POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Uppgifter: Välkomnar bud på Emil Forsberg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

TYSKLAND

.tyskland

SportBild pryder veckans nummer med Leroy Sané och uppgifter om framtiden. 24-åringen är nu i stort överens med Bayern München om de personliga villkoren i ett femårskontakt. Återstår att komma överens med Manchester City. Enligt SportBild är första budet på 40 miljoner euro och FC Bayern hoppas på att behöva betala max 60 milj euro. Det är oavsett avsevärt mycket lägre än de 100-150 miljoner euro det spekulerades i för ett år sedan och före coronakrisen. I en artikel om RB Leipzig skriver tidningen att klubben är beredd att sälja Emil Forsberg och Yussuf Poulsen för att få in stålar till värvningar. ”Om någon klubb lägger 20 miljoner euro på bordet för någon av dem kan de lämna. Båda har internt bett om att få lämna”, skriver SportBild, som också uppger att RB Leipzig nu är beredd att släppa Dayot Upamecano för ”bara” 40 miljoner euro. ”Bayern München är intresserad, liksom andra toppklubbar som Arsenal och Real Madrid, men ingen betalar i dessa tider 60 miljoner euro”, som är backens utköpsklausul. Union Berlin kan släppa Sebastian Andersson men vill ha minst fem miljoner euro för den svenske anfallaren, som i februari förlängde kontraktet till 2022.

Bild varnar Liverpool för att vänta för länge med Timo Werner. Chelsea och Manchester United har hört sig för med RB Leipzig-anfallarens representant Karlheinz Förster. Det finns ytterligare intresse för RB Leipzig-spelare, en tio år yngre sådan. Enligt Bild är Bayern München, Barcelona och Manchester City intresserade av blott 14-årige Sidney Raebiger. Hans familj och rådgivare tror dock inte att en flytt är lämplig för honom ännu.

 

ENGLAND

.england

The Athletic presenterar ”Exklusivt: Klubbläkare ifrågasätter återstarten av Premier League i e-post med 100 punkter”. The Athletic har sett mejlet som skickats till Premier Leagues medicinska ledning.

Daily Telegraph drar i bromsen. PL hade bett alla klubbläkare om deras uppfattning men bara fyra har svarat. ”Premier League, liksom en del klubbar, är nu oroade att denna fråga-svar med avsikt har läckts för att bli presenterad som att Premier League-läkare är rädda för en återstart av ligan”, skriver Telegraph.

Daily Mail har sina egna uppgifter kring Project Restart, som återstarten officiellt kallas. Rubrik: ”Premier League-klubbar överväger att använda en tysk app som gör det möjligt för fansen att skicka heja- och burop när de ser matcherna med tomma läktare hemifrån soffan”. Appen ska göra det möjligt att skapa en artificiell ljudkuliss på matchen. Liverpool, Manchester City och Arsenal finns bland klubbarna som varit i kontakt med den tyska tillverkaren. Daily Mail ser också en transfer. Enligt tidningen är Manchester United överens med Sunderland om att köpa 16-årige anfallaren Joe Hugill för 250 000 pund. Bara en läkarundersökning återstår.

Daily Mirror slår sig för redaktionsbröstet. Tidningen fick ett ögonblick i en frågestund med Storbritanniens biträdande premiärminister Dominic Raab. Det fyller hela sportettan. ”Mirrors fotbollschef Andy Dunn ställde den heta frågan ALLA fotbollsfans vill ha besvarad”. Och den är? ”Fråga: Stöder regeringen aktivt en återstart av Premier League i mitten av juni? Svar: Ja, det skulle lyfta nationens stämning”.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport synar ”DevAlveringen”, med ett stort A för Serie A. Spelarna har tappat 1,5 miljarder euro i värde på grund av coronakrisen, enligt en studie av revisionsfirman KPMG. Dagens Zlatan Ibrahimovic-uppföljning är att han troligen anländer till Milano innan veckan är slut. På nytt betonar tidningen att ett avslappnat förhållande kring datum råder trots att klubben förbereder sig för inledande träning. ”Pioli och hans stab vet att Ibrahimovic kommer att återvända i bästa form, och om det är ytterligare två-tre dagar bort gör ingen skillnad. För han är Zlatan. Och så länge han vill spela kommer det att vara så”, avslutas artikeln. Som tidigare påpekats väntar också två veckors karantän när Ibrahimovic återvänder.

Corriere dello Sport utropar ”Heja Tyskland”. Orsak? ”Fotbollen kommer igång igen och öppnar dörren även för oss”. Från hemmafronten noterar CdS bland annat att Bologna i går inledde den individuella träningen på sin träningsanläggning för första gången på 57 dagar. Mattias Svanberg var inte med.

Tuttosport har fokus på en annan klubb som premiärtränade. Bredvid rubriken ”Juve bränner gummi”, syns Aron Ramsey i sin bil. Walesaren var först till träningen.

 

SPANIEN

.spanien

Marca upplåter förstasidan till ett citat från La Liga-ordförande Javier Tebas: ”Det är farligare att gå till apoteket än att gå och träna”. Han vill lugna oroliga spelare inför återstarten. Under ”Ett beslut värt 50 miljoner euro”, påpekar tidningen Barcelonas kinkig situation med Philippe Coutinho. Ingen klubb ä beredd att betala 80 miljoner euro för honom. Men att behålla honom kommande säsong skulle kosta krisdrabbade Barça 50 miljoner euro: 30 milj euro i bruttolön och 20 milj euro till Liverpool i en bonus (om han spelar 24 matcher och når upp till 100 matcher). På förstasidan finns också citat från Thibault Courtois, ”Vi var bättre än Barcelona”. Real Madrid-målvakten pekar på att en seger och oavgjord match. Han fortsätter: ”Vi är bara två poäng bakom Barcelona och om säsongen stoppades och Barcelona förklarades som mästare vore det orättvist”.

Diario AS uppger att Kylian Mbappé är beredd att skriva nytt kontrakt med PSG men vill ha en klausul som tillåter honom att flytta till Real Madrid eller annan storklubb i Europa. Det är en notis på förstasidan. Den fylls främst av Courtois och det sammanfattande budskapet, ”Det vore orättvist om Barça blev mästare, vi har varit bättre”.

Sport rasar. ”Courtois, varför håller du inte tyst?”. Barça-tränaren Setién uttrycker det mjukare, ”Det är sunt förnuft att om det inte blir mer spel så förblir ställningen som den är”. Setién månar dock i första hand om fortsatt spel. Här finns också rubriken ”Barça bryter med Rakitic” för att ”Klubben förstår inte varför han nobbar varje erbjudande”.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe går i rött och gult till rubriken ”Stolta över Lens”. Kultklubben från norr är tillbaka i Ligue 1. På annan plats tar tidningen upp Pape Gueyes övergång till Watford. Den engelska klubben trumpeterade ut övergången, mittfältarens nya agent ifrågasatte dagen efter kontraktet och L’Equipe skriver nu att Pape Gueye inte längre vill till Watford. Bakgrunden ska vara att spelaren, som hade ett utgående kontrakt med Le Havre, blivit övertygad av omgivningen att han kan få ett bättre kontrakt någon annanstans. L’Equipe har en annan udda historia. Landslagsmeriterade algeriern Farid El Melali skrev på måndagen nytt kontrakt med Angers. På tisdagen greps han av polis sedan en granne larmat att El Melali masturberade på en innergård. De båda händelserna hade sannolikt inte med varandra att göra. Enligt uppgift hade El Melali spanat in en ung kvinna i en lägenhet intill. Tidigare i år åtalades för övrigt klubbens president Saïd Chabane för sexuella övergrepp mot fyra kvinnor.

RMC Sport får en intervju med Marseilles succétränare André Villas-Boas. Han fortsätter att ställa klubbledningen mot väggen kring framtiden. ”Jag behöver veta var vi är på väg, vilka investeringar vi kommer att göra, och om klubben behöver mig eller inte behöver mig”, säger Villas-Boas. Den förre Chelsea och Tottenhamtränaren avfärdar också rykten om Newcastle och England överhuvudtaget. ”Jag har redan tidigare sagt att det är mer troligt att ni ser mig nära Dakaröknen (Villas-Boas deltog i Dakarrallyt 2018, min anm) än i en Premier League-klubb eller så. Jag har ambitioner som är utan geografiska begränsningar, jag vill fortfarande till Japan, jag vill upptäcka japansk kultur och japansk fotboll”, säger han.

Publicerad 2020-05-06 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto