Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hannover bekräftar – Guidetti för dyr

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

TYSKLAND

Sportbuzzer framför en bekräftelse på att John Guidetti inte lär bli kvar i Hannover. ”Jag gillar honom, han är en härlig kille. Men hindren för en fortsättning är sannolikt för höga”, säger klubbpresidenten Martin Hind. Kort sagt, svensken är för dyr. Det har stått klart länge. Utköpsklausulen från Alavés är på 4,5 miljoner euro och lönen sägs vara 90 000 euro i månaden, en av de högsta i klubben. Hannover ska inför kommande säsong strama åt budget.

Bild uppger att tv-kanalen Sky nått en principöverenskommelse med ligaföreningen (DFL) om att betala sista delbetalningen i april trots att inga matcher spelas. Därmed får Bundesligaklubbarna välbehövliga pengar. Sista delbetalningen var ursprungligen på 225 miljoner euro. Överenskommelsen uppges vara aningen lägre. Tv-bolagen ARD och ZDF väntas följa efter. Där handlar det om sammanlagt 40 miljoner euro. I Bild kan man också läsa att Bayern Münchens Kingsley Coman får ett udda straff. Han ska skriva autografer på en Audifabrik under en timme. Orsak: Han kom till träning i sin McLaren i stället för i sin klubbil från Audi. ”Jag ber om ursäkt till klubben och till Audi”, säger Coman.

Annons

 

ENGLAND

.england

Daily Mail skriver ytterligare kapitel i ”Klubbar mot stjärnor”. Arsenal och Tottenham har haft problem att komma överens med spelarna om lönesänkningar. Mail uppger att nu att detsamma gäller Manchester City och Chelsea. På tal om Tottenhams löner. Enligt Mail vill ordförande Daniel Levy också att Mauricio Pochettino, som sparkades som tränare förra året, ska acceptera en sänkning på den lön på 8,5 miljoner pund som klubben fortfarande betalar honom.

The Sun uppger att ”Big Six” – Liverpool, Man United, Man City, Arsenal, Tottenham och Chelsea – motsätter sig förslaget på att avsluta PL-säsongen den 30 juni. Det behövs bara en klubb till för att blockera förslaget vid en eventuell omröstning.

The Guardian tycks redan ha en klubb till. ”Det kommer till en punkt då vi inte kan vänta längre men den är inte den 30 juni”, säger Brightons ordförande Tony Bloom. Frågan lär diskuteras vid dagens videomöte mellan klubbarna, men något beslut är inte att vänta, skriver Guardian. Tidningen slänger också in en transferuppgift. Everton uppges nära att värva Gabriel Magalhães från Lille. Arsenal och Chelsea har också jagat den 22-årige backen. Priset väntas landa på cirka 30 miljoner pund.

Annons

Sky Sports fyller på med att Everton fortfarande hoppas på en annan brasilianare, Everton Soares från Gremio. Dessutom uppges klubben intresserad av Aston Villas Jack Grealish, även om brassarna ska säkras först.

The Independent toppar med ”Köpet av Newcastle klart den 1 maj”. Tidningen hänvisar till källor nära affären. Köpet frontas av affärskvinnan Amanda Staveley men den saudiska statliga investeringsfonden kommer att äga 80 procent av klubben.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport sniffar runt den svartblårandiga Milanokubben. ”Inter med en doft av timjan”, känner tidningen. Timjan heter ”Timo” på italienska och Timo Werner är enligt GdS klubbens förstaval om Lautaro Martínez skulle lämna. Andra alternativ är Luka Jovic (Real Madrid), Anthony Martial (Man United) och Victor Osimhen (Lille). På tal om alternativ. Romas väntas få svårt att behålla Chris Smalling. Enligt GdS är tre andra PL-spelare i så fall aktuella som alternativ: Jan Verthongen (Tottenham), Dejan Lovren (Liverpool) eller Sokratis Papastathopoulos (Arsenal).

Annons

Corriere dello Sport har mer käbbel om corona, fotboll och tv på förstasidan, och inne i tidningen ännu en artikel om Zlatan Ibrahimovic. ”Ibra förlänger på ett villkor”, lyder rubriken. Och det villkoret är att Milan förstärker för att bli ett topp-fyra-lag. Under tiden fortsätter 38-åringen att grubbla över framtiden. CdS tar till Shakespeare genom att beskriva det som Hamlets tvivel kring Zlatans framtid”.

Tuttosport bygger dagens förstasida på ”Buffon, Juve för alltid”. Så fort coronakrisen lagt sig kommer den 42-årige målvakten att skriva på för ytterligare ett år. Juventusbasen Andrea Agnelli och Buffon har snackats vid i telefon, och är överens, uppger Tuttosport.

Radio Sportiva hör Parmas sportchef Daniele Faggiano ger Dejan Kulusevski tummen upp. ”Det är en viktig spelare. D’Aversa (tränaren) har gett honom förtroende. Det är en kille som jobbar och inte snackar”, menar Faggiano.

Annons

 

SPANIEN

.spanien

Marca har en exklusiv intervju med Andres Iniesta. Men vem har inte det i dag? Iniesta dyker upp i The Guardian, Daily Mail, Gazzetta dello Sport, El Mundo… Bakgrund: En dokumentär om den tidigare Barcelonastjärnan ska släppas. Marcas citatrubrik är hur som helst: ”Denna paus ger mig styrka att försöka förlänga min karriär”. En mindre citatrubrik: ”Xavi har inspirerat mig att vilja bli tränare”.

Diario AS ger inte upp Erling Haaland. För ”Real Madrid drar fördel” av en bra relation mellan president Florentino Pérez och Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke. Plus att Martin Ødegaard kan locka sin landsman och att Achraf Hakimi, som redan är utlånad till Dortmund, kan användas som del i en deal.

Cadena SER pratar med Barcelonas tränare Quique Setién. Ämnena är bekanta. ”Om jag räknar med Messi nästa säsong? Självklart. Vad jag hoppas är att han kan räkna med mig”, säger Setién, ”Vi ska övertyga Messi om att vi har ett vinnande projekt för nästa säsong”. Han menar också att ”det är logiskt om Barcelona utses till mästare”, om ligan inte kan återupptas.

Annons

Sport lägger krutet på avslöjandet av Barcelonas nya tröja. Klubbens fjärde (!) tröja till nästa säsong. Den är snarlik förstatröjan men har vävt in den katalanska flaggan, senyera, i ränderna.

Mundo Deportivo följer ”Den franska vägen till Neymar”. Tidningen tror att Umtiti, Dembélé eller Todibo kan användas för att locka till sig Neymar. MD menar att PSG gärna vill ”förfranska” sin trupp. I San Sebastian-upplagan njuter man av att Alexander Isak och hans Real Sociedad nu officiellt är klara för Champions League kommande säsong – om ligan inte kommer igång igen. Förbundet bekräftade under torsdagen tidigare uppgifter att CL-platserna i så fall går till de fyra först placerade lagen i ligan. Real Sociedad ligger fyra.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe ståtar med en intervju med förbundskapten Didier Deschamps. Citatrubrik: ”Jag har intelligenta spelare”. Han prisar landslagsspelarnas förmåga att anpassa sig till taktiska förändringar. I intervjun får han fråga om att skapa en stil likt Sacchi, Guardiola eller Cruyff. ”Det är ingen drivkraft alls för mig. Namnen på tidigare tränare har liten betydelse, man kan inte göra likadant. Man får ha sin egen övertygelse och veta hur man anpassar sig till situationen och sina spelare. Nyckelordet är just det: anpassning. Det handlar inte om att ’jag ska göra si eller så’, det krävs att man har medlen för det. Verkligheten är den att alla tränare bedöms efter sina resultat”, säger Deschamps. L’Equipe pratar även med Barcelonas nyligen kickade vicepresident Emili Rosaud. Han bekräftar klubbens intresse för Neymar. ”Barça vill ha tillbaka Neymar. Det återstår att se om den affären går ihop med klubbens finanser”, säger han.

Annons

Le Parisien svarar på ryktena genom Neymars pappa och rådgivare, Neymar Sr. Han säger att sonen trivs i Paris och Neymar Sr tar lätt på ryktena om en flytt. ”Vid varje uppehåll är det snack. Jag tror det är så nu också, till och med mitt under en pandemi”, menar Neymar Sr.

 

ÖVRIGT

Politiken (Danmark) förmedlar beskedet från Bröndby om att spelare och ledare gå ner i lön med 20 procent de närmaste tre månaderna till följd av coronakrisen. I Bröndby spelar svenskarna Simon Hedlund och Simon Tibbling.

People’s Daily (Kina) meddelar att Guangzhou Evergrande under torsdagen inledde arbetet med sin nya arena. Den är inspirerad av lotusblomman och ska ha plats för 100 000 åskådare (se skisser nedan). Arenan väntas stå klar i slutet av 2022.

 

Publicerad 2020-04-17 08:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto