POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Ex-lagkamraten: ”Zlatan hatade Cavani”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

FRANKRIKE

.frankrike

BeINSPORTS lyssnar till Michaël Ciani, lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic i LA Galaxy. Han återger svenskens berättelse om relationen till PSG-spelarna och tränarna under sin tid i klubben. ”Han (Ibrahimovic) berättade att allt var bra utom med en person. Och den personen var Cavani. Han sa till mig att han hatade tre, fyra spelare från sin spelarkarriär och Cavani var en av dem”, hävdar Ciani (se klipp nedan).

L’Equipe ger återstarten i Bundesliga om en dryg vecka en grön gubbe. Den står också som en kontrast till Ligue 1 som redan tvångsavslutats. Men Lyons president Jean-Michel Aulas har inte gett upp hoppet om en återstart i Frankrike: ”Vi har valt en dålig väg, det kanske inte är försent att, med tanke på vad som nu händer överallt i Europa, föreställa sig någon förändring koordinerad med politiken”, säger Aulas. Från transfermarknaden uppger L’Equipe att Marseille hoppas låna sydkoreanen Lee Kang-in, 19, från Valencia, möjligen med köpklausul. Även Nice är intresserad men har ännu inte gjort någon framstöt.

Le Parisien meddelar att Thomas Meunier inte har några planer på att förlänga med PSG. De i dag mest sannolika destinationerna är Dortmund eller Tottenham. Vidare skriver tidningen att Achraf Hakimi inte blir Meuniers ersättare i PSG. Han anses för dyr.

 

ENGLAND

england

Daily Mirror blickar österut och ser att ”Tyskland flygstartar”. Det ger hopp även för Premier League. Det gäller också spel inför publik nästa säsong. ”Exklusivt: Fotbollsfans kan tillåtas på matcher från och med oktober enligt premiärminister Boris Johnsons plan att häva isoleringen”.

The Times hakar på med positiva nyheter i att ”Varje match kan ses live på tv” när ligan väl startar upp. De nästan 200 matcherna i PL och Championship ska få sin egen separata tid.

Daily Telegraph avbryter den lättsamma stämningen med ”Exklusivt: PL kommer att förbjuda lagfirande, tröjbyten och spottande”, för att minimera riskerna med coronasmittan. Reglerna kan gälla upp till ett år.

The Sun tar sig i stället an tabellen, ”Exklusivt: Förbundet kan stoppa alla försök från PL att skippa nedflyttning”.

Daily Mail menar att det inte kommer att gå så långt att förbundet behöver rycka in. ”Exklusivt: Vi skickar ner er! – Premier League-klubbar hotar med omröstning för att skicka ner tre lag om de blockerar Project Restart”. En del av de nedflyttningshotade klubbarna har opponerat sig emot spel på neutral plan. Mail uppger vidare att Manchester City hellre släpper Leroy Sané gratis när kontraktet går ut nästa sommar, än för en billig penning denna sommar. SportBild uppgav i går att Bayern München hoppas få honom för under 60 miljoner euro. FC Bayern sägs redan överens med 24-åringen om ett femårskontrakt.

BBC är inne på samma linje, efter att ha pratat med sina källor i Man City. Även om klubben inte längre kan få 100 miljoner euro för Sané finns inga planer på att släppa honom billigt.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport gör en obligatorisk ordlek på Dybalas smeknamn som mynnar ut i ”Che Joya!” (”Vilken lycka!”). Argentinaren är tillbaka efter långdragen corona. I går skrev GdS att Zlatan Ibahimovic väntas tillbaka till Milano innan veckans slut. I dag är tidningen än mer säker på att så är fallet. ”I morgon eller lördag, oavsett i helgen”, är beskedet som gäller. På tal om återvändare. Dejan Kulusevski väntas från Sverige till Parma i dag. För de som kommer tillbaka från andra länder gäller därefter vanligtvis 14 dagars isolering.

Corriere dello Sport tar upp tråden med svenska återvändare en bit in i tidningen med Cagliarirubriken ”Bara Robin Olsen som fattas”. Men även han väntas till Sardinien till helgen. Tidningen återkommer också till Ibrahimovic i ett helt annat avseende. Domarutnämnaren Nicola Rizzoli förklarar att svenskens mål mot Fiorentina i februari, som kontroversiellt dömdes bort för hands (se målet här), skulle ha godkänts nu. ”I regeln för att döma bort ett mål för oavsiktlig hands så fanns en oklar del gällande tidpunkt. Nu har konceptet om omedelbarhet när det gäller aktionens avstånd och dynamik infogats. Med den nya regeln skulle målet som Ibrahimovic gjorde i Florens godkänts för Milananfallaren gjorde tre dribblingar innan han gjorde mål”, sa Rizzoli i Sky Sport Italia på onsdag kväll. Men CdS:s förstasida är det andra nyheter som dominerar. CdS hejade i går fram ett ”ja” i Tyskland som största rubrik. I dag är det ”Merkel sa ja, nu är det vår tur”.

Tuttomercatoweb uppger att Milan varit i kontakt med Lyon angående Memphis Depay. Ett bud på 20 miljoner euro plus vidareförsäljningsklausul är vad den italienska klubben väntas erbjuda. Depays kontrakt går ut 2021 och Lyon har inte lyckats få 26-åringen att skriva under ett nytt.

 

SPANIEN

.spanien

Marca välkomnar ”La Liga i mask”. Sergio Ramos, Benzema & Co var under onsdagen tillbaka på Real Madrids träningsanläggning Valdebebas för första gången sedan den 12 mars. Tränare Zinedine Zidane drömmer samtidigt om fler spelare. Närmare bestämt Edouardo Camavinga (Rennes). Men det finns alternativ till rollen som Casemiro avlastare – N’Golo Kanté (Chelsea), Boubakary Soumaré (Lille) och Aurelien Tchouaméni (Monaco) är alla aktuella, enligt Marca.

Diario AS ger anledning för Real Madrid att hålla extra koll på de där fyra alternativen. ”Casemiro: Real Madrid har ett problem”. Brasilianaren är Zidanes mest använda spelare, har ett kontrakt bara till 2021 och ännu har inga framsteg gjorts kring ett nytt kontrakt. Förstasidan täcks annars av maskförsedda spelare, och liksom Cadena Cope i går skriver nu AS om att ett La Liga räknar med ett 30-tal positiva corornafall bland de 2 000 tester som gjorts.

Sport kallar spelare med masker för ”Det nya normala”. Här dominerar bilder på Barcelonaspelare, med Lionel Messi i spetsen, som återvände till träning i går. Tidningen tar sedan fasta på KPMG-studien som visar att spelarpriser störtdykt genom coronakrisen. För Neymar gäller nu 137 miljoner euro. Som om det skulle underlätta en övergång till Barcelona. Sport nämner också att Barcelona enligt ESPN fått konkurrens om Interanfallaren Lautaro Martínez av PSG.

Mundo Deportivo vädjar i sin San Sebastian-upplaga, ”Martin, stanna!”. Det riktar sig till Martin Ødegaard. Real Madrid uppges på nytt intresserad av att hämta den utlånade norrmannen. MD menar att Real Madrid kan locka fram Real Sociedads godkännande genom att i stället ge den baskiska klubben Takefusa Kubo eller Reinier Jesús på lån. Men MD trycker på att liga, cupfinal, cup, supercup och med all sannolikhet Europaspel väntar Ødegaard, och för den delen Alexander Isak, vid spel i Real Sociedad kommande säsong.

 

TYSKLAND

kicker

Leipziger Volkszeitung hör RB Leipzig reagera på uppgifterna i SportBild i går om att bland annat Emil Forsberg och Yussuf Poulsen står på försäljningslistan. ”Jag kan dementera det helt. Vi har ännu inte bestämt vilka spelare vi inte vill ha längre”, säger klubb-vd Oliver Mintzlaff.

Kicker bara njuter av ”Återstart”, efter gårdagens besked att Bundesliga kör igång den 15 maj igen. På förstasidan finns också ”Kontrakt med supertalangen Reyna till 2023”. 17-åringens nuvarande med Dortmund gäller till 2021 men enligt Kicker finns en option att förlänga till 2023.

 

Publicerad 2020-05-07 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto