Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Barcelona-Isak: ”Kontakter tagna”

46v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

SPANIEN

.spanien

SER Catalunya-programmet Què t’hi Jugues går på Mundo Deportivo-journalisten Francesc Aguilars linje i måndags: Barcelonas plan B till Lautaro Martínez ÄR Alexander Isak. Radiokanalen uppger att Barça vid en eventuell förhandling hoppas få ner priset från utköpsklausulen på 70 miljoner euro. Även Goal ”bekräftar” Barças intresse för Isak, och uppger att kontakter med svensken redan är tagna.

ANNONS

Mundo Deportivo använder inte Aguilars uppgifter utan just SER:s. Journalisten Santi Ovalle säger i programmet att källor både i Barcelona och i Isaks närmaste krets bekräftar att hans namn finns på bordet. Men Mundo Deportivos förstasida blickar mot annat håll. Mot London. Den finns en ”Möjlighet för Kanté”. Chelsea är intresserad av Philippe Coutinho och det öppnar dörren för Barça. Tidigare har Real Madrid, Juventus och PSG nämnts som intresserade.

Marca tar också med uppgifterna om Isak, och lägger till att med tanke på Barcelonas ansträngda ekonomiska position, så skulle klubben antagligen även vilja slänga in en bytesspelare i dealen för att få ner priset. Men ämnet tar inte plats i papperstidningen. Det gör däremot en läsarundersökning om Real Madrid. Ett uppslag tillägnas kampen mellan unga och äldre spelare. Läsarna föredrar de yngre. Exempel: Ødegaard (77%) framför Modric (23%), Valverde (68%) framför Kroos (32%) och Rodrygo (88%) framför Bale (12%).

Diario AS blickar mot ett möjligt nyförvärv i stället. Rennes tränare Julien Stéphan skapar en citatrubrik med ”Camavinga har vad som krävs för att spela i Real Madrid”.

ANNONS

Sport upprepar La Gazzetta dello Sports förstasida i går, att Inter tycker klubben kan få Antoine Griezmann om Barcelona vill ha Lautaro Martínez.Läsarna är i alla fall positiva. 72 procent ger tummen upp till bytet.

 

ENGLAND

.england

The Sun bjuder på musik. En ny text till Barry Manilows sång ”Oh Mandy” för att uppmärksamma Mandy Staveley och hennes saudiska polares stundande köp av Newcastle United. The Sun bjuder också på tv. En ny version av tv-serien ”Better call Saul” för att uppmärksamma att Manchester United är ute efter Saúl Ñíguez i Atlético.

The Times har försäljningen av Newcastle för 300 miljoner pund i fokus, men bollar även med andra siffror. Rubriken ”Inga fulla arenor på 18 månader”, kommer från ett utlåtande av en medicinsk expert. ”Som vetenskapsman så avskyr jag att säga att något är 100 procent säkert, men jag är så nära som det är möjligt kring att vi inte kan återvända till fulla läktare innan vi har ett vaccin. Så är det. Bästa gissning är cirka 18 månader”, säger den amerikanske epidemiologen Zach Binney. Det är samma tidsramar som Gerald Haug, president för vetenskapsakademin Leopoldina och rådgivare till förbundskansler Angela Merkel, berättar för ARD på en fråga om tysk fotboll. Times har också pratat med andra experter om att få Premier League-spelare på planen igen under skyddade omständigheter. ”Vi snackar om isoleringsnivåer i stil med astronauter som återvänder till jorden”, säger en expert.

ANNONS

Daily Mirror får med duellen mellan Paul Pogba och Graeme Souness under ordvitsen ”Sou are you?”. Experten Souness har upprepade gånger kritiserat Pogba. Man United-spelaren svarade till slut, ”Jag visste faktiskt inte vem han var”. Souness, den gamla Liverpoolspelaren, nappar direkt i Sky Sports studio: ”Man brukar säga: lägg upp medaljerna på ditt bord. Mitt bord är stort”.

Daily Mail slänger på sitt bord upp ett ”Fredsavtal” och stämplar det som ”exklusivt”. Enligt tidningen kan landets toppklubbar vara på väg att ingå en pakt ”som förhindrar dem från att ta varandras spelare om de gör revolt kring lönesänkningar”.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport sätter ner foten. Eller snarare gör det åt Paolo Maldini. Enligt tidningen vill Maldini ha klarhet om framtiden i Milan, och han vill ha en bestämmandefunktion vad gäller spelare och tränare. Nu är bollen hos Gazidis & Co. Även en blänkare om Zlatan Ibrahimovic medföljer dagens tidning. GdS uppmärksammar att ”Ibra tränar med Hammarby…och pratar sedan med Pioli”. För Milan hade sin första kollektivträning i går via videosamtal. Sport Mediaset nämnde i går att Ibrahimovic kan fortsätta i Hammarby. GdS svarar: ”Möjligheten kan inte avfärdas, men låt säga så här, det är inte det prioriterade alternativet för närvarande. I Zlatans huvud är till att börja med fortsatt spel intentionen (vilket inte var en självklarhet för några veckor sedan) och scenen han föredrar är fortfarande Italien”. Men exakt vad som komma skall är fortsatt ovisst. GdS avslutar artikeln med att konstaterar att ”Ännu en gång är Zlatans fysiska form det minsta problemet”.

ANNONS

Corriere dello Sport menar att ”Allt är klart” för en återstart av de stora ligorna. Eller nästan i alla fall. Tidningen skriver sedan att ”Med fem avbytare får Juve en fördel”, då klubben har en bredare trupp. Fotbollens regelorgan IFAB (International Football Association Board) lär enligt CdS vara positiv till en temporär ändring av antalet avbytare inför det intensiva matchande som väntar.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe-förstasidan i dag kommer med rubriken ”cOMfinement” – en svensk översättning skulle kunna bli ”isOMering”. Tidningen har hängt i kulisserna hos sydkustklubben. På annat håll uppger L’Equipe att Tottenham är hetaste namn i jakten på PSG-backen Thomas Meunier. Den franska klubben är i sin tur ute efter en annan högerback, Hamari Traoré i Rennes.

Le Parisien, liksom L’Equipe, uppger att utländska spelare kan återvända till Frankrike. Det finns en plan för fortsatt spel den här säsongen och det finns inte coronaregler som förhindrar att profilerna kan återvända. PSG:s storstjärnor står i fokus. Le Parisien tar upp Neymar och påpekar att om inga plan går mellan Brasilien och Frankrike kan han gör som Keylor Navas, som hyrde privatplan mellan Frankrike och Costa Rica.

ANNONS

 

TYSKLAND

.tyskland

SportBild synar stora tyska transfernamn som Leroy Sané (Man City) och Timo Werner (RB Leipzig). Enligt tidningen är Sané fortsatt Bayern Münchens förstaprioriterade namn och tränare Hansi Flick har gett grönt ljus till värvningen. ”FC Bayerns intresse är ingen hemlighet, men andra toppklubbar har också kontaktat oss om Leroy”, säger Damir Smoljan, vd på agentfirman Lian Sports, som nyligen värvade Sané som klient, ”FC Bayern är den enda klubben i Tyskland som Leroy kan föreställa sig som nästa steg i karriären. Där ser han förutsättningar för att nå sitt stora mål, att vinna Champions League”. Även om FC Bayern fortsatt har intresse för Timo Werner är Liverpool hetast. Jürgen Klopp har en tydlig plan för RB Leipzig-anfallaren, men corona har kommit i vägen för samtal och Werner har ännu inte bestämt sig. Den tidigare Fifa-basen Sepp Blatter uttalar sig om VM i Qatar 2022. Han ser USA eller Japan som alternativ om Qatar fråntas rätten som värdnation. Samtidigt tror Blatter att Qatar får behålla värdskapet.

ANNONS

Spox har en kraftfull dementi från Lucas Hernándezs agent Manuel Garcia Quilon om FC Bayern-spelarens lön. Kicker påstod i går att Neuer, Müller och Alaba höjt sin krav i kontraktsförhandlingar efter spekulationer i pressen om att Hernández har 24 miljoner euro om året. ”Det är fullständigt fel. Lucas tjänar inte 24 milj euro om året i Bayern, varken brutto eller netto”, säger Quilon, ”Jag vet inte hur man fått den idéen att Lucas tjänar så mycket. Han tjänar definitivt mindre. Kanske tog de fel på Lucas och en annan spelare eller så ville de skada honom”.

Publicerad 2020-04-15 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto