Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uniteds CL-hopp: City portas från Europa

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IMORGON
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA PÅ LÖRDAG
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA PÅ LÖRDAG
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA PÅ LÖRDAG
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

ENGLANDengland

The Times slår fast att ”Uefa vill ha play-off för Europaplatser – men Premier League föredrar att använda poängsnitt”. Det är scenariot om ligan inte kan spelas färdigt. Enligt Times källor avvisar PL-klubbarna play-off. Liverpool, Leicester, Chelsea och Man City skulle då spela Champions League.

Manchester Evening News ser en ”Europafajt” framför sig. ”United måste troligen förlita sig på att City portas för att spela Champions League”. Att döma av tidigare rapporter talar det för City, trots att klubben stängts av två säsonger. På grund av coronakrisen väntas ett beslut från idrottens skiljedomstol, CAS, dra ut på tiden och City kunna spela CL.

Annons

Daily Telegraph har mer på temat dra-ut-på-tiden. ”Idrotten möter mardröm av social distansering fram till 2021”. Hälsominister Matt Hancock har varnat för att reglerna för social distansering måste hållas vid liv för att undvika en andra våg. Det lär påverka idrottsevenemang resten av året.

Sky Sports hävdar att RB Leipzigs anfallare Timo Werner är redo att skriva på för Liverpool om de utlöser utköpsklausulen på 52 miljoner pund som går ut den 15 juni. Men Liverpool väntas inte agera innan dess.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport skildrar ”Piolis klättring” med Milan. Tidningen menar att tiden talar för att tränaren stannar. Ett av trumfkorten är den goda relationen till Zlatan Ibrahimovic, som klubben gärna vill behålla. ”Det råder en ömsesidig respekt. Det väger tungt”, skriver tidningen. GdS har också ännu en artikel om svenskens förehavanden i Hammarby, och understryker att hans ”match” i dag är med Milans goda minne. GdS lägger till: ”Zlatan är i kontinuerlig kontakt med Pioli och hans medhjälpare. Tillsammans med dem diskuterar och planerar han träningsprogrammet på distans”.

Annons

Radio Sportiva pratar med Brescias president Massimo Cellino om bland annat stortalangen Sandro Tonali, som Juventus, Inter, Milan, Napoli, Barcelona, PSG och Manchester United kopplats ihop med. ”Det finns många stora klubbar som är efter honom, men jag har inte tagit några diskussioner vidare för jag har gett honom ett löfte”, säger Cellino, ”Jag lovade att han fick göra första valet och sedan ska jag se på möjligheterna. Min dröm är att säkra Serie A-kontrakt och behålla honom i alla fall ytterligare ett år”.

Corriere dello Sport summerar de senaste beskeden om ligan med ”En sommar-scudetto”. Förbundets plan är att ha ligans färdigspelad till den 2 augusti. ”Nu är det upp till regeringen” att godkänna planen. Den nationella stoltheten pumpar också på förstasidan. Med dagens tidning följer en italiensk flagga att vifta med eller hänga upp.

Annons

Il Secolo XIX drar en lättnadens suck tillsammans med Sampdoria. Flera spelare, däribland Albin Ekdal, har varit coronasmittade. Nu har vindarna äntligen vänt. ”O dääär kom äntligen två negativa provsvar efter varandra och jag får röra mig utanför huset! 6 veckor tog det bara..”, skriver Ekdal på Twitter. Och så såg det ut på alla andra testade spelares resultat också.

 

SPANIENspanien

Marca slår fast att det är ”Ødegaard eller Modric” inför nästa säsong, ”Norrmannen anländer inte om Luca bestämmer sig för att stanna en säsong till”. Kroaten har ett år kvar på kontraktet men också erbjudanden från Milan och Inter Miami. Vidare skriver tidningen att Juventus leder rejset om Thomas Partey före klubbar som Arsenal och Man United. Atlético-mittfältaren kan tänka sig att stanna men har inte kommit överens om nytt kontrakt.

Annons

Diario AS låter allt ljus skina på Erling Haaland, som fått Real Madrid att slicka sig om munnen. ”Han kommer att bli decenniets bästa anfallare”. De orden pryder bilden på norrmannen, och kommer från Christoph Freund, sportchef i RB Salzburg, där Haaland spelade före Dortmund.

Mundo Deportivo menar att Barcelona har ”Kontakt med Werner”. Den sportsliga ledningen med Eric Abidal ska ha träffat hans RB Leipzig-anfallarens pappa innan coronautbrottet. Werner har dock flera alternativ. Men det har också Barça. Lautaro Martínez är huvudspåret, och enligt MD har Alexander Isak som ”Plan B” nu också sällskap av inte bara Werner utan också Tammy Abraham (Chelsea), Jonathan David (Gent) och Victor Osimhen (Lille).

Sport har mer silly season. ”Barça vill ha 45 miljoner euro för Semedo”. Det har klubben meddelat den portugisiske backens agent Jorge Mendes. Men Sports fokus i dag är annars på spelarnas ”Rädsla för att komma tillbaka”, att säkerheten mot coronaviruset inte är tillräcklig för att spela.

Annons

Cadena SER uppger dessutom att spelarna inte kan masstestas för corona. Fotbolllsspelarna är anställda och kan som sådan bara testas om de uppvisar symptom. Källor inom hälsoministeriet är bestämda om att undantag inte kan göras för dem.

Cadena Cope fyller på med ytterligare uppgifter om att det oavsett bli spel inför tomma läktare resten av året. Enligt radiokanalens har regeringskällor redan informerat klubbarna om detta, vilket även ESPN uppger.

 

FRANKRIKE

franceL’Equipe söker sig till Spanien med ”Real till attack”. Men så står också tre franska spelare i fokus: Paul Pogba, Edouard Camavinga och Kylian Mbappé. De två förstnämnda är aktuella i sommar, den senare nästa sommar. L’Equipe kommenterar de spanska uppgifterna i går Camavinga att inga kontakter är tagna med Rennes ännu, men spekulerar i att klubben skulle ha svårt att stå emot ett bud på 70 miljoner euro.

Annons

RMC Sport säger sig ha PSG-sportchefen ”Leonardos plan för nästa transferfönster”. Det är en vänsterback, en högerback och en mittfältare. Det framgår av samtal han haft med marknadsaktörer. Noteras bör att Layvin Kurzawa (vänsterback) och Thomas Meunier (högerback) har utgående kontrakt och kan lämna klubben. RMC uppger däremot att det kan bli aktuellt at förlänga kontrakten med veteranerna Thiago Silva och även Edinson Cavani.

 

ÖVRIGT

FOX Sports (Brasilien) har en ny brasiliansk adress att locka Zlatan Ibrahimovic med. Först var det Felipe Melo som berättade att han skrivit till svensken om att komma till Palmeiras (se torsdagens Headlines, under Diario AS på Spanien). Nu är det Vasco da Gamas presidentkandidat Roberto Leven Siano som drömmer om Ibrahimovic. Leven har varit i kontakt med superagent Mino Raiola om två spelare. ”Vi förhandlar för att skapa ett drömmarnas Vasco. Balotelli och Ibrahimovic har samma agent. Ibrahimovic skulle vara ett djärvare projekt”, säger Leven Siano.

Annons

SDNA (Grekland) uppger att Daniel Sundgren senast i dag ska ha bett Aris om ursäkt för intervjun han gav till FotbollDirekt. Han väntas få böter.

DR (Danmark) meddelar att det är osäkert om Köpenhamn kan arrangera de fyra EM-matcherna som var tänkta att spelas på Parken nästa sommar. ”Just nu värderar jag det till fifty-fifty om matcherna kan genomföras”, säger förbundsordförande Jesper Møller till DR Sporten. Framför allt är det cykelloppet Tour de France, som gästar staden, som kommer i vägen. Ett besked måste lämnas till Uefa inom en vecka. På Parken är tre gruppspelsmatcher och en åttondelsfinal tänkt att spelas. Matcherna är som hela EM framflyttat från denna sommar till nästa.

Publicerad 2020-04-24 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto