POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
16v

Papin: ”När Zlatan talar lyssnar de andra”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport döper för dagen om Serie A till ”Serie Alt”, som i ”stopp”. Idrottsminister Vincenzo Spadafora har satt frågetecken för återstarten. ”Just nu kan jag varken bekräfta återupptagande av träning den 4 maj eller säsongen”, säger Spadafora. Dessutom är sex klubbar emot en återstart av säsongen; Torino, Bologna, Sampdoria, Brescia, Spal och Udinese. Men Serie A som helhet vill köra på. Inne i tidningen får Zlatan Ibrahimovic även Jean-Pierre Papins röst när det gäller att köra på. Den franske legendaren och forne Milanfallaren får frågan om svensken kan behövas även nästa säsong. ”Absolut. När han talar lyssnar de andra, och i ett lag behövs sådana mästare”, säger Papin, som fortsätter berömma: ”Ibra är ett fenomen, med honom blir alla bättre”. Papin ser Edinson Cavani som ett alternativ om Milan behöver ersätta svensken. GdS skrev i går att Ibrahimovic skulle vara i Milano senast torsdag. I dag är tidningen lite mer svävande på den uppgiften. ”Han och andra utländska spelare som för närvarande är utomlands väntas tillbaka till Milan senast torsdag, även om inget specifikt datum är satt för Ibras återkomst”, skriver GdS. Det knyter också an till Spadaforas budskap om att det är osäkert när träningar återupptas.

Corriere dello Sport ser en fajt, fotbollen mot politiken. ”Ligan: Vi spelar” följs av ”Men minister Spadafora drar i bromsen”. Tidningen skriver om tre avgörande dagar, med möten med Spadafora och Uefa. På tal om spelare som återvänder för träning så tar CdS i en artikel upp Robin Olsen som väntas tillbaka till Cagliari mycket snart, då två veckors karantän väntar innan träningen – eventuellt – inleds den 4 maj. Men tidningen gör det också med raden, ”Och för Olsen kan det bli ett kort stopp med tanke på att han återvänder till Roma efter säsongen”. Det kan tolkas som att tidningen inte tror på någon fortsättning i Cagliari.

 

ENGLAND

englandDaily Mirror ser till så att Mesut Özil kan lägga ännu en dyster rubrik till sitt karriäralbum: ”350 000 pund i veckan…men Özil nobbar lönesänkning på 12,5 procent”. Tysken är enligt Mirror en av tre spelare som inte accepterat gårdagens Arsenalavtal. Özil vill vänta ut coronaeffekten innan han tar några beslut, skriver tidningen.

Daily Mail har samma ”exklusiva” uppgift om Özil. En annan artikel med likadan stämpel är ”Newcastles ägare Mike Ashley får behålla depositionen på 17 miljoner pund även om det saudiska konsortiets köp inte skulle gå igenom”. Premier League väntas dock lämna grönt ljus till affären, värd 300 miljoner pund, inom tre veckor.

The Guardian bidrar med andra fotbollsrubriker. ”En intressant hypotes”, är ett svar om sambandet mellan matchen Liverpool-Atlético och coronaspridning som kommer från Angela McLean, biträdande chef för vetenskaplig rådgivning åt regeringen. Drygt 3 000 Atléticofans tilläts resa på matchen den 11 mars. I Liverpool har 246 människor avlidit av coronaviruset. McLean lägger till att det skulle vara ”mycket intressant att i framtiden, när all vetenskaplig granskning är gjord, se vilken relation som finns mellan viruset som cirkulerat i Liverpool och viruset som cirkulerat i Spanien”. Guardian har fler virusrubriker, ”Kane utanför United prisklass, coronaviruset påverkar budget”. Tottenhamanfallaren skulle kosta cirka 150 miljoner pund.

Daily Telegraph har ”Exklusivt: Förbundet gör banbrytande granskning för att stoppa epidemi av korsbandsskador inom damfotbollen”. Korsbandsskador är upp till åtta gånger vanligare hos damspelare.

 

SPANIEN

spanienMarca ger förstasidan åt uppgiften att Real Madrid byter Santiago Bernabéu mot Estadio Alfredo Di Stéfano. Den lilla arenan på klubbens träningsanläggning finns i planerna för kommande La Liga-matcher, som spelas inför tomma läktare. Samma besked finns i Diario AS. Marca noterar vidare att PSG anslutit sig till Dortmund och Bayern München som intresserade av Achraf Hakimi. I Real Madrids ledning råder delade uppfattningar om högerbacken, för närvarande på lån i Dortmund och med kontrakt till 2023, ska behållas. På annat håll finns rubriken ”Atlético förhandlar inte om Saúls klausul”. Prislappen för Man United och andra intressenter är därmed 150 miljoner euro.

Sport sätter lås och bom på Camp Nou, ”Stängt till 2021”. Barcelonas ledning konstaterar att det lär bli svårt att spela matcher inför publik denna sida nyår, vilket ligger i linje med vad epidemiologer aviserat.

Mundo Deportivo menar att ”Neymar skulle ta hälften betalt” i lön och bonusar i Barcelona jämfört med vad brasilianaren har i PSG. Det innebär en sänkning från 52 miljoner euro till drygt 20 milj euro.

Cadena SER får tidsramar från Andrés Iniesta. Den 35-årige spanske legendaren spelar för närvarande i Vissel Kobe i Japan. ”Jag vill spela två-tre år till. Jag sticker inte under stol med att jag vid någon tidpunkt i framtiden skulle vilja återvända till Barça”, säger Iniesta. Han planerar också för en tränarkarriär. ”Jag har tanken på att bli tränare, i alla fall försöka. Med tiden har jag gillat tanken mer och mer. Jag kan identifiera mig med den rollen”, menar han. Däremot vill han inte placera sig i skorna på den som sitter på Barças tränarstol. ”Jag vill inte ens föreställa mig pressen man kan känna i den tränarpositionen”, säger han.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe använder en klassisk fransk tv-serie, ”Une Famille Formidable”, för att beskriva delade åsikter om Ligue 1:s framtida spelkalender. Lyon-bossen Jean-Michel Aulas gör som sin motsvarighet i Nice, Jean-Pierre Rivière, och föreslår en avslutning av ligan mellan september och december. Därefter ny säsong under kalenderåret 2021, som i exempelvis Sverige.

Le Parisien menar att, ja, PSG, är intresserad av Alex Telles men, nej, någon övergång för Portos vänsterback är inte klar, som uppgifter i Brasilien gjorde gällande i går. ”PSG är en kandidat och spelaren är intresserad, men övergångsfönstret är helt blockerat av coronaviruset”, säger en källa till tidningen.

 

TYSKLAND

Sky Sport tillbakavisar The Suns uppgifter i går om att Jadon Sancho är överens med Manchester United. ”Det är också fel att påstå att United leder racet bland de många som är intresserade”, säger en källa nära Sancho. Däremot uppger Sky att Dortmund redan ringat in en ersättare om han lämnar. Ferran Torres är högintressanta. Valenciaspelaren väntas kosta 50-60 miljoner euro. Även Bayern München och Real Madrid uppges intresserade av Torres.

Bild har samlat röster efter gårdagens besked om att Bundesliga kan återstarta den 9 maj. ”Det är ett stort förtroende från politikerna och ett stort åtagande för oss. Vi är alla medvetna om att fotbollen nu har en skyldighet”, kommenterar exempelvis Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke. Det är ”spökmatcher”, alltså tomma läktare, som gäller och planen är att Bundesliga ska vara färdigspelad senast den 30 juni. En annan artikel ger besked om att Hamburger SV äntligen vinner någonting. Bild utser klubben till ”munskyddsmästare”. I helgen inledde klubben försäljning av munskydd i lagets färger. På måndagen hade HSV redan fått 30 000 beställningar. Även för det dussintal andra klubbar i de två högsta divisionerna som inlett försäljning har åtgången varit strykande. I Schalke medföljer masker gratis med beställningar från supportershoppen.

Publicerad 2020-04-21 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto