Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Kaos om PL inte avslutas 30 juni”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

ENGLAND

.england

Daily Mirror har som i stort sett alla engelska tidningar besked om ”Dagen D” stundar för Premier League. Klubbar vill ha ligan avklarad senast den 30 juni. Oavsett om alla matcher hunnit spelas då. Minst nio klubbar har svetsats samman kring förslaget som ska behandlas på ett ligamöte under fredagen.

The Guardian lägger till att 14 av de 20 klubbarna måste vara överens för att förslaget ska gå igenom om det blir omröstning.

The Times förmedlar åsikten ”Avsluta ligan före den 1 juli annars blir det kaos”, och uppföljningen ”En majoritet av klubbar beredda att stoppa Premier League”. Orsaken är de juridiska problem som kan uppstå kring spelare med utgående kontrakt den 30 juni. Tidningen tar även upp kritiken mot försäljningen av Newcastle United för saudiska stålar. ”Vi måste se det för vad det är: Saudiarabien som vill använda Premier Leagues glamour och prestige som ett pr-verktyg för att avleda uppmärksamheten från landets usla facit i mänskliga rättigheter”, säger Felix Jakens, kampanjledare för Amnesty International i Storbritannien. Organisationen ser det som ytterligare ett exempel på ”sportswashing” från saudiskt håll.

Annons

Daily Mail har favoriter till namnrättigheterna på Tottenhams nya arena. Amazon, som också gör en Tottenhamdokumentär, är påtagligt intresserad. Även dräktsponsorn Nike är aktuell. Tottenham hoppas få in 250 miljoner pund på ett tioårsavtal. Mail slår också på pukor och blåser i trumpeter för sin exklusiva uppgift om att Arsenal är i förhandlingar om Reims mittback Axel Disasi. Samma uppgifter fanns i L’Equipe i går. Prislappen anges till 15 miljoner pund.

Daily Telegraph kör daglig liverapportering från Fifa 20 ”Stay and Play” Cup, och undrar ”Varför är skandinaver så bra på Fifa?”. Till dem hör Djurgårdens Jesper Karlström, som slog Valencias Manu Vallejo med 5-2, och AIK:s Nabil Bahoui, som vann över PSV Eindhovens Mohammed Ihattaren med 4-2. För Djurgården väntar nu Dortmund (Achraf Hakimi) och för AIK blir det Manchester City (Phil Foden).

Annons

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport har på nytt fokus på Inters anfallare Lautaro Martínez och Barcelona. ”Telefonen går het” menar tidningen, och anspelar på agenter och Barça-representanter. Barcelona väntas inte kunna betala utköpsklausulen på 111 miljoner euro, men Inter kan tänka sig en eller två spelare som kompensation. Arthur är toppkandidaten, Aleña, Semedo och Firpo andra intressanta namn. Ett byte med Antoine Griezmann, som tidningen lanserade i förrgår, tycks ha svalnat.

Corriere dello Sport noterar att fotbollen fått grönt ljus från hälsomyndigheten att köra igång igen om en månad. Planen är Coppa Italia-semifinaler 27-28 maj och återstart i ligan 30-31 maj, menar CdS.

Tuttosport har en intervju med Brescias president Massimo Cellino. ”Ni ska få Tonali”, är hälsningen om klubbens stjärnskott. Det följs av: ”Jag vill att han stannar i Italien, så jag vill sälja honom till Roma eller Napoli, men det kommer inte att hända. Det är upp till Juve och Inter, han bestämmer”, säger Cellino.

Annons

 

SPANIEN

.spanien

Marca tillägnar förstasidan åt ett radioprogram i flera kanaler i går kväll som samlade in pengar mot coronavruset och som spanska idrottsstjärnor deltog i. Från Real Madrid-världen är fokus på nytt på Erling Haaland, men tidningen medger nu att det inte är någon given värvning i sommar.

Sport toppar med att ”Riqui Puig är önskad”. Celta Vigo, Ajax och klubbar i Premier League och Bundesliga är intresserade av att låna den 20-årige Barcelonaspelaren. Annars kanske citatrubriker från Barcelonalägret lockar till fniss. ”Quique Setién: Jag har drömt om att vinna Champions League och gå omkring med bucklan bland korna samt ”Braithwaite: Jag vill bli en legendar i Barça. I sistnämnda fall bör tilläggas att dansken fick frågan om ha vill bli en legendar och svarade ”Ja, absolut”. På frågan vem som är den snabbaste spelaren i Barça var svaret, ”Du talar med honom”.

Annons

Cadena SER noterar att Athletic Club meddelar att spelarna ”frivilligt” gått med på att sänka lönen. 17 procent om det inte blir mer spel, och sex procent om det blir spel med tomma läktare. Radiokanalen skriver också att om det inte blir mer spel så är förbundets förslag är att lagen på Europaplatser nu också representerar Spanien i kommande Europaspel. Det innebär i så fall att Alexander Isak och hans fjärdeplacerade Real Sociedad spelar Champions League.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe har som enda fotbollspuff att ”Bruno Cheyrou är favorit i OL”. Det betyder att gamla Lille- och Liverpoolspelaren toppar listan över namn till posten som spelarrekryterare i Lyon. Loïc Désiré (Strasbourg) nämns också.

RMC Sport snappar upp några citat från PSG-kaptenen Thiago Silva. Han har fullt förtroende för sina lagkamrater – en del kvar i Paris, andra tillbaka i sina hemländer. ”Vi måste vara professionella. Det här är ingen semester. Det är en fråga om medvetenhet, att ta ansvar, att vara redo om vi behöver spela”, säger han. Thiago Silva berättar att är i kontakt med lagkamraterna varje vecka via en WhatsApp. ”Jag känner min grupp, den är väldigt ansvarstagande”, lägger brasilianaren till.

Annons

 

TYSKLAND

.tyskland

Bild målar upp tre scenarier för Kai Havertz: Stanna i Bayer Leverkusen till 2021, förlänga kontraktet från 2022 till 2023 med en utköpsklausul eller säljas i sommar för minst 100 miljoner euro. Bayern München eller Premier League är troliga destinationer vid försäljning.

Kicker tar upp två andra spelare Bayern München är intresserade av: Timo Werner (RB Leipzig) och Leroy Sané (Man City). FC Bayern vill ha en av dem. Werner är ”Fart och mål” och Sané är ”Fart och tricks”. Werner kostar max 60 miljoner euro, Sané kostar minst 80 milj euro. Men konkurrensen om Werner är hårdare, även Chelsea och framför allt Liverpool är ute efter anfallaren.

Mönchengladbach Nachrichten visar bilder på pappfigurer med ansiktsbilder som placeras ut på Borussia Mönchengladbachs arena. Det är ansikten på supportrar. Kampanjen ”Stanna hemma, var på läktaren” har hittills lockat 5 000 fans att betala 19 euro för en ”dubbelgångare i papp” som placeras ut på läktaren. De kommer att finnas där när Bundesliga väl drar igång inför tomma läktare. Eller pappfigursfyllda läktare då.

Annons

 

ÖVRIGT

.ovrigt

Voetbal International (Nederländerna) har utsett landets mest inflytelserika fotbollsperson. Etta är superagenten Mino Raiola, tvåa förbundskapten Ronald Koeman och trea legendaren Johan Cruyff. Därefter följer i tur och ordning Edwin van der Sar, Virgil van Dijk, Eric Gudde, Marc Ovemars, Marco van Basten, Louis van Gaal och Frenkie de Jong.  Raiola vill inte jämföra sig med Cruyff – ”Han är en ikon, inte jag” – men uppskattar placeringen. ”Att komma först på listan gör mig stolt för det har tagit lång tid för folk att förstå mig. Och jag måste säga att det, förutom att komma etta, är trevligt att folk äntligen ser mig som nederländare och inte bara italienare”, säger Raiola.

Publicerad 2020-04-16 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto