POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Repliken till Zlatan: ”Sa han vem som hade dött?”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

ÖVRIGT

ESPN (USA) låter Oguchi Onyewu berätta om det där bråket med Zlatan Ibrahimovic i Milan för tio år sedan (se klipp nedan). Amerikanen säger på nytt att svensken far med både sanningar och lögner i sin självbiografi, utan att precisera ytterligare. Och så avslutar Onyewu samtalet närmast zlataneskt. ESPN: ”Han (Ibrahimovic) säger att om lagkamraterna inte stoppat bråket hade en av er dött…”. Oneywu med ett snett leende: ”Sa han vem?”.

Sport24 (Ryssland) uppger att Marcus Berg är ett av de fem utländska namn som Krasnodar haft på sin lista att säga adjö till i sommar. De andra är Uros Spajic, Manuel Fernandes, Jon Gudni Fjoluson och Kaio Pantaleão. Men listan kan påverkas av coronakrisen. Berg tränar för närvarande med IFK Göteborg.

Canal 9 (Danmark) har snackat med Johan Larsson om sist tiden i Bröndby. Den 29-årige backen, som skrev på för Elfsborg i februari, säger att han hade en överenskommelse om en fortsättning i Bröndby sedan han återvände. På frågan om han blev besviken att den möjligheten ”sopades bort från bordet”, svarar Larsson: ”Extremt”, men lägger senare till ett ”sådan är fotbollen”.

 

ENGLANDengland

Daily Mirror bereder plats för Norwichs tränare Daniel Farke att höras. ”Min generella syn är att vi bör göra allt för att avsluta säsongen. Men om det innebär att vi riskerar livet på en enda människa, då bör vi inte göra det”, säger han.

The Times följer upp återstarten med att ”YouTube kan komma att visa Premier League”. Det är på de engelska tv-bolagens Sky Sports och BT Sports YouTube-kanaler som detta är aktuell.

The Independent uppger att det inte finns en chans att det blir stopp på nedflyttningar från Premier League. Det beskedet har klubbarna fått. De sex klubbarna längst ner i tabellen är missnöjda med Project Restart med spel på neutral plan. Vidare har tidningen, ”Exklusivt: Liverpool fortfarande i pole position för Werner, RB Leipzig-anfallaren.

The Guardian krokar i med att Liverpool informerat Werners representanter att klubben behöver avvakta coronaeffekten innan den går vidare med sitt intresse. 24-åringens kontrakt har en utköpsklausul på 60 miljoner euro som fortfarande gäller, skriver Guardian.

ESPN sätter prislapp på Maurico Pochettino för Newcastle. Vill klubben värva honom i maj tvingas den betala 12,5 miljoner pund till Tottenham. Men därefter är det gratis, uppger ESPN, och hänvisar till sina källor.

The Athletic pratar med Magdalena Eriksson om stegen framåt ända till att dra på sig lagkaptensbindeln i Chelsea. ”Det har varit en fin resa och den är långtifrån slut – det känns som om den bara börjat”, säger Eriksson. I en annan artikel berättar danska stjärnan Nadia Nadim att hon förlängt ett år med PSG.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport trycker på gaspedalen, ”CR7, redo…kör!”. Cristiano Ronaldo är tillbaka i Italien. Han landade i går kväll och i dag inleder Juventus träningen. Två veckor karantän väntar dock först för portugisen. Det gör det också för Zlatan Ibrahimovic….när han nu återvänder till Italien. Han hade gärna stannat lite till i Stockholm men är redo att komma när Milan kallar, skriver GdS. Något datum är fortfarande inte satt, ”snart” är riktmärket. Artikelrubriken är dock ”Ibra röstar för Pioli”. Tidningen konstaterar att de båda går bra ihop, pratar nästan var dag på telefon och om italienaren stannar som tränare är grunden lagd för att även Ibrahimovic gör det. Enligt GdS erbjöd Barcelona 80 miljoner euro plus Semedo, Firpo eller Todibo för Lautaro Martínez. Men Inter nobbar. Se även Sport under Spanien nedan.

Corriere dello Sport njuter av ”Upptakten”. Tidningen slår fast att ”Efter 56 dagars stopp startar rörelsen på nytt”. Fotbollen tar sina första stapplande steg igen, lagen inleder sina träningar. Idrottsminister Spadafora, som vill dra i bromsen, ”står ensam”.

Tuttosport vilar i en bild på Cristiano Ronaldo och texten ”Jag är här!”. Sedan uppmärksammar tidningen ”Argentinskt guld” i Mauro Icardi och Lautaro Martínez som Inter kan sälja för tillsammans 180 miljoner euro.

 

SPANIENspanien

Cadena Cope uppger att La Liga räknar med att 25-30 spelare testar positivt för corona under veckans tester. Spelare i de två högsta divisionerna testas inför återstarten. Beräkningen är baserad på resultaten från Bundesligas tester och respektive lands coronaspridning. Bundesliga har rapporterat tio positiva fall under sina 1 724 tester på spelare och personal.

Marca menar att Real Madrid ”Gör plats för Camavinga”. Klubben behöver sälja en drös av sina 37 spelare innan Rennesmittfältaren och Erling Haaland ska kunna värvas. På annat håll applåderar Marca Athletic och Real Sociedad ”som stod upp mot Uefas önskemål och skyddade sina supportrars intresse”. Cupfinalen kommer nu att spelas först nästa år men då med publik på läktarna. Tidningen har också den rätt långsökta rubriken ”Barça i händerna på Pochettino”. Marca menar att om tränaren tar över Newcastle kan ett köp av Philippe Coutinho bli av och Barcelona äntligen få tillräckligt med stålar (typ 80 milj euro) för att börja fundera på Lautaro Martínez och Neymar.

Sport har andra perspektiv. ”Lautaro – 60 miljoner euro + 2 spelare”, är dagens uträkning. Det är vad Barcelona väntas betala för Inters anfallare. Klubbarna uppges ”mycket nära ett avtal”.

Mundo Deportivo ser ”11 förstärkningar” till Barça och placerar ut dem på en plan. En av dem är Francisco Trincão, resten är de utlånade spelare som återvänder. ”I en kontext av kristider” kan de komma till nytta, menar MD. På tal om utlånade spelare. Tidningen skriver att framtiden för Emerson – i Real Betis denna säsong – hänger på Nelson Semedo. Säljs Semedo utnyttjar Barcelona sannolikt den klausul klubben har på Emerson och placerar högerbacken på Camp Nou. I annat fall kan Barça sälja Emerson. Inter och Tottenham är intresserade, och tyska Kicker uppgav på måndagen att Bayer Leverkusen är beredd att betala 20-30 miljoner euro.

 

FRANKRIKE

franceL’Equipe varnar att ”OM är i den orangea zonen”. Det står för att klubben trots glädjen över säkrad CL-plats har frågetecken inför framtiden. Marseilles ekonomi är ansträngd och tränare André Villas-Boas vill ha garantier på fortsatt satsning. För 13 år sedan lämnade Gaël Kakuta Lens för spel i Chelsea. Nu väntas den 28-årige mittfältaren återvända till den nyuppflyttade Ligue 1-klubben. Kakuta kommer närmast från Amiens, som gör motsatt resa.

Le Parisien köper inte alls de katalanska tidningarnas fortsatta spekulationer om Neymar i Barcelona. ”Nu, mer än någonsin, förbereder sig Neymar för en fjärde säsong med PSG”, slår tidningen fast, och pekar även på att Barças dåliga ekonomi för närvarade gör en flytt ”omöjlig”.

 

TYSKLAND

Berliner Morgenpost reflekterar över Salomon Kalous skandalvideo i går. Tidningen konstaterar att den är ett hot mot ligans slutförande men tar också ett lokalt perspektiv. ”Om där fanns ett mästerskap för ’Facebook-videos med explosivt budskap’ hade Hertha Belin varit mästare”, skriver tidningen, och kastar tankarna tillbaka på ex-tränaren Jürgen Klinsmann som också använde Facebook-video när han gick till attack mot styrelsen.

Bild föreställer sig kanske att Manuel Neuer kliar sig lite förvånat i huvudet. En av målvaktens ex-lagkamrater under tiden i Schalke, Hiannick Kamba, förklarades död för fyra år sedan efter en bilolycka i hemlandet Kongo. Nu har den kongolesiske backen upptäcks i full vigör i Gelsenkirchen. Hans ex-fru, som håvade in en rejäl livförsäkring, misstänks för bedrägeri. Storyn blev en stor snackis i Tyskland och på annat håll under måndagen.

Publicerad 2020-05-05 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto