Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Hammarbys avtal med Amoo klart

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IMORGON
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA PÅ LÖRDAG
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA PÅ LÖRDAG
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA PÅ LÖRDAG
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

AllNigeriaSoccer (Nigeria) uppger – ”exklusivt” – att det nu är färdigförhandlat: Akinkunmi Amoo spelar framöver i Hammarby. Avtalet, som enligt uppgifterna börjar gälla på Amoos 18-årsdag den 7 juni, sträcker sig över fyra år. AllNigeriaSoccer nämner också en vidareförsäljningsklausul på 20 procent. Amoo har varit omskriven under en längre tid. I februari flörtade Hammarbys delägare Zlatan Ibrahimovic med mittfältaren och Amoo har tidigare varit på besök hos Bajen. Stockholmsklubben har heller inte gjort någon hemlighet av att man haft mittfältaren på sin radar. Tidigare har det förekommit uppgifter om att klubbar som Milan, Borussia Dortmund, Real Madrid, Manchester City och Bayern München varit intresserade av nigerianen.

Annons


ENGLAND

englandDaily Mirror har hittat sin nisch. I går kallade tidningen José Mourinho för ”The Stupid One”, sedan Tottenham brutit mot coronaregler. I dag benämns han som ”The Spacial One”, sedan han bett om ursäkt och förstått att det är social distansering som gäller.

The Times ger ändå plats för ytterligare en Mourinhokritiker: Londons borgmästare Sadiq Khan. ”Min oro är att folk, särskilt barn, som kanske håller på Tottenham eller följer fotbollen, ser bilderna och tänker, ’Om det är okej för dem, varför skulle det inte vara okej för mig?’”, säger Khan. Tidningens stora rubrik är annars ”Man City nära avtal om lönesänkning”.

Daily Telegraph skildrar just den generella situationen under ”Premier League i dödläge med spelare över lönesänkningar”. Det finns också en ökad oro att ligaklubbarna kan gå i konkurs på grund av det ekonomiska läget.

Annons

Daily Mail-krönikören Martin Samuel följer upp PL-spelarnas besked om en stor insamling med denna rubrik, ”Donationer är en nobel gest, men nu måste stjärnorna hjälpa sina klubbar – varför vänta?. Tidningen har också denna mastiga rubrik: ”Exklusivt: EM kan förändras till nästa sommar, då värdstäder som Bilbao och Rom fått kalla fötter och Ceferin aldrig gillade Platinis idé om ett paneuropeiskt slutspel”.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport kommer efter viruset med uppmaningen ”Se upp för kannibalen CR7”. Det är inte så farligt som det låter. Det är bara en Cristiano Ronaldo som är ytterst hungrig på att bli liga- och CL-mästare, och tränar hårt. Från mercaton: Både West Ham och Everton uppges ute efter Torinos högerback Ola Aina, tidigare i Chelsea.

Corriere dello Sport låter optimismen spira. På förstasidan finns Rummenigge som välkomnar spel, spanska lagen som är tillbaka i träning och så förstås de italienska som förbereder sig för ritiro, den traditionella isoleringen som får en lite ny innebörd. Långt in i tidningen finns en artikel om Robin Olsen. Som ende utländske spelare lämnade han Cagliari och reste hem för tio dagar sedan. Nu vill Cagliari ha tillbaka honom, inte minst med tanke på att kommer att få vara i karantän i två veckor när han återvänder. Klubben uppges sedan fortfarande inte ha bestämt sig för om den vill få loss den inlånade svensken från Roma eller satsa på annan målvakt nästa säsong. Förstemålvakten Cragno kan vara aktuell för en flytt om Milan säljer Donnarumma.

Annons

 

SPANIEN

spanienMarca ger hela förstasidan till gårdagens besked om Real Madridspelarna, ”De sänker lönen med 10 procent”. Tidningen har också två Barcelonaspår. Dels ”Dilemmat Dembélé”. Ingen klubb uppges beredd att betala 60 miljoner euro för fransmannen, varför han ser ut att stanna ytterligare en säsong. Dels ”Jag känner mig förrådd av Bartomeu”. Det är svaret från Barças vicepresident Emili Rousaud sedan Bartomeu krävt hans avgång.

Diario AS har också fokus på Bartomeus ”Utrensning”. Och så försvarar sig Toni Kroos, efter uttalande om att han inte ville ha en lönesänkning. ”Kanske översattes det inte riktigt eller att vissa kanske inte vill förstå. Det har från första stund varit min mening, som alla som känner mig vet, att om vi på något vis kan hjälpa de som jobbar i klubben så ska vi avsäga oss en del av vår lön, vilket nu också skett”, skriver Kroos på Twitter.

Annons

Sport synar styrelsekaoset i Barcelona och benämner det för ett ”institutionellt coronavirus”. Tidningen insisterar sedan på att det pågår samtal mellan Barcelona och Chelsea om Philippe Coutinho. Ett lån till Londonklubben står på agendan, men Barça vill ha in en obligatorisk köpklausul i kontraktet.

 

FRANKRIKE

Le Parisien skriver att samtliga anställda i PSG, även spelarna, är korttidspermitterade. Detta gäller till den 31 maj. Men klubben väntas sänka lönen med upp till 50 procent för spelare. Samtal pågår.

RMC Sport ringer upp Lyonstjärnan Ada Hegerberg som är hemma i Norge. Hon är villig att sänka lönen. ”Samtal pågår om detta. Spelarna måste finnas där för klubben. Jag tänker på de anställda. De måst få stanna. Det är fantastiska människor som hjälper oss mycket”, säger Hegerberg.

 

Annons

TYSKLAND

Bild uppger att Bruno Labbadia blir Hertha Berlins tränare. Labbadia, som senast var i Wolfsburg, väntas tillträda inom de närmaste dagarna. Han ersätter Alexander Nouri.

Kicker styrker uppgifterna om Labbadia. Avtalet är enligt tidningen på två år.

Publicerad 2020-04-09 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto