut Man City-backen. Någonsin mer.

The Sun drar sitt strå till Silly Season-stacken. ”Exklusivt: Arsenal, Man City och Liverpool ute efter Houssem Aouar”. Den 21-årige Lyonmittfältaren väntas kosta 65 miljoner pund. Liverpool har redan inlett samtal.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport låter det italienska hjärtat bulta. ”Vi kommer vinna på italienskt vis” blir rubriken till en intervju med guldförbundskaptenen Marcello Lippi. ”Vårt land är starkt. Minns ni VM (2006)? Om det dyker upp problem är svaret, ’Nu ska ni få se…’”. Tidningen gör sedan som Liverpool: en u-sväng (men utan ursäkt). Med stor rubrik uppges att Zlatan Ibrahimovic inte vill sluta. Inte så här. Inte i dimman av något viruskaos. Han känner sig även fortfarande i form. ”Och tänker han fortsätta finns bara en plats i hans huvud, Italien”, skriver GdS, och sätter indirekt punkt för rykten om Hammarby. Å andra sidan satte GdS punkt för Ibrahimovics karriär för bara en vecka sedan.

Annons

Il Giornale uppgav under måndagen, enligt flera andra medier, att Milans vd Ivan Gazidis också närmat sig Ibrahimovic. Gazidis ska ha signalerat till svenskens agent Mino Raiola att han är redo att diskutera en förlängning. Det har tidigare uppgetts tyst mellan parterna.

Corriere dello Sport ger förstasidan åt spelaravtalet för coronatiderna. Inne i tidningen ges också utrymme för mercaton. Enligt CdS har PSG beslutat sig för att utlösa köpklausulen på 70 miljoner euro för Mauro Icardi. Anfallsrivalen Edinson Cavani väntas lämnar PSG efter säsongen.

 

SPANIEN

.spanien

Cadena SER har sett Fifa-dokument med besked till förbunden om att spelarkontrakt som löper ut den 30 juni fortsätter gälla till säsongen är slut. För spelare som redan skrivit på för en ny klubb, så börjar dessa kontrakt gälla först efter säsongen. En annan punkt är att de nationella förbunden själva kan justera transferfönstrens öppettider så länge de etablerade 16 veckorna över två fönster respekteras.

Annons

Marca har för en gång skull likheter med de katalanska sporttidningarna. Alla ger de stort utrymme åt Radomir Antics bortgång. Så är han också den ende som tränat Real Madrid, Atlético de Madrid och Barcelona. Marca noterar även att det femte mötet mellan liga och spelarfack slutade utan avtal. La Liga hade velat ha 46-49 procents lönesänkningar om ligan inte spelades klart, spelafacket kunde tänka sig 20 procent. Däremot kom parterna fram till enskilda förhandlingar mellan spelare och klubbar.

Diaio AS sätter likhetstecken mellan Real Madrid och ”Mbappé 2021”. Försöket att värva fransmannen blir först nästa år på grund av coronakrisen. Därmed upprepar AS i princip bara vad L’Equipe skrev i går.

Sport vill inte vara sämre. ”Neymar i avbetalningar” är också en uppgift från L’Equipe. Tidningen skrev i går att PSG för första gången kan tänka sig att ta emot en övergångssumma för brasilianaren i avbetalningar. Däremot utelämnar Sport att källor nära Neymar för L’Equipe tillbakavisade några kontakter med Barcelona, vilket de katalanska tidningarna hävdat åtskilliga gånger.

Annons

 

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe pratar med Lilles president Gérard Lopez som bekräftar en form av kriskabinett bland klubbarna som jobbar på ett lån för att stärka strukturen i fransk fotboll. ”Vi behöver en krigskassa”, säger Lopez. Summan de hoppas på från investerare är 300-500 miljoner euro.

France Football-redaktionen har slagit sina huvuden ihop och presenterar klassiska, legendariska ställ – de 50 mest mytiska fotbollströjorna genom tiderna. I topp: 1/ Ajax (1971-1973), 2/ Saint-Étienne (1975-1977), 3/ Nederländerna (1974), 4/ Brasilien (1970), 5/ Boca Juniors (1981-1982). En fransk slagsida märks. Plats 9, 11, 31 och 33 är franska landslagströjor, och såväl PSG, Marseille, Reims, Bastia och Lens dyker upp (se även hela listan i tweet ovan).

Annons

 

TYSKLAND

Bild preciserar antalet personer som kommer att kunna vara på arenorna i samband med kommande ”spökmatcher”. Klubbar har börjat återvända till träning och en viss förhoppning om spel i maj spirar. Det förbereds för spel inför tomma läktare. Mönchengladbach-Köln den 13 mars spelades på sådant vis. Men då vara 600 människor tillåtna på arenan. Bild uppger att bara 239 kommer att gälla när och om Bundesliga drar igång. I detta ingår säkerhetspersonal, spelare, medier etc. Kuriosa: Antalet bollpojkar har skurits ner från tolv till fyra, varför avbrotten kan bli något längre.

Sky Sport uppger att Bayern München fortsatt är ute efter Sergiño Dest från Ajax. Samtalen har temporärt stannat upp på grund av coronautbrottet. Även Barcelona är intresserad men FC Bayern är i förarsätet. Övergångssumman för 19-åringen beräknas till 20 miljoner euro.

Annons

 

ÖVRIGT

.ovrigt

Ekstra Bladet (Danmark) kommer med besked från statsminister Mette Frederiksen. Stora folksamlingar kommer inte att tillåtas förrän efter augusti. Därmed kan Superligan med publik spelas tidigast i september. Till att börja med gäller inga folksamlingar på fler än tio personer fram till den 10 maj. Det innebär att ligan inte kan komma igång innan dess.

TV2 (Norge) hör Helsedirektoratets chef Bjørn Guldvog skjuta på tidsramarna för publikmatcher ännu längre fram. På tv-kanalens fråga om det kommer att bli svårt med idrottsarrangemang där folk sitter tätt i Norge under 2020, svarar Guldvog: ”Ja, det tror jag. Det är svårt att uppskatta exakt hur länge, men jag tror det blir svårt under 2020”.

Record (Portugal) pryder förstasidan med att de tre stora – Benfica, Porto och Sporting – överväger lönesänkningar på 50 procent.

Annons

Vogue Man Arabia viker sin förstasida åt Neymar. PSG-bassen pratar bland annat om skador. ”Det finns inget värre för en professionell idrottsman än skador. Jag har verkligen lidit av skador de två senaste säsongerna, och jag har haft ögonblick då jag tvivlat på mig själv. En idrottsmans framgång sitter till hälften i huvudet. Om man mår bra flyter spelet mer naturligt”, säger Neymar. Samtalet glider också in på legendariske basketstjärnan Kobe Bryant, som dog i en helikopterolycka. ”Hans död påverkade mig starkt, för vi hade mycket gemensamt”, säger Neymar, ”Jag träffade själv Kobe och han var i Paris…När man möter personen bakom idrottsmannen så skapar det en annan relation och med Kobe var den mycket speciell. Idrott och samhälle förlorade en stor människa”.

Publicerad 2020-04-07 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto